Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dysydent napisał:

zauważ że temat "koronawiruss" na AF nie jest w dziale np, zdrowi, medycyna czy coś w tym stylu a w dziale polityka

sam  to dopiero zauważyłem no ale znamienne? prawda? ;)

Bo jakos dziwnie to sie łaczy , a wedlug mnie aż tak bardzo nie powinno ,  Kolega nie zaprzeczy jak zmienił sie świat , nagle wszystkiego nie ma , nagle ceny , nagle rózne dziwne rzeczy ... cheć zmian i przewrotu naszego sposobu zycia 

Mimo że fizycznie żadne zasoby cywilizacji  nie zostały zniszczone... a populacja świata jest nadal stabilna  co i rąk do pracy nie ubyło 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Za dużo zbiegów okoliczności 

Dlaczego statystycznie mniej ludzi odchodzi ostatnio z tego świata w weekendy? Wolą odpocząć przed śmiercią bo wkoncu mają weekend, czy po prostu nie ma komu wypisywać tych kwitów o śmierci? 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, V12 napisał:

Mimo że fizycznie żadne zasoby cywilizacji  nie zostały zniszczone..

powiem więcej -  wręcz przybyło i to dużo, pieniędzy i to nie tylko u nas
PiS obiecywał - "pieniędzy nie zabraknie" a wywiązał się cały świat no to zabraknie wszystkiego innego na utrzymanie/pokrycie wartości tych pieniędzy

i bez pandemii surowce systematycznie drożały no to teraz przez cov i przepływy towarów spowolniły, produkcja spadla i to globalnie a i po tych "nadstatystycznie" zmarłych przecież w obiegu zostaje ... po prostu matematyka w gospodarce plus panika i ... świat stał się najmniej przewidywalny jaki znam a pamiętam czasy jeszcze późnego Gomułki

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
35 minut temu, dysydent napisał:

... świat stał się najmniej przewidywalny jaki znam a pamiętam czasy jeszcze późnego Gomułki

Ja tych czasów nie znam , ale podpisuje sie podta tezą.

moi rodziciele pamietaja te czasy , i sa tez zgodni z powyższym 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, dysydent napisał:

no dobra ale dlaczego taka mina?

Dobre pytanie 🤔 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 minutę temu, V12 napisał:

56 % zaczepionych , ale gloszą że na wiosne pojdziemy na rekord wszech , wiec historia sie lubi kołem toczyć B| a Wielkanoc sie zbliża...

Ale ja to nad jeziorami gustuje , wiec te lasy jakos przeboleje choc też lubie sie wybrać gdzie cisza i natura , bez harmidru nad uchem 

A bo dziś mojej naoboecywalem ze jak tylko konwalie będą to pójdę jej nazbierać bukiet. Nie chciałbym żeby przez obecną sytuację pandemiczną zawiodła się na mnie 🙄

Alee, że do otrucia jak jej później na wodzie zrobisz herbaty czy tak z wdzięczności? Do maja trochę czasu to zresztą wybierzesz....

gregor1284 napisał:

Za dużo zbiegów okoliczności 

Dlaczego statystycznie mniej ludzi odchodzi ostatnio z tego świata w weekendy? Wolą odpocząć przed śmiercią bo wkoncu mają weekend, czy po prostu nie ma komu wypisywać tych kwitów o śmierci? 

Ooo to na wiosnę to dopiero będziesz miał temat do przemyśleń i to nie przez covid...

gregor1284 napisał:

Trzeba ich słuchać i wyciągać wnioski, historia lubi zataczać koło 😉

Trzeba ich słuchać i wyciągać wnioski, historia lubi zataczać koło 😉

Jak wyciągniesz wnioski z historii to jej koło odpadnie. O.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zawsze przy katarze traciłem smak. 

To jest co innego gorzała wchodzi jak woda nic nie cujesz a i zapachu padliny byś nie poczuł aż tak zabiera zmysły.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
30 minut temu, DTaras napisał:

No to w zasadzie jestem w trakcie....

No do maja jeszcze czas - to się coś znajdzie.

Trzecią dawkę bierzesz ?

12 minut temu, gregor1284 napisał:

Teraz szczepią przeciwko temu omicronkowi, a szczepionki przeciwko temu mają być dostępne dopiero w marcu. Przeciwko czemu oni szczepią teraz jak tak? 

A szczypią żeby szczepić 

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

To jest co innego gorzała wchodzi jak woda nic nie cujesz a i zapachu padliny byś nie poczuł aż tak zabiera zmysły.

Miałeś covida ?

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Przeciwko czemu oni szczepią teraz jak tak? 

Na 4 - tą porcje zaktualizjuja baze...