Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, peugeot napisał:

. Powielasz bzdury które sam uważasz za nieprawdę .

No nic nie poradzę , że czytając i słuchając czasem też w realu  osób , które twierdzą że jesli tego nie przyjmę to predzej czy poźniej jest po mnie , to też mogę uznać za nieprawdę , bo wedlug statów mam ale... 1 % szans 

to odniesienie do tez jakie wnioskuje z wypowiedzi 

oczywiście moja decyzcja z 0 dawek , twierdzi jasno co tym mysle , ryzyko że z tego powodu zejdę okreslam na promilowe , nawet nie 1 % jak to okreslają staty 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Czyli bardziej ufasz statystykom ale mimo to powtarzasz bzdury które mają być rzekomo prawdą .   Przyczyniasz się tym do powielania takich informacji i w ten sposób dajesz innym argumenty do podobnych twierdzeń . A wystarczy nie kłamać .  

Opublikowano
7 godzin temu, dsbh napisał:

To dlaczego osoby które przechorowały, zarażały się ponownie ? Jakiś biskup chyba po 3 miesiącach od poprzedniej choroby. Zresztą do eksperymentu można by użyć groźniejszej mutacji.

Ok, oczywiście są takie przypadki, ale nie jest to normą. Poza tym każdy kolejny przebieg choroby powinien być łagodniejszy. Zresztą na grypę chorujemy co roku i zazwyczaj łagodnie. Zawleczenie grypy do jakiś odizolowanych grób ludności doprowadza do masowej epidemii z ciężkim przebiegiem. Więc podawanie szczepionki ludziom którzy ciężko przeszli chorobę, i obserwowanie czy  się znowu nie zarażą to słaby eksperyment. Mało wiarygodny. 

Opublikowano

Zapytam pana jako dużego pracodawcę, jak postrzega pan segregację sanitarną w miejscu pracy? Ostatnio pojawiła się próba wprowadzenia ustawy dającej możliwość pracodawcy weryfikacji szczepienia pracownika, jednak zostało to zmienione na refundowane testy dla firm. Czy pan stosuje takie działanie w swoim urzędzie?

Nigdy w życiu. Nie ma takiej możliwości, żebym mógł w jakikolwiek sposób podzielić pracowników, żeby czuli się niekomfortowo. Każdy człowiek ma jakiś wybór, zwłaszcza jeśli chodzi o eksperymentalny preparat, który niesie za sobą tyle powikłań. Nigdy nikogo bym do tego nie zmusił. Zawsze będziemy stali jako ''Polska Jest Jedna'' i ja jako prezydent miasta, za wolnym wyborem. Każdy człowiek ma wolną wolę i może decydować o swoich zdrowiu. Przedstawiam takie stanowisko naczelnikom i dyrektorom podległych mi jednostek, że nie chcę słyszeć przymuszaniu pracowników do czegokolwiek.https://dorzeczy.pl/opinie/245128/przymus-szczepien-prezydent-siemianowic-wystosowal-apel-do-medykow.html

https://stevekirsch.substack.com/p/bhakdiburkhardt-pathology-results

Opublikowano

https://podroze.onet.pl/aktualnosci/co-sie-dzieje-z-wami-polakami-trudne-swieta-z-rodzina-w-polsce-list-do-redakcji/cnse40y. Może to i dobrze że ktoś taki wyjechał z kraju 😜

peugeot napisał:

Czyli bardziej ufasz statystykom ale mimo to powtarzasz bzdury które mają być rzekomo prawdą .   Przyczyniasz się tym do powielania takich informacji i w ten sposób dajesz innym argumenty do podobnych twierdzeń . A wystarczy nie kłamać .  

To dlaczego cały świat kłamie?nawet pseudo wolne media 😜

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, peugeot napisał:

Czyli bardziej ufasz statystykom 

Ufam ale temu co obserwuje wokól siebie , ufam relacja znajomych , rodziny ...

Za duzo , od ogloszenia dzieje sie kontrowersyjnych rzeczy , abym ufał nurtowi rzadzacem i informacyjnemu a najbardziej medycznemu 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Bo jak by nie grożba przymusu , to nikt by kruszyl kopii , a faktycznie to juz jest przymus w niektorych sytuacjach , ludzie ktorzy zostali , zmuszeni boja sie o  swoje zdrowie i nastepstwa tego , a sytuacje podsyca że trzeba co jakis czas odnawiac papier( i to w coraz krótszych odstepach ) i sie faszerować , najlepiej innym każdego razu , heh 

Jest spora grupa ludzi co nie poniesie ryzyka "postepu cywilizacji "🤣 i proste

Tak jak z grypówkami , cos takiego jest ale mi zbedne i nie ma tematu , a kto ma życzenie to niech co sezon łyka 

Edytowane przez V12
Opublikowano
12 godzin temu, jarecki napisał:

ja się zaszczepiłem ręka pobolała i tyle .                    jeżeli ktoś uważa żę to jest spisek te szczepionki to sie raczej myli jedynie co to pochodzenie samego wirusa czy został stworzony sztuszcznie w laboratorium i sie wymknął czy pochodzenie ma naturalne to pewnosci nie mam ale i się nad tym nie zastanawiam no bo po co .

Ja narazie nie szczepiony , bardziej mam obawy że to nie przetestowane  ale nie dlatego że mnie ktoś celowo zabije .  Tak pomyśleć  jakby chcieli nas wytruć to można prostszy i tańszy sposób znaleźć niż takie podchody i cyrki ze szczepionkami itp 

Opublikowano

to ty nie jestes prawdziwym polakiem[ ja tez ] -taki mysli ze soros z getsem chce mu wszczepic czipa i nim sterowac przy pomocy 5g  i nawet folia nie pomoze.

stan na dzisiaj 600 szurow mniej.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja narazie nie szczepiony , bardziej mam obawy że to nie przetestowane  ale nie dlatego że mnie ktoś celowo zabije .  Tak pomyśleć  jakby chcieli nas wytruć to można prostszy i tańszy sposób znaleźć niż takie podchody i cyrki ze szczepionkami itp 

16 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja narazie nie szczepiony ,

musisz sobie odpowiedziec , czy uzyskasz z tego jakies kożysci wzgledem ryzyka. , oraz czy godzisz sie regularnie brać leki bo ktos tak nakazuje 

Edytowane przez V12
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

I tak oto manipuluje się cyrerkami. 🤨

Nie na darmo ekonomista został ministrem zdrowia. 

5 minut temu, V12 napisał:

musisz sobie odpowiedziec , czy uzyskasz z tego jakies kożysci wzgledem ryzyka.

Dokładnie a jeszcze jak politycy a nie lekarze dopuszczają syf do szczepienia to już całkiem czerwona lampka się zapala. 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jacus napisał:

chce mu wszczepic czipa 

Lepsi sa Ci co twierdza , źe wielki interesowny swiat , chce ich ZA DARMO bezinteresownie  ratować...

Jak nie wiadomo o co chodzi...

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, V12 napisał:

Bo jak by nie grożba przymusu , to nikt by kruszyl kopii , a faktycznie to juz jest przymus w niektorych sytuacjach , ludzie ktorzy zostali , zmuszeni boja sie o  swoje zdrowie i nastepstwa tego ,  

Nie muszą się bać o swoje zdrowie bo są chorzy -na urojenia i rzeczywiście ta szczepionka im nie pomoże tu potrzeba psychiatry 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, RU68 napisał:

potrzeba psychiatry 

Ale trzeba szukać zaczepionego z własnej przekonanej woli  , bo jak pokazuje potrzeba przymusu w branży med , to można pewnie trafić na takiego co podzieli obawy , co do dlugo falowych skutków 

Edytowane przez V12
Opublikowano
36 minut temu, V12 napisał:

musisz sobie odpowiedziec , czy uzyskasz z tego jakies kożysci wzgledem ryzyka. , oraz czy godzisz sie regularnie brać leki bo ktos tak nakazuje 

Nie zamierzam do puki mogę bez tego funkcjonować , zresztą chyba właśnie przeszedłem tego świrusa , takie dziwne przeziębienie 😉

Opublikowano
galan99 napisał:

Trzeba zmniejszyć populację ludzi i po to są szpryce taka jet prawda i h*j mnie obchodzi kto co na to powie .

Sam bill Gates o tym od lat mówi że ludzi na świecie jest za dużo

Opublikowano

A jeszcze taka ciekawostka , przed świętami znajomy zaszczepiony a reszta rodziny nie no i dopadł ich świrus , szczypniety ledwo uszedł z życiem a członkowie rodziny łagodny przebieg jak przeziębienie🤷‍♂️

Opublikowano

Ursus932

Wnioski wyciagaj z realnego życia , pozwoli to na adekwatna ocene sytuacji 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

to ty nie jestes prawdziwym polakiem[ ja tez ] -taki mysli ze soros z getsem chce mu wszczepic czipa i nim sterowac przy pomocy 5g  i nawet folia nie pomoze.

A Soros czy Gates to kończyli medycynę, że zabierają głos na jej temat ?

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Trzeba zmniejszyć populację ludzi i po to są szpryce taka jet prawda i h*j mnie obchodzi kto co na to powie .

Ale to politycy głoszą teorie, że nie będzie miał kto pracować na przyszłych emerytów i musimy zwiększyć wiek emerytalny. Jeżeli zmniejszy się populacja ludzi to cały system emerytalny się po prostu zawali i co wtedy, kto będzie pracował na polityków ?