Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

PKS upadły nie omal na własne życzenie i ciężko zmusić gminy do ich odrodzenia. 

Pinokio obiecał ? Kłamał , czy fantazjował ?

Opublikowano

Mogłoby się wydawać, że senatorowie w okresie pandemii uchwalą nowe przepisy dot. wyborów, aby wyborcy byli bezpieczni, a wybory zgodne z konstytucją. Niestety, to co powinno być oczywiste, nie stało się rzeczywistością. (…) Dlaczego dla zbyt wielu przysięga senatora nic nie znaczy?” - pytała w swoim wystąpieniu w Senacie podczas debaty nad ustawą o wyborach senator Lidia Staroń.

CZYTAJ WIĘCEJ: Co z ustawą o wyborach? Senat rozpoczął posiedzenie. Grodzki nie wyklucza, że głosowanie będzie jeszcze dzisiaj

Staroń rozliczna Grodzkiego

Senator w swoich wystąpieniu przypomniała, jak marszałek Tomasz Grodzki straszył „śmiercionośnymi kopertami”.

Czy cała ta troska o obywateli i strasznie tym wirusem, narracja o tych kopertach, miała coś wspólnego z dobrem Polaków? Czy niejedynym celem w ślad za sondażami, była zmiana kandydata na prezydenta? Było mi było wstyd, jeżeli był taki cel, kiedy samotna kobieta Małgorzata Kidawa-Błońska, najpierw najlepszy kandydat na prezydenta, po samokrytyce, jak w PRL, musiała niczym niepotrzebny przedmiot zrezygnować ze startu w wyborach. Dzisiaj bym tego nie mówiła, gdyby nie było tego, co było przy poprzedniej ustawie

—powiedziała senator krytykując sposób w jaki procedowano ustawę o wyborach korespondencyjnym przez 10 maja.

Jestem bardzo rozczarowana”

Staroń zwróciła uwagę, że zgłoszone przez nią poprzednio poprawki nie zostały nawet rozpoznane, a tym razem znalazły się w ustawie.

Opublikowano

@Pafnucy  Z trzaskowskim   łatwiej wygrać  jak  z hołownią  więc  bardzo  dobrze  że  zmienili kandydata 

Opublikowano

Tak każdy przewoźnik może być dotowany, zwykle gminy ogłaszają przetargi na daną trasę. 

To dobrze że mamy tylu kandydatów i szanse są dość wyrównane. Andrzej nie powinien się czuć zbyt pewnie. 

Opublikowano (edytowane)

Dlatego  najbardziej  pożądany   sondaż  teraz  to  taki  w którym  Andrzej Duda  jest  na 2  miejscu  zmobilizuje  to  elektorat  do  pójścia  na wybory  jak i  do  działania   

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Akurat z całej tej trójcy hołownia, andrzej, rafał. To trzaskowski i duda mają już jakieś doświadczenie polityczne i nie są najgorszymi kandydatami. Umieją się też wysłowić, ale nie ma się co oszukiwać obaj są i będą politycznymi wysłannikami partii. 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

potrzebny jest rząd żeby trochę kościół utemperował a nie dawał co tylko zechcą

co dzień po 400 zakażonych a tłusty kocur pakuje im komunię na nowo do ust

ja się k**wa pytam gdzie są te obiecane przywrócone autobusy PKS po wsiach co miały dowozić mniej zamożnych, np seniorów do lekarza innych specjalistów

Nikt nie zmusza do przyjmowania komunii 

Zapraszam do mnie ,zobaczysz przywrócone przywrócone połączenia pks 

33 minuty temu, Pafnucy napisał:

Pinokio obiecał ? Kłamał , czy fantazjował ?

U nas ponownie sporo jeździ więc nie widzę kłamstwa 

Opublikowano

gdzie są te pks 😂 nawet wzdłuż ruchliwej drogi krajowej dk 19 przyszłej s-19 nic nie powstało z tego co upadło

mamienie jak zwykle

w innej części lubelskiego coś powstało na nowo z tego co upadło ? 😂

19 minut temu, Denwer napisał:

Dlatego  najbardziej  pożądany   sondaż  teraz  to  taki  w którym  Andrzej Duda  jest  na 2  miejscu  zmobilizuje  to  elektorat  do  pójścia  na wybory  jak i  do  działania   

pójdę i wybiorę trzaska tylko z tego względu przeciw pisowi i klerowi

Opublikowano (edytowane)

Już widzę jak prezydent 40 milionowego kraju w którym zdecydowana większość deklaruje wiarę katolicką walczy z klerem....

Edytowane przez hubertb
Znów coś w matrixie zmieniają
Opublikowano

uczniowie w domach przez 4 miesiące i nagle łup 1 komunia przy kościołach pełnych ludzi

Opublikowano

wystarczy że pogoni to z tvp

oj tam porządek potrzebny i to bardzo

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

gdzie są te pks 😂 nawet wzdłuż ruchliwej drogi krajowej dk 19 przyszłej s-19 nic nie powstało z tego co upadło

mamienie jak zwykle

w innej części lubelskiego coś powstało na nowo z tego co upadło ? 😂

Przyjedź do łódzkiego i zobaczysz , jak się mieszka na końcu świata to może nie widzisz 

To Ujowy samorząd że nie starał się o przywrócenie połączeń

Opublikowano

ta rozgłościa przecież na skaju bankructwa to upadnie 😂

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Przyjedź do łódzkiego i zobaczysz , jak się mieszka na końcu świata to może nie widzisz 

To Ujowy samorząd że nie starał się o przywrócenie połączeń

po co mam jeździć gdzie więcej wybiera platfusów. chyba powinny być dotrzymane obietnice tam gdzie pis ma największe poparcie

no jak to robić w h*ja swoich 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v