Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

jak widać nic się nie zmieniło , wieczne sługusy jednego człowieka

Ale popatrz jaki z niego za***isty strateg , jedną osoba a tyle ludzi sobie  podporządkował przez tyle lat

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, witejus napisał:

czyli mam rozumieć że wszyscy Polacy z racji nazwy i pochodzenia są leniwi ,nie wyłączając Ciebie hubertuss i całego AF?

Nie wiem co ty masz rozumieć skoro nie rozumiesz co czytasz. Tam jest wszystko napisane. Jak nie rozumiesz to poproś kogoś kto rozumie co czyta. Nigdzie nie napisałem, że wszyscy.

11 godzin temu, PRIMO napisał:

Sorki że wtrącam się między wódkę a zakąskę ale gdzie się podział nasz miszcz wklejek @Denwer ? 🧐🤨🤔

Nie wywołuj wilka z lasu. On i jego śmieci propagandowe nie są tu nikomu potrzebne.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

gdyby był rozliczony z pierwszego to nie był by w drugi prawda ? 

Wyborcza: Premier pokazywał w PE 'fejka' wymierzonego w prof. Gersdorf.  Rzecznik rządu odpowiada | Fronda.pl

O co chodzi? Przecież Gierek i jego era to coś co rzewnie wspominają politycy pisu i do czego dążą. Jak wtedy tak dziś. Krajem rządzi pierwszy sekretarz. Jedna partia obsadza wszystko swoimi. Dąży do całkowitej kontroli mediów. Na ulicach pałuje się ludzi. Kraj zadłuża się na potęgę. Kwitnie socjalizm w postaci 500 plus i innych datków. Ceny rosną i jest inflacja. Budowane są tak zwane sztandarowe inwestycje prl jak przekop mierzei. Czyli inwestycje nie mające sensu ekonomicznego a jedynie propagandowy. Topi się pieniądze w takich inwestycjach jak elektrownia w Ostrołęce bo Polska przecież węglem stoi. Propaganda pisowska jak w tedy prl owska mówi, że jest tak dobrze jak nigdy nie było a media rządowe kłamią jak dawniej. Naprawdę nie widzisz podobieństw?

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał:

Pracowitych Polaków? Nie rób se jaj z współobywateli. Pracowitość nie jest cechą Polaków. Są oczywiście ludzie pracowici ale jest też bardzo dużo leni.

pisze jak byk ,ludzie dla ciebie to nie Polacy,no chyba że sam nie jesteś Polakiem to wszystko jasne

Opublikowano

Może być oddany w 100% ale jeśli jest przy tym idiotą i/albo socjalistą to tylko szkody spowoduje. Obecnie mamy wielu kretynow z poczuciem misji i nawet żeby sylwestra zrobić muszą 3 razy rozporządzenia zmieniać bo intelektu nie starczyło by zastanowić się i zrobić raz ale dobrze. Niestety cwoki wybrane 30 lat temu nadal są przy korycie i w pocie czoła kształcą kolejne pokolenie kretynow które lud będzie wybierał przez kolejne 30 lat z wiarą ze może coś się poprawi. Lud jest ciemny i jak małpa będzie robił ciągle to samo jednocześnie mając nadzieję że jakimś cudem się coś zmieni. Politycy przy korycie nie będą ludu w zaden sposób uświadamiać czy dokształcać, bo jeśl ludziei się połapią co jest grane to przestaną ich wybierać. Tak więc trzeba pielęgnować ciemnotę, trzymać w nieświadomości jednocześnie  zadowalając jej próżność poprzez wmawianie jak istotna i mądra ona jest. Tak jak wieki temu trzeba ją regularnie straszyć dać jakieś disco polo  lub coś równie prymitywnego by gust się nie wyrobił podlać ro wszystko socjalem i gotowe. Jeśli lud się nie zmieni to i rządy nie. 

Opublikowano (edytowane)

https://www.facebook.com/HistoriaPolskiDlaKazdego/videos/1264170257065400

To tak broni się ojczyzny .

W Hiszpanii, na Węgrzech czy we Włoszech. W Europie przymusowe przejęcia banków są faktem .

Od wejścia w życie unijnej dyrektywy dotyczącej przymusowej restrukturyzacji przeprowadzono ten proces już w kilku krajach Unii Europejskiej. W Polsce tzw. resolution dotknęło, przed Idea Bankiem, dwa podmioty z sektora bankowości spółdzielczej.

Przepisy dające możliwość uporządkowanej upadłości banków w UE obowiązują od 2014 r., a Polska implementowała unijną dyrektywę w 2016 r.

W Polsce do tej pory mechanizm przymusowej restrukturyzacji zastosowano w przypadku dwóch banków spółdzielczych z Sanoka i Przemkowa

Największym bankiem, który został przymusowo przejęty, był hiszpański Banco Popular, w którym zgromadzono ponad 84 mld euro depozytów klientów .

https://businessinsider.com.pl/firmy/strategie/w-europie-przymusowe-przejecia-bankow-sa-faktem/lyq8p1g

Edytowane przez galan99
Opublikowano
40 minut temu, galan99 napisał:

W Polsce do tej pory mechanizm przymusowej restrukturyzacji zastosowano w przypadku dwóch banków spółdzielczych z Sanoka i Przemkowa

No i jeszcze przecież SKOK Wołomin. Tak go przymusowo zrestrukturyzowali, że do tej pory nie wiedzą jak to ugryźć.

Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał:

O co chodzi? Przecież Gierek i jego era to coś co rzewnie wspominają politycy pisu i do czego dążą. Jak wtedy tak dziś. Krajem rządzi pierwszy sekretarz. Jedna partia obsadza wszystko swoimi. Dąży do całkowitej kontroli mediów. Na ulicach pałuje się ludzi. Kraj zadłuża się na potęgę. Kwitnie socjalizm w postaci 500 plus i innych datków. Ceny rosną i jest inflacja. Budowane są tak zwane sztandarowe inwestycje prl jak przekop mierzei. Czyli inwestycje nie mające sensu ekonomicznego a jedynie propagandowy. Topi się pieniądze w takich inwestycjach jak elektrownia w Ostrołęce bo Polska przecież węglem stoi. Propaganda pisowska jak w tedy prl owska mówi, że jest tak dobrze jak nigdy nie było a media rządowe kłamią jak dawniej. Naprawdę nie widzisz podobieństw?

wiem wiem u ciebie niezależne media były za peło tvp aż kwitł niezależnością jak i za sld i innych no ale jak wygrał pis oj urrwwwaaaaaa

bronisz po prostu starego układu nic nie dodałeś nic nie wymyśliłeś 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v