Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/organizator-seksimprezy-w-brukseli-przyjezdza-do-mnie-czterech-politykow-pis-u/q42m47j,79cfc278

Onet najpierw robi wywiad a potem sprawdza kto to jest 🤣. Facet miał albo niezłe rozeznane wśród polityków albo politycy wchodzili na legitymacji partyjnej. My z Pisu.A to wchodźcie 🤣.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Styczeń już nie długo i będzie lepiej więcej kasy w kieszeni Polaków / by się w d*pach nie poprzewracało .

2021 rokiem podwyżek. Czeka nas wzrost podatków i opłat .

Nowy rok będzie można nazwać rokiem podatkowym

W życie wejdzie wiele nowych podatków, a wiele danin zostanie podwyższonych

Część opłat wzrośnie z decyzji polskiego rządu, część w wyniku prawa UE .

I opozycja jeszcze nie krzyczy :ph34r: ? To chociaż by chwaliła rząd że przestrzega praw unijnych 🤣.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

że to są pożyczki z Unii taki KREDYT 

Taaa jasne, tu wezmą kredycik, tam dodrukują pieniążka i wyjdzie im za***isty budżet.:lol:

Opublikowano

Tylko ciekawe czy on będzie spłacał ten kredyt czy my obywatele. 

6 minut temu, galan99 napisał:

Premier powiedział że to są pożyczki z Unii taki KREDYT  można dostać na rynku wiec zapowiada się zawetowanie .

• Like 1
Opublikowano

A niedawno wywalili linię kredytową co ją mieli w MFW. I jeszcze ogłosili sukces.:lol:

5 minut temu, Ulman napisał:

to po cholerę sie spotykają i z unią targują? 

Bo muszą walczyć. Tzn muszą pokazywać że walczą. Wydzierają z gardła zepsutemu zachodowi kasę należną słowiańskim plemionom. :lol:

Opublikowano

Za parę dni powiedzą  w TVPis że to sukces i  wierny elektorat oczywiście w to uwierzy jak ma w zwyczaju. PIS odnosi wyłącznie sukcesy a szczególnym osiągnięciem był triumf  1:27. Jak ciemny musi być elektorat że jest zdolny przyjąć narracje że jest to zwycięstwo.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał:

Za parę dni powiedzą  w TVPis że to sukces i

Zawsze można powiedzieć że jesteśmy moralnymi zwycięzcami. Ciekawe kiedy zajarzą że chodzi o skuteczność a nie walory artystyczne widowiska?:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

https://magazyn.wp.pl/film/artykul/jozsef-szajer-to-klasyka-dlaczego-kolejny-homofob-okazal-sie-gejem

"Narodowo-chrześcijański polityk węgierski Jozsef Szajer, walczący od lat ze społecznością LGBT, został przyłapany na homoorgii w Brukseli. Seksuolog dr Maciej Socha tłumaczy: - Niektórzy konserwatywni politycy nie mogą się pogodzić ze swoją własną homoseksualnością. Krzycząc na innych, odwracają uwagę od siebie."

Cholera, u nas też jest taki jeden stary kawaler co krzyczy. Może operacja buś wcale nie jest wyssana z .... palca.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

Zawsze można powiedzieć że jesteśmy moralnymi zwycięzcami. Ciekawe kiedy zajarzą że chodzi o skuteczność a nie walory artystyczne widowiska?:lol:

Część z nich to wie ale wiekszość to kutwy i mendy  którzy lubią się napieprzać dla samego napieprzania. Niestety jesteśmy narodem majacym we krwi wojenki które prowadzą najczęściej do porażek a potem je czcimy i świętujemy albo kłamiemy że to było zwycięstwo a nie porażka z własnej głupoty. 

Opublikowano
59 minut temu, Ulman napisał:

Jak moga sobie byle gdzie wziąć taki sam kredyt to po cholerę sie spotykają i z unią targują?  Zawetować, kasę wziąć od żydków i będzie eldorado.

A  unia  co  za darmo  kase  daje 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Niestety jesteśmy narodem majacym we krwi wojenki

Ależ skąd, ja tam jestem pokojowo nastawiony, Taki gołąbek pokoju. :lol:

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

A  unia  co  za darmo  kase  daje 

Jak na takich samych warunkach jak pozyczki komercyjne to po ch.... się z nimi targują? Niech pożyczą od żydków. 

Czemu unia miałaby za darmo dawać? Widziałeś żeby ktoś coś dał za darmo?

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Widziałeś żeby ktoś coś dał za darmo?

Tak

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

Tak

Aż i ja się zapytam. 🤨

Gdzie za darmo dają kasę?

Opublikowano

no ja tam nie wiem. merkelowej u nas na rynku nie widuję, a kasę dostaję za nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v