Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Więc zadaje pytanie ,skąd wiesz że w lipcu będzie lepiej ?? 

W wielu województwach liczba chorych spada. Jest problem na śląsku.  BYć może do lipca uda się to rozwiązać. Aczkowliek przy tak nie udolnym rządzie kto wie. Nie wiem czy w lipcu będzie lepiej. Ale pis zrobił już taki burdel z tymi wyborami, że ten lipiec to było by mniejsze zło. Bo przed końcem kadencji Dudy jak chcieli pisowcy. 

Dla myślących ludzi oczywistym jest, ze najlepsza była by klęska żywiołowa i możliwość zgodnego z prawem sterowania przez rząd możliwym terminem wyborów przez przedłużanie lub nie tego stanu. Dlatego zapytałem czemu nie w lipcu? By w końcu skończyć z tą kompromitacją POlski jaką robi pis.

Opublikowano

Tak prawdę mówiąc to niech robią kiedy chcą ,mnie to pier**li mam ważniejsze problemy 

Opublikowano

Lobbyści prosili, minister Ardanowski się zgodził. Pozwolił na stosowanie środka zabijającego pszczoły .

Wbrew opiniom wielu naukowców i zakazowi Komisji Europejskiej Jan Ardanowski, tuż po objęciu teki ministra rolnictwa, w ekspresowym tempie wydał zgodę na używanie neonikotynoidów. To substancje owadobójcze uznane za niebezpieczne dla pszczół. Prokuratura przyznała, że złamał prawo, ale odmówiła wszczęcia śledztwa. Sąd nakazał jej zająć się sprawą .

Ardanowski spełnił życzenie rolników .

Jan Ardanowski, spełnił ich życzenie. I to w ekspresowym tempie: zgodę na stosowanie środków wydał zaledwie sześć dni po tym, jak się o nią zwrócili.

Teraz to rolnicy kontra pszczelarze są na DRODZE NIE ZGODY .

Według badań naukowców zatrucia neonikotynoidami mogą być dla pszczół śmiertelne lub wywoływać u nich zaburzenia, uniemożliwiające powrót do ula, pogarszające orientację przestrzenną, zapamiętywanie zapachów i zbieranie pokarmu.

Bez nich załamałaby się również polska produkcja rolna – zwłaszcza uprawy owoców, w których polscy rolnicy są dziś potentatami.  

• Thanks 1
Opublikowano

Wystarczy się odpowiednio szanować i nie nadużywać oprysku, pryskać w odpowiednich porach itp. Zakazy kolejnych substancji doprowadzą do zapaści ale nie tylko polskiego rolnictwa. 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Problem w tym kto zafirmuje swoim nazwiskiem że już można iść do wyborów. Odpowiedź  - nikt. Taka osoba jest potrzebna aby w razie tragedii było można zrzucić na nią winę, szczególnie jeśli w grę mają wchodzić ofiary śmiertelne. 

Za to po słynnej akcji "Lot do domu" zakażonych przybyło.😂 Jakieś wnioski? Bo chyba rządzący do tej pory nie wyciągnęli nawet najprostszych.

Ilu z tego lotu skorzystało ??? Tylu co w jednym supermarkecie w ciągu doby się przewinęło .

Jak się chce kogoś uderzyć , to kij zawsze się znajdzie . Przecież jeśli pretekstem było że za granicami naszego kraju Polacy nie będą mogli głosować , bo tam zakazy przemieszczania jeszcze są , to skąd wiadomo kiedy zostaną one poznoszone ????  

Opublikowano
4 minuty temu, gienio007 napisał:

Jak się chce kogoś uderzyć , to kij zawsze się znajdzie .

PiS zapomina że kij ma dwa końce. A na dodatek wydaje się im że jeden koniec trzymają cały czas w łapie zaś drugim naparzają przeciwnika. Niestety prawda jest inna, bo kijem operuje przyroda i czas. Nawet nie widzą że właśnie są okładani tym samym końcem kija co tłukli nim przeciwników.

7 minut temu, gienio007 napisał:

Przecież jeśli pretekstem było że za granicami naszego kraju Polacy nie będą mogli głosować , bo tam zakazy przemieszczania jeszcze są , to skąd wiadomo kiedy zostaną one poznoszone ????  

Dlatego rozsądnym było odwleczenie wyborów a w międzyczasie dopracowanie systemu umożliwiającego ogarnięcie także obywateli za granicą. Tyle że to wymaga dogadania się z konkretnymi władzami na miejscu, a także rzetelnego monitorowania zmieniającej się sytuacji ( tu zaznaczę że monitorowanie nie oznacza li tylko gapienia się w ekran)

Opublikowano

Jak tam  był  ktoś  dzisiaj  głosować   ???  

97715590_3001852176503862_39088034148673

Opublikowano

@galanJeśli chcieli wybory korespondencyjne z marszu zrobić, mając na to dwa tygodnie, to chyba po stanie nadzwyczajnym mieliby więcej czasu i przygotowaliby to lepiej. Po kija grzebać w Konstytucji?

Opublikowano

Czas niewskazany na działania legislacyjno- organizacyjne? 

Nie korona rozwala kraj, tylko działania konkretnych ludzi rozwalają kraj. A raczej stawianie interesów partyjnych ponad ograniczeniem zapaści gospodarki. Oczywiście nieodłączny lansik na tym tle też wymusza głupawe kroki.

9 minut temu, Denwer napisał:

96562166_10223896279740928_1342429351630

Ooooo to już pewnie pełna niełaska czeka Pana Bosaka.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Kac?

A skund Bardzo dobrze się czuje 👍choć bardzo rzadko pije😏

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Przez koronę zostało wszystko pozamykane i nie wróci już do normalności jak było .

Nie ma powrotu do tego jak było, bo to też do końca normalnościa nazwać nie można. Potraktujmy to jako ostrzeżenie, bo nadejść może coś gorszego. Albo jako test systemów bezpieczeństwa oraz działania struktur Państwa. Oczywiście muszą potem zostać podjęte pewne kroki. 

Podobne kroki miały zostać podjęte po tragedii harcerzy w Borach Tucholskich, opracowano nawet raport tak na wagę około 100 stron, z czego chyba kilka stron zaleceń.

Z tego do dzisiaj zrealizowano tylko jedno zalecenie a dotyczyło rozsyłania ostrzeżeń o zagrożeniu na komórki. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Przez koronę zostało wszystko pozamykane i nie wróci już do normalności jak było .

Wróci  spokojna twoja rozczochrana

Opublikowano (edytowane)

Przed  takimi  szaleńcami   działaczami KO   trzeba  chronić   Prezesa  

ODI1L3VfMS9jY184NGIzNC9wLzIwMjAvMDUvMTAv

EXpmqJZXYAEbUXZ?format=png&name=small

EXpjVGVXYAAMESM?format=jpg&name=small

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v