Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@jacus a jak postąpisz, jak szczepienie obowiązkowe będzie?

Nadal za plecami innych bedziesz tylko stał? 

Opublikowano
https://youtu.be/Fo9RJzaLdb8
galan99 napisał:

Waldemar Kraska: w Polsce koniec pandemii w 2022 r.

O prognozach dotyczących pandemii koronawirusa w Polsce mówił w Polskim Radiu wiceminister zdrowia Waldemar Kraska.

Nadchodzący rok 2022 jest rokiem, kiedy powinniśmy pożegnać się z pandemią, takie są sygnały od ekspertów, którzy się tym zajmują — powiedział Kraska.

- Mam nadzieję, że będzie to rok, kiedy zwalczymy epidemię, że przejdzie w uśpiony system, tak jak wirus grypy i stanie się sezonowa. Już nie w takim nasileniu jak teraz - dodał wiceminister .

Jak już wielokrotnie wspominałem wchodzimy w czas wyborów przez 2 lata .

Koniec Covida do czerwca i wygaszanie .

Sam wódz kill bill mówił coś o 2022r. Ale trzeba będzie dalej przedłużać paszporty srowidowe co pół roku

Opublikowano

zetorki -marudzisz jak moja tesciowa.. ona sie zaszczepila i to dwoma dawkami i co i zyje, nawet reka ja nie bolala-czyli te szczepionki nie dzialaja..

zima ,snieg mroz, robic sie po swietach nie chce, ale pare workow trzeba umielic,wiec do roboty 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

zetorki -marudzisz

tylko dociekam, by pojąć.

Opublikowano

sa rzeczy na swiecie o ktorych sie nawet fizjologom sie  nie snilo-zeby zacytowac mojego ziomala.

jedna z nich jest zasada ze jak jest -5 to na polu nic nie robie,a jest --6 wiec wrocilem do domu, ale stara ma dzsiaj wolne wiec pewnie zaraz wyjde  z powrotem rekawiczki kortka i do mlynka, moze nawet siano zawioze dla baranow, tym bardziej ze tesciowa chyba konczy rozmawiac z moja po ledwo godzinie..zdaje sie ze nie powiedzial jej ze nie musi do pracy jechac

• Haha 1
Opublikowano

U nas we wsi znowu covid szaleje i roznoszą go tylko zaszczepieni w 3 domach wszyscy zaszprycowani i wszyscy z testem pozytywnym a w najgorszym stanie dziewczyna 30l po 3 dawce i po szczepieniu na grypę. Ale jak u jednego w domu wykryją to reszta normalnie do roboty czy do sklepu łaziła. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 26.12.2021 o 20:28, many13 napisał:

258985900_263198979200500_3462207937501059072_n.jpg

Lubiłem słuchać opowiadań Agresywnego Wojtka, tylko nie wiem co robi w tym zestawieniu. Z tego co można było wyczytać zmarł nie na covid. Także internet kłamie.

23 godziny temu, many13 napisał:

Kiedy Minister Zdrowia Adam Niedzielski mówił, że szczepionka będzie miała charakter sezonowy, redaktor Telewizji Trwam mu przerwał i mówił, że kilka miesięcy temu „przekaz był zupełnie inny, m.in. prof. Horban mówił o tym, że po zaszczepieniu, zaszczepieni nie będą zarażali, bo nie będą zakażeni”. - ciągle kręcą łobuzy ciekawe za jaką mamonę?

244835294_950836958830937_3534206624187606915_n.jpg

Trzeba się zgodzić z ministrem. Ktoś coś nieźle wymieszał i medycyna na świecie jest bezradna.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Waldemar Kraska: w Polsce koniec pandemii w 2022 r.

O prognozach dotyczących pandemii koronawirusa w Polsce mówił w Polskim Radiu wiceminister zdrowia Waldemar Kraska.

Nadchodzący rok 2022 jest rokiem, kiedy powinniśmy pożegnać się z pandemią, takie są sygnały od ekspertów, którzy się tym zajmują — powiedział Kraska.

- Mam nadzieję, że będzie to rok, kiedy zwalczymy epidemię, że przejdzie w uśpiony system, tak jak wirus grypy i stanie się sezonowa. Już nie w takim nasileniu jak teraz - dodał wiceminister .

Jak już wielokrotnie wspominałem wchodzimy w czas wyborów przez 2 lata .

Koniec Covida do czerwca i wygaszanie .

Czyli Kraska podważa Pfizera. Bo ten twierdzi, że covid złagodnieje w 2024 roku ale nie zniknie.

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Osoby niezaszczepione mają problem zimą, jeżeli chodzi o przeziębienia, bo na służbę zdrowia nie mają co liczyć w takim przypadku.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Przecie juz latem , były takie zapowiedzi xD nie nakrecaj sie bo taki jest psycho cel takiej narracji 

Podobno jest 30 % obłozenia właśnie wróciłem z galerianek , obkupiłem , zjadłem , jedynie co nie popiłem , ludzi pełno , nawet by mozna sciereczki nie nosić i jak sie pecha nie ma to cały dzień zleci :) , gdyby nie modny ubiór to shoping , jak co rok przed sylwkiem B|

2 godziny temu, dsbh napisał:

Osoby niezaszczepione mają problem zimą, jeżeli chodzi o przeziębienia, bo na służbę zdrowia nie mają co liczyć w takim przypadku.

W prywacie  , nie słyszałem w okolicy o takich problemach 

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

szczepienie obowiązkowe będzie?

a cos takiego będzie , może śwąteczne marzenia ??? xD

4 godziny temu, jacus napisał:

gdy bede musial sie zaszczepic to sie zaszczepie- kurna moze naraz z 5 dawek wezme ????

, im nas wiecej nie czepionych tym wizja , przymusu gasnie , rozsadny  z Ciebie chłop:)

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

wlasnie ze jest na odwrot im mniej szczepionych tym szansa przymusu wieksza

Zagadnienie  ciekawe bo możesz miec tez rację , mi jednak blizej do twierdzenia w masie siła :)

Opublikowano

Wszelką propagandę głoszą jaki to jest źle na świecie by wprowadzić teraz szprycę sezonową raz w roku lub 2 co 6 miechy taki jest plan nic więcej .

Skoro cały świat głosi że 2022 koniec Covida tao teraz tylko sezonowo . Bo nie nie polecisz bo tamto .

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Rogas71 napisał:

Nie na siłę bo musisz podpisać zgodę

Przed przyjęciem tego keczupu radze sprawdzić  z jakiej ampułki ci go szprycują. Trzeba Ci  wiedzieć, że kod kreskowy 1 to placebo. Nuumer 2 to klasyczna buteleczka RNA.Numer 3 to pałeczki RNA zawierające gen ONC powiązany z adenowirusem ktyółry przyczynia się do rozwoju raka. W przypadku tych ampułeczek liczba 3 mówi osobom które ją otrzymały w ciągu dwóch latek będą miały raka tkanek miękkich. Wszyscy nasi politycy w Knesecie na Wiejskiej i te na Nowogrodzkiej otrzymali szprycę jednokreskową  sól fizjologiczną tz. placebo. Przy sesjach na potrzeby mediów pojawia się ta sama wtajemniczona osoba. Mam nadzieję, że misterny plan naszych opiekunów spali na panewce. Coraz więcej ludzi zdaje sobie sprawę z tego światowego oszustwa.

257371717_1055258225044707_4877515189259864188_n.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Bercik92 napisał:

Im więcej szczepionych tym większy nacisk na nie zaszczepionych aby się szczepili... 😏 🤭

W realnym zyciu ?? nie odczuwam tego 

4 minuty temu, jacus napisał:

cyk-strzykawka, niejednemu szurowi to sie przytrafi.....

A kiedy to nastąpi ?? xDxD:D 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Jakiś lekarz we Włoszech powiedział że 9/10 osób spełniło swój obywatelski obowiązek i się zaszczepiło i miał pretensje do reszty że blokują szpitale... 😏
many13 napisał:

Przed przyjęciem tego keczupu radze sprawdzić  z jakiej ampułki ci go szprycują. Trzeba Ci  wiedzieć, że kod kreskowy 1 to placebo. Nuumer 2 to klasyczna buteleczka RNA.Numer 3 to pałeczki RNA zawierające gen ONC powiązany z adenowirusem ktyółry przyczynia się do rozwoju raka. W przypadku tych ampułeczek liczba 3 mówi osobom które ją otrzymały w ciągu dwóch latek będą miały raka tkanek miękkich. Wszyscy nasi politycy w Knesecie na Wiejskiej i te na Nowogrodzkiej otrzymali szprycę jednokreskową  sól fizjologiczną tz. placebo. Przy sesjach na potrzeby mediów pojawia się ta sama wtajemniczona osoba. Mam nadzieję, że misterny plan naszych opiekunów spali na panewce. Coraz więcej ludzi zdaje sobie sprawę z tego światowego oszustwa. 

Ale buteleczka numer 2 też zabija... 😏

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Bercik92 napisał:

Jakiś lekarz we Włoszech powiedział że 9/10 osób spełniło swój obywatelski obowiązek i się zaszczepiło i miał pretensje do reszty że blokują szpitale... 😏

Ale buteleczka numer 2 też zabija... 😏

Dziwne, że sprycują już napełnioną strzykawką. Dlaczego tego nie robią pokazując pacjentowi jak pobierają keczub z ampułki włącznie z jego etykietką. Wszystko jest takie chore co można skwitować tylko jednym - Lekarzu sprycuj się sam. Ostatnio weterynarz z taka strzykawką przystawiał się do mojego piesia. Powiedziałem mu wypad - skąd ja wiem co pan aplikujesz?

268645182_202409078764071_5498547765594390033_n.jpg

Edytowane przez many13
  • Like 1
Opublikowano

UJ wie., szczypnąć się czy nadal pozostawać w opozycji 🤔

2 godziny temu, many13 napisał:

257371717_1055258225044707_4877515189259864188_n.jpg

A jak to sprawdzić ten kod ? Wyrwać pielęgniarce  jak będzie szprycować 🤔

Opublikowano

nie szczepilem sie wiec nie wiem jak to wyglada- z jednej butelki iles dawek jest, wiec pewnie z powrotem do lodowki i czeka na nastepnego.

myslalem ze w szpitalu psychiatrycznym najwiecej jest napoleonow a tu husarze.😜

• Haha 2