Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest taki film Igrzyska śmierci bawią się ludźmi 

Czy to nie jest coś podobnego tylko w realu .

Bill Gates chce urządzić "pandemiczne igrzyska". To jego pomysł na walkę z bioterrorystami .

Bill Gates przedstawił nowy, warty miliardy dolarów plan na walkę z przyszłymi biozagrożeniami. Założyciel Microsoftu chciałby np., aby WHO czuwało nad swoistymi "pandemicznymi igrzyskami", które sprawdzałyby naszą gotowość na kolejną pandemię.

Bill Gates od miesięcy powtarza, iż nie jesteśmy gotowi na kolejną pandemię i w podobnym tonie jest utrzymany jego ostatni wywiad, w którym opowiada o swoich planach walki z kolejnymi biozagrożeniami, czy to wywołanymi przez matkę naturę, czy też przez bioterrorystów.

Założyciel Microsoftu chciałby powołać specjalną komórkę wewnątrz Światowej Organizacji Zdrowia, której jedynym zadaniem byłoby czuwanie nad pandemicznym bezpieczeństwem naszego globu. Według Gatesa koszt utrzymania takiej grupy wyniósłby ok. mld dol. rocznie (blisko 4 mld zł), byłaby też ona odpowiedzialna za organizowanie "pandemicznych igrzysk"

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/wydarzenia/bill-gates-chce-urzadzic-pandemiczne-igrzyska-to-jego-pomysl-na-walke-z/zvqrr9f

Opublikowano
37 minut temu, galan99 napisał:

Bill Gates przedstawił nowy, warty miliardy dolarów plan na walkę z przyszłymi biozagrożeniami. Założyciel Microsoftu chciałby np., aby WHO czuwało nad swoistymi "pandemicznymi igrzyskami", które sprawdzałyby naszą gotowość na kolejną pandemię.

Taaaaaaa a warunkiem dopuszczenia do startu w igrzyskach byłby dodatni wynik testu wykonanego w ciągu ostatnich 43 godzin oraz potwierdzona w chwili przyjazdu temperatura ciała w okolicach 39 stopni.:lol:

Opublikowano

Ale to popieprzone wszystko , od ludzi słychać że bez szprycy nie chcą przyjmować do szpitala 🙆‍♂️ ojcu też powiedziała kardiolog w szpitalu bez szczepienia nie przyjmie i chłop zastraszony się zaszczepił,

To k**wa czasów my doczekali !!

Opublikowano

Jakby komuś nie daj Bóg przyszło w Lublinie szukać pomocy po izbach przyjęć, to życzę dużo zdrowia i wytrwałości. A jakby przylazł ze złamaniem, to niech lepiej od razu szykuje sobie zapas morfiny bo choćby wył z bólu to i tak będzie siedział w kolejce.

• Sad 1
Opublikowano

to samo chyba wszędzie. państwowe szpitale i kadra do zaorania. co dziwne szpitale prywatne leczace na nfz radzą sobie nie źle. może to spowodowane że jak są pacjenci to jest kasa, a jak nie ma  to nie ma 🤔

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

Jakby komuś nie daj Bóg przyszło w Lublinie szukać pomocy po izbach przyjęć, to życzę dużo zdrowia i wytrwałości. A jakby przylazł ze złamaniem, to niech lepiej od razu szykuje sobie zapas morfiny bo choćby wył z bólu to i tak będzie siedział w kolejce.

tak Cię przyjęli? coś się stało?

@GRZES1545 jak tam zdrówko w ten piękny niedzielny poranek?

telefona nie biere. Młody nowy preferuje.

Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

szukać pomocy po izbach przyjęć, 

Wszedzie tak jest , u mnie w rejonie środka pl to samo

Opublikowano
14 minut temu, pafnucy napisał:

Syn w nocy odbył turne kolegą. Ot nieszcęśliwy wypadek a że ojce nie szczepione, to nawet woleli nie próbowac.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

woleli nie próbowac.

Próbować ?? Bo ich nie przyjma ?? ciekawe jaka podstawe prawna by przedstawili ...

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, mirro napisał:

Podstawą prawną są drzwi zamknięte na klucz.😂

Jak zamkniety to zamkniete to wiadomo ,  jak otwarte co robia segregacje na jakiej podstawie ??  , ja bym to wtedy ładnie udokumentował ... i chciał bym mieć odmowe NA PISMIE !

A tak pozatym , ciekawie , tak dobrze wyszpr... kraj

https://wyborcza.pl/7,75399,27770676,w-niemczech-przyspiesza-liczba-zakazen-szpitale-zblizaja-sie.html

Edytowane przez V12
Opublikowano

ale ta wyborcza czy onet to klamliwe portale-nigdy prawdy nie napisza...tak jeszcze wczoraj rano pisalicie,co sie stanelo ??????????

stanely nagle w prawdzie ????

nie wiem jak to wyglada w lublinie ale w krakowie na sor-ze ankiete wypelnia tylko pacjent a nie inne osoby.. chyba ze nieprzytomny to od razu na sale.. 

dopiero po segregacji moze isc- lub raczej zawoza go na oddzial szpitalny a tam -przynajmniej u nas -wpuszczaja tylko do tych co juz sa na mecie.........

Opublikowano (edytowane)

ja pisałem o segregacji  do udzielenia pomocy , ze względu na brak szprycy 

Skoro wszystkie , liczniki i wykresy  w róznych źródłach sie pokrywają   , to pozwoliłem sobie dać linka do źródła które sie pokrywa z innymi . Ja zanim cos podam to przekopie troche źródeł . Dla mnie to tylko suche dane , matematyczne nie sprawdzalne , jedynie co mogę sprawdzic to co w mojej okolicy , i po wczoraj wieczór moge powiedziec że w moim otoczeniu nie zaszprycowani i ich rodziny mają sie znakomicie :)

Gdybym podał jakies inna rzadka strone to by był lament że to dla "szurów " :D:)

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

@GRZES1545 jak tam zdrówko w ten piękny niedzielny poranek?

telefona nie biere. Młody nowy preferuje.

Jest dobrze, wczoraj odstawiłem silny lek bo po nim kiepsko się czułem. A wieczorem już nawet trochę płytek u chłopaków w pokoju położyłem 🙂 tylko osłabienie jeszcze męczy.

• Like 2
Opublikowano

daja teraz jakies leki na swirusa ???? jak sie nazywa ?? 

jesli nie byle w  stanie ciezkim to zaden lek tak naprawde nie pomoze. to tylko  niszczenie watroby..

to tak jak z katarem ..nieleczony trwa tydzien ,leczony 7 dni

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

daja teraz jakies leki na swirusa ?

Tobie nie dawali??

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

bez recepty-ale to zadnego skutku nie dawalo, samo musialo przejsc.

Ale na głupotę jeszcze nie wymyślili ani leku ani szczepionki. 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Ale na głupotę jeszcze nie wymyślili ani leku ani szczepionki. 🤭

nawet jak by były, to głupi by nie wzięli, bo i tak uważali by że są mądrzy. więc po co by mieli wziąć??