Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

Dopiero zabiorą. Opomiarują studnie i dowalą stawki że odechce się nawadniania. W końcu to działka Wód Polskich, a tam koniec z końcem ledwo wiążą.

A kto miastowemu zabrania kupić sobie taki "piękny traktor"?

Nie dają miastowym dotacji na samochody tylko rolnikowi ?

Odbije się czkawką pazerność rolników zepchną nas do marginesu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, fliegl napisał:

Unia wam dała na traktory i maszyny co roku daje dopłaty bezpośrednie, już po 10T pszenicy z ha zbieracie to czego wy jeszcze chcecie ?

Ja to bym chciał  żeby  zabrali  te  dopłaty  i  żeby  susze  przeszły  do   historii

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

A co masz mówić jako zatwardziały PISowiec........

Mozesz zdradzić jak to robisz że na nikogo nie pracujesz?

A wszystko z pieniedzy które wcześniej ludziom zabrali

bo sam sobie jestem szefem i mam na wszystkch wyjebane

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Odbije się czkawką pazerność rolników zepchną nas do marginesu .

Gdybyś nie wiedział, to w tajemnicy Ci zdradzę że już tam jesteśmy. A reszta ma tylko nadzieję że się szybko nie połapiemy,

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Przecie wilgoci jest dostatek a lata suche były i jeszcze będą nikt na to nie ma wpływu .

Narzekać  nie  można    teraz   i  oby  tak  pozostało  już.  Ale   najważniejszy  kwiecień  maj  czerwiec 

Opublikowano
6 minut temu, fliegl napisał:

Minister rolnictwa dziś pierwszy dzień od godz 8 w robocie a ten pożal się Boże dowódca Agrołuni chciał już go wczoraj zwolnić 🤣

To jest  leszy  gość    wie  jak się  ustawić  poprzedniego  ministra  też  chciał  odwoływać   po czym  dostali  90 tyś  z KOWR   i  cieszył  się  na  instagramie  i  chwalił  remontem  w domu.  Dzięki  takim  jak  @PRIMO @soltys48 i paru  innych   osiągnął  swój  cel.

Opublikowano
47 minut temu, Denwer napisał:

Tak  bo kto  się  nie  zgadza  z twoimi  poglądami  to  jest  ,,jest zwykłą wiejską gnidą,,   

Nie  dziwota  że  cie  spier*olili  ze stanowiska  sołtysa 

120747572_4769777116367551_7413704647499

Akurat jeżeli chodzi o sołtysownie to skończyła się kadencja a że już mieszkałem w innej wsi to nie chciałem startować co więcej na pierwszą kadencję sami mieszkańcy mnie zgłosili. Teraz w nowym miejscu zamieszkania też miałem propozycje startu jednak że względu na dobro gospodarstwa odmówiłem

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

To jest  leszy  gość    wie  jak się  ustawić  poprzedniego  ministra  też  chciał  odwoływać   po czym  dostali  90 tyś  z KOWR   i  cieszył  się  na  instagramie  i  chwalił  remontem  w domu.  Dzięki  takim  jak  @PRIMO @soltys48 i paru  innych   osiągnął  swój  cel.

Ministra wy***ał kaczor nikt inny

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

https://youtu.be/9IMbARbfVf4?t=8

to taka podobna rozgrywka.po jenej stronie protestujacy a po drugiej stary gracz

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Ministra wy***ał kaczor

Tak    a ciebie  mieszkańcy  wsi  

Powinieneś  się  cieszyć  bo  cały  czas  krytykowałeś  ministra  Ardanowskiego   więc  chyba  dobrze  zrobił   kaczor  co  nie  🤔

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Jak kupujesz to płacisz podatki więc pracujesz na patoli i leni. 

Na patoli  i  na  złodziei   co  kradną  VAT

Opublikowano

Denweru, podaj trzy przykłady, za co tak niektórzy kochają pis. tylko nie zmyślaj!

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Jak państwo ich okrada to robia to samo.

Możesz  wytłumaczyć  w jaki sposób  państwo  ich okrada.  Skoro  wyłudzenia  VAT  polegają  na fikcyjnych  fakturach  ?? Ci ludzie  nie  zapłacili  ani 1zł  podatku  tylko  kradną  pieniądze  innych.

Zamykają  cały   czas   praca  powolna  i  mozolna.  Za  Tuska  nawet  26%  budżetu  rozkradali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v