Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A co jest konieczne? Uważasz że lekarze którzy leczą ludzi amantadyna i maja pełna dokumentację medyczną że to działa robią  źle? No to brawo Ty nie mam więcej pytań👍

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Ktoś pytał czy amantadyna leczy i co leczy i kiedy? Proszę...

Leczy. W przypadku średnio ciężkim, w leczeniu domowym. Efekty widoczne bardzo szybko- po 3 dawce. Z tego, że lekarz ją przepisał nikt ze środowiska medycznego, włącznie z panią farmaceutką, nie był zadowolony. Nie ma problemu z jej fizyczną dostępnością w aptekach. Problem jest raczej z tym, żeby ktoś ją sprzedał. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A co jest konieczne? Uważasz że lekarze którzy leczą ludzi amantadyna i maja pełna dokumentację medyczną że to działa robią  źle? No to brawo Ty nie mam więcej pytań👍

Nie wiem co jest konieczne do pokonania choroby . A co do amantadyny to powtórzę jeszcze raz : nie jest ona konieczna do wyzdrowienia .  Napisałem tylko tyle bo tyle można powiedzieć z dużą pewnością . 

Opublikowano
7 minut temu, Kallina86 napisał:

Leczy. W przypadku średnio ciężkim, w leczeniu domowym. Efekty widoczne bardzo szybko- po 3 dawce. Z tego, że lekarz ją przepisał nikt ze środowiska medycznego, włącznie z panią farmaceutką, nie był zadowolony. Nie ma problemu z jej fizyczną dostępnością w aptekach. Problem jest raczej z tym, żeby ktoś ją sprzedał. 

Wiem. Obecnie już  na grypę typu A i B również nie ma juz jej w rejestracji.

• Like 1
Opublikowano

dopiero badania kliniczne moga to wykazac- to ze komus pomogla to nie znaczy ze innemu pomoze. wielu sie tym leczylo i piach gryzie inni nie i tez..

ja tez bylem chory i nie bralem tego a zyje cud czy co ?/🤣

Opublikowano (edytowane)

Też nie brałem i żyje :) nie bylo potrzeby .

Edytowane przez V12
Opublikowano

Sam się zaszczepiłem niby przeszyłem łagodnie 1 dzień ale zachorować wogule nie powinienem i miałem kontakt z nie zaszczepionymi i szczepionymi i mogę co nieco z tego wywnioskować jak ich zarażałem i mnie zarazili.

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

dopiero badania kliniczne moga to wykazac- to ze komus pomogla to nie znaczy ze innemu pomoze. wielu sie tym leczylo i piach gryzie inni nie i tez..

ja tez bylem chory i nie bralem tego a zyje cud czy co ?/🤣

A są prowadzone takie badania? W Polsce chyba tylko w jednym szpitalu/klinice zgłosiło się więcej chętnych niż było potrzeba. W pozostałych chętnych "nie znaleźli". 

Pewnie lepiej byłoby, gdyby byli tym leczeni pod nadzorem lekarza niż się tym leczyli, bo wykupili e-receptę. 

Myślę, że wszyscy czytający ten temat chociażby raz w miesiącu, wiedzą że "byłeś" chory. A to, że żyjesz to w Twoim przypadku może być po prostu szczęście. 

• Like 1
Opublikowano

gdybys czytal dokladnie to bys wiedziala ze sa prowadzone takie badania-sam dodawalem linki, wyniki maja byc na wiosne .

jak to sobie wyobrazasz ze tych co nie musza byc w szpitalu beda osobiscie leczyc lekarze ??? widzialas jak wyglada karetka covid-owa czy taki oddzial, moze  w kazdym osrodku zdrowia sie taki zrobi ??

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

gdybys czytal dokladnie to bys wiedziala ze sa prowadzone takie badania-sam dodawalem linki, wyniki maja byc na wiosne .

Nie czytam dokładnie ani tego tematu na forum, ani żadnego innego. Nawet gdybym widziała, że sam dodałeś jakiś link, to raczej bym w niego nie weszła.

jak to sobie wyobrazasz ze tych co nie musza byc w szpitalu beda osobiscie leczyc lekarze ???

Tak, że lekarz pierwszego kontaktu wie jakie bierzesz leki, jakie masz problemy zdrowotne, jakie choroby przeszedłeś. Wie, jaką dawkę amantadyny w danym przypadku można zastosować i na co zwrócić uwagę. I to chyba zdecydowanie lepsze, niż kupowanie e-recepty nad którą nikt nie ma kontroli.

osobiscie leczyc lekarze ???

Nie bardzo rozumiem. A lekarze mogą leczyć nieosobiście? 

widzialas jak wyglada karetka covid-owa czy taki oddzial, moze  w kazdym osrodku zdrowia sie taki zrobi ??

Nie, nie widziałam. Nie jestem w tym temacie tak doświadczona jak Ty. Ja nie chorowałam. A Ty, z tego co mi w tym temacie mignęło, chyba tak. 

Zaskakujący jest fakt, że łatwiej stworzyć i przetestować nową szczepionkę, niż sprawdzić działanie już istniejącego i znanego leku bezproblemowo dostępnego na rynku.

Ja nie neguje działania szczepionek czy czegokolwiek. Po prostu, jak większość, mam wątpliwości dotyczące sposobu działania ludzi.

Chociażby to, jak wyglądają punkty testowania. Klitka 3x3, ludzie którzy z jakiegoś względu tam są. Czyli podejrzenie, że mogą być chorzy. I czekają tam 40 minut. Mogą na podwórku. Na mrozie i śniegu. 

Mobilny punkt. 3 karetki, jedna obok drugiej i jeden człowiek w jednej. Dwie pozostałe puste. Osoba, która ma poddać się testowi, musi dojść minimum 50 metrów. I czekać oczywiście na podwórku aż pan otworzy okienko i pobierze wymaz. 

Edytowane przez Kallina86
  • Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Kallina86 napisał:

Tak, że lekarz pierwszego kontaktu wie jakie bierzesz leki, jakie masz problemy zdrowotne, jakie choroby przeszedłeś. Wie, jaką dawkę amantadyny w danym przypadku można zastosować i na co zwrócić uwagę.

O i to mi poprawiło humor zaraz w poniedziałek rano.😂 Na szczęście, to tylko marzenia i u nas nigdy nie dojdzie do czegoś takiego. To byłby koniec Świata. 🤣