Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 23.11.2021 o 15:17, hubertuss napisał:

No to ty nie miałeś. Ale jest wielu takich co wylądowało w szpitalu bo im szczepionka przeszkadzała. Są statystyki, że nogami do przodu najczęściej ze szpitali wyjeżdżają foliarze. Z tym też chcesz się kłócić? Zaszczepieni trafiają do szpitali ale znacznie mniej, nie wymagają respiratorów i w zasadzie nie umierają. Umierają foliarze, foliarze wymagają respiratorów i blokują szpitale najdłużej. To są dane statystyczne. Więc o jakich normalnych ludziach w przypadku foliarzy piszesz? Ok ktoś lubi rosyjską ruletkę to spoko. Ale pytam jeszcze raz jak w to nie wierzy to po sie pcha do szpitala jak choroba przygniecie? Nie lepiej zostać w domu i poczekać aż przejdzie a może nie przejdzie? Przecież to nie covid to grypa.

ostatnio jest moda na NAGŁĄ ŚMIERĆ

2 godziny temu, V12 napisał:

krew gotuje tylko realna grozba przymusu ktora kiedys moze mi sprawic duze problemy .

A jak by miał wyglądać ten przymus? Będą łapanki na ulicy ? 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Bercik92 napisał:

A jak by miał wyglądać ten przymus? Będą łapanki na ulicy ? 

Nie wiem czy gdzies pracujesz czy na swoim . juz teraz nie jest kolorowo...jak robisz u kogoś , a najgorzej w duzych korpo , mały pracodawca jest najczesciej normalny w podejsciu to tego 

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

O przymusie nikt nie myśli , jeśli już to o obowiązku .

W tym przypadku jaka to różnica? 

To tak jak mówi się na uczelniach medycznych obecnie, jeśli chcecie dalej studiować trzeba będzie przyjąć preparat💉 

Córka znajomego na medycynie i prawdopodobnie zmieni kierunek. Fajnie co dalej niech kombinują, lekarzy co raz mniej, w szpitalach ukraincy i inne narodowości pracują a naszych młodych stawia się ultimatum 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

W tym przypadku jaka to różnica? 

To tak jak mówi się na uczelniach medycznych obecnie, jeśli chcecie dalej studiować trzeba będzie przyjąć preparat💉 

Co On Ci odpowie ??

Że nie musi studiować . Wiec przymusu nie ma . Pracować u nas też  nie trzeba wiec można z pracy zrezygnować 

Grześ daj spokój :D

Edytowane przez V12
Opublikowano

Ale jak coś komus jest tak , poprostu nie potrzebne , nie znajduje argumetów które potwierdzają potrzebę , to juz jest ANTY 

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie liczę na inną odpowiedź

A jakiej odpowiedzi oczekujesz ? Napisałem że nie ma przymusu a jeśli będzie to najpewniej obowiązek . I będzie dotyczył wszystkich którzy mogą być zaszczepieni , dlaczego miałby być ustanowiony wyjątek dla studentów medycyny ?

Opublikowano
9 minut temu, Strongman napisał:

wczoraj byłem w biedrze i kto nie miał maseczki to kasjerki nie obsłużyli.

A kasjerki w maseczkach? Z tego co wiem to jest chyba niezgodne z prawem...ostatnio też byłem w biedrze i sporo osób nie chodzi w maskach a jak mają to pod nosem

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, peugeot napisał:

A jakiej odpowiedzi oczekujesz ? Napisałem że nie ma przymusu a jeśli będzie to najpewniej obowiązek . I będzie dotyczył wszystkich którzy mogą być zaszczepieni , dlaczego miałby być ustanowiony wyjątek dla studentów medycyny ?

Uważasz że to normalne?

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Do Izraela zbliża się kolejna fala pandemii COVID-19? "Szczepionki nie wystarczą"

Izrael stawiano za wzór walki z pandemią COVID-19. To tam najszybciej przybywało zaszczepionych, to tam najwcześniej można było skorzystać z trzeciej dawki. Izrael jako jeden z pierwszych rozpoczął szczepienia dzieci w wieku 5+. I tu przestaje być tak optymistycznie. Choć w październiku ogłoszono, że Izrael pokonał Deltę i czwarta fala się skończyła, dziś mówi się o groźbie piątej. "W tej rzeczywistości szczepionki nie wystarczą, by ją powstrzymać" - mówił prof. Eran Segal. Co się dzieje w Izraelu?

https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,do-izraela-zbliza-sie-piata-fala-pandemii-covid-19--szczepionki-nie-wystarcza,artykul,10295679.html

1 godzinę temu, grzesiekxy napisał:

Czyli co? Szczepioneczka raz dziennie a może 2x dziennie ? Czy raczej co 6 godzin....?

nawet ktos chory psychicznie i glupi powinien przeczytac cokolwiek oprocz tytulu linku ktory podaje i komentuje.......

Opublikowano
11 minut temu, Bercik92 napisał:

A kasjerki w maseczkach? Z tego co wiem to jest chyba niezgodne z prawem...ostatnio też byłem w biedrze i sporo osób nie chodzi w maskach a jak mają to pod nosem

W maseczkach ale jedna jakoś zwariowała i zaczęła ludzi się czepiać kto nie miał maseczki to z daleka krzyczała ze nie obsługuje.

Opublikowano (edytowane)

Ktoś tam mówił ze 600zł da za zaszczepienie:D za 10tyś to może by się znaleźli, już całkiem pogłupieli żeby dawać tylko tyle co na podpaski i na waciki dla kobiety.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Strongman napisał:

Ktoś tam mówił ze 600zł da za zaszczepienie:D 

Też uważam, że  testerzy szczepionek powinni dostawać niewielką gratyfikację. Bo ta loteria szczepionkowa była bardzo niesprawiedliwa.

Opublikowano
12 godzin temu, Ywa napisał:

ponieważ tym wszystkim tak naprawdę  sterują wojskowi na świecie.

Wojsko nie ma swoich pieniędzy. A więc nie do końca jest w stanie sterować tym wszystkim. Oczywiście kiedy już je dostanie może finansować różne swoje zapędy, ale zielone światło zawsze pochodzi z innych kręgów. 

Opublikowano
9 godzin temu, V12 napisał:

Proszę sie tak nie ekscytować , na razie mnie prawo chroni , a chetni niech testują 

Kto tu się ekscytuje , sami piszecie o przymusie choć go nie ma . A jeśli prawo zostanie zmienione to będzie obowiązywało .

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, mirro napisał:

Wojsko nie ma swoich pieniędzy. A więc nie do końca jest w stanie sterować tym wszystkim. Oczywiście kiedy już je dostanie może finansować różne swoje zapędy, ale zielone światło zawsze pochodzi z innych kręgów. 

Jakby to rzec-zło w najczystszej postaci.

„Od dwóch lat jesteśmy świadkami globalnego coup d’état [zamachu stanu], w ramach którego elicie finansowej i ideologicznej udało się przejąć kontrolę nad rządami krajowymi, instytucjami publicznymi i prywatnymi, mediami, sądownictwem, politykami i przywódcami religijnymi Wszyscy ci, bez różnicy, zostali zniewoleni przez tych nowych panów, którzy zapewniają swoim wspólnikom władzę, pieniądze i afirmację społeczną” – pisze Viganò https://dorzeczy.pl/religia/228319/abp-vigano-wzywa-narody-do-sojuszu-antyglobalistycznego.html

10 minut temu, peugeot napisał:

Kto tu się ekscytuje , sami piszecie o przymusie choć go nie ma . A jeśli prawo zostanie zmienione to będzie obowiązywało .

Kanada- jeden z najgorszych możliwych przykładów. Do potwierdzenia posiadanie akcji Pfizera przez samego premiera Trudeau, a czemu nie- dla jednych, dla innych to konflikt interesów.https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/prezes-pfizera-sprzedal-swoje-akcje-w-dniu-ogloszenia-sukcesu-badan-nad-szczepionka/y1ccgzn

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Tak się wzruszyłem czytając te wypociny, że zaraz jadę na trzecią dawkę. 

@jacus wziąć i za Ciebie?