Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

Na nic nie liczę, Płacę i nie płaczę, choć ponarzekać można zawsze. Ale z drugiej strony to nie jest żle.:gent:

Marchewkę kopię, to jak chwila luzu to wpadne tu ponarzekać:oops1:

A do roboty to goń tych z filmu. 

Był czas przywyknać 🤭 to dobrze że płacisz 👍, wszystkich trza gnac do roboty ale system demokracji jest do d*py i nie idzie nierobów zmusić 

Ty masz przemysł te marchew,? Ile to z ha idzi zarobić?  

Opublikowano
50 minut temu, Partyzant85 napisał:

@Ursus932 -  załóż własną firmę to zobaczysz jakie to jest "parę groszy" podatku.

ja nic nie mam do zakładania firm ale j**nięte programy na stwarzanie firm działalność gospodarcza aby założyć takich jak przecieranie drewna nakupili ZUZ trzeba płacić chętnych brak i typ .

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

łatwo sprawdzić w necie ile kosztuje nauczanie w prywatnych szkołach , przedszkole w stolicy 2 tys zł około  . odnosnie podatków dla zagranicznych pracowników to była do tej pory chyba ulga abolicyjna ?

Nie ma znaczenia ile kosztuje prywatnie. Rodzice płaca podatki za które opłacana jest edukacja więc nie są nic nikomu winni bo za to płacili

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A do roboty to goń tych z filmu. 

Łapy precz od prawdziwych patriotów. Ciekawe czy będą tacy agresywni jak każą im siąść za biurkiem z lampką świecącą w ślepka.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
55 minut temu, DTaras napisał:

Szczerze pier**lę taki patriotyzm, od zarania dziejów z tego typu zrytymi beretami tylko kłopoty.

W  końcu  to  Konfederacja   więc  czego  oczekiwać  od  tych  ludzi  

Opublikowano

Brałam udział w takim marszu 3 lata temu i u nas na pn. było bardziej patetycznie kulturalnie, spokojnie z udziałem szkół, harcerzy, kombatantów, marynarzy. W stolicy tak agresywnie?

Opublikowano
16 minut temu, Denwer napisał:

Tak ,tak , już widać jaka jest PISowska wersja wydarzeń. Wspaniałych patriotów sprowokowała  niemiecka antifa która podstępnie wmieszała się w tłum a tak właściwie to PIS nie ma z tym nic wspólnego bo tam byli tylko ludzie z Konfederacji . Bbbbuuuchaaaachaaaaaa , co za zaprzaństwo😁

Tymczasem niczego nie świadomy Macierewicz stoi murem za bandziorkami https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Marsz-niepodleglosci-2020.-Antoni-Macierewicz-policja-strzelala-do-polskich-patriotow.-WIDEO

a komitet centralny Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej zebrał sie pilnie by omówić kogo ukarać za słuszne przecież strzelanie do bandytów z Konfederacji https://wiadomosci.wp.pl/marsz-niepodleglosci-2020-pis-chce-powolac-specjalna-komisje-6574871264435168a

Opublikowano (edytowane)

Zaczyna się .

Szanujcie prawa osób LGBTIQ albo stracicie fundusze, mówi unijna komisarz ds. równości .

Kraje UE, które nie przestrzegają praw LGBTIQ, powinny zostać ukarane finansowo - uważa Helena Dalli, europejska komisarz ds. równości w wywiadzie z Zosią Wanat z POLITICO, przeprowadzonym przy okazji ogłoszenia przez Komisję Europejską strategii mającej na celu ochronę praw osób LGBTIQ w całej UE.

To jest nowa ERA LUDZKOŚCI A NICH TO LICHO WEŹMIE TE CAŁE POGLĄDY .

Wielka Brytania notuje rekordowy wzrost gospodarczy. 

Jak Unia straciła kontrolę a nas zajedzie ta dzicz z Brukseli .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Tak ,tak , już widać jaka jest PISowska wersja wydarzeń. Wspaniałych patriotów sprowokowała  niemiecka antifa która podstępnie wmieszała się w tłum a tak właściwie to PIS nie ma z tym nic wspólnego bo tam byli tylko ludzie z Konfederacji . Bbbbuuuchaaaachaaaaaa , co za zaprzaństwo😁

Tymczasem niczego nie świadomy Macierewicz stoi murem za bandziorkami https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Marsz-niepodleglosci-2020.-Antoni-Macierewicz-policja-strzelala-do-polskich-patriotow.-WIDEO

a komitet centralny Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej zebrał sie pilnie by omówić kogo ukarać za słuszne przecież strzelanie do bandytów z Konfederacji https://wiadomosci.wp.pl/marsz-niepodleglosci-2020-pis-chce-powolac-specjalna-komisje-6574871264435168a

Głupcze wczoraj było narodowe święto . Jedne barwy to biel i czerwień. Co robiły tęczowe banery w oknach .To twoi mentorzy. 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Ywa napisał:

Brałam udział w takim marszu 3 lata temu i u nas na pn. było bardziej patetycznie kulturalnie, spokojnie z udziałem szkół, harcerzy, kombatantów, marynarzy. W stolicy tak agresywnie?

A zuchów  nie było?

• Haha 2
Opublikowano

Zazwyczaj podbija się stolicę jak padnie Stolica to tylko bronią się miasta i wsie ale to już bardziej Partyzantka .

Tak jak z Gospodarką padają jedna za drugą od sadownictwa do Hodowli i padnie .

Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

Żyję w demokratycznym kraju przecież  więc mogę mieć dwie flagi powieszone biało-czerwoną oraz tęczową. Nie mam z tym problemu. Zaraz zamówię na allegro. 

Powies sobie jeszcze czerwona z sierpem i młotem. Bez orzeczenia wiadomo co Ci dolega. 🤕

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano
6 minut temu, Dariowola napisał:

Powies sobie jeszcze czerwona z sierpem i młotem. Bez orzeczenia wiadomo co Ci dolega. 🤕

Kolego za dużo TVPropaganda. 

Pis tylko umie zastraszać i nic więcej. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ale to pisowska prokuratura daje na to przyzwolenie. Bandyta karany, mający w domu środki odurzające jak stwierdzono w mediach po pobiciu kobiety został zwolniony zamiast zamknięty. To pisowska prokuratura olewając karanie tych bandziorów sprawia, ze oni czują się pewnie i bezkarnie. Z drugiej strony zamyka się 14 łatkę i stawia zarzuty organizacji marszu. Z drugiej strony Kaczyński wzorem Jaruzelskiego wzywa do obrony kościołów czyli konfrontacji na ulicy. To nie jest tylko wina konfederacji. Pis sam dolewa benzyny do tego ognia.

35 minut temu, galan99 napisał:

Powinna powstać 13 dzielnica dla dziczy jak zwie się LGBT I TYM PODOBNYCH .

To nie lgbt wczoraj podpaliło mieszkanie. To nie lgbt rzucało kamieniami w policję. Na protestach kobiet czy paradach gejowskich na ogół nie lata kostka brukowa, nie jest rannych trzydziestu kilku policjantów i straty nie wynoszą kilkadziesiąt tys zł.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
25 minut temu, Dariowola napisał:

Przypominasz mi osobę, która boi się wyjść poza obręb swej zagrody i nigdy nie doświadczyła  prawdziwego również pięknego świata, skazana jedynie na krzywe zwierciadło ekranu. Dodatkowo takie osoby na wsi czują się pępkiem świata, z czego to wynika, jakiegoś podstępnego ograniczenia?

Opublikowano

Ywa nie miała byś problemu z oddaniem małego dziecka pedałom do adopcji? z ciekawości pytam

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

To nie lgbt wczoraj podpaliło mieszkanie. To nie lgbt rzucało kamieniami w policję. Na protestach kobiet czy paradach gejowskich na ogół nie lata kostka brukowa, nie jest rannych trzydziestu kilku policjantów i straty nie wynoszą kilkadziesiąt tys zł.

na paradach ,tfu gejów,nie spuszczono prowokatorów z łańcucha, to nic się nie działo

Opublikowano
14 minut temu, pafnucy napisał:

Ywa nie miała byś problemu z oddaniem małego dziecka pedałom do adopcji? z ciekawości pytam

Oczywiście, że nie miałabym problemu, aby dzieckiem zajmowała się normalna para interpłciowa, a mogłoby się jeszcze okazać, że to dziecko otrzymałoby więcej miłości, zaangażowania i psychologicznie rozwinęłoby się zdrowsze  niż w niejednej heteroseksualnej rodzinie np. alkoholizującej się.

Opublikowano
9 minut temu, Ywa napisał:

Oczywiście, że nie miałabym problemu, aby dzieckiem zajmowała się normalna para interpłciowa, a mogłoby się jeszcze okazać, że to dziecko otrzymałoby więcej miłości, zaangażowania i psychologicznie rozwinęłoby się zdrowsze  niż w niejednej heteroseksualnej rodzinie np. alkoholizującej się.

@yacenty prosze o deputacje jej z forum 

• Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v