Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
V12 napisał:

No i tez cena... koncernówki robi robote

Ja tam nie chcę wiedzieć jak to się produkuje ale sprzedaje się, że trzeba na półce mieć. Taki wyrób piwopodobny...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, DTaras napisał:

wiedzieć jak to się produkuje

jak wsio , masówke w dzisiejszym swiecie , byle szybko i tanio , spełnia swe zadanie dostarczyc alko 

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Żubra nic nie przebija ..

i to od wielu lat na podium 😝

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

jak by przebadał osoby powyżęj 35 

mozna z  wiekiem zjechac jeszcze nizej , jak sie szuka to u każdego sie cos znajdzie , tylko pytanie jaki to bedzie miało wpływ na przebieg dalszego zycia oraz czy wymaga interwencji 

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

a czy lepsze ? 

jak ktoś poszukuje chmielowej goryczki to tylko takie , lepsze ale zdrowotnie ?? alko to alko ponoć kazde szkodzi w za duzych ilosciach 

Opublikowano
3 godziny temu, Rogas71 napisał:

Większość z wyższym wykształceniem to idioci więc wcale mnie ten sondaż nie dziwi 😜

Widzisz na całym świecie nie tylko w tym godnym pożałowania kraju ludzie wykształceni są mogą być lekarzami menedżerami dyrektorami itd  a pozostali machają widłami pomimo tego że nie jeden ma szeroką wiedzę ..Znam inżyniera co macha widłami ale lekarza czy dyrektora po zawodówce jakoś sobie nie przypominam .A to że część społeczeństwa ma wygórowane mniemanie o sobie no cóż nie mając nic innego trzeba mieć to mniemanie aby zaspokoić swoje ego  . Ażyjemyy w czasach gdziespecjalizacjaa jest gwarantem sukcesu 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Ywa , jak by przebadał osoby powyżęj 35 roku życia to ile % by nie miało żadnej choroby ?  

Były tu wcześniej wrzucane różne prace, np.w pdf z GB, gdzie podano przedziały wiekowe oraz różnice śmiertelności, nie będę się cofać i szukać, poza tym w komisjach również poruszano tą pomijaną często kwestie.

Po 35 roku jak najbardziej może być w części tej grupy pewne ryzyko jeśli ktoś żyje hulaj dusza i nie przykłada wagi do swego zdrowia/pożywienia, pomijając predyspozycje genetyczne oraz psychologiczne.

54 minuty temu, RU68 napisał:

Widzisz na całym świecie nie tylko w tym godnym pożałowania kraju ludzie wykształceni są mogą być lekarzami menedżerami dyrektorami itd  a pozostali machają widłami pomimo tego że nie jeden ma szeroką wiedzę ..Znam inżyniera co macha widłami ale lekarza czy dyrektora po zawodówce jakoś sobie nie przypominam .A to że część społeczeństwa ma wygórowane mniemanie o sobie no cóż nie mając nic innego trzeba mieć to mniemanie aby zaspokoić swoje ego  . Ażyjemyy w czasach gdziespecjalizacjaa jest gwarantem sukcesu 

https://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zdrowotna/To-nie-zart-Ministerstwo-Zdrowia-potwierdza-zawodowki-dla-lekarzy,225294,14.html

A były Pan Prezydent Wałęsa, laureat nagrody Nobla jakie miał w końcu wykształcenie? W wikipedii pisze:1959 podjął naukę w klasie mechanizacji rolnictwa Zasadniczej Szkole Zawodowej w Lipnie[8]. Szkołe ukończył w czerwcu 1961[9] z ogólną oceną dostateczną i bardzo dobrą za sprawowanie[10];https://pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Wałęsa

56 minut temu, Roman4321 napisał:

takie dobrze smaczy owocowe😀

Piwo.JPG

No nie wiem, ilekroć robię takie eksperymenty, aby posmakować czegoś innego, to przeważnie żałuję. 

1 godzinę temu, jarecki napisał:

jest spory wybór piw rzemielsniczych ,  ceny od 5 zł za butelke a czy lepsze ? 

Ostatnio kupiłam coś takiego do ciasta i sobie stoi,  nie wiem jeszcze jaki smak:

i.jpg

p.jpg

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
4 godziny temu, V12 napisał:

Ja piwko lubie , ale kraftówke (o ile tak to mozna nazwac )warunkiem goryczka . co za tym chmiel ktorego w koncernówkach prawie nie ma (ja go nie czuje)

Jakbym Cię kiedyś zaciągnął do fabryczki grze wytrząsają lupulinę z szyszek chmielowych, potem zobaczyłbyś małą jej puszeczkę i dowiedziałbyś się na ile litrów ona wystarcza, to piłbyś od tej pory tylko wódkę czystą.😂 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ywa napisał:

Ostatnio kupiłam coś takiego do ciasta i sobie stoi,  nie wiem jeszcze jaki smak:

i.jpg

p.jpg

No u mnie to by za długo nie leżakowało :D  😎:D ale tam smaku i aromatu  chmielu to raczej mało  typ IPA to tak 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Oj Jacuś jakiś Ty uroczy; sentyment  wspomnienia z prosektorium jakby powróciły.

W ten szczególnie niezwykły czas świąteczny bojkotujemy wszystkie kłamstwa, które w nas wlewają, a będą jeszcze bardziej niezwykłe; nie wierzymy mediom głównego bagna już w ani jedno słowo! Liberte Luksemburg:

Rodzinnych🌲 świąt.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
5 godzin temu, Ywa napisał:

A były Pan Prezydent Wałęsa, laureat nagrody Nobla jakie miał w końcu wykształcenie? W wikipedii pisze:1959 podjął naukę w klasie mechanizacji rolnictwa Zasadniczej Szkole Zawodowej w Lipnie[8]. Szkołe ukończył w czerwcu 1961[9] z ogólną oceną dostateczną i bardzo dobrą za sprawowanie[10];https://pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Wałęsa

Rzeczywiście zapomniałem o Bolku , Adolfie ale to wyjątki potwierdzające regułę 

Opublikowano
11 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Już sobie miejsce wybrałeś 😆

Jedna z 3 cioci w służbie zdrowia  od 30 lat co dziennie trupy wywozi więc po znajomości może coś fajnego by znalazła.

Opublikowano

To jest sk***ysyństwo co się dzieje ten Covid i zakaz obchodzenia świąt Bożego narodzenia przez unię co to się dzieje , ta pojebana Unia lewacka zniszczy wszystko .

A durni ludzie się godzą jak barany na rzeź . To jest rzeż .

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

świąt Bożego narodzenia 

A kto Ci broni ??