Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, gienio007 napisał:

Racylek , a to Kaczor Zbanował te hotele i restauracje na całym świecie ?????

Dyrdymały chłopie wstawiasz nawet nie przemyślawszy  czy to idiotyzmem nie  jest . Propaganda przez Ciebie przemawia gorsza niż w TVP 

dyrdymały dla totalnego pisiora to zawsze będą

o tej porze jak teraz nie było tyle zapasów starych ziemniaków.

frytki to jest zaledwie część co powstaje z tego co my wyprodukujemy, garmażerki, resteuracje wszystko stoi to kto może to się nie przekłada na sytuacje rolnika pisowski naganiaczu

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, dysydent napisał:

pis też świńskich argumentów wobec innych potrafi używać to z raz można i tak przeciw pisowi niech poczują jak to jest

ale co niekonstytucyjne? moje losowanie czy podmiana kandydatów?

na pewno niekonstytucyjne jest dociekanie kto na kogo głosuje jeśli sam tego nie ma woli oświadczyć
czemu miało służyć to pytanie zatem? kolejny raz wychodzisz tylko na mendę co pcha ryjka tam gdzie jej sobie nie życzą.
Jeśli prowadzisz kampanię jednego z kandydatów to jest to - widzę - kampania negatywna wobec pozostałych. W ten sposób można i orangutana promować na prezydenta bo cała argumentacja sprowadza się do zobrzydzania pozostałych. Nazywam to metodą lamy; to bydle pluje na wszystko co nie z jej stada.
No ja mam ten komfort że każdemu mogę łatkę przylepić bo żadnego za swojego nie uznaję
a tak a propos losowania to jeszcze nie losowałem głosować ... znaczy - losować czy nie szczęśliwca pod któremu bym do nazwiska na liście ptaszka dostawił co akurat z mojego punktu widzenia może być epitetem w zupełności szczerym no i skoro jedyna samica z zestawu znikła to nie wiązało by się to z koniecznością zmiany płci, albo mim dylematem gdyby mi w losowaniu wypadła co zamiast ptaszka...?

To był żart inteligenciku . k**wa a sam pier**liłeś że będziesz losował, co już pamięć zawodzi , A ryj to sam chyba masz  9_9 

Antypisiorze gdzie tam było pytanie z mojej strony'na kogo będziesz ?? Zmień dilera 

Ludzie dlaczego te antypisuary to takie sztywne dziady ??

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

, .                 pamitacie słowa peowca jak po przegranych wyborach zapowiadał ze warszawa  nie  bedzie odbierała  towarów z podkarpacia bo tam pis ma wiekszosc i wygrał , teraz  rodziny policjantów niby mają zwolnić a na tej demonstracji było ze 30 % ludzi którzy kiedykolwiek prowadzili działalność , ja rozumiem forum w tytule ,, okiem rolnika '' ale to tylko oddaje głupote rolników 

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

dyrdymały dla totalnego pisiora to zawsze będą

o tej porze jak teraz nie było tyle zapasów starych ziemniaków.

frytki to jest zaledwie część co powstaje z tego co my wyprodukujemy, garmażerki, resteuracje wszystko stoi to kto może to się nie przekłada na sytuacje rolnika pisowski naganiaczu

Ale co  ma z tym wspólnego PIS  co   to efekt  koronawirusa   a nie   fanaberie  PIS.  Nie było  innego  wyjścia  trzeba  było  to  zamknąć   by  chronić  życie  ludzi   a  że  niesie  to  za sobą  straty   także  dla nas  Rolników  owszem  ale  ważniejsze  jest  życie  od  zasobności  portfela.

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

a na tej demonstracji było ze 30 % ludzi którzy kiedykolwiek prowadzili działalność

"Na to Abraham: «O, racz się nie gniewać, Panie, jeśli raz jeszcze zapytam: gdyby znalazło się tam dziesięciu?» Odpowiedział Pan: «Nie zniszczę przez wzgląd na tych dziesięciu»". :gent:

Opublikowano

A znalazł się tam jeden sprawiedliwy ? bo przecież ci ludzie przyjechali po pieniądze czyli są socjalistami ? Pieniądze biorą się ponoć z uczciwej pracy a nie dotacji rządowych. Tak przecież twierdzą liberałowie. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Pieniądze biorą się ponoć z uczciwej pracy a nie dotacji rządowych.

Na naszym poziomie, czyli tym najniższym faktycznie pieniądze biorą się z pracy, bo tyle dostajemy. Poziom najwyższy czyli Global już tak nie działa. Tam się tworzy pieniądza, w zasadzie z niczego. Sęk w tym abyśmy my tu na dole dalej wierzyli że wszystko wypracowujemy i to od nas wszystko zależy. Kiedy nic nie zależy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, mirro napisał:

"Na to Abraham: «O, racz się nie gniewać, Panie, jeśli raz jeszcze zapytam: gdyby znalazło się tam dziesięciu?» Odpowiedział Pan: «Nie zniszczę przez wzgląd na tych dziesięciu»". :gent:

ja rozumiem , zawsze jest tak żę  pod protesty podłączają sie zwykli chuligani ale po co tam byli posłowie czy senatorowie ? to tylko dowodzi o klasie politycznej nawet już nie polskiej a swiatowej , co raz czesciej wyborcy ulegają propagandzie krzyku kto głosniej krzyczy dostanie plusa albo lepsze miejsce na liscie  i dotyczy to wszystkich parti .                              to skoro już o kasie to tworzy sie niebezpieczne zjawisko w niemczech , merkel przeznaczyły sporo kasy a to może oznaczać że niemieckie firmy uzyskają przewage finansową i bedą  mogły przejmować firmy w krajach , gdzie dofinasowania nie było , lub było nizsze .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Ursus932 napisał:

Ludzie dlaczego te antypisuary to takie sztywne dziady ??

Ale jajca - ludziska o co wam biega - dlaczego dogryzacie sobie gdy o nasze polskie korytko walczą same szabesgoje. POwinnyśmy się na POlitycznym forum my branża rolnicza jednoczyć ani antagonizować. Ursusie stara marko ciągnika twierdzisz ze nie jesteś za pisiorami bo nigdy na nich nie głosowaleś a nawet przeciw a tu gryziesz i kąsasz z prawa na lewo. Pozwólta ludziom się wypowiedzieć jakie mają POlityczne preferencje i zaproponujcie jak z tej matni, uzależnienia socjalnego którym nas przekupują i czy w ogóle my naród nad Wisłą mamy jakąś szansę od tej pętli ekonomicznej którą nam każdego dnia bankster obiecuje.

21369228_2089776217916729_2474747901165791427_n.jpg

Edytowane przez many12
  • Like 1
Opublikowano

5 minut temu, jarecki napisał:

merkel przeznaczyły sporo kasy a to może oznaczać że niemieckie firmy uzyskają przewage finansową i bedą  mogły przejmować firmy w krajach , gdzie dofinasowania nie było , lub było nizsze .

Czyli przygotowanie do ekspansji , albo wykup i zamknięcie konkurencji. Wariantowanie działania zawsze daje większe pole manewru. 

• Thanks 1
Opublikowano

Many , a znasz jakiego Polaka ? Myślisz że marecek to ...?

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Żydzi żyli u nas grubo ponad 500lat więc siłą rzeczy każdy u siebie znajdzie jakieś korzenie żydowskie. 

W szczególności  u  handlorzy 

Opublikowano

A znasz kogoś kto do polityki idzie nie dla kasy ? No oprócz Prezesa .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

A znasz kogoś kto do polityki idzie nie dla kasy ?

Takie jasełka odwalać przed Narodem za darmo? Nie ma mowy!

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 minut temu, many12 napisał:

Dla mnie pisząc jednym zdaniem Polakiem jest te kto kocha tą ziemią, dba o nią, co dzień ją wzrokiem pieści

"Bronuj w poprzek, ziemi nie oszukasz".:gent:

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

A znasz kogoś kto do polityki idzie nie dla kasy ? No oprócz Prezesa .

Premier  Mateusz  Morawiecki 

Opublikowano (edytowane)

@Pafnucy  z  czego  rżysz   zrezygnował  z  zarabiania  mln   jako  prezes  banku. Teraz  dostaje  marne  grosze  w porównaniu  do  zarobków  jakie  miał w banku

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v