Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tygodniowy raport. 

Wśród niezaszczepionych wykryto 42 140 dodatnich wyników, a wśród w pełni zaszczepionych 26 084. Innymi słowy, w ostatnim tygodniu w pełni zaszczepieni stanowili 38,23 proc. wszystkich zakażeń.

Przypomnę tylko że nawet jak ktoś jest po 1 dawce lub do 14dni po drugiej to liczony jest jako nieszprycowanych. 

dniach od 29 października do 5 listopada odnotowano 672 zgony na COVID-19 (lub COVID-19 wraz z chorobami współistniejącymi), z czego 210 stanowili w pełni zaszczepieni. To dokładnie 31,25 proc.

Czyli wzrost tygodniowy wśród nieszprycowanych to 43% a wśród szprycowanych to wzrost o 52%.

Edytowane przez poosa21
Opublikowano
28 minut temu, DTaras napisał:

To w pip dużo i na niekorzyść nieszczepionycg.

Dodaj to tego co podalem osoby chore zaszprycowane i niezbadane, pełno jest takich przypadków. Pozatym cały czas jest tendencja wzrostowa, z końcem roku powinno być pół na pół. Weź jeszcze pod uwagę powikłania po szprycy, bo testy jeszcze trwają. 

Poza szprycą o słabej skuteczności są już sprawdzone sposoby. 

Sterydy wziewne redukują ryzyko ciężkiego przebiegu COVID-19 o ponad 90 procent – powiedział w rozmowie z PAP prof. dr hab. Piotr Kuna, kierownik II Katedry Chorób Wewnętrznych UM w Łodzi. 

Opublikowano

chyba tylko taki glupek jak ty by sie faszerowal sterydami zeby uniknac zachorwania na swirusa-sprawdz sobie jakie maja skutki uboczne.

2 godziny temu, PRIMO napisał:

Ale na głupotę jeszcze nie wymyślili ani leku ani szczepionki. 🤭

brales udzial w testach takiego leku ?? masz tu paru takich jak ty to ich tez zapros..

1 godzinę temu, grzesiekxy napisał:

https://gloria.tv/post/fKMUUjkxQob44JL1ThS3t1vmK

Ogólnie to gość ciekawe linki wrzuca o ile to nie fake news

https://gloria.tv/m.rekinek

to nie fejk-tylko manipulacja, caly wynik robia starcy,ktorzy i tak sa jedna noga nad grobem, porownaj statystyki wsrod ludzi do 80 roku zycia

• Haha 1
Opublikowano

Pajacu jak byś odrobinę myślał byś sam mógł sprawdzić co pomaga, a sterydy to jest jedną z metod, ale taki debil ktory sam się boi a od innych wymaga co może wiedzieć, trzeba było się uczyć, może nich cie córka weźmie do grupy. 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, jacus napisał:
41 minut temu, jacus napisał:

faszerowal sterydami 

Wiele , leków i areozoli na , katar ,alergie , gardło :D

Ogólnie temat zbadany latami ...

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

chyba tylko taki glupek jak ty by sie faszerowal sterydami zeby uniknac zachorwania na swirusa-sprawdz sobie jakie maja skutki uboczne.

nie przesadzaj alergie wysypki problemy skórne wszystko się leczy sterydami sprawdź ile paracetamol ma skutków ubocznych 

Opublikowano

Lepiej brać sterydy które są dostępne od kilkudziesięciu lat i wiadomo co się można po nich spodziewać, a po szprycy z nie wiadomo czego która jest w fazie testów to nie wiadomo co będzie po kilku latach. Ty powinieneś wziąć szpryce z 4 preparatów na raz i powtórka z tej ruskiej i chińskiej. 

Opublikowano

A jak się ma redukują do zapobiegają? Jak to stosować? Skoro baliście się konsekwencji grzybiczych masek to dlaczego nie boicie sterydu wziewnego? Zwykły diclofenak zrobi to samo jak po każdym wyjściu z pomieszczenia zamkniętego będziesz płukał gardło. Wczoraj zabrali z kompanii jednego antyszczepionkowca w kolorze sufitu. Sto chłopa ma teraz tydzień kombinacji i myślenia gdzie i czy to przeniosą...

pusia - nic nie lepiej. Roman - steroidy stosowane zewnętrznie to nie to samo co stosowane na błony śluzowe a już zupełnie inny świat w przyjęciu doustnym.

Opublikowano (edytowane)

Kuffa Taras , jak zwykle masz ciekawe dramatyczne przypadki (dobrze że zaznaczyłeś ANTY :D:) bo jak by był nie anty to byś nie wspomniał ?? )  , ja to jednak mam szczescie , ba nawet okoliczne wsie i miasteczko , oczywiscie kogos tam czasem  zabrali ale z dalszych info wynikało ze stan jego zdrowia od dłuzszego czasu był troche nie pewny ... ( w poprzednich latach w sezonie infekcyjnych tez sporo zabierali ) 

za to mam inne   dramatyczne info (jesien tamten rok )  które stało sie przez haos , jak facet po udarze co czekał 4 godz na przyjazd pomocy do domu , albo porazony pradem chłopak w moim wieku który sie nie doczekał pomocy ...:(

Ja sie nie boje niczego co sprawdzone , jakie ma skutki , krótko , długo co jest opisane , i na podstawie tego waże ryzyko i czy sie opłaca , plus musi byc jeszcze powód przez który to biorę :)

a nie co chwila coś nowego wyskakuje , jak na poczatku roku co miesiac cos nowego było :D

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, V12 napisał:

za to mam inne   dramatyczne info (jesien tamten rok )  które stało sie przez haos , jak facet po udarze co czekał 4 godz na przyjazd pomocy do domu , albo porazony pradem chłopak w moim wieku który sie nie doczekał pomocy ...:(

Kilometr dalej żona lekarza 42 lata na dziś 2% szans na przeżycie. 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Skoro baliście się konsekwencji grzybiczych masek to dlaczego nie boicie sterydu wziewnego?

Znałem sierżanta, gość był nie do wyrąbania. Stalowa klatka by go nie zatrzymałą. Ale miał problem bo sam się sobie nie podobał. Zaczął brać sterydy, ćwiczyć po dwu latach nie był w stanie utzrymać moczu, wątroba w strzępach, nerki nie pracowały, Wyglądał jak wrak, zmarł.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Kilometr dalej żona lekarza 42 lata na dziś 2% szans na przeżycie. 

Zakładam że nie była "anty " 

Opublikowano
V12 napisał:

Kuffa Taras , jak zwykle masz ciekawe dramatyczne przypadki (dobrze że zaznaczyłeś ANTY  bo jak by był nie anty to byś nie wspomniał ?? ) 

Jest tak. Każdy zaszczepiony jak ma problem ze zdrowiem bez kremacji wali L4 i nie jest ważne czy akurat wku..wiony dowódca grozi, że za nieobecności będą konsekwencje. Mają to w du... i robią wszystko z myślą o otoczeniu. Niema dlatego dramatycznych sytuacji z ich udziałem. Jest też grupa niezaszczepionych. To odrębne postępowanie i są to delikatnie mówiąc indywidualiści. Często reagują nerwowo gdy mówisz im wprost - jesteś w błędzie. Dyskusja ,dla przykładu, w temacie szczepionek prowadzi do nikąd. Mam wrażenie, że ich odrębność jest uwarunkowana w podstawach. Wychowanie, genetyka, traumy... niewiem. Siłą rzeczy to jest źródło problemów a wprowadzenie do wojska kobiet urozmaica dodatkowo osobowości. W rezultacie w postaci 100 chłopa i 20 kobietek masz przekrój problemów do opanowania z czego najtrudniejsze przypadki to te co odmawiają podporządkowania w ogóle podczas gdy większość z tzw wojska podporządkowuje się w sposób kontrolowany... Dlatego przypadki ekstremalne i widoczne zarazem dotyczą ekstremalnych postaw. Are we clear?

* krempacji

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DTaras napisał:

JCzęsto reagują nerwowo gdy mówisz im wprost - jesteś w błędzie. Dyskusja ,dla przykładu, w temacie szczepionek prowadzi do nikąd. 

Ja nie ,  nawet lubie rozmawiać , ze swojego przykładu wiem że predzej nerwy puszczają stronie tej prawilnej (choc przeciwna do mnie strona , zaczyna , ja nigdy nie rozpoczynam tematu , to sprawa osobista ! )

Ale zgadza sie prowadzi do nikad , bo z takim mną w dobrowolny sposób nic nie zrobisz (znaczy żebym z własnej , guuuuuuubo nie zmuszeonej woli po to poszedł ) .

A nawet jesli jakos posredni przymus to jestem sobie w stanie sporo odmówić ( np miejskie rozrywki itp ) , pewnie jak bym robił u kogos to w razie czego bym szukał nowej roboty 

W sumie to ładnych indywiduali znasz , że sie opieraja L4 :D

17 minut temu, mirro napisał:

A tego nie wiem. To tylko przykład że wiekowo biorą młodszych.

Mirro , ja nie negowałem , nawet choroby uwazane ktore wystepuja w wieku senioralnym , sa nierzadko u za młodych ludzi mam wiele przykładów ze swojego zycia 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał:

Jako dowódca kompani dziękuję Bogu iż musiałem rozwiązywać tylko męskie problemy. Jak by mi doszły jeszcze kobiece, to chyba bym osiwiał.😂

To być ocipiał z tych problemów .

Do dam też być na siedząco sikał .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

Niema "prawilnej" strony. To tylko Twoja opinia. Odbieranie każdego otwierania dyskusji jako przymuszanie to wielbłąd zaniechania. Musisz wiedzieć, że Ci "prawilni" często przyjęli szczepienie na przeciw wątpliwości a z prostego powodu - bo szanują otoczenie w którym przyszło im bywać. Niewiem, czy @mirro potwierdzi. Przy wylocie w tropiki lub choćby w strefy obce żołnierz dostawał nawet 16 ukłuć przy jednej wizycie...

galan99 napisał:

To być ocipiał z tych problemów . Do dam też być na siedząco sikał .

Ja tam sikam na siedząco i sobie chwalę. Jakoś mnie kilka sytuacji nauczyło, nawet na leżąco...

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, V12 napisał:

W sumie to ładnych indywiduali znasz , że sie opieraja L4 :D

Kiedyś jak mój przełożony nie chciał stracić ostatniego etatowego dcy kompanii, to sam zadzwonił do łapiducha żeby wystawił mi L4.😂 Zanaczając" nie dla ciebie k**wa to robię a dla siebie".

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Niewiem, czy @mirro potwierdzi. Przy wylocie w tropiki lub choćby w strefy obce żołnierz dostawał nawet 16 ukłuć przy jednej wizycie...

Najwięcej było przy Czadzie.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał:

żołnierz 

Idac w ten zawód , osobnik powinien wiedzieć na co sie pisze . 

A pewnie że moja , ja przez dwa lata nie znalazłem powodu żeby cos sobie aplikować , coz na to poradzę 

Nikt , jako osoba cywilna (z która luźno rozmwiam) , nie ma takiej mocy ( co siła mnie zaczołga ?? :)  )  zeby mnie zmusić , (ja nie zaczynam dyskusji o tym bo to sparawa osobista )

Edytowane przez V12