Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szmergiel napisał:

nie. jak spelania wymagania dotyczace niskich dochodow. zreszta naprawde boli cie jak ktos idzie po jakies rozdzinne w kwocie chyba 150zl . za dobra dziwunie trzeba  500dac a ty sie szarpiesz o jakies grosze

to mu kurna swoje daj jak taki hojny! wyżyw tych nierobów z pod sklepu !

Opublikowano (edytowane)

nieznam nikogo kto jezdzi dobrym samochodem,mieszka w eleganckim domu ma wyjebane na wiekszosc  a lata po koserwy do mopsu i jakies zapomogi za marne grosze.ja wy tak zazdroscicie im takiego zycia to wspolczuje jak musi wygladac wasze

7 minut temu, pafnucy napisał:

to mu kurna swoje daj jak taki hojny! wyżyw tych nierobów z pod sklepu !

po uja mam dawac .oni sami siebie juz tak ukarali taki  zyciem ze masakra.naprawde jest czego zazdroscic. ja pitole ale zascianek i ciemnota.

ps.ile razy przypomne sobie film konopielka to mam nieodparte wrazenie ze af to lustrzane odbicie w nowszym wydaniu. tam chlop babe bil o jajko a tu sie pozagryzaja o lumpa z pod sklepu albo zasilek na dzieci. za***ista analogia

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał:

I wszelkie dary losu z mopsu też dostanie tylko jako zarejestrowany  bezrobotny?

Idź  do  MOPSu  i  sprawdź  😂😂 a nóż  widelec    należy  ci  się   jaka  konserwa  czy  kilo  cukru  mąki  i  soli  🤔

Ja bym  na twoim miejscu  @Ulman    sprawdził   bo  może  ci  te  dary losu     przepadają 🤔

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Reasumującjest  wiele mozliwości wyciągania socjalu bedąc nierobem ale to dopiero początek Tu masz więcej https://rekinfinansow.pl/socjal-czy-praca/

To po jaki  uj   ty  taki zaradny  łazisz  do  roboty  za  marne  2200zł   lepi  idź  na bezrobocie  i  ciesz  się  tymi  tyś   za darmochę  

Opublikowano
15 minut temu, szmergiel napisał:

nieznam nikogo kto jezdzi dobrym samochodem,mieszka w eleganckim domu ma wyjebane na wiekszosc  a lata po koserwy do mopsu

Raz przypadkiem widziałam takie "rozdawanie konserw". Gdyby mi ktoś nie powiedział po co Ci ludzie tam stoją, to nigdy bym nie wpadła na to, że właśnie oni po jakąś pomoc przyjeżdżają (nie, nie przychodzą). 

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

jedz do anglii to ci zylka peknie jakbys zobaczyl prawdziwy socjal a nie marna namiastke jak jest w polsce

może twój pis niech tam wyjedzie.

Opublikowano (edytowane)

jak ktoś ma mało ziemi chyba poniżęj 1 ha przeliczeniowego to zasiłek sie należy ale bardzo mały a MOPS już chyba nie daje paczek lub nie było chetnych na nie u mie to sołtysi rozdzielali ale to ze 3lata temu i dalej teraz chyba nie ma tego 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

To po jaki  uj   ty  taki zaradny  łazisz  do  roboty  za  marne  2200zł   lepi  idź  na bezrobocie  i  ciesz  się  tymi  tyś   za darmochę  

sumienie i uczciwość mu nie pozwala.

Opublikowano
46 minut temu, Denwer napisał:

ja popieram  Prawo  i  Sprawiedliwość     a nie   Kaczyńskiego.

Denwer ale prawo i sprawiedliwość to kaczyński a nie na odwrót i zapamiętaj sobie to że jak braknie karakana tak pis znika ze sceny politycznej. 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

jak ktoś ma mało ziemi chyba poniżęj 1 ha przeliczeniowego to zasiłek sie należy ale bardzo mały a MOPS już chyba nie daje paczek lub nie było chetnych na nie u mie to sołtysi rozdzielali ale to ze 3lata temu i dalej teraz chyba nie ma tego 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Bo jak łazi do roboty za marne 2200, to ma satysfakcje że sam swoją pracą to zarobił. I jest szansa, że dzięki swojej zaradności za 2-3 lata zarobi 3200. Nadal marne, bo przez te rozdawnictwo pieniądz wartość traci. A jakby pomimo swojej zaradności był bezrobotny i tylko patrzył gdzie coś dostać za nic można, to mógłby co najwyżej mieć satysfakcję, że kogoś w ch*ja robi. Ale jak wiadomo niektórzy właśnie to lubią. Takie hobby. 

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Denwer ale prawo i sprawiedliwość to kaczyński a nie na odwrót i zapamiętaj sobie to że jak braknie karakana tak pis znika ze sceny politycznej. 

Ale zostaną "pogrobowcy". Prężne elity z wypranymi łbami.

Opublikowano
27 minut temu, szmergiel napisał:

nieznam nikogo kto jezdzi dobrym samochodem,mieszka w eleganckim domu ma wyjebane na wiekszosc  a lata po koserwy do mopsu i jakies zapomogi za marne grosze.

A ja kurna znam takie rodziny. 

Kasa się przelewa, chata elegancka, samochód z górnej półki a po konserwy w kolejce stoją całą rodziną. 

1 minutę temu, mirro napisał:

Ale zostaną "pogrobowcy". Prężne elity z wypranymi łbami.

I co im to da?

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, PRIMO napisał:

Sekta sie tak łatwo nie podda. Wypaczone umysły będa pokutować przez kilkanaście lat

Jaka telewizja tacy widzowie https://wiadomosci.wp.pl/w-tyle-wizji-dziwne-nazwiska-widzow-dzwoniacych-do-studia-6561391006473088a

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

A wiesz jak ciężko to odłowić?

Same wypłynął jak śnięte ryby. 🐡

19 minut temu, Ulman napisał:

Sekta sie tak łatwo nie podda. Wypaczone umysły będa pokutować przez kilkanaście lat

Jaka telewizja tacy widzowie https://wiadomosci.wp.pl/w-tyle-wizji-dziwne-nazwiska-widzow-dzwoniacych-do-studia-6561391006473088a

Mogę już im odsprzedać bat jakby co. 😂

Ciekawe nazwiska wymyślają pisiorki aby tylko oglądalność podciągnąć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v