Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja.... Zara padnę i umrę bo ty byś tak chciał... 😁😁😁😁😁

To mówisz że u was 4 hektarowe dwory są.... 🤔😁

No cyrk... 😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

a kto bedzie zapierdalal na mnie ?? ja zyje na twoj koszt-ty nie chodzisz do lekarza nie kupujesz lekarst na recepte. 

do tego lubie sery i mleko- u nas hodowla dawno padla i z podlasia sprowadzaja, 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „PM10> PM10>100μg/m² 2STOPIEŃZAGROŻENIA AWECESECZNEMFOWETRZA 50ppn2 150pg/m stężenie pylów M1 [ug/m") UW AGA!!! JAKOŚĆ POWIETRZA ZŁA KODPOMARAŃCZOWY ZAKAZ używania kominków jeżeli nie stanowią one jedynego ródła ogrzewania aktywności na zewnątrz dzieci młodzieży podczas zajęć szkolnych stosowania dmuchaw do liÅci OGRANICZ UNIKAJ wysiłek fizyczny długotrwałe przebywanie na zewnątrz wietrzenie pomieszczeń rozpalania ognisk korzystania samochodu SKORZYSTAJ ZKOMUNIKACJI ZBIOROWEJ PAMIĘTAJ ZwiÄksz więcej szczegółów www.powietrzemlopolska.p/komunikaty WWW osobami przewlekle chorymi śledż ledźinformacje zanieczyszczeni skonsultuj sięzlekarzem! etrza! MIESZKAŃCU GRUPY RYZYKA przyj maseczki oczyszczacze powietrzał Osoby dczuwać objawy duszność, kaszel Bądźmy razem w walce o czyste powietrze! www.wymienpiec.info”

• Haha 1
Opublikowano

dzisiaj smog z pieców?😂

to czym się oddychalo w dawnych latach. technikum w mieście powiatowym to zimą każdy komin kopcil 24 na dobę, bo-20 to i cały styczeń nie raz trzymało. budynki nie ocieplane, okna drewniane słabej jakości. w mieście to aż siwo od tego dymu było. ale fakt, samochodów nawet 20 procent nie było co jest teraz.  

Opublikowano

Bo zrobili z ludzi debili , durni , przestraszyli klimatem , covidem i h*j wie co jeszcze wymyślą i wypiorą ludziom  umysły i tak się zarabia kasę .

16 minut temu, jacus napisał:

a kto bedzie zapierdalal na mnie ?? ja zyje na twoj koszt-ty nie chodzisz do lekarza nie kupujesz lekarst na recepte. 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „PM10> PM10>100μg/m² 2STOPIEŃZAGROŻENIA AWECESECZNEMFOWETRZA 50ppn2 150pg/m stężenie pylów M1 [ug/m") UW AGA!!! JAKOŚĆ POWIETRZA ZŁA KODPOMARAŃCZOWY ZAKAZ używania kominków jeżeli nie stanowią one jedynego ródła ogrzewania aktywności na zewnątrz dzieci młodzieży podczas zajęć szkolnych stosowania dmuchaw do liÅci OGRANICZ UNIKAJ wysiłek fizyczny długotrwałe przebywanie na zewnątrz wietrzenie pomieszczeń rozpalania ognisk korzystania samochodu SKORZYSTAJ ZKOMUNIKACJI ZBIOROWEJ PAMIĘTAJ ZwiÄksz więcej szczegółów www.powietrzemlopolska.p/komunikaty WWW osobami przewlekle chorymi śledż ledźinformacje zanieczyszczeni skonsultuj sięzlekarzem! etrza! MIESZKAŃCU GRUPY RYZYKA przyj maseczki oczyszczacze powietrzał Osoby dczuwać objawy duszność, kaszel Bądźmy razem w walce o czyste powietrze! www.wymienpiec.info”

Gdzieś  mam tą ochronę  klimatu .

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, jacus napisał:

tylko czemu twoj ziomal z filipowa juz 2 dawkami sie zaszczepil-choc  zdrowy tak jak ty a 60 juz skonczyl,to w zyciu u lekarza go nie widzialem ??

chlopie zebys sobie nie wykrakal- przyjdzie chwila i bedzie warzywem, los jest zlosliwy, ja od lat choruje i mimo tego pracuje ,prawie normalnie. choc gnoju nie wyrzucalem ponad 5 lat. 

ty dzisiaj jestes chojrak a jutro bedzies pampers..

wy mieszkacie w polach i musicie wychodzic na dwor,my mieszkamy we dworach i wychodzimy na pole....

sprawdz jaka jest u was srednia dlugosc zycia a jaka u nas..

O to właśnie chodzi. I żadna szczepionka tego nie zmieni. Zwłaszcza taka która ledwo co wyszła, nie jest przebadana, nie znamy długofalowych skutków itd. grypę kilka razy tak przechodziłem że miało się najgorsze myśli. Nie znasz dnia ani godziny. 

To co powiesz tym rodzinom gdzie dzieci zostały bez ojca lub matki chwilę po przyjęciu szczepionki? Jawnie przecież o tym mówią że można umrzeć . Podrzegasz kogoś żeby przyjął i zmarł ? Weźmiesz później za niego odpowiedzialność? 

Cały czas powtarzam to powinna być każdego indywidualna sprawa i nic nikomu do tego czy chce się szczepić czy nie. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

Mam jeszcze lepszy pomysł w ochronie klimatu. Zakaz lotów turystycznych, i przemieszczania się bez celu . Samoloty tylko do przewozu towarów itd. Zakaz produkcji torebek foliowych, butelki tylko szklane itd. no ale jak można tak zrobić jak miliarderzy stoją za produkcja tego wszystkiego a dodatkowo zachecjaa do zakupów ,,eko'' droższych produktów przez nich produkowanych. Tak się robi biznesy  

• Like 4
Opublikowano

to po ch*ja ze wschodniej polski do nas przyjezdzacie ?? bloki stawiaja, bo ci bogatsi i madrzejsi swoim dzieciom lepsza przyszlosc zapewniaja a nie biede,ciemnosci  i zacofanie ???  gdzie sie nie obejrzy to t,r,l, na blachac, u corki w bloku to tylko oni maja kr 

a co powiecie tym dzieciom ktorych rodzice zmarli na cocid ??? albo dla tego ze nie mieli na czas opieki medycznej ?

11 minut temu, galan99 napisał:

Bo zrobili z ludzi debili , durni , przestraszyli klimatem , covidem i h*j wie co jeszcze wymyślą i wypiorą ludziom  umysły i tak się zarabia kasę .

Gdzieś  mam tą ochronę  klimatu .

jako psychicznie chory masz inne strachy ...mania przesladowcza to chyba nie jest fajna rzecz,wspolczuje twojej rodzinie

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

to po ch*ja ze wschodniej polski do nas przyjezdzacie ?? bloki stawiaja, bo ci bogatsi i madrzejsi swoim dzieciom lepsza przyszlosc zapewniaja a nie biede,ciemnosci  i zacofanie ???  gdzie sie nie obejrzy to t,r,l, na blachac, u corki w bloku to tylko oni maja kr 

a co powiecie tym dzieciom ktorych rodzice zmarli na cocid ??? albo dla tego ze nie mieli na czas opieki medycznej ?

jako psychicznie chory masz inne strachy ...mania przesladowcza to chyba nie jest fajna rzecz,wspolczuje twojej rodzinie

Skad wiesz że to obcy ludzie ze wschodu a nie zakupione samochody przez tych ,,bogaczy'' z kr? A może to studenci przyjechali bo akurat w Krakowie są takie kierunki jakie im odpowiadają ?

Widzisz sam piszesz że ludzie mogą nie mieć na czas opieki zdrowotnej. A dlaczego ??? A właśnie dlatego że na covidzie robi się biznes i lepiej opiekować 10 osób niż 50. Skoro zaszczepieni zarażają i nie zaszczepieni też to po co ta segregacja ? Po co ta szopka że nie zaszczepionych się traktuje jak trędowatych? Co powiesz ludziom którym zmarła bliska osoba bo jego operacja przesunęła się o rok bo trzeba było zrobić szpital.covidowy dla 50 osób a wcześniej miejsce tam miało 250 osób? 

Zwala się winę na covid ze przez niego system jest nie wydolny. A kiedy ten system był wydolny? Przypomnieć ci taśmy naumana jak mówił do sowy żeby zamknął ku.wa kilka szpitali i mu kasy starczy. Tak poprzednia władza martwiła się o służbę zdrowia. Obecna zwalała winę na poprzednia, a teraz na covida . Psy szczekają a karawana jedzie dalej 

• Like 2
Opublikowano

zartownis- dla kamuflazu kupuja samochody  z obcymi blachami 🤣, wpisz w wyszukiwarke demografia i nazwa gminy swojje i krakowa i tam zobaczysz dane o migracji ludnosci.

studenci przyjezdzaja i zostaja na zawsze, ilu znasz co wyjechali studiowac do miasta i juz nie wrocili, sam mam w rodzinie spod jaroslawia dziewczyne, willa,biznes ,jedynaczka a w urzedzie pracuje ..

po co segregacja-proste dla papieru, masz podkladke,-dupokrytka-fachowo sie to nazywa, ma papier, jest szczepiony, nie wazne ze chory czy zaraza-jest papier jest ok.

to jest patologia sluzby zdrowia na calym swiecie a pandemia tylko ja dobila..

za chwile niejeden szpital w krakowie zlikwiduja bo nie bedzie mial kto leczyc i pracowac.

Opublikowano

Widzisz czyli to nie chodzi o wirusa tylko o kasę, a wirus to doskonała przykrywką. 

Dobrze że dostrzegasz że segregują nas i szczują jednych przeciwko drugim aby łatwiej się nami wszystkimi sterowało. Podzielili społeczeństwa i można teraz robić co się chce bo ludzie i tak się nie zjednoczą jak to było kiedyś. Zawsze coś komuś będzie przeszkadzało. A to szczepionka, a to to że ktoś ze wsi przyjechał do miasta, jak on mógł to zrobić. Biedaki nie mają prawa przecież. Itd.

Opublikowano
Czysta analiza logiczna nieścisłości i absurdów podczas pandemii bez szurskich teorii. 1. Szumowski twierdził że maseczki nie działają, a później wszyscy nagle zmienili zdanie. 2. Na wschodzie od lat ludzie noszą maseczki gdy są chorzy nie zdrowi. 3. Wirus wciąż mutuje, a wmawiano ludziom, że szczepienie starczy na wiele lat. 4. W krajach z dużym poziomem wyszczepionych jak Holandia 90% wprowadzają twardy lockdown. 5. W Polsce były tylko samo zakażeń podczas 2 i 4 fali pomimo szczepień połowy obywateli. 6. Medyków trzeba przymuszać do szczepień bo sami nie chcą z własnej woli. 7. Nop'y są liczone po dwóch tygodniach od zaszczepienia, jak się dostanie zapalenia mięśnia sercowego zaraz po szczepieniu to się liczy jako osoba niezaszczepiona. 8. Segregacja sanitarna ma zapobiec zarażeniu osoby zaszczepionej przez niezaszczepioną. 9. Trzecia dawka to ta sama szczepionka którą stworzono na mutacje z początku pandemii, od tego czasu wirus zmutował 10 razy 10. Na początku mówiono że 3 dawki nie będzie, potem zmieniono że tylko dla chorych, potem dla starszych, a teraz dla wszystkich. 11. Wcześniej o dzieciach mówili się że albo nie chorują albo bardzo lekko przechodzą. Nagle gdy firmy chcą szczepić dzieci to wszędzie się mówi o tym że dzieci leżą w szpitalach i umierają. 12. Omikron jest bardziej zaraźliwy, ale łagodny. Kraje zamiast się cieszyć, że mniej ludzi umrze to panikują i zamykają wszystko 13. Na lotnisku ludzie stoją w osobnych kolejkach dla zaszczepiony, by później siedzieć razem w jednym samolocie obok siebie. 14. Kraje zamykają granicę i się izolują, pomimo tego że mają wewnątrz pełno zakażeń. Izolacja ma sens gdy wirus się jeszcze nie rozprzestrzenił 15. Zaszczepieni którzy także chorują i przenoszą wirusa nie muszą się testować więc są super nosicielami 16. Lekarze często noszą maseczki pod brodą, aptekarze często nie mają ich wcale
  • Like 4
Opublikowano
11 minut temu, Bercik92 napisał:

Na początku mówiono że 3 dawki nie będzie, potem zmieniono że tylko dla chorych, potem dla starszych, a teraz dla wszystkich

Biznes się rozkręcił to trzeba wyciągnąć maksimum zysku,w Izraelu już czwartą dawką będą szczepić,w Australii rząd zakupił 11 dawek na głowę.

13 minut temu, Bercik92 napisał:

Wcześniej o dzieciach mówili się że albo nie chorują albo bardzo lekko przechodzą. Nagle gdy firmy chcą szczepić dzieci to wszędzie się mówi o tym że dzieci leżą w szpitalach i umierają.

Firmy produkujące szczepionki zorientowały się że na dzieciach też da się zarobić i to są dalsze miliardy dolarów,euro do wzięcia.Aby nic nie stracić rozłożyli dawkę dla dorosłego na trzy razy.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

Tosz pisałeś że hindusów tyle u was 🧐 

Opublikowano

Jak to wyjaśnić była odmiana delta wpadł  mikron i już Delty nie ma a był taki zjadliwy , mikron łagodny a tu nadchodzi  Prof. Andrzej Horban: Nadciąga prawdziwe tsunami - rp.pl .

jak delta tak z godziny na godzinę wyparowała jest tylko mikron delty już nie wykrywają do do h*ja nie podobne .

• Like 1
Opublikowano

Dziś kumpel mówił że cieszy się że jwgo teściowa ogląda tylko tvpis, nasłuchała się propagandy że przy stole na wigilii to tylko siedzieć w towarzystwie zaszczepionych i nie przyjedzie do nich na święta bo on nieszczepiony. A teście po 3 dawce. Ludzią to już szajba odbja od tej szprycy. 

• Like 1
  • Haha 6
Opublikowano
6 minut temu, poosa21 napisał:

Ludzią to już szajba odbja od tej szprycy. 

A mówią że szczepionka nie jest skuteczna. 🤭

Opublikowano
13 minut temu, poosa21 napisał:

Dziś kumpel mówił że cieszy się że jwgo teściowa ogląda tylko tvpis, nasłuchała się propagandy że przy stole na wigilii to tylko siedzieć w towarzystwie zaszczepionych i nie przyjedzie do nich na święta bo on nieszczepiony. A teście po 3 dawce. Ludzią to już szajba odbja od tej szprycy. 

Tu akurat nie ma znaczenia TVP , TVN , czy reszta ,  wszędzie o tym mówili i te zalecenia tyczą się Europy zachodniej 😉 tak więc teściowa albo kolega mówią nie prawde 

😊