Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcale nie musi Ursus... ale ustąpi. Rzecz tyczy się tematu a nie wycieczek osobistych. Negatyw profilaktykę scedował na maseczki i uważa, że to reszta odpuściła. To dopiero oderwanie od rzeczywistości. Takiej głupocie ustąpię, ba dwa metry i oddalę się czymprędzej. Czy wirusy przenoszą się w powietrzu? Każde. Kwestia sposobności. Zazwyczaj lepiej im idzie na czymś, np w kropli lub na PMie 10. Nie jest to norowirus, który potrafi się utajnić nawet w organiźmie ale ów lipid jest wrażliwy na temperaturę i wilgotność. Posiadanie oponki skazuje wirusa na rozpad w wypadku jej tylko uszkodzenia. Ebola jest bardzo podobna... W każdym razie: myjta i dezynfekujta ręce. Zawsze gdy macie wątpliwości myjcie się dokładniej, nawet w occie...

Denwer - idąc w analagię szczurów odpowiedz mi proszę kto wciąż i z uwielbieniem tarza się we własnym g błocie?

Opublikowano

🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Następna 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Antypisiorku A co to takiego ? 

To co codziennie oglądasz i w co wierzysz.

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

@dysydent znasz powiedzenie "mądrzejszy głupszemu musi ustąpić"😝więc nie dam się sprowokować9_9

A widzisz - to dlatego PIS  taki nieustępliwy.

Ani kroku wstecz! Od razu widać że to głupki

Opublikowano

No co? Denwer? Satyryk walnął felieton. Nie pierwszy zresztą. Mam wrażenie, że pierwszy który zauważyłeś. Inne Cię nie śmieszą? To ten sam autor przecież... dziwne.

Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał:

Prwda jest taka że ni władza ni opozycja nie wiedzą co robić w obecnej sytuacji a takie w sumie mimowolne manipulowanie statystykami zachorowalności na cov w Polsce którego nawet o manipulację zamierzoną trudno oskarżyć bo to tylko zaniżone statrystyki wynikające z niedostatku ilości testów z czym sam Szumowski stara się walczyć od samego początku ale Szumowski sobie a wydolność systemu służby zdrowia sobie czyli do końca nad slużbą zdrowia nikt nie panuje, nad terminami i formą wyborów nikt nie panuje to do qwy nędzy na czym tu ktokolwiek czymkolwiek panuje?

Odpowiadam - nie panują. Bo mamy rząd Schrodingera ( zaraz po kocie, wyborach i chorych).:lol:

Pan Szumowski to się musi zdecydować ( bo jak nie to dołączę go do tej gromadki w nawiasie wyżej) czy jest posłem, czy też Ministrem Zdrowia. 

Jeżeli jako Minister głosi wszem i wobec że tylko wybory korespondencyjne i żadne inne bo tako chce wirus, to jednak powinien trzymać się tej wersji choćby dla własnej wiarygodności.  Ale wczoraj podczas głosowania wystąpił już poseł PiS i zagłosował za ustawą gdzie będzie również głosowanie konwencjonalne. 

Czyli jako Minister widzi zagrożenie i będzie walczył o życie ludzi, ale jako poseł jest w stanie zaakceptować pewien poziom strat w ludziach.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

PO malutku  odkrywają karty . Nie chcą wyborów , bo dobrze wiedzą że łomot dostaną , chcą siłą zdobyć władzę . Jeden Hitler z tej szumowiny już aresztowany , bo gazowanie planował . Nasza szumowina forowa Lichocką za fakera to wiedziała jak z błotem mieszać a  na Hitlera z własnych szeregów nikt  nawet palcem nie kiwnie . 

https://www.tvp.info/48005727/kidawieblonskiej-spada-poparcie-arlukowicz-o-planie-na-pozademokratyczna-zmiane-wladzy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

I dlatego prezes musi mieć ochronę a cały elektorat PIS czyje się zagrozony i oblęzony

Ruscy  nam nie straszni a jakiś patafian stwarza wielkie zagrożenie.  To jest kompletny upadek a nie wstawanie z kolan.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

PO malutku  odkrywają karty . Nie chcą wyborów , bo dobrze wiedzą że łomot dostaną , chcą siłą zdobyć władzę . Jeden Hitler z tej szumowiny już aresztowany , bo gazowanie planował . Nasza szumowina forowa Lichocką za fakera to wiedziała jak z błotem mieszać a  na Hitlera z własnych szeregów nikt  nawet palcem nie kiwnie . 

https://www.tvp.info/48005727/kidawieblonskiej-spada-poparcie-arlukowicz-o-planie-na-pozademokratyczna-zmiane-wladzy

Amerykę odkryłeś. Brawo dla ciebie. Ale to wiadomo było od dawna. Po chce odwlec wybory bo poparcie Dudy spada i oni liczą, ze będzie łatwiej. Pis chce wybory przyspieszyć bo też poparcie Dudy spada. Nie wiem o kim piszesz szumowina ale to zaraz zgłoszę.

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

I dlatego prezes musi mieć ochronę a cały elektorat PIS czyje się zagrozony i oblęzony

Ruscy  nam nie straszni a jakiś patafian stwarza wielkie zagrożenie.  To jest kompletny upadek a nie wstawanie z kolan.

Przykład  z  Łodzi  pokazuje  że  w  szeregach  PO  nie  brakuje  wariatów 

Opublikowano
13 minut temu, Denwer napisał:

Przykład  z  Łodzi  pokazuje  że  w  szeregach  PO  nie  brakuje  wariatów 

Taaa . U twoich brakuje . Macierewicza znasz ?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertuss napisał:

W atkim razie skoro Dudzie poparcie rośnie to powinni do jesieni czekać. 100 % by miał. A tak na poważnie wiem wiem w tvp mu poparcie rośnie.

nie według portalu oko pres i to nawet nie Ty wstawiałeś tu link z sondazem ? ale tak jak sam niedawno twierdziłeś ze wraz z pogorszeniem koniunktury bedzie spadać ale narazie jest na fali . za 2-3 mies . dopiero okaze sie co z gospodarką .           powoli powracają oferty pracy z gastronomi w regionie i fryzjerki w ogłoszeniach zatrudnie wiec nie jest zle , ale nadal twierdze ze bez ukrainców bedzie dramat i rozpacz .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nie ja. A sondaży jest dużo. Od tych z tvp gdzie ma 64 % do tych z ibris i jeszcze jakiegoś gdzie ma czterdzieści parę i od kwietnia spadek. Więc nic nowego tu nie ma. Dudzie będzie spadało poparcie i po jest to na rękę więc wybory odwleka. A pisowi nie na rękę i chce wyborów szybko.

Opublikowano

Już za kilka dni zaczną spływać odczyty za kwiecień a już dziś Morwetzki pieje z zachwytu jak jest rewelacyjnie i że super łagodnie przechodzimy przez kryzys. Na koniec przyznali ze jest prognoza spadku PKB -5%

TVPis jednak dostosowuje poziom do poziomu odbiorcy. Dziś w wiadomościach podali że rusza gastronomia i w restauracji będąc przy stole , będzie można zdjąć maseczkę.👍 

Opublikowano
36 minut temu, jarecki napisał:

ale przecież poparcie według sondaży dudzie wzrosło do rekordowego poziomu i to według badań portali bardziej przychylnych opozycji a tu czytam że spada O.o

Bo elektorat pisdowski nie zdaje sobie sprawy czyje interesy reprezentuje ta Obłuda.

41876503_1845328468889317_1955802362840875008_n.jpg

Opublikowano

Many . Tak z ciekawości . Co myślisz o Hitlerze?

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Już za kilka dni zaczną spływać odczyty za kwiecień

dopóki ludzie jeszcze mają kase , to bedą gospodarke rozkrecać  wydatkami i odczyty nic nie zmienią bo wiadomo że bedą dwie cyfry na minusie , narazie nie ma paniki i ludzie zbytnio nie oszczedzają nawet chyba bardzo dużo wydają w e- sklepach są 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v