Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, peugeot napisał:

Galan -  podziały to nic dobrego , choć czasem konieczne to co do zasady powinno się ich unikać . Dotyczy to  też  podziału na narodowość . Jestem za tym aby nie było granic i  najlepiej jeden język .Mam nadzieję że kiedyś uda się to ludzkości . 

Co ty kó@wa bredzisz. Chcą nas pozbawić tożsamości narodowej, naszych tradycji ,folkloru a z czasem nawet mowy polskiej a ty nieszczęśniku bredzisz o jednym języku - na pewno szwabskim. Wyjedż se gdzie chcesz bo masz teraz junijną możliwość. Już teraz szabesgoje przy korycie na Nowogrodzkiej ogłosili "poprawność polityczną" z UPAdlińcami - mamy zapomnieć o wycinaniu Polaków na Wołyniu. Ta nacja nie chce nas przeprosić i w dalszym ciągu hołubi8 dokonania rezunów stefka bandery a na fladze i mundurach nosi znamię  truzuba.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Many13 , do takich zbrodni  dochodzi w sytuacjach ekstremalnych , wtedy  każda odmienność jest pretekstem do wywołania najgorszych zachowań . Jednorodność kulturowa postępuje i widzi to chyba każdy , przyczynia się do lepszego zrozumienia drugiego człowieka . Ja nie nakazuję wymazania z pamięci  zbrodni , bo są one przykładem na to do czego prowadzi dzielenie ludzi . Osobiście nie widzę nic złego w zjednoczeniu wszystkich ludzi , przeciwnie uważam że przyczyniło by się to do poprawy jakości życia . Wiem że na razie jest to niemożliwe , ale w przyszłości za sprawą choćby internetu i innych jeszcze narzędzi może się to udać w  naturalny sposób bez rewolucji .

Opublikowano

To co chcesz to się nazywa komunizm, wszystko wspólne, jeżeli by byli wszyscy równi to znalazł by się ktoś kto by tymi baranami rządził i to napewno nie by był ktoś z twojego otoczenia. Skoro Ty nie chcesz granic to na Twoje ziemi każdy może wejść i robić co chcesz. 

• Like 2
Opublikowano

Pisałem o braku granic państwowych . Zdaje sobie sprawę z tego że puki co nasza cywilizacja nie jest zdolna do zbudowania idealnej wspólnoty , głównie kieruje nami instynkt przetrwania  ( w środowisku w którym są braki dóbr ) i pierwotne  zachowania których celem jest przekazywanie DNA . Do tego aby pozbyć się tych czynników trzeba najpierw zaspokoić potrzeby wszystkich i pozbyć się zwierzęcych zachowań . Czy to się uda , nie wiem . Może jakieś sztucznie stworzone  inteligentniejsze od nas  i pozbawione bagażu ewolucyjnego  życie nauczy nas  jak może wyglądać nasz świat w którym każdy jest tak samo ważny , ma takie same prawa i obowiązki . 

Opublikowano

Skoro , jesteśmy cześcia natury to jak mamy sie pozbyć cech które ona nam dala?? 

wtedy bedziemy jeszcze ludzmi jako gatunek cześci natury , czy już bio robotami ???

Opublikowano (edytowane)

Przecież te cechy powstaną w naturze .  Moim zdaniem będziemy bardziej ludźmi a mniej zwierzętami niż jesteśmy teraz . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
11 minut temu, peugeot napisał:

Zdaje sobie sprawę z tego że puki co nasza cywilizacja nie jest zdolna do zbudowania idealnej wspólnoty 

A chociaż wiesz w czym tkwi problem?🤔

Opublikowano (edytowane)

A co spowoduje że powstana te cechy .??

Skoro zezwierzecenie powstaje z moich obserwacji głownie przez nie rownosci czy to finansowe , ambicjonalne . itd 

Internet jeszcze poglebia podziały , 10 lat wstecz jako wczesny 20 latek , spedzalem czas glownie z fizycznymi ludzmi , 

Obecni 20 latkowie to wirtulana rzeczywistosc lepiej pogadac przez neta i pograc w gre niz wyjsc w realny swiat . 

Do tego enternet bardzo idealizuje pewne kwestie nie pokazuje życia od kuchni , zreszta jest kreowany przez jego tworców

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że nauczanie mitów raczej nie sprzyja  poprawie obecnej sytuacji .

V12 moim zdaniem internet poprzez łatwość komunikacji przyczynia się  do zmniejszania podziałów i przede wszystkim pokazuje że można inaczej .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)

Tez wlasnie , twórca w necie może być kaźdy .

dostosowuje sie czesto do widowni , aby z tego czerpać hajs 

Edytowane przez V12
Opublikowano
26 minut temu, peugeot napisał:

Pisałem o braku granic państwowych . Zdaje sobie sprawę z tego że puki co nasza cywilizacja nie jest zdolna do zbudowania idealnej wspólnoty ,

To już nawet nie jest komunizm o którym powyżej pisał Poosa a to się pięknie  wabi - maoizm - "Kosztem własnym wszystko dla grupy" - ograniczenie jednostki a tym samym wolności myślenia, indywidualności dla zaspokojenia tych przy korycie - masz szansę Chiny się kłaniają.

23 minuty temu, peugeot napisał:

Przecież te cech powstaną w naturze .  Moim zdaniem będziemy bardziej ludźmi a mniej zwierzętami niż jesteśmy teraz . 

I zamiast mięcha będziemy szamać trawę - pochrząkując czy piejąc?

• Like 1
Opublikowano

Już wam taką rzeczywistość szykują między innymi zukenberg tworzy matawersum i tam będzie tak jak sobie wymarzysz żadnych granic, będziesz mógł sobie wybrać nawet płeć. 

Osoby zaszczepione przeciwko Covid-19, które następnie zakażają się koronawirusem, są najlepiej chronione- powiedział włoski wirusolog profesor Fabrizio Pregliasco.

Co jeden covidowiec to lepszy psychol, wg niego po szprycy najlepiej się zarazić żeby uniknąć zakażenia i tak po każdej dawce. 

• Haha 2
Opublikowano
53 minuty temu, peugeot napisał:

co niektórzy proponują zachorować aby potem zachorować jeszcze raz z tą różnicą że za drugim razem ma być już znacznie lepiej . 

"G" !!! Prawda!!!

44 minuty temu, cinek1808 napisał:

Najpierw trzeba przeżyć te pierwsze zachorowanie aby móc myśleć o drugim.

Ja już myślę o trzecim. 🤭😎

Opublikowano (edytowane)

Primo , na tym forum wielokrotnie padały zdania że przechorowanie jest najlepszym  sposobem na korona wirusa . 

Many13 -  trawa to jedna z wielu możliwości , jeśli taki pokarm wybiorą to będzie ich wybór . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)

nawet juz na 3 - ci strzyk chetnych nie ma , ludzie czuja sie oszukani , życie...

ja jestem w tym temacie spokojny do jesieni nikt nie bedzie mnie próbował zmuszac ani segregować , jak bedzie dalej zobaczymy 

teraz sie kroja , nowe problemy standart cos sie konczy cos zaczyna ...

Edytowane przez V12
Opublikowano

Djoković - był wywiad ceni sobie wolność wyboru z rezygnował z wielkiego Szlema a keczupu nie przyjmie , posiada miliardy kasy mu nie braknie jak by był ten keczup tak spaniały to by był tylko dla bogaczy a nie dla zwykłego zjadacza chleba .

Opublikowano

Bogaty  czyli stać go na placebo - w tej keczupowej zabawie przy przekraczaniu granic  chodzi o papier a w takich rozgrywkach wcześniej w Hiszpanii póżniej  Australii sterowany odgórnie system nie toleruje próżni.

Opublikowano
peugeot napisał:

Pisałem o braku granic państwowych . Zdaje sobie sprawę z tego że puki co nasza cywilizacja nie jest zdolna do zbudowania idealnej wspólnoty , głównie kieruje nami instynkt przetrwania  ( w środowisku w którym są braki dóbr ) i pierwotne  zachowania których celem jest przekazywanie DNA . Do tego aby pozbyć się tych czynników trzeba najpierw zaspokoić potrzeby wszystkich i pozbyć się zwierzęcych zachowań . Czy to się uda , nie wiem . Może jakieś sztucznie stworzone  inteligentniejsze od nas  i pozbawione bagażu ewolucyjnego  życie nauczy nas  jak może wyglądać nasz świat w którym każdy jest tak samo ważny , ma takie same prawa i obowiązki . 

Jak czytam Twój komentarz to przypomina mi się eksperyment na myszach. Stworzono im idealne warunki do życia i w konsekwencji cała populacja wymarła bo przestały się rozmnażać. Zobacz co się dzieje w krajach dobrze rozwiniętych gdzie ludzie nie mają problemów z pracą, jedzeniem i zaspokajaniem innych potrzeb czy nawet zachcianek. Takie społeczeństwa upadają bo nie mają bodźca do rozwoju. Podobnie jak u myszy, tylko znacznie wolniej rozwijają się zachowania sprzeczne z naturą (np homoseksualizm) i zanika potrzeba rozmnażania. Gdzieś czytałem bardzo mądre słowa - łatwe czasy tworzą słabych ludzi, słabi ludzie tworzą trudne czasy, trudne czasy tworzą mocnych ludzi, mocni ludzie tworzą łatwe czasy... tak że tego, im lepiej mamy my tym gorzej będą miały nasze dzieci. Tyle że np zachód ma dobrze już znacznie dłużej niż my, a już się robi wszystko żebyśmy za dobrze nie mieli więc optymistycznie patrząc, może nie będzie tak źle.

• Like 1
Opublikowano

@mani51

Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”. – cytat z postapokaliptycznej powieści “The End” autora G. Michaela Hopfa podsumowuje oszałamiająco wszechobecną cykliczną wizję historii