Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a wiekszosc z nim wynika ze srednio rozgarniety czlowiek nie rozumie jezyka polskiego, statystyki i matematyki nie wspominajac o biologii i medycynie..

czyta tylko naglowki artykulow i nie wnika w tresc.

ile razy wam pokazywalem ze tresc artykulu niewiele ma wspolnego z jego trescia a wy i tak nie rozumiecie o co chodzi albo pprzekrecacie -jak wam wygodnie..

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

tiaaaa. nie każdy by potrafił...🧐

@jacus Ty daleko w kolejce po pierwszą dawkę szczepionki?

Jak mówisz? czwartą też mam brać pfaizer, czy inną se wziąć ?

z 10 milionow tych czekajacych to jestem chyba przedostatni, ciemno jest i slabo widac na koncu .

kurna moja tesciowa wziela i zyje wiec ta wez, ale jaka to byla ?? wiele razy opowiadala ale wiesz jednym uchem wleci.... chyba pfaizera, nawet skutki uboczne miala marne

dzisiaj o polnocy startuja zapisy na szczepienia dzieci- ciekawe jaka jeszcze glupote wymysla,  chyba szurostwem sie wladza zarazila, ciekawe ilu  sie znajdzie......

Opublikowano

Skuteczność szczepionki po przyjęciu drugiej dawki. Są najnowsze ustalenia włoskiego instytutu .

Po pięciu miesiącach od przyjęcia drugiej dawki szczepionki jej skuteczność w zapobieganiu zakażeniu, zarówno objawowym, jak i bezobjawowym obniża się z 74 do 39 procent - to najnowsze ustalenia włoskiego Instytutu Służby Zdrowia, przedstawione w sobotę.

Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

Gadają że sex jest zdrowy, może ktoś to potwierdzić 

ja.

choc kurna-ja sie od zony zarazilem swirusem wiec bym sie zastanawial czy taki zdrowy....

3 minuty temu, PRIMO napisał:

A co 🤔 masz okazję spróbować tego sportu?😁

akurat ma wolna kase i na przyjemnosci moze wydac z pol doplat , rokse zamkneli wiec bedzie mu trudniej..

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, leszek1000 napisał:

też o tym słyszałem....

Opublikowano
19 minut temu, leszek1000 napisał:

Chyba, że uprawiasz go z kimś nie do końca zdrowym i się czegoś nabawisz. 😛 

• Haha 2
Opublikowano

a chore ??

wy jestescie waginosceptykami nie macie zon,dzieci -jak normalni ludzie.. wiec nawet nie macie pojecia ile jest chorych dzieci, w krakowie kilka oddzalow pediatrycznych jest przepelnionych i to nie chorymi na swirusa.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

a wiekszosc z nim wynika ze srednio rozgarniety czlowiek nie rozumie jezyka polskiego, statystyki i matematyki nie wspominajac o biologii i medycynie..

czyta tylko naglowki artykulow i nie wnika w tresc.

ile razy wam pokazywalem ze tresc artykulu niewiele ma wspolnego z jego trescia a wy i tak nie rozumiecie o co chodzi albo pprzekrecacie -jak wam wygodnie..

z 10 milionow tych czekajacych to jestem chyba przedostatni, ciemno jest i slabo widac na koncu .

kurna moja tesciowa wziela i zyje wiec ta wez, ale jaka to byla ?? wiele razy opowiadala ale wiesz jednym uchem wleci.... chyba pfaizera, nawet skutki uboczne miala marne

dzisiaj o polnocy startuja zapisy na szczepienia dzieci- ciekawe jaka jeszcze glupote wymysla,  chyba szurostwem sie wladza zarazila, ciekawe ilu  sie znajdzie......

ty swoje szczepiłeś? Bo kojarze że chyba masz

Opublikowano

na tym forum to chyba jestem jedynym posiadaczem karty duzej rodziny-innego nigdy nie spotkalem.

sa juz dorosle wiec same sie zaszczepily, ta najmlodsza byla chora wiec sie nie bedzie szczepic .

nie jestem zwolennikiem szczepienia dzieci-wieksze ryzyko niz korzysc, jesli zarazaja szurow ?? a pies ich tracal, jesli ktos sie nie szczepi to jego wola.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

a chore ??

wy jestescie waginosceptykami nie macie zon,dzieci -jak normalni ludzie.. wiec nawet nie macie pojecia ile jest chorych dzieci, w krakowie kilka oddzalow pediatrycznych jest przepelnionych i to nie chorymi na swirusa.

Akurat nie ma tam o tym mowy ale znalazłem dane z Polski na stronie ministerstwa zdrowia jest że u nas zmarło 11 dzieci i jeszcze parę dni temu było ze przy każdym zgonie było że posiadały ciężkie choroby współistniejące a dziś już tych danych nie ale są w necie zrzuty ekranów które te dane zawierają. 

• Like 1
Opublikowano

pare razy bylem ze swoimi dziecmi w szpitalu wiec wiem jak to wyglada od srodka-czasami lepiej zeby umarly szybko i bez cierpienia niz zyly w beznadziejnej wegetacji, bez swiadomosci.... zal bylo nieraz patrzec na nie....

gdy sie pospaceruje po cmentarzu to dopiero czlowiek widzi ile dzieci umiera. nowy proboszcz kazal je chowac w jednym rzedzie, ale najnowszy juz tego zaniechal,czasami czlowiek z nagrobka sie dowiaduje ze takie dziecko zmarlo,nikt nie mowil,zadnej klepsydry nie bylo..

ogarek-nie nudzi ci sie juz , co ja na to poradze ze syn ci wnuka nie da.. moze bys go zastapil ??? 

Opublikowano
3 godziny temu, Pablo1970 napisał:

Debilek  się  zagotował   nie wiem   czy   jesteś  bardziej    głupi  czy  tępy  

Zagotował?😆 chciałbyś. Wszystkie 3 określenia pasują do Ciebie jak znalazł. 

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

też o tym słyszałem....

Ja słyszałem że  przedłuża życie 🤔

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Belgia: w szpitalach ponad dwa razy więcej zaszczepionych niż niezaszczepionych .

Jak ma być inaczej jak tam większość populacji jest zaszczepiona. Istotniejsze powinno być jaka jest tam śmiertelność.  

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

a ty w zyciu byles w restauracji ?🤣

Nie, u nas na wschodzie to pustynia nie ma nic tylko 🌲🌳🦬, i wozy żelaźniaki😎  a teraz przez wirusa to i z jaskini nie wychodzimy za bardzo, aby odlać się i spowrotem bo zarazić się można😄

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

jesli ktos sie nie szczepi to jego wola.

Ja pierdu , nie wierze co czytam