Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, poosa21 napisał:

Gibraltar ma ponad 99% osób zaszczepionych a mimo to prawie 100% osób chorych to osoby zaszczepione.

Na wyspie Tonga 100% chorych to osoby zaszczepione. (1 osoba chora). 

Podobno masz wyższe wykształcenie techniczne , wyciąganie wniosków na podstawie danych liczbowych nie powinno stanowić dla Ciebie problemu, dlatego  chciałbym poznać Twoje zdanie na temat tego co  te liczby mówią o skuteczności szczepień ?  

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, poosa21 napisał:

Szpryca nie spełnia swojej funkcji. 

Po inżynierze spodziewałem   się  uzasadnienia w postaci liczb których nie można podważyć . 

Jeszcze jedno pytanie : obliczyłeś to  czy może jest to tak  łatwe dla Ciebie że znasz wynik  po jednym przeczytaniu .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
1 godzinę temu, poosa21 napisał:

Tygodniowy raport. 

Wśród niezaszczepionych wykryto 29 274 dodatnich wyników, a wśród w pełni zaszczepionych 17 097 . Innymi słowy, w ostatnim tygodniu w pełni zaszczepieni stanowili 36,87 proc. wszystkich zakażeń. 

W dniach od 22 do 28 października odnotowano 516 zgonów na COVID-19 (lub COVID-19 wraz z chorobami współistniejącymi), z czego 156 stanowili w pełni zaszczepieni. To 30,23 proc.

Co tydzień to więcej. 

Według mnie błędne założenie, powinno być liczone ze wszystkich zaszczepionych i niezaszczepionych

Opublikowano

99  procent  chorych  w  szpitalach  to   osoby   niezaszczepione    jak  ktoś  tego  nie  załapuje to  nosi  łeb  tylko   po  to   aby  mu deszcz   do  środka  nie  na  kapał  .

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Pablo1970 napisał:

99  procent  chorych  w  szpitalach  to   osoby   niezaszczepione    jak  ktoś  tego  nie  załapuje to  nosi  łeb  tylko   po  to   aby  mu deszcz   do  środka  nie  na  kapał  .

Skąd takie przekonanie że 99 % to osoby niezaszczepione?

W kurwizji tak bełkotali czy inne rządowe źródło?

Opublikowano
31 minut temu, Pablo1970 napisał:

Raczej k**wa zaszczepione nauczyciele jeden za drugim na zwolnienie bo Covid jak to jest .

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Po inżynierze spodziewałem   się  uzasadnienia w postaci liczb których nie można podważyć . 

Jeszcze jedno pytanie : obliczyłeś to  czy może jest to tak  łatwe dla Ciebie że znasz wynik  po jednym przeczytaniu .

Dane można znałeś na Twitterze ale podają dane z całego okresu i żeby wyliczyć ile było zakażeń w ostatnim tygodniu wystarczy szkoła podstawowa (choć są tu tacy co mają z tym problem). 

Nie przypuszczałem że są jeszcze tacy co wierzą w to co słyszą w TV. 

Opublikowano
16 minut temu, poosa21 napisał:

Dane można znałeś na Twitterze ale podają dane z całego okresu i żeby wyliczyć ile było zakażeń w ostatnim tygodniu wystarczy szkoła podstawowa (choć są tu tacy co mają z tym problem). 

Nie przypuszczałem że są jeszcze tacy co wierzą w to co słyszą w TV. 

Jeśli już podajesz dane które są rzekomo rozstrzygające , to postaraj aby były kompletne . 

Opublikowano

ten inzynier z bozej laski po dwoch politechnikach nie potrafi prostego rownania zrobic-ile razy go prosilem o proste wyliczenia i nigdy nie dostalem odpowiedzi. dla niego 10 to wiecej niz 1 ....

najlepsze jest to ze sam podaje dane ktore udawadniaja ze szczepionki dzialaja a on dalej brnie w brednie..

Opublikowano (edytowane)

Ja powiem wam tak ze szczepionki nie wiem czy działają bo ci co zaszczepili się na wiosnę przeciw ciał nie mają do tej pory bo się badali a wszędzie reklamy ze 9 na 10 osób w szpitalach to nie szczepionych

U mnie starzy już 3 dawkę wzięli choroba go wie wychodzi to ze co roku na tego świrusa będą się szczepić albo 2 razy na rok.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Jest szansa że wirus złagodnieje do tego stopnia że nie będzie powodował paraliżu  w szpitalach , może też powstać szczepionka która go  załatwi ,  a może powstanie  skuteczny  lek . 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Strongman napisał:

Ja powiem wam tak ze szczepionki nie wiem czy działają bo ci co zaszczepili się na wiosnę przeciw ciał nie mają do tej pory bo się badali a wszędzie reklamy ze 9 na 10 osób w szpitalach to nie szczepionych

U mnie starzy już 3 dawkę wzięli choroba go wie wychodzi to ze co roku na tego świrusa będą się szczepić albo 2 razy na rok.

Będzie jak na grypę tylko 2 razy w roku. 

Opublikowano
9 minut temu, peugeot napisał:

Jest szansa że wirus złagodnieje do tego stopnia że nie będzie powodował paraliżu  w szpitalach , może też powstać szczepionka która go  załatwi ,  a może powstanie  skuteczny  lek . 

Oby tak sie stało 😌

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ten inzynier z bozej laski po dwoch politechnikach nie potrafi prostego rownania zrobic-ile razy go prosilem o proste wyliczenia i nigdy nie dostalem odpowiedzi. dla niego 10 to wiecej niz 1 ....

najlepsze jest to ze sam podaje dane ktore udawadniaja ze szczepionki dzialaja a on dalej brnie w brednie..

Z parapetami nie wdaje się w rozmowy, a szpryca nie działa powyżej 2 miesięcy od zastosowania. 

Opublikowano

acha z parapetami nieraz twoja glowa sie spotykala-trzeba bylo tak napisac na poczatku, po takich uraz mozesz miec problemy z psychika ,to zupelnie zrozumiale ze i liczyc zapomniales...

Opublikowano

no i od tego poziomu daleko nie odszedles.

5 godzin temu, poosa21 napisał:

Tygodniowy raport. 

Wśród niezaszczepionych wykryto 29 274 dodatnich wyników, a wśród w pełni zaszczepionych 17 097 . Innymi słowy, w ostatnim tygodniu w pełni zaszczepieni stanowili 36,87 proc. wszystkich zakażeń. 

W dniach od 22 do 28 października odnotowano 516 zgonów na COVID-19 (lub COVID-19 wraz z chorobami współistniejącymi), z czego 156 stanowili w pełni zaszczepieni. To 30,23 proc.

Co tydzień to więcej. 

sam podajesz dane ktore dowodza ze jestes glupkiem ktory nie potrafi liczyc, zrob proste rownanie ktore udowodni ze szczepienia nie dzialaja albo wywal te oprawione w skaj nic nie warte dyplomy ,

Opublikowano
8 godzin temu, peugeot napisał:

Dowcipniś. 🤦‍♂️

Nie ma szans żeby złagodniał przy naszych rządzących. 🤨

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Dowcipniś. 🤦‍♂️

Nie ma szans żeby złagodniał 

Nie narzekaj , na zachodzie bys już był pokąsany 3 razy . a podczas lokDAŁNÓW byś se wyszedł po 20 godzinie co najwyzej na próg na fajka 

Edytowane przez V12
Opublikowano
18 godzin temu, jacus napisał:

jesli 99 procent lekarzy twierdzi ze szczepionki sa skuteczne to kim ty jestes ze podwazasz ich kompetencje ???

skąd takie dane?

Opublikowano (edytowane)