Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Denwer napisał:

90 % rolników chce likwidacji dopłat i godziwych cen. Tylko nieroby patrzące na dopłaty są temu przeciwni. Bo by nic nie dostali

przecież nikt rolnikowi nie przystawia spluwy do głowy i każe wypełniać wniosek. Niech nie składają i szukają lepszych cen. Jakoś przed Unią na wsi nikt nie jeździł dżonamu, dojczami czy tam Bóg wie czym jeszcze. Dopłat nie trzeba likwidować tylko uszczelnić system i wyeliminować tak jak mówisz dopłatowców. 

• Like 1
Opublikowano

Unia to ruch bezcłowy i tu jest pies pogrzebany, kto nie rozumie niech popatrzy na obecną wojnę pomiędzy usa i chinami. Założenia uni są piękne ale przez 30 lat utworzono z tego ociężały moloch który brnie ku upadkowi. Wystarczy że Włochy powiedzą pass a do tego całkiem im blisko. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz członkowie Unii się za dłużą co będzie drogą do jednego rządu dla całej Unii a tym Rządem będą Niemcy ponad wszytko .

Po co Unia podpisała handel z Ameryką łacińską w jakim celu to ma być jak ten traktat osłabia rolnictwo Europejskie a szczególnie Polskie .

To samo jest z traktatem Ameryka i Kanada .

Teraz to Angole wygrają ten bój .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

jakie to zabawne że tylko na tym forum zwolennicy cel  zapominają że Polska również bardzo dużo importuje i spowodowało by to duży wzrost cen i ograniczenie dostaw towarów. szkoda  gadać jak ktoś tylko o jednym myśli.

Opublikowano

Unia stanęła w obronie Ukrainy tylko mieli nadzieję że wchłoną Ukrainę do unii bez żadnych wymogów z myślą rabunkową jak to działo się w Polsce .

Ale nie wyszło w 100 % ale w 70 % się udało .

W jakim celu było nakładanie cła na Ruska osłabić go gospodarczo co za głupiec to wymyślił przecie to osłabiło kraje w schodnie Rusek ma się dobrze .

korona Ruska osłabiła bo tania ropa i gaz .

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Do rolników ciebie to nie dotyczy więc nie bardzo rozumiesz 

Ja z tych co "Żywią y bronią", to spoko zrozumiem. A już szczególnie jak ktoś bredzi jak poparzony,😂

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

O tym właśnie mówię @szmergiel potrzebujemy Uni a Unia nas. Tylko nie za wszelką cenę. 

Nie  potrzebujmy  unii    tylko  współpracy  gospodarczej  z  innymi  krajami 

Opublikowano

Tak jakoś mnie naszło.. Gdy podczas marszu w górach jeden z ekipy osłabł pozostawało wziąć go na plecy i nacierać nadal aby w targecie się zmieścić tudzież spowolnić całość i przyjąć tzw. odpowiedzialność zbiorową i wypompować z uśmiechem na twarzy co się należało. Trafiali się tacy co im to nie pasowało i podlegali szybkiej eliminacji...

Opublikowano
18 minut temu, Denwer napisał:

Nie  potrzebujmy  unii    tylko  współpracy  gospodarczej  z  innymi  krajami 

Pewnie. A najbardziej zajebiaszcza to ta z USA.😂

Opublikowano

Albo tak jak z Rosją współpracujemy pompując od nich węgiel.  Takie pierdolenie, że unia nam nie potrzebna jest trochę irytujące bo jako płatnik brutto chyba każdy zauważy jak poszliśmy do przodu choćby z naszym rolnictwem technologicznie, no może poza prezydentem który już nie pamiętam dokładnie ale na tle jakiegoś pałacyku mówił, że unia nam do niczego niepotrzebna a był od odnowiony z dofinansowaniem unijnym. Nasi pseudo przyjaciele mają nas głęboko w d..upie bo nie ma czegoś takiego jak przyjaźń między państwami a są tylko  interesy które są zbieżne lub nie. 

Opublikowano
6 minut temu, thor1984 napisał:

Albo tak jak z Rosją współpracujemy pompując od nich węgiel.

Ale naszą strategią jest pozbawić ich bogactw naturalnych. Potem to już tylko upadek, oczywiście jakiś czas po tym jak wykupimy od nich cały węgiel.😂

• Haha 2
Opublikowano

hubert - nie zmarł tylko pier***ął kwitami. Może tylko ja rozumiem o czym napisałem... W każdym razie samo istnienie tej dyskusji pokazuje jak lubimy puste hasła.

• Haha 1
Opublikowano

Paru "rzucających kwitami" to ja już widziałem w życiu. A na końcu wycieczki sam nimi rzuciłem, bo się okazało że dolazłem do punktu wyjścia.😂

Opublikowano (edytowane)

Unia nam "daje" A my za te pieniążki kupujemy zachodni sprzęt ,maszyny, technologie , firmy budują nam drogi et cetera

A to co zostanie wydamy w marketach 😏

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

i bierzemy na to pożyczki w germańskich bankach . Właśnie po to Polska Unii jest potrzebna .

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Unia nam "daje" A my za te pieniążki kupujemy zachodni sprzęt ,maszyny, technologie , firmy budują nam drogi et cetera 

Tak Unia daje nam tylko naszą kasę pierw wpłaconą do budżetu .

Tak Helmut sprzedaje swoje traktory nowe i stare tak samo maszyny , buduje sobie drogi w kierunku Ukrainy po zboże i tak dalej dużo wymieniać .

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

i bierzemy na to pożyczki w germańskich bankach . Właśnie po to Polska Unii jest potrzebna .

W końcu coś mądrego napisałeś. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v