Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Pis będzie wetował budżet, który był takim sukcesem do niedawna. Tak się szczujnia chwaliła, ze tyle euro do Polski UE przekaże. Aż z tego bogactwa w głowach się pomieszało i postanowili zawetować. Tak to się miesza w głowach od nadmiaru pieniędzy.

No i najlepsze, ze teraz wmawiają ludziom,że to jakiś szantaż, że ktoś w ostatniej chwili coś pozmieniał. A przecież o tym, ze tak będzie było wiadomo już przy okazji lipcowego szczytu. CO prawda Pinokio z Orbanem próbowali oszukać organizując konferencje wcześnie rano i mówiąc, ze powiązania nie będzie. Ale kłamstwo szybko zostało obnażone i wszyscy wiedzieli już od lipca co jest grane i jak będzie.

No czas doprowadzić to unijne lewactwo do porządku jedynie polska i węgry miały odwagę im powiedzieć wy***rdalać od upokarzania naszego kraju leweactwo morze rządzić u siebie nie u nas PO głosowało za zniszczeniem polskiego rolnictwa i chcą nam wmawiać że są za praworządnością

Opublikowano

To nie my potrzebujemy uni a unia nas taka prawda Polska jest ogromnym rynkiem zbytu gdby nie Polska w czasie kryzysu unia dawno już by mnie istniała

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

morze rządzić

nie ma takiego morza. 🧐

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

To nie my potrzebujemy uni a unia nas taka prawda Polska jest ogromnym rynkiem zbytu gdby nie Polska w czasie kryzysu unia dawno już by mnie istniała

Coraz ciekawiej. Może zaraz się okaże że to my podporządkujemy sobie unie i im nie będziemy im  płacic bo sie nas nie słuchają.

Ja juz kiedys taka paranoje przerabiałem z Romankiem na cyfrach. Wyszlo że jesli my przestaniemy eksportować na rynek niemiecki to nasz eksport spadnie o ok 30%. Jesli niemcy przestana eksportowac do na to stracą......nieco ponad 4%. Urojenia że oni sobie bez nas nie poradzą to wypadkowa ciemnoty umysłowej , wmówionej manii wielkości i zastraszenia przez propagandę.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Stasek wymiata... widać szarpnął grosza za chrachale bo w cenie 😋

Kurla co to będzie jak za rok dopłaty nie wpłyną... 😂

Dopiero chłopki będą chwalić Pis... 🤕

Opublikowano

Oby tylko kobitkom od tych protestów okres się nie przesunął 😜🤮👌😜🤮

Opublikowano

Pilaj mamusi i zapisuj... 😂😂😂😂To będziesz wiedział.. 

3 minuty temu, staszek131415 napisał:

Oby tylko kobitkom od tych protestów okres się nie przesunął 😜🤮👌😜🤮

Opublikowano
5 minut temu, ogarek napisał:

Stasek wymiata... widać szarpnął grosza za chrachale bo w cenie 😋

Dopiero chłopki będą chwalić Pis... 🤕

Dopłaty akurat nie są powiązane z tym ale lewactwo wmawia to ludziok dopłaty mam w d*pie może ich nie być to nie są jakieś duże pieniądze dla mnie ale puki w eurokochozie jesteśmy to się nam należą dobrze buraku o tym wiesz

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

Dopłaty akurat nie są powiązane z tym ale lewactwo wmawia to ludziok dopłaty mam w d*pie może ich nie być to nie są jakieś duże pieniądze dla mnie ale puki w eurokochozie jesteśmy to się nam należą dobrze buraku o tym wiesz

A co tam jeszcze masz w tej d*pie... Coś nie wiele tego musi być.. Chrachale po 3,5 to panisko pełna gębą no i ziarno tanieje na dodatek 😜

Opublikowano
6 minut temu, staszek131415 napisał:

Nic ci sie nie należy jak im bedziesz stawał w poprzek to znajda drogę by zrobić co chca. Racje ma ten kto płaci i nie jest tak jak w świecie wg PIS gdzie robolowi "się nalezy" bo  lewicowy rząd tak odgórnie narzucił przedsiębiorcom

Opublikowano

Dzięki  nie narzekam niezła kasa była przez rok więc na chleb i sól wyatarczy pomoc Cowidowa w drodze zboż aposiane pięknie rosną

1 minutę temu, Ulman napisał:

Nic ci sie nie należy jak im bedziesz stawał w poprzek to znajda drogę by zrobić co chca. Racje ma ten kto płaci i nie jest tak jak w świecie wg PIS gdzie robolowi "się nalezy" bo  lewicowy rząd tak odgórnie narzucił przedsiębiorcom

Jak nie dadzą dopłat to rolnicy wyjdą na ulicę i pokażą tej uninej hołocie gdzie ich miejsce

Opublikowano

Nie zablokują ich firmy w polsce wystarczy n DZIŚ ZABLOKOWAĆ ZAKŁĄDY KTÓRE ŚCIĄGAJĄ WEPRZOWINĘ Z ZAGRANICY

Opublikowano (edytowane)

Ty staszek się uspokoj z tymi blokadami i szykuj tylek bo będziesz dymany tera i to ostro.. 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
11 minut temu, staszek131415 napisał:

Nie zablokują ich firmy w polsce wystarczy n DZIŚ ZABLOKOWAĆ ZAKŁĄDY KTÓRE ŚCIĄGAJĄ WEPRZOWINĘ Z ZAGRANICY

I będziesz żarł szczaw i mirabelki jak Niesiołowski przepowiedział. Tobie się naprawdę wydaje ze my jestesmy jacyś istotni? Kto ci takich rzeczy naopowiadał? Uważasz że jak my nie kupimy swininy od niemców czy duńczyków to im sie coś stanie? 

No ale pomyslmy w druga strone. Do UE nie będziemy eksportować by im zrobić na złość. Na Rosje jesteśmy obrażeni, Białoruś to reżim. Zostaje UPAina która nie ma pieniędzy i Węgry które nie są takie głupie jak my. USA zaraz nas od cycka odstawi i gdzie my bedziemy świat podbijac?

Opublikowano
48 minut temu, ogarek napisał:

Reszta tych co ledwo ciągnęła z gospodarki pójdzie do pracy.:lol:

6 minut temu, Ulman napisał:

USA zaraz nas od cycka odstawi i gdzie my bedziemy świat podbijac?

Na razie to my jesteśmy cyckiem, a oni nas doją. Tak nas pozycjonują miłościwie panujący.:lol:

Opublikowano

Wstając z kolan w 2015 mogli walnąć głową w sufit teraz to najwyżej w blat od amerykańskiego biurka. Na karcie zgonu wpisze się COVID? Będzie trzeba tak wpisać albowiem mocno ograniczona jest specjalistyczna opieka medyczna. Np. onkologiczna. Głupio będzie wpisać przerwane leczenie...

Opublikowano
45 minut temu, staszek131415 napisał:

Dopłaty akurat nie są powiązane z tym ale lewactwo wmawia to ludziok

Jedno lewactwo wmawia że zabiorą dopłaty a drugie lewactwo że podniosą dopłaty do niemieckich. :lol:

1 minutę temu, DTaras napisał:

Głupio będzie wpisać przerwane leczenie...

Teraz to moga pisać w karcie zgonu cokolwiek. Nawet "niemanie świateł", Część ludzi i tak sie juz poddała i wyznaje zasadę że lepiej umrzeć w domu jak w karetce stojącej przed szpitalem.

4 minuty temu, DTaras napisał:

Wstając z kolan w 2015 mogli walnąć głową w sufit

Jaki sufit? Klasycznie przywalili w parapet, bo był niżej.:lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

No czas doprowadzić to unijne lewactwo do porządku jedynie polska i węgry miały odwagę im powiedzieć wy***rdalać od upokarzania naszego kraju leweactwo morze rządzić u siebie nie u nas PO głosowało za zniszczeniem polskiego rolnictwa i chcą nam wmawiać że są za praworządnością

Ciekawe kto kogo pierwszy do czego doprowadzi. Już pojawiają się głosy, że skoro Polska i Węgry chcą wetować to nie dostaną w przypadku Polski około 100 mld Euro na walkę ze skutkami covid. Kempa już nawet mówiła, ze nam ta forsa nie potrzebna. A za zniszczeniem polskiego rolnictwa to póki co jest Kaczyński ze swoją 5 dla zwierząt.

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Coś takiego. Nawet wyborcy pisu jeżdżą zachodnimi przeważnie niemieckimi samochodami. Orzą pole ciągnikami produkowanymi w unii. Popatrz jakimi autami rząd jeździ.

Co myślmy takiego zrobili dla unii, że bez nas by się rozleciała? W czasie jakiego kryzysu to było? Tusk tak tej unii pomógł?

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

tam wiadomo masz dziecko dostajesz a w rolnictwie dostajesz za nic ,

Jakiś czas już minął i może warto zastanowić się, jaką rolę spełniają te dopłaty? Bo być może potrzeba jasnej definicji i określenia po kija je się wypłaca? I tu niektórzy, mogliby się zdziwić i to mało pozytywnie.

6 minut temu, hubertuss napisał:

Co myślmy takiego zrobili dla unii, że bez nas by się rozleciała?

Wybudowaliśmy autostradę A4 i A2 łączące Berlin ze wschodem. Reszta kraju to tylko dodatek uprzykrzający życie urzędnikom.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v