Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, akooo napisał:

Ale tak też nie można. Do Kościoła trzeba chodzić,księża jacy by nie byli mają władzę od Chrystusa aby udzielać Sakramentów.

To żeby pogadać z Chrystusem 🙄 to trzeba lecieć zaraz do gniazda czarnych żmij?

Nikt nie dał im takowej władzy tylko to są samozwańcy. 

Opublikowano
13 minut temu, akooo napisał:

Ale tak też nie można. Do Kościoła trzeba chodzić,księża jacy by nie byli mają władzę od Chrystusa aby udzielać Sakramentów.

Co dał? 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

To żeby pogadać z Chrystusem 🙄 to trzeba lecieć zaraz do gniazda czarnych żmij?

Nikt nie dał im takowej władzy tylko to są samozwańcy. 

Co ty gadasz. Chrystus im taką władzę dał od 12 apostołów się zaczeło 'którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane'. Przecież to Chrystus ustanowił kapłaństwo.

Opublikowano (edytowane)

@akooo

Spróbuje Ci wyjasnic moja myśl , jak pechowo nabede ciało obce w oku nie biegne do dekarza aby usunoł mi drzazgę , szukam instytucji która sie tym zajmuje i zna , dlatego każda gałąź powinna sie trzymać swojego przeznaczenia 

Edytowane przez V12
Opublikowano

@akooo przysięgę np podczas ślubu składasz przed Bogiem czy przed księdzem, który jawnie obcina ci pannę wzrokiem mając przy tym różnorakie myśli? 

Przysięgę możesz złożyć sam i ksiądz nie jest tu do niczego potrzebny. Zapoznaj się trochę z wieloma ciekawymi aspektami, o których nikt na głos nie mówi, a już na pewno nie księża.  

Opublikowano
5 minut temu, akooo napisał:

Co ty gadasz. Chrystus im taką władzę dał od 12 apostołów się zaczeło 'którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane'. Przecież to Chrystus ustanowił kapłaństwo.

Skąd ta pewność że im najwyższy dał?

Sami sobie dali żeby ciemne ludy omamiać i to nie tylko w chrześcijaństwie ale w innych religiach też. 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

@akooo przysięgę np podczas ślubu składasz przed Bogiem czy przed księdzem, który jawnie obcina ci pannę wzrokiem mając przy tym różnorakie myśli? 

Przysięgę możesz złożyć sam i ksiądz nie jest tu do niczego potrzebny. Zapoznaj się trochę z wieloma ciekawymi aspektami, o których nikt na głos nie mówi, a już na pewno nie księża.  

Owszem można nie chodzić do kościoła,ślub dać sobie samemu,można nie chodzić do lekarza ,leczyć się samemu,można samemu szyć buty,można samodział na portki samemu tkać ,można wszystko samemu robić ,tylko co to za życie?jak najtańszy papier toaletowy ,szare i do ....

Opublikowano
13 minut temu, akooo napisał:

Ano ustanowił, tylko że samo Kapłaństwo też jest sakramentem. Zdaje się że ustalanie iż tych sakramentów ma być siedem też przebiegało różnie i była ich różna ilość.

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Owszem można nie chodzić do kościoła,ślub dać sobie samemu,można nie chodzić do lekarza ,leczyć się samemu,można samemu szyć buty,można samodział na portki samemu tkać ,można wszystko samemu robić ,tylko co to za życie?jak najtańszy papier toaletowy ,szare i do ....

Ślub samemu sobie dać? Nie da rady,a jak coś takiego zrobi to nie będzie to ważne.

Opublikowano
jacek1296 napisał:

31 minut temu, akooo napisał:

Ale tak też nie można. Do Kościoła trzeba chodzić

Daj jakiś "zapis", że trzeba?

W sumie po co chodzić jak nikt przykazań nie przestrzega tylko wierzą w jakieś gusła

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rogas71 napisał:

W sumie po co chodzić jak nikt przykazań nie przestrzega tylko wierzą w jakieś gusła

Tzn? Są tacy którzy przestrzegają.

Edytowane przez akooo
Opublikowano
PRIMO napisał:

5 minut temu, akooo napisał:

Skąd ta pewność że im najwyższy dał?

Sami sobie dali żeby ciemne ludy omamiać i to nie tylko w chrześcijaństwie ale w innych religiach też. 

Czyli Ciebie ogrodnik pochowie😜

Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

Ślub samemu sobie dać? Nie da rady,a jak coś takiego zrobi to nie będzie to ważne.

Niech Ci będzie. Zadając księdzu kilka niewygodnych pytań dla kościoła może by ci się trochę wyjaśniło. No ale dobra. 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

To pozwolenie na budowę też mogę sobie sam dać bo co urzędnik będzie decydował co za swoje pieniądze na swoim gruncie postawie 😎

Opublikowano

Chodzenie jest jak szczepionka. Jak ksiądz kogo w kościele nie widzi to albo żałuje, że taca mniejsza albo rozkminia co się mogło stać. Takie zgrubsza to dwa gatunki z czego jeden wymiera...

Opublikowano
4 minuty temu, Rogas71 napisał:

Czyli Ciebie ogrodnik pochowie😜

A mi to potem lata koło wentla kto mnie pochowie. 😛

Opublikowano
Rogas71 napisał:

danielursus3p napisał:

To pozwolenie na budowę też mogę sobie sam dać bo co urzędnik będzie decydował co za swoje pieniądze na swoim gruncie postawie 😎

Jak na siedlisku i garaż ma sprzęt - tak. Nie brąchaj między duchem a urzędem bo Ci Kaczyński wyjdzie za proboszcza.

Opublikowano
HF86 napisał:

nie mieszajcie tu tej czarnej obrzydliwej mafii. 

Masz rację na jakiej podstawie Pan czy Pani w czarnej sukience każą zwracać się do nich Wysoki sądzie UE powinna bezwzględnie tego zakazać 😜

Opublikowano

Powiem więcej - gdyby mnie rozpirzył granat z moździerza to lepiej niech ładnie grunt przekopią niżby mieli to zbierać.

Rogas71 napisał:

HF86 napisał:

nie mieszajcie tu tej czarnej obrzydliwej mafii. 

Masz rację na jakiej podstawie Pan czy Pani w czarnej sukience każą zwracać się do nich Wysoki sądzie UE powinna bezwzględnie tego zakazać 😜

A czy kto mówi aby człeka nie tytułować? Aby za życia na ołtarze nie kazał się podnosić w związku z seminarium - wystarczy.