Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ywa napisał:

Odeszłam, ale przypomniałam sobie dopiero, kiedy  za niecałe 2 tyg. wracają z wieczornych zajęć, pośliznęłam się na lodzie i złamałam rękę, nie mogłam wstać, ludzie mijali, dopiero ksiądz w cywilu jak się okazało pomógł mi, potem następnego księdza spotkałam czekając w kolejce w szpitalu. Potem lekarz pyta czy chcę znieczulenie,a ja, że NIE z ciekawości i ładnie nastawił mi na żywca. Być może przypadek.

Biorąc pod uwagę że było ciemno ślisko i nie był to kraj afrykański to dziwne że nie pośliznęłaś się wcześniej.:lol:

Ciekawie by wyglądało, gdybyś w tej kolejce spotkała nie księdza co Ci pomógł tylko tę cygankę i też ze złamaną nogą.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, tomek222 napisał:

https://www.wprost.pl/kraj/10381750/bojka-przed-poznanskim-kosciolem-posel-winnicki-mowi-o-uzyciu-noza-policja-dementuje.html

"Starcie w Poznaniu. Policja dementuje

Według lokalnej rozgłośni, policja spisała obrońców kościoła i nakazała przewieźć rannego na Szpitalny Oddział Ratunkowy. W rozmowie z „Gazetą Wyborczą” Maciej Święcichowski z biura prasowego wielkopolskiej policji dementował te informacje. – Doszło tam do scysji między dwoma grupami. Osoby, które były na miejscu, zostały wylegitymowane i pouczone. Do tej pory nie otrzymaliśmy żadnego zawiadomienia o przestępstwie. Nie mamy żadnej informacji o użyciu noża – podkreślał."

Czyli jednak marna prowokacja z tym nożem, a to się pewnie kibole poszarpali.

50 minut temu, Denwer napisał:

Bosak bosak  i  to  wcześniej od  Kaczyńskiego   

Zwolennicy dzieciobójstwa rzucają butelkami, nielicznym ludziom broniącym kościoła przyda się wsparcie jeśli jesteście w centrum

— Krzysztof Bosak 🇵🇱 (@krzysztofbosak) October 26, 2020

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-10-26/narodowcy-bronia-kosciolow-doszlo-do-starc-z-demonstrujacymi/

Głupio  ci  teraz  ????  że  bosak   jest po właściwej  stronie 

Kto  to  jest  ten  Bączyński  ??? 

123181490_3488339361188472_4666574751656

https://dorzeczy.pl/kraj/158945/zwolennicy-aborcji-pomazali-pomnik-ak-poslowie-opozycji-mowia-o-prowokacji.html

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Zgadza się we wszystkim i wszystko wykona co każą zrobić. Pisowcy w większości  mają zdanie identyczne jak prezes bo proces autonomicznego myślenia i posiadanie własnej opinii w zasadzie nie istnieje. 

Fajnie widzieć jak na podstawie jednej sytuacji marecek doszedł do wniosku że Konfederacja przeszła na stronę PIS😁 Ale zaraz zaraz, toż to PO też jest po stronie PIS bo poparło ich przy uchwaleniu 5 Kaczyńskiego. Wychodzi na to że wszyscy są za PIS i opozycji już nie ma 😳

jak ktoś należy do parti to byłby głupcem żeby miał inne zdanie niż prezes parti do której należy  , ja jestem rolnikiem choduje bydło i co mam namawiać na weganizm ? jak ktoś sie nie zgadza z poglądami prezesa to jest w innej parti jak mu odpowiadają czy w psl czy po czy sld .  Można jeszcze inaczej nie słodzić a uprawiać buraki cukrowe ale tu to już liczy się twardy biznes I wyrachowanie .

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał:

jak ktoś należy do parti to byłby głupcem żeby miał inne zdanie niż prezes parti do której należy  , ja jestem rolnikiem choduje bydło i co mam namawiać na weganizm ? jak ktoś sie nie zgadza z poglądami prezesa to jest w innej parti jak mu odpowiadają czy w psl czy po czy sld .  Można jeszcze inaczej nie słodzić a uprawiać buraki cukrowe ale tu to już liczy się twardy biznes I wyrachowanie .

Ty masz kompletnie wypaczone przez PIS pojecie o partii. PIS jest poza normą bo w normalnej partii różne opinie i dyskusja  są właśnie po to by wypracować jak najlepsze rozwiązania. Tylko ubezwłasnowolniony mentalnie dupoliz zawsze zgadza się z szefem W sektach się zgadzają w 100% ze swoim guru

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

@Ursus932Jestem państwowcem. Wszystko to moi współobywatele i taka przysięgę składałem.

To jak takiemu państwowcowi przeszło przez gardło "tak mi dopomóż Bóg" pominąłeś?  No może nie bo byłeś młody i jeszcze nie tak zepsuty 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

Ty masz kompletnie wypaczone przez PIS pojecie o partii. PIS jest poza normą bo w normalnej partii różne opinie i dyskusja  są właśnie po to by wypracować jak najlepsze rozwiązania. Tylko ubezwłasnowolniony mentalnie dupoliz zawsze zgadza się z szefem

NIE  w sprawach ważnych i kluczowych jest dyscyplina w sprawie głosowań takżę w PO A DYSKUSJE na poważne sprawy gdzie nie ma jednosci toczy się za kulisami ,  jak ktoś ma inne zdanie jak prezes czy PO czy PIS to możę odejsc . jest wielu takich poltyków np . Gowin z PO  czy Marek Jurek z PIS Arułkowicz z SLD  itd . którzy nie zgadzali się z partią i odeszli 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

100% zgody z prezesem to patologia jak  w sekcie Dotyczy zarówno  partii jak poglądów jednostki jak np u Marecka

@witejus jak się ma swoje przemyślenia , zdanie i poglady to tak jest jak w Konfederacji. W sekcie jest 100% zgody

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Kiedyś stałam z torbami na przystanku w małym tłumie i podeszła cyganka, prosząc żebym z nią poszła do jej auta za rogiem i wskazała kierunek na kampus i przy okazji podwiozła by mnie akurat w to samo m-ce. Odmówiłam. To chce mi powróżyć nalegała i abym dała jej jakiś włos z ubrania, potem pieniądze itd i już mało zabawne stawała się jej nachalność. Odmówiłam. To ona wyskoczyła z tekstem, że jeśli odmawiam, to w ciągu 14 dni stanie się złego- nie pamiętam dokładnie jej słów. Odeszłam, ale przypomniałam sobie dopiero, kiedy  za niecałe 2 tyg. wracają z wieczornych zajęć, pośliznęłam się na lodzie i złamałam rękę, nie mogłam wstać, ludzie mijali, dopiero ksiądz w cywilu jak się okazało pomógł mi, potem następnego księdza spotkałam czekając w kolejce w szpitalu. Potem lekarz pyta czy chcę znieczulenie,a ja, że NIE z ciekawości i ładnie nastawił mi na żywca. Być może przypadek.

cyganka prawdę ci powie

Opublikowano

Twój rozum podpowiada ci zeby zabronić młodym dymania bo sam nie możesz to i komu będziesz bronił bo wszędzie k**estwo widzisz 😋

11 godzin temu, Sean napisał:

Na rozumy na pewno nie.

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

Bóg zawsze z wielkiej litery patrioto za 3 grosze,

Nie masz czego czepic tylko literówki 

Opublikowano
54 minuty temu, Ulman napisał:

Wcale bym się nie zdziwił gdyby część zachowań była na zamówienie PISu. 

znowu spisek i syndrom oblężonej twierdzy :D :D :D 

16 godzin temu, Ulman napisał:

Zastraszony paranoik😂

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Biorąc pod uwagę że było ciemno ślisko i nie był to kraj afrykański to dziwne że nie pośliznęłaś się wcześniej.:lol:

Ciekawie by wyglądało, gdybyś w tej kolejce spotkała nie księdza co Ci pomógł tylko tę cygankę i też ze złamaną nogą.:lol:

Nie ważne cyganka czy ksiądz, czy nawet ta sama złamana nieszczęsna ręka, którą jej podałam-wszyscy bez wyjątku są podejrzani w moim rozrachunku i wrzucam do jednego wora!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v