Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, pawel885 napisał:

A to masz tyle hektarów że trzeba na skup? U nas kto mądry to na mieście stoi i nie lamentuje że skupy tanio płacą a w markecie 2x taka cena 

Z orzechami w mieście stoją? Ile kg dziennie sprzedadzą? Ze strażą miejską w ciuciubabkę grają?

Opublikowano
9 minut temu, pawel885 napisał:

A to masz tyle hektarów że trzeba na skup? U nas kto mądry to na mieście stoi i nie lamentuje że skupy tanio płacą a w markecie 2x taka cena 

Tak na mieście sprzedać po kilkanaście ton Maliny i orzecha orzech schnie szybko i traci na wadze a Malina ile wytrzyma . Kilka kilogramów to tak można się bawić ale nie na tony .

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, henio2 napisał:

Tak sobie tłumacz znowu zabrakło Ci argumentów he he padles na pysk

Tak se tłumacz tak se mów. 😁

Raczej tobie brakło argumentów. 

Iiii 😁

To w końcu jakie pieniądze dał PISuar na wieś?

Bo za cholerę nie można już doczekać się odpowiedzi od ciebie. 🤨

20 minut temu, henio2 napisał:

Temat zastępczy. 🧐

8 minut temu, henio2 napisał:

Dobrze wiesz że to tylko machanie szabelką że strony Tuska

Ta 😐

To wszystko wina Tuska. 😂

Opublikowano
42 minuty temu, henio2 napisał:

Jak lewactwo z Agrouni naßmocilo nie ch sprząta powinno ich kosztami obciążyć

Piszesz z niemieckiej klawiatury? O rzesz ty zdrajco pieprzony.

• Haha 3
Opublikowano
58 minut temu, henio2 napisał:

Ja nie jestem rozgoryczony mi żal tych ludzi co wciągnęli się w ten kierat o i latają w polu świątek piątek i niedziela zrobili z siebie dziadöw a teraz jadą na strajki bo nie ma z czego płacić

Lewacka wrażliwość ci się włączyła? A co cię oni obchodzą. Jedni zbankrutują inni się zatrzymali w rozwoju i też ich trafi szlag a jakieś grono się ostatnie i rozwinie. Normalna selekcja naturalna. 

• Haha 1
Opublikowano

4 minuty temu, henio2 napisał:

To kiedy podasz choć jeden przykład dobrej ustawy poprzednich rządów,?

A ty mi podaj choć jeden przykład ustawy rozp*********e polskie rolnictwo. 

A jeszcze jedno,  co mnie obchodzą poprzednie rządy, mnie interesuje tu i teraz. 

Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

Ze strażą miejską w ciuciubabkę grają

U nas nie ma tych darmozjadów już z 15 lat... Sprzedają małe gospodarstwa na bieżąco - truskawki maliny ziemniaki warzywa itp 

24 minuty temu, galan99 napisał:

Kilka kilogramów to tak można się bawić ale nie na tony .

To Ty nie dosyć że obszarnik to jeszcze sadownik?

Opublikowano
29 minut temu, galan99 napisał:

Tak na mieście sprzedać po kilkanaście ton Maliny i orzecha orzech schnie szybko i traci na wadze a Malina ile wytrzyma . Kilka kilogramów to tak można się bawić ale nie na tony .

Wiesz on zboże na worki sprzedaję to myśli że maliny też na Kobiałki produkują

2 minuty temu, PRIMO napisał:

A jeszcze jedno,  co mnie obchodzą poprzednie rządy, mnie interesuje tu i teraz. 

Widzisz😭 brak argumentów i bezsilność typowy lewak jesteś

Opublikowano

@henio2 lewak jesteś lewak jesteś i tak w kólko jak zacięta płyta winylowa. 

Klepiesz głupoty w temacie jak potłuczony. 

Nie masz żadnych argumentów i zaraz wyzwiska od lewaków ale próba zmiany tematu. Powiem ci tyle że jesteś ślepcem widzącym tylko PISuar a że to lewactwo pełną gębą to już nie widzisz. 

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

https://youtu.be/XzXYuQYqjQU zobacz jak lewactwo dąży do rozwalenia rolnictwa a ludzi e biją im brawo nie przeraża Cię to ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

13 grudnia roku pamietnego tez byla piekna zimowa niedziela, sniegu nawet wiecej niz niz dzisiaj i mroz wiekszy..od nas w jedna strone jezdzily autobusy robotnicze do kopaln w druga do huty wiec wszelkie zarty z tego[nawet ten z kaczynskim] mnie nie smiesza....

chichot historii-prezes chodzil 13[w poludnie ,gdy sie wyspal] pod dom jaruzelskiego, teraz inni chodza pod jego

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/strajk-kobiet-protesty-w-miastach-13-grudnia/41ye56t

Edytowane przez jacus
  • Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, henio2 napisał:

https://youtu.be/XzXYuQYqjQU zobacz jak lewactwo dąży do rozwalenia rolnictwa a ludzi e biją im brawo nie przeraża Cię to ?

I ty się boisz tych paru krzykaczy?

A mówi ci coś "5 dla zwierząt " zakłamanego lewackiego konusa?

Tu jest właśnie prawdziwe zagrożenie dla rolnictwa. 

10 minut temu, henio2 napisał:

Tylko teraz mamy wolny kraj a wtedy była dyktatura PZPR  

A teraz robi się dykta PISuaru. 

Widzisz podobieństwo?

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, henio2 napisał:

Tylko teraz mamy wolny kraj a wtedy była dyktatura PZPR  o tym kto rządzi decydujemy przy urnach a nie na ulicach jak się tej hołocie zdaje

więcej zakazów i nakazów jak obecnie to nawet za czasów zaborów nie było. 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Kpmi się  nie podobaoze sobie dziś zamieszkać w dowolnej kraju a nie płuc we własne gniazdo jak te lewaczki ma protestach ich przodkowie zapewne się w grobach przewracają widząc co robis

Opublikowano
19 minut temu, henio2 napisał:

Prawdziwe zagrożenie dla rolnictwa to nie 5 Kaczyńskiego a lewackie protesty na ulicach przy użyciu nic nie świadomej młodzieży  zamiast protestować przed sejmem powino protestować tam https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/21381-maja-rozmach-chinczycy-wybudowali-ferme-ktora-wyprodukuje-ok-2-1-mln-swin-rocznie

To oni odpowiadają w największym stopniu za zmiany klimatu

A jakie to znowu wielkie zagrożenie jest skoro twierdzisz że teraz wszystko rozstrzyga się przy urnach a nie na ulicach

Opublikowano (edytowane)

produkują to na co jest zbyt i za co większa dopłata,

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

nie wiem czy sam nie zrezygnuje z miesa  ze sklepu

to z czego to mięso będziesz jadł? obwiniasz rolników za syf ze sklepu?

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v