Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, ogarek napisał:

A no widać.. Co za zbieg okolicznosci z maReckiem co miał tu foty i nie tylko tu.... No to nie możliwe że to by był łon.... 🤣🤣🤣🤣🤣

No właśnie  nic  nie widać   opowiadacie  bzdury  z    @soltys48   bez  pokrycia   macie  jakieś  niespełnione   ambicje   sołtys  jako  były  najmłodszy sołtys  w gminie   no  ale  widać  nie  sprawdził  się  skoro  lud  wsi  nie  zaufał  drugi  raz  🤭  pewnie  miał  ambicje  chociaż  na  tego  przewodniczącego     ale  też  nie   zaufania  nie  zbudował  odpowiednie  do  tak  mało  znaczącej  funkcji jak to  @ogarek określiłeś.    Wyrażam  zgodę  abyś   upublicznił tutaj  ty @ogarek albo @soltys48  moje  rzekome  członkostwo  w  Radzie  sołeckiej.   Dodam  jeszcze  że w mojej  wsi  nie ma dwóch  osób  o tym samym imieniu  i   nazwisku  także  żaden mój kuzyn  ani  nikt  z rodziny  o  tym  samym  nazwisku i imieniu  w radzie  sołeckiej nie jest.    To  jak   macie  jaja   i  udowodnicie  swoje   rewelacje  czy brakuje   odwagi ???

9 godzin temu, soltys48 napisał:

Na koniec dodam jedynie żebyś łursusa więcej garażował jo nawet na zdjęciach satelitarnych jest widoczny

Planujesz  jakiś  atak  z powietrza  czy  co  na moją ruderę ??? Niezłą  obsesje  masz  że  zdjęcia  satelitarne  przeglądasz 

95389844_2986092424746504_20874070670977

Opublikowano

Przestań już się telepać i wróć do swoich obrazków.... Nikogo tu nie obchodzi taki nikt od obrazkowej Pis-bolszewi...wstaw te połamane lursusy do galery może się kto zafascynuje tym postępem... 😋

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

I co tam? Zabdykuje ten nasz Prezyent czy dalej wybory w niedzielę?

Jak mu każą to pewnie tak. Tylko że ja bardziej oczekiwałem takiej decyzji Prezydenta, jako samodzielnego gracza.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 godziny temu, ogarek napisał:

Przestań już się telepać i wróć do swoich obrazków.... Nikogo tu nie obchodzi taki nikt od obrazkowej Pis-bolszewi...wstaw te połamane lursusy do galery może się kto zafascynuje tym postępem... 😋

po poco  mnie tropiłeś  po   stronach  internetowych  urzędów  i  wymyślałeś mi  jakieś wiejskie stanowiska   😂  czyżby  niespełnione  ambicje??.  Musisz    być  strasznie  niedowartościowany  na tym podlasiu  że  próbujesz  innym  uwłaczać. jak to  mówią   kozak  w necie  p  w świecie.  Także  wędruj  dalej  koziołku  do  tego  pacanowa  już  blisko  jesteś🤣

95666669_2878975982179337_89647534072146

Opublikowano

mirro - od kwietnia czekam na jakieś rozsądne posunięcie ze strony tzw głowy. Niestety. Ta kapusta z PFR także niema nic wspólnego z rozsądkiem gdyż największe do niej prawa mają jednostki. 25 tys na pracownika aby go utrzymać przez rok w przypadku zjazdu do zera. To pieniądz na teraz i ponownie okazuje się, że nie warto było zapier.. ten marzec tylko trzeba było dać urlopy i zamknąć drzwi bo zwyczajnie bardziej by się to opłacało. A kto stracił na obrotach i zyska z pfr? Trzeba kuknąć w struktury sieci franczyzowych... Tak jak z ratownikami. Zapierd.. po 300 godzin i dostali brawa z balkonu. Dobra. Bo się rozbeczę 😉 W każdym razie wg mnie ten PFR to żadne tam długoterminowe działanie i szybki sukces przed wiadomą imprezą. Ja czekam na coś co pozwoli obniżyć długoterminowo koszty działalności. Nawet głupie FotoV niech mi rizliczą w kumulacji a nie za każdy PPE oddzielnie, z chłodnictwem się motam...

Opublikowano (edytowane)

Bo to   kandydat  z TVN

95879885_1183795685301505_90165138791648

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Znam    dwóch  generałów  i  kilku  majorów 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

po poco  mnie tropiłeś  po   stronach  internetowych  urzędów  i  wymyślałeś mi  jakieś wiejskie stanowiska   😂  czyżby  niespełnione  ambicje??.  Musisz    być  strasznie  niedowartościowany  na tym podlasiu  że  próbujesz  innym  uwłaczać. jak to  mówią   kozak  w necie  p  w świecie.  Także  wędruj  dalej  koziołku  do  tego  pacanowa  już  blisko  jesteś🤣

95666669_2878975982179337_89647534072146

Tylko nie koziołku.... koźle od siedmiu boleści..... 😋Wstaw mocarnego  lursusa z turem co wszystko dźwiga... Podstaw jaki pieniek i poudawaj że  targasz 1,5 tony... 😂😂😂😂😂🤣

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

mirro - od kwietnia czekam na jakieś rozsądne posunięcie ze strony tzw głowy. Niestety. Ta kapusta z PFR także niema nic wspólnego z rozsądkiem gdyż największe do niej prawa mają jednostki. 25 tys na pracownika aby go utrzymać przez rok w przypadku zjazdu do zera. To pieniądz na teraz i ponownie okazuje się, że nie warto było zapier.. ten marzec tylko trzeba było dać urlopy i zamknąć drzwi bo zwyczajnie bardziej by się to opłacało. A kto stracił na obrotach i zyska z pfr? Trzeba kuknąć w struktury sieci franczyzowych... Tak jak z ratownikami. Zapierd.. po 300 godzin i dostali brawa z balkonu. Dobra. Bo się rozbeczę 😉 W każdym razie wg mnie ten PFR to żadne tam długoterminowe działanie i szybki sukces przed wiadomą imprezą. Ja czekam na coś co pozwoli obniżyć długoterminowo koszty działalności. Nawet głupie FotoV niech mi rizliczą w kumulacji a nie za każdy PPE oddzielnie, z chłodnictwem się motam...

Nie rozbeczysz się bo już z 5 lat beczysz ;)

Wszędzie lament że rząd za mało robi, że za późno, że firmy nie doczekają pomocy, bo Niemcy to dają na konto wszystkim po 10 tys euro i wogóle. Kase sypia i to nie 25, ale do 36 na głowe to lament że dają, bo powinni podatki pozmniejszać. A po co komu, jak nic nie zarabia pare miesięcy obniżka podatku? No chyba po to żeby się wk...ił jedynie, że jak zbankrutował to podatki zmniejszyli. Stracili wszyscy którym interes zamkneli z dnia na dzień, którzy produkowali na eksport bo za granicą to już tym bardziej nie dało się handlować i sprzedawać cokolwiek. Dostaną tą kase i jak pojdzie jako tako to umorzenie oddadzą w podatku i zusie, a jak nie pójdzie to spłacą wszystko bez procentu. Ale nie , żle , bo przecież pis zawsze robi źle i szukanie czegoś co by się mi opłaciło. Bo mi to w sumie obroty nie spadły, a jak komuś spadły to oszust i złodziej. Bo ja to bym chciał Fotovoltaike(?) sobie inaczej rozliczyc, A na kiego grzyba 95 % przedsiębiorców jakieś panele do rozliczenia? Żeś wymyslił, co by zrobić żeby pomoc maksymalnie skomplikować czy w jakim celu? Najlepiej niech każdy wyskoczy z jakims wnioskiem co by mu się przydało i będzie 589 działań w ramach tarczy, nabór bedzie, trwał rok, wniosek miał 700 stron i 250 załączników a rozpatrzą je za 4 lata.

• Like 2
Opublikowano
45 minut temu, ogarek napisał:

Tylko nie koziołku.... koźle od siedmiu boleści..... 😋Wstaw mocarnego  lursusa z turem co wszystko dźwiga... Podstaw jaki pieniek i poudawaj że  targasz 1,5 tony... 😂😂😂😂😂🤣

Koziołku uparty jesteś widzę jak kozioł  uważaj bo Emilka cię dorwie i za capa będziesz robił 😁

Opublikowano

paweł - 25% trzeba jednak oddać.

Nie mniej skoroś się czepił foto. Nie koszty montażu przyjacielu. Energię. Energię niech mi rozliczą globalnie. Względem rejonu lub GPZ. Ale nie. I o ile "beczę pięć lat" to na sprawy durne ogólnie, nie tylko mnie dotykające. Dlaczego się nie rozumiemy? Ciebie zwyczajnie interesuje inny efekt. Tak to postrzegam.

Opublikowano

internety  o tym huczo

Pamiętacie  tą  rodzinę  ??? znowu  wystąpili  w spocie 

Opublikowano

No grubo dla ruchu narodowego nazwanie kogoś żydem to obelga i to taka z tych poważniejszych. Jeśli to prawda to strzelili sobie nie w kolano tylko w sam środek przyrodzenia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v