Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ja wiem. czy wszystko jedno....

przezyliscie jak ktos bliski umiera na raka ??  to juz wole szybko i bezbolesnie,jak moj kumpel,wieczorem byl u mnie, poszedl spac i juz sie nie obudzil. 45 lat w tym 30 picia

to ten cielak jeszcze zyje ?? 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

przezyliscie jak ktos bliski umiera na raka ??

noooom.

umrzeć, a umierać, to spoooora różnica.

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

O bycku tak

a skąd wiedzieć co wymyślił?

2 minuty temu, jacus napisał:

już nie...

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

czy ja wiem. czy wszystko jedno....

przezyliscie jak ktos bliski umiera na raka ??  to juz wole szybko i bezbolesnie,jak moj kumpel,wieczorem byl u mnie, poszedl spac i juz sie nie obudzil. 45 lat w tym 30 picia

Tak nawet 2 raki i ostatnie oddechy

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

tera zostal tylko wybor na co umrzec-czy na wirusa czy od szczepionki ???

jak myslicie co lepsze ?? na co wy sie decydujecie-doradzcie jako wybitni fachowcy.

Ani jedno ani drugie, selekcja naturalna, kto ma przeżyć to będzie żył.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ototo komu dane źycie to będzie żył, a komu kres to kaput.

Tak jak jeden ze wsi ile razy  kostuchę widział ale nie zabrała.

I jak to mówi jak ma być życie to będzie

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano (edytowane)

ludzie wszystko upraszczają, próbując zrozumieć.

no bo skoro zapisana długość życia z góry, to na wój się leczyć?

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

No jak poco

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

to po co się leczyć, jak to wpływu nie ma?

Leczenie to odciąganie w czasie nieuniknionego. 

Opublikowano

Rysiek, a po co sie piekliłeś na opóźnioną przesyłkę? taki los kurier miał przypisany....

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Leczenie to odciąganie w czasie nieuniknionego. 

jak może być odciągnięte, skoro dokładnie przypisane? no weź....

Opublikowano

W obecnych czasach gdzie ceny na wszystko podnoszą, upadają gospodarstwa, wielu rolników nie wie czy będzie siać nawozy przez drożyznę, po nowym roku podwyżki na wszystko 20-40% , nikt z tym nic nie robi. Za to mocno wszyscy Politycy jak nigdy chcą nas uzdrowić😍 tak nas kochają że siłowo chcą nas wyleczyć 🧐

Dziś kobitkę z obcego kraju u nas zbadali, Sopotem przyleciała  i co? OMIKRON ma🙉 ale co tam,  inspekcja sprawdzila że miała kontakt tylko z 2 osobami i sytuacja pod kontrolą😄👍 Jak ktoś takim specjalistom wierzy...🙋‍♂️😑

Opublikowano

@Pafnucy

To wytłumacz jak Ty to rozumiesz i czemu tak się staneło.

Jedzie normalna szczęśliwa rodzina, bogata, nic nie brakuje do szczęścia

Z naprzeciwka jedzie pijany i na czołówkę, rodzina ginie w wypadku bo auto się zapaliło a pijakowi niewiele co się stało.

Czemu zgineła rodzina?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy

Z naprzeciwka jedzie pijany i na czołówkę, rodzina ginie w wypadku bo auto się zapaliło a pijakowi niewiele co się stało.

Czemu zgineła rodzina?

a co tu tłumaczyć? zwyczajnie. przypadek.

raz bywa tak, raz inaczej. jak nic się nie stanie, to nikt o tym nie mówi, bo nie ma o czym.

ludzie sobie wmawiają, że tak miało być, by mniej rozpaczać.

w sumie może to i dobrze...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nic nie jest zapisane. To od nas zależy co ze swoim życiem zrobimy człowiek ma wolną wolę. Jest wolny. Ale jak ktoś pije 30 lat od młodego i umiera w młodym wieku to czy było to mu zapisane? Jakby nie pił to by żył wiele dobrego mógłby zrobić.

Opublikowano (edytowane)

i tu Akooo Cię popieram!

tak samo to rozumuję!

Edytowane przez Gość
Opublikowano
akooo napisał:

To od nas zależy co ze swoim życiem zrobimy człowiek ma wolną wolę. Jest wolny.

Idź na chodniku piwko wypij albo nie odśnież tego samego chodnika i tam się Twoja wolność skończy 🙊

Opublikowano
kris91 napisał:

akooo napisał:

To od nas zależy co ze swoim życiem zrobimy człowiek ma wolną wolę. Jest wolny.

Idź na chodniku piwko wypij albo nie odśnież tego samego chodnika i tam się Twoja wolność skończy 🙊

A co ma jedno do drugiego? Możesz wypić piwko ale i ponosisz tego konsekwencje,proste.

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

A co ma jedno do drugiego? Możesz wypić piwko ale i ponosisz tego konsekwencje,proste.

No to nie mów, że człowiek wolny jest bo samowolki nie ma 🤷‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy

Czemu zgineła rodzina?

Oj ludzie starzy , a takie teorie mają jak dzieci i to malutkie , bo przedszkolak by mądrzej pewnie mówił . Weż dla przykładu że ty uczestniczysz w tym wypadku , karetka pogotowia przyjeżdża , i stwierdzają że nie jest z tobą żle , tylko trzeba jakieś krwotoki zatamować i np. brzuch zszyć bo rozerwany , ale nic nie jest w środku uszkodzone , a ty wstajesz i mówisz ;;że jak będziesz miał żyć to będziesz żył bez żadnego szycia czy czegoś innego''  po czym odchodzisz tryskając krwią i podtrzymując wylatujące wnętrzności ? Po wcześniejszych wypowiedziach nie tylko twoich wychodzi że wielu by tak zrobiło . Trochę przykład ostry dałem , ale gdy by tak wszyscy myśleli i tak robili to raczej ludzkość by już nie istniała , bo raczej każdy w życiu przeżył jakąś chorobę którą gdyby nie leczył to nie wiadomo czy by z tego wyszedł.

• Like 1