Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Bzdury  gadasz  żeby  dostać  social  musi  być  zarejestrowany   jako  bezrobotny. Oczywiście  poza  500+

A właśnie że nie musi.

25bc2c733372e5498e1ee373e61cc745.jpg

Opublikowano

Żeby dostać pińcet nie musi robić absolutnie nic i to jest lewacka patologia w najczystszej postaci.

Oczywiście możesz w każdej chwili udowodnić że aby dostać pińcet musi być zarejestrowany/a jak bezrobotny/a

Opublikowano

wodzo mu najlepszego ministra wy***ał, a ten jełop nadal kurdupla popiera. ile tobie płacić muszą za takie cóś?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał:

@Denwer nie potrafisz bo nie chcesz. I w tym miejscu kończę dyskusję z tobą jako zaprzańcem. Kogo interesuje bez trudu znajdzie info jak to było z tymi spotami dziadkiem z Wermachtu i premierem z Krakowa

Kończysz  bo  wiesz  że  KŁAMIESZ   bo  jesteś   KŁAMCĄ  żadnego  takiego spotu  nie  było

Jarosław Kaczyński przyznał, że obiecał wziąć do rządu Jana Rokitę, ale "on sam nie jest do tego gotowy". - Jeśli PiS wygra wybory, to będę premierem - stwierdził Jarosław Kaczyński i dodał, że jeżeli trzeba będzie to zostanie wicepremierem w rządzie Jana Rokity, gdy wybory wygra PO.

https://dziennikpolski24.pl/premier-z-krakowa/ar/1608536

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Kończysz  bo  wiesz  że  KŁAMIESZ   bo  jesteś   KŁAMCĄ  żadnego  takiego spotu  nie  było

Jarosław Kaczyński przyznał, że obiecał wziąć do rządu Jana Rokitę, ale "on sam nie jest do tego gotowy". - Jeśli PiS wygra wybory, to będę premierem - stwierdził Jarosław Kaczyński i dodał, że jeżeli trzeba będzie to zostanie wicepremierem w rządzie Jana Rokity, gdy wybory wygra PO.

https://dziennikpolski24.pl/premier-z-krakowa/ar/1608536

a kogo obchodzą słowa zakłamanego gumisia?

Opublikowano
15 minut temu, pafnucy napisał:

wodzo mu najlepszego ministra wy***ał, a ten jełop nadal kurdupla popiera. ile tobie płacić muszą za takie cóś?

Jeszcze z tydzień temu pisałeś że już go kurdupel nie rajcuje-pamietasz co napisałem?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, pafnucy napisał:

Pisałem ci  miernoto  że  ja popieram  Prawo  i  Sprawiedliwość     a nie   Kaczyńskiego.

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
11 minut temu, Denwer napisał:

arosław Kaczyński przyznał, że obiecał wziąć do rządu Jana Rokitę, ale "on sam nie jest do tego gotowy". - Jeśli PiS wygra wybory, to będę premierem - stwierdził Jarosław Kaczyński i dodał, że jeżeli trzeba będzie to zostanie wicepremierem w rządzie Jana Rokity, gdy wybory wygra PO.

Ale korytko okazało się zbyt płytkie, jak na ambicje Pana Kaczyńskiego, więc postanowił je opanować w pojedynkę.

Opublikowano (edytowane)

taaaa widzę . i może bez inwektyw nieuku udający dys coś tam.

2 minuty temu, Denwer napisał:

Pisałem ci  miernoto  że  ja popieram  Prawo  i  Sprawiedliwość     a nie   Kaczyńskiego.

jaki pis? jaka demokracja? jak kurdupel zarządza dyscyplinę przy głosowaniu. po co te osły w sejmie potrzebne, jak jeden chory starzec robi co chce?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Leniom nigdy nie daje a  szczególnie PISowskim

Kto nie potrafi socjalu załatwić? 

Czemu sasiad ma dostawać kilka stów socjalu? Z jakiego powodu? 

bo ma dzieci.proste i logiczne.niema dzieci niema 500. za trzepanie konia nie placa tak samo jak za pierdolenie na af.

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

taaaa widzę . i może bez inwektyw nieuku udający dys coś tam.

Dostosowuje  się  do   twojego  poziomu  nieuku.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tam są proste cyfry - 270 tys straciło robotę z czego 211 tys nie szuka innej.  Socjal zawsze tworzył patologie. 

na jakiej podstawie ten pismak tak stwierdza że te osoby nie szukają pracy ?  z tego co wywnioskowałem to stwierdza tak bo nie zarejstrowali sie jako bezrobotni ? to jak a może mają inną prace ?        kolejna sprzeczność  w tym artykule skoro osoby te nie zarejestrowały sie jako bezrobotne to po co takie zdanie w tekscie Z opinią tą zgadza się socjolog i ekspert rynku pracy Łukasz Komuda. - Podniesienie wysokości świadczeń dla bezrobotnych ma bez wątpienia wpływ na odsuwanie decyzji o poszukiwaniu pracy w czasie. Środki finansowe dają możliwość odroczenia na jakiś czas poszukiwań – ocenia Komuda.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, szmergiel napisał:

bo ma dzieci.proste i logiczne.niema dzieci niema 500. za trzepanie konia nie placa tak samo jak za pierdolenie na af.

Więc marecek kłamie że trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny by dostawać socjal. Dzięki za potwierdzenie.👍

@jarecki z pewnością w tym artykule nie wiedza co pisza a ty wiesz lepiej. Z pewnościa jedni pracodawcy ich zwolnili a inni juz ich następnego dnia zatrudnili bo przecież gospodarka kwitnie jak w PRLu.  A czemu ten niewdzięczny lud chce by choć jedno z rodziców pracowało i dopiero wtedy pińcet dawać? Może wyciągaja wnioski z obserwacji otoczenia?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

bzdura . znam będących na krus z gromadką dzieci i brali zasiłki jeszcze przed pinćsetem.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Więc marecek kłamie że trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny by dostawać socjal. Dzięki za potwierdzenie.👍

Ty ślepy  jesteś    jak kret

45 minut temu, Denwer napisał:

Bzdury  gadasz  żeby  dostać  social  musi  być  zarejestrowany   jako  bezrobotny. Oczywiście  poza  500+

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v