Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No cóż mam dylemat. Z jednej strony Trzaskowski ma duże szanse wygrać z śmiesznym i nie kompetentnym Dudą. Z drugiej strony Warszawa zostanie oddana pisowi jeśli wygra. A o podpisy się nie martwcie. Zbiorą w klika dni. Wystarczy, że każdy członek po podpisze. To tak jak z pisem na początki kampanii nie dość, ze dla Dudy nazbierali to jeszcze Jakubiakowi w jeden czy dwa dni. No i Sasinowe karty za parę baniek pójdą na makulaturę.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

kampania wyborcza raczej nie ma szans aby powrociła na ulice i do spotkań , wybory  10 maja były by możliwe gdyby nie blokada senatu , wystarczyło gdyby PO zmiennił narracjei nikt by nie zauważył problemów z tym zwiazanych ale PO grała na zmiane kandydata od samego początku gdy kidawie przestało rosnąć poparcie co zresztą kilku forumowiczów podkreslało .                     hubertuss WIOSP Owsiaka wpadła w sidła własne , tez sprowadziła maseczki wadliwe i też rozeszło by się po kosciach gdyby nie medialny szum który dotyczył przetargu ministerstwa zdrowia , otóż to ministerstwo wykryło nie prawidłowosci  u siebie  a w ramach odwetu ujawniło wadliwe maseczki  WOSP  , jako ciekawostke dodam ze  inni ,, dobroczyncy '' też sprowadzili wadliwe maseczki tylko nikt nie chciał robić  ,, złej prasy '' tym  firmom                                                  warszawa DO PIS i  tak nie wróci ,kaczynski jak był prezydentem stolicy zaczął wprowadzać przestrzeganie praw czym zaskodził sobie , trzaskowski jest politykiem typu ,, róbta co chceta '' co nie jest wcale złe  , tylko na tym jawnym antykleryzmie może się przejechać 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Blokada senatu to jedno. A blokada Gowina to drugie. Gowin z miesiąc powtarzał, ze nie zgodzi się na wybory w maju i się nie zgodził. A ty dalej blokada senatu.

Ok wiele podmiotów kupiło maseczki z Chin. Ale nie w takich okolicznościach jak ministerstwo. Zajdź tam dzisiaj i powiedz, ze masz maseczki do sprzedania i chcesz po kilkadziesiąt zł zarobić na sztuce. Nawet z atestem zobaczysz czy od ciebie kupią.dodam tylko, ze gdy Szumowski kupował maski i inny sprzęt bez przetargu od kumpla nie zajmującego się wcześniej handlem np maskami. Z klkudziesięcio złotową przebitką na sztuce. W niemal tym samym czasie rządowa agencja wyprzedawała maski ze swoich magazynów. Na których to maskach prywatne podmioty osiągały przebitkę przy odsprzedaży kilkaset zł nawet.

Ps wróci do Wawy w osobie komisarza powołanego po ewentualnej dymisji Trzaskowskiego gdy wygra wybory na prezydenta kraju. Nie wiem czy komisarz jest do kolejnych wyborów zgodnych z kalendarzem czy rozpiszą przedterminowe. Ale kilka miesięcy będzie rządził w Warszawie i to jest problem. Dlatego mam dylemat.

Opublikowano

Ale mnie to dyrda - jarecki - jakie będzie głosowanie w te wybory! System korespondencyjny jest dobry gdy udział potwierdza się przez odebranie karty. Dlatego powiedziałem: nie będę głosował na kartach zrzucanych z helikoptera ani w lokalu. Nie czas na to.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ps wróci do Wawy w osobie komisarza powołanego po ewentualnej dymisji Trzaskowskiego gdy wygra wybory na prezydenta kraju. Nie wiem czy komisarz jest do kolejnych wyborów zgodnych z kalendarzem czy rozpiszą przedterminowe. Ale kilka miesięcy będzie rządził w Warszawie i to jest problem. Dlatego mam dylemat.

nie wykluczone że warszawa i tak bedzie podlegała pod komisarza ,z powodu nadmiernego deficytu , ocierają sie o 60 % zadłużenia , 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

E tam to jest słaby powód. W deficycie jest teraz w PL dużo jednostek samorządowych i nikt na nich komisarza nie napuszcza. To jest raczej argument kampanijny, który zaraz pewnie pis podniesie tak jak tę nieszczęsną awarię kolektora. Jak by to Trzaskowskiego wina była. Warszawa ma deficyt bo bardzo dużo się robi a takie inwestycje jak metro niestety bardzo słono kosztują.

Zaradkiewicz nie dał rady spacyfikować Sądu Najwyższego. Opór sędziów i zarzuty o homoseksualizm pokonały go.

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

nie wykluczone że warszawa i tak bedzie podlegała pod komisarza ,z powodu nadmiernego deficytu , ocierają sie o 60 % zadłużenia , 

W myśl zasady : Im gorzej dla obywateli , tym lepiej dla PO . Doktryna Noymana  nie zdała egzaminu : Jeśli jesteś w Platformie  będę Cię bronił jak niepodległości !!!! Gdzie ta obrona pani kandydat , gdzie jakikolwiek MĘŻCZYZNA ???????????????????????? Szczury pochowały się w norach i kobietę samą wypchnęli by zrezygnowała na rzecz ścieka . 

https://dorzeczy.pl/kraj/140215/tylko-pare-godzin-roznicy-ciekawe-zestawienie-zdjec-z-konferencji-po.html

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Bo to są kundle szczekają ciekawe co obieca większe podatki bo co inne może więcej obiecać no zapomniałem zabrać to co ludzie mają dane .

Czeka nas wielka rewolucja? Chip w ręce zastąpi portfel, klucze i bilety? Zobaczcie! To obieca na pewno .

Chip RFID, czyli radio-frequency identification, to metoda przesyłania danych za pomocą fal radiowych, umożliwiających odczyt oraz zapis. Miniaturowy nadajnik jest wielkości kilku ziarenek ryżu i można na nim zapisać dowolne informacje, takie jak na przykład: dane personalne, numery identyfikacyjne, dostęp do bankowości. Po podskórne chipy instalowane między kciukiem i palcem sięga coraz więcej osób.

Chip jest wielkości kilku ziarenek ryżu zazwyczaj instalowany jest między kciukiem, a palcem wskazującym.

Chip, jak informują dystrybutorzy, jest bezpieczny zarówno dla zdrowia, jak i bezpieczeństwa danych, ponieważ jest tylko nośnikiem, który nie daje dostępu do przechowywanych informacji innym urządzeniom. Koszt chipa oscyluje wokół 180 dolarów, co daje kwotę około 680 złotych.

czypiujcie się już .

Opublikowano

Platforma   organizuje  igrzyska  śmierci   z tymi  podpisami     jak  spotkam  jakiegoś  na  mieście  zaraz  będę  na  Policję  dzwonił 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Chip jest wielkości kilku ziarenek ryżu zazwyczaj instalowany jest między kciukiem, a palcem wskazującym.

No, to teraz będzie wszystko nawet za mniej niż miskę ryżu.:brawo:

1 minutę temu, Denwer napisał:

jak  spotkam  jakiegoś  na  mieście  zaraz  będę  na  Policję  dzwonił 

Aaaa to planujesz taki obywatelski patrol. No chwali się inicjatywę oddolną, chwali. Tylko jakąś legitymację sobie wydrukuj, polecam wzory z przed 1989.:brawo:

Opublikowano

Wiemy, jak będzie wyglądała druga fala akcji koronawirusowej już w październiku i była już mowa że szkoły będą dalej zamknięte ale to tylko mowa , ale warto posłuchać bo było już o tym mówione . Gospodarka do przodu .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Denwer dodaj do tego Lecha Kaczyńskiego, który jak teraz Trzaskowski złożył urząd prezydenta Warszawy gdy został prezydentem kraju. Mam nadzieję, ze historia się powtórzy. A ty jak zwykle się kompromitujesz tymi swoimi wrzutkami bo tak jak ci dwaj zrobił Kaczyński ale o tym ci już wasza propaganda nie mówi a ty robisz tu jak zwykle śmietnik.

A tymczasem Morawiecki umacnia socjalizm ze wszystkich sił.

https://www.money.pl/gielda/morawiecki-bedziemy-podnosic-zasilek-dla-osob-bezrobotnych-do-1-2-tys-zl-6510777891358337a.html

Opublikowano (edytowane)

Za chwilę będzie więcej bo w wielu małych miastach ludzie nie wiele więcej zarabiają pracując w sklepach itd. Więc po co chodzić do pracy jak rząd da mało mniej. A i na czarno jak coś się dorobi. Widać politycy pisu wkładają masę serca w to by za jakiś czas ten kraj puścić z torbami i żeby pracujący utrzymywał legata.

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Bo jest 3 milionów bez pracy .

Z pewnością pobiegną do rolników do prac sezonowych ... :ph34r:

Opublikowano

To będzie tuż przed wyborami tak ze 2 tygodni 2.5 tys dla bezrobotnego a truskawki i typ jak nasadzili to niech zbierają o co chodzi a nie szukają ludzi choć sam mam ale ogarnę w raz rodziną .

Opublikowano

Skoro jest robota , a brak chętnych , to jakie bezrobocie? W d*pach się poprzewracało ! Socjalne państwo zawsze górą . Próżniak od dawna ma najlepiej . To niezgodne z naturą , ale przy wyborach dziady najpotrzebniejsze .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v