Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pier... jakby aborcja była jak kupowanie ciuchów. Znam matkę co w obliczu zespołu Edwardsa liczyła na cud, pomyłkę i uparła się rodzić. Trzy tygodnie mała Hania w inkubatorze żyła. Sama mówi, że trzeba było usunąć bo do dziś się otrząsnąć nie może. Zbadali się i nie podejmują ryzyka. A chce mieć dzieci bo to naturalne. Mogliby rozważyć dawcę/dawczynię ale wciąż za wcześnie, wciąż trauma. Coraz częściej przychodzi mi do głowy porównanie z ISIS, Tikritem, Camp Speicher. Kiedy to dzięki tym co wiedzieli "lepiej" Tygrysem spłynęły ciała i dzień bez egzekucji czy obcięcia dłoni był dniem straconym...

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tak znamy wina Tuska. Szkoda tylko, ze pis rządzi od 5 lat i to zdaje się za pisu były duże strajki lekarzy.

nie , nie tuska ,bardziej ustroju w jakim byliśmy ,a raczej zapasci i spadku płac w latach 90 .kiedyś rozmawiałem z brukarzem to powiedział ze najlepsze zarobki miał w latach 1990-1995 a potem już zjazd w dół ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

kiedyś rozmawiałem z brukarzem to powiedział ze najlepsze zarobki miał w latach 1990-1995

Tak to cysto prowda Bo to przed denominacją było i płaciło sie w milionach

• Haha 1
Opublikowano

dobry lekarz podejmuje decyzje po konsultacjach z innym lekarzami , to nie jest tak żę widzi coś niepokojącego i karze wykonać aborcje choć  zdarzają się i takie przypadki , zawsze najlepiej skonsultować sie innym lekarzem w ciezkich sytuacjach . dla wielu kobiet to jest bardzo trudna decyzja dla innych łatwa a trud tej decyzji przychodzi z czasem  czasem

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Tak się składa że też miałem chore nerki do 6 roku życia miałem 3 operacje i jedna jest usunięta a oprócz tego jedynie co mnie może czekać to przeszczep po 40. Mamie nie zrobili usg w czasie ciąży a jakby zrobili to może i aborcję by kazali zrobic

Powiedzmy że trafiłeś na taki czas w historii świata, kiedy już potrafiono sobie z tym radzić. Rodząc sie trochę wcześniej nie miałbyś szans, albo wylądował na trzy zdrowaśki w piecu jak "Janko muzykant". 

19 minut temu, jarecki napisał:

dla wielu kobiet to jest bardzo trudna decyzja dla innych łatwa a trud tej decyzji przychodzi z czasem  czasem

Iiiiiiii dlatego należy pozostawić im tę furtkę, albo możliwość.  

Opublikowano

Z skąd  takie informacje. To bardzo  niepokojące. 

Podobno rząd w grudniu ma zakupić szczepione na tego wirusa. Tylko problem z tym że 3 faza testów stanęła w miejscu. Okazało się że testowani ludzie zachorowali na dziwne choroby. 

Opublikowano

O 20 orędzie watowieckiego do narodu.

Mam nadzieję, że usłyszę dwie dobre nowiny- koniec przedstawienia pod tytułem pandemia, rząd z powodu nieufności obywateli podaje się do dymisji

Gdzie duduś ? Dalej z banderowcami biesiaduje za Bugiem?

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

122497359_3473411346014607_4535987682554

Niektórzy po prostu uznają podwójne standarty.Nie zmienia to jednak tego że wyrok TK to wielki krok w stronę moralności i człowieczeństwa w tym zwariowanych czasach gdzie wszystko stoi na głowie.  Dziwi mnie jednak że na forum rolniczym jest tylu zwolenników tego szaleństwa.

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

Nie zmienia to jednak tego że wyrok TK to wielki krok w stronę moralności i człowieczeństwa w tym zwariowanych czasach gdzie wszystko stoi na głowie.  Dziwi mnie jednak że na forum rolniczym jest tylu zwolenników tego szaleństwa.

Yyyyyyyy a mógłbyś tak w prostych słowach wyjaśnić o co kaman? I w jaki to sposób połączyłeś moralność z człowieczeństwem? Bo ja już dawno stwierdziłem że to dwie wykluczające sie historie.

Opublikowano

Normalnie,nie udawaj że nie wiesz o co chodzi. Filozofem nie jestem. A czy człowiek nie może postępować moralnie dobrze?

A kto ma prawo decydować za te dzieci nienarodzone czy mają przyjść na ten świat czy nie? O ile mi wiadomo to KK dopuszcza wybór które życie ratować matki czy dziecka.

Opublikowano

KK dopuszcza wybór? Wow, gratuluje. Bóg dał człowiekowi wolną wolę, więc instytucja ziemska nie ma moralnej podstawy do zakazywania czy nakazywania. Wierzący za dychę...

I zgodzę się ze Szmergielem, nawet śp. Kaczyński mówił o tym, że polskie prawo aborcyjne jest najlepszym kompromisem, jaki w takim temacie można było ustalić. Najwięcej o moralności zawsze krzyczą ci, którzy sami mają z nią problem.

Opublikowano
10 minut temu, akooo napisał:

A czy człowiek nie może postępować moralnie dobrze?

Ano może, tylko musi mieć świadomość co to moralność. I to nie ta "Pani Dulskiej".

Opublikowano

Ale życie trzeba chronić. Morderstwa i przestępczość zorganizowaną też można tolerować?

Opublikowano (edytowane)

nic bardziej moralnego na ta chwile nie da sie zastosowac.albo idziemy w strone szariatu i radykalizmu totalnego albo w strrone zezwierzecania calkowitego jakie proponuje lewica czyli kazdy moze robic co chce i nawet w 5miesiacu ot tak sobie wyskrobac zdrowe dziecko bo jakas cipunia tak sobie zachciala.jedno i drugie rozwiazanie tragiczne ,to drugie jeszcze bardziej. bylo najlepiej i nie nalezy tego zmieniac

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

lbo idziemy w strone szariatu i radykalizmu totalnego albo w strrone zezwierzecania calkowitego jakie proponuje lewica

I tak doszliśmy do momentu kiedy trzeba sobie powiedzieć . że nie jesteśmy jedynym gatunkiem który zagryza swoje młode.

Opublikowano

Tylko zwierzęta swego potomstwa nie zabija tylko broni . Człowiek rozumny zabija swe dzieci albo urodzi i wyrzuci na śmietnik .

Po to porobili okno życia zostawić tam ile ludzi nie może mieć dzieci wezmą i wychowają ale k**wa nie zabija bo ciebie i innego k**wa wychowali nie zabili a może i problemy mieli ale wychowali . Powinien być dopuszczone w ale szczególnych sytuacjach . 

Ale nie mordować byle powodu bo tak jedna z drugą sobie zażyczyli .

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v