Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

to on bezposrednio tam  ryanirem z przyrzowic polecial czy lufthansa przez berlin ??? 

lotem z przesiadką 

36 minut temu, Ulman napisał:

To by nawet pasowało bo od coli sie w głowie pie.......

nie słyszałeś feministek ze bule rodzenia to niema takiego większego tylko kobiety cierpią dawno obalili ze to mit 

Opublikowano

No i proszę godzina policyjna na Sylwestra zniesiona. Po kiego grzyba było to wprowadzać? Jak to możliwe, ze premier i rząd mający masę doradców i ekspertów są takimi durniami, ze wprowadzają coś co już wiadomo, ze jest nielegalne a potem się z tego wycofują? Odpowiedź jest prosta. Bo to pisowskie niedojdy. Nie kompetentni tak jak reszta niedojd z pisu. Co umiała jedynie 500plus i parę innych zdobyczy socjalizmu wprowadzić.

Opublikowano

W sumie masz rację to tak jak z tymi podwyżkami dla rządu. Pewnie Tusk kazał a teraz się wycofał. Tylko czekać takiego tłumaczenia wycofania się z godziny policyjnej w pisowskich mediach. 

Opublikowano

taka internetowa-jak na razie czy bedzie realna ??

przylecialy szczepionki - cos mi to przypomnialo..... skojarzenie z lipnymi maseczkami nasuwa sie samo... tym razem kurier ups przywiozl a nie ruslan.

tak naprawde to zakaz przemieszczania w sylwestra nadal obowiazuje  tylko teraz na podstawie innych rozporzadzen... co jest wazniejsze konstytucja czy rozparzadzenie ??? kucharka prezesa zamiast gotowa obiadki bedzie musiala rozstrzygnac 😛

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

No i proszę godzina policyjna na Sylwestra zniesiona. Po kiego grzyba było to wprowadzać? Jak to możliwe, ze premier i rząd mający masę doradców i ekspertów są takimi durniami, ze wprowadzają coś co już wiadomo, ze jest nielegalne a potem się z tego wycofują? Odpowiedź jest prosta. Bo to pisowskie niedojdy. Nie kompetentni tak jak reszta niedojd z pisu. Co umiała jedynie 500plus i parę innych zdobyczy socjalizmu wprowadzić.

Po to szabesgoje przy korycie dla nas Polaków tworzą zakazy i nakazy ( ten o zakazie wstępu do lasu przeszedł już do legendy) żeby nam łaskawie odblokować a co za tym biega stwarzają POzorne wrażenie opieki nad ciemnym pisdzielskim elektoratem - bądźcie z tego zadowoleni bo to ma większy oddźwięk niż 500+.

Opublikowano

Raczej ten o zamknięciu cmentarzy przejdzie do legendy i nawet się dziwiłem tej decyzji. Patrząc na kolejki w sklepach przed świętami, chyba przestanę. To raczej ludzie są nieodpowiedzialni a jak trwoga to do Boga.

• Haha 1
Opublikowano

Bo to są niedojdy i fajtłapy. Jak Morawiecki tym bankiem zarządzał? A no realizował dyrektywy radny nadzorczej. Bo sam to się on do zarządzania nie nadaje. Brak decyzji na czas a jak są to często śmieszne i kompromitujące, które po czasie są odwoływane.

Opublikowano

pinokio byl wtedy po zlej stronie mocy i chcial rosjanom pomoc w zakupie grupy azoty dla przykladu a teraz jest po dojnej pardon dobrej..

tak naprawde to rada nadzorcza to sobie moze -raz w miesiacu wziac gruba kase za posiedzenie 😂. chyba ze jakas gruba akcja pojdzie wtedy moga odwolac zarzad albo czlonkow,ale to raczej rzadkie jest

on tylko reaalizowal polecenia z zagranicy glownych akcjonariuszy banku. na pewno mial jakas swobode z malym zakresie, ale tak to musial realizowac cele i zalozenia wlascicieli.

Opublikowano

No właśnie rada nadzorcza sobie może bo jest przedstawicielem głównych akcjonariuszy. Oczywiście polecenia czy dyrektywy do realizacji dla takiego pinokia nie musiały pochodzić bezpośrednio od ludzi z rady. Ale to właśnie rada składa się z przedstawicieli powołanych przez głównych akcjonariuszy czyli właścicieli.

Opublikowano

Mnie tam zawsze zastanawiało dlaczego bankierzy (Petru, Morawiecki) idą w politykę, porzucając dobrą fuchę w banku. Co innego odwrotna sytuacja gdy były premier zostaje bankowcem. Chociaż w przypadku Petru, dziwiłem się słuchając go jako eksperta Wiadomości w TVP, że nikt mu nie proponuje ministerstwa finansów. Patrząc jednak jak zarządził finansami swojej partii, może to i lepiej.

Opublikowano (edytowane)

Akurat kłopoty Nowoczesnej z finansami to nie wina Petru. Jeden koleś przelał kasę nie na to konto co powinien. Skrócił drogę robiąc zamiast dwóch przelewów jeden na konto docelowe. Ja bym to zrzucił na karb nie doświadczenia tego człowieka. Chyba męża którejś z posłanek Nowoczesnej. Kaczyński czy Budka też nie sprawdza każdego przelewu w partii.

Aczkolwiek rozumiem, ze pisowska propaganda przyjęła właśnie taką narrację jak piszesz i skutki tego widać w twoim tekście.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Czyli mówisz, że szef partii nie wie co się dzieje u niego i wierzy na słowo wszystkim. Kaczyński i Budka są prawnikami także ich bym jeszcze zrozumiał ale człowiek który od początku kariery ma kontakt z finansami ? Może się nie znać na wymiarze sprawiedliwości, może nie znać na religii, bo to nie jego dziedzina ale finanse raczej tak.

Opublikowano

Ok ja wiem propaganda ci wbiła by umoczyć Petru i go ośmieszyć i zostań przy swoim. PSL też kary płacił czy tam kasę zwracał. I nie wiem czy kiedyś pis czy pc nie miało jakichś przygód z tymi subwencjami wyborczymi. 

Opublikowano

Słuchajcie tak nie na temat co ja mam robic po licencjacie z ekonomii. Myślałem o kursie na koparki. Albo też praca kuriera. Co myślicie może jakieś porady?

Opublikowano

Raczej nie ma patrząc w ogloszenia. Na olx to raczej praca fizyczna jestem z okolic ciechanowa

Opublikowano

Już Ci pisałem w innym temacie. Zostań ankieterem. Będziesz nadal zadawał pytania, biorąc jednocześnie za to pieniądze😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v