Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, V12 napisał:

Dwa moja odpowiedz byla do nie pelnego info , wynikalo z niego ze wszyscy w domostwie przyjeli , dlatego chyba to troche nie tak ze majac ochrone a tu nagle bęc

Nie ,  to nie jest dziwne . Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego to poczytaj o tym jak działa szczepionka . 

Opublikowano
58 minut temu, V12 napisał:

Przynajmniej nie zostane nigdy oszukany ze wziolem cudowna substancje o "mega" skutecznosci , a tu nagłe tescik na plus 

Przecież nawet części niezarażonych wychodzi "teścik na plus" a zarazonym na minus. Czyli margines błędu zaczyna się już w teściku i obejmuje również "Mega skuteczność".

Oczywiście dużo zależy od oczekiwań co do mega skuteczności. Jedni chcieliby nie zarazić się a drugim wystarczy że lżej przechorują, bo rozumieją iż cudów nie ma i kiedyś zarazić się muszą. Ot dylematy.😂

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, mirro napisał:

kiedyś zarazić się muszą. 

w tamtym roku o tej porze też byś to napisał , osobom z takim podejsciem jak ja .

a tu rok minoł sie obejże a tu wiosna modlić sie zeby ktoś z rodziny i ja sam na 100 innych chorob nie zapadl albo jakas kontuzja bo opieki brak.tylko prywata zostaje 

Ja to jestem swiadom ze jeszcze sporo latek tak bedzie , a potem to kto wie jaki swiat bedzie 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

8300+ wirusów

Młoda jutro już zdalne, ciekawe czy nas wszystkich wszadzą na kwarantannę czy tylko ją.

Kurła bombardują z każdej strony młoda ze szkoły

Zaszczepione na pogrzebie a wirus w domu bo głupie przepisy i skorzystali z tego

https://portal.abczdrowie.pl/luka-w-prawie-furtka-dla-wirusa-to-nie-wiedza-medyczna-ale-przepisy-w-tej-chwili-uniemozliwiaja-wyslanie-na-kwarantanne-osoby-zaszczepionej

Nie musisz się obawiać bo i tak będziesz mógł wyjść na dwór i bramę zamknąć /otworzyć 🤷‍♂️😏 sezon grypowy się zaczyna to i pozytywnych wyników testu jest dużo

Opublikowano

służba zdrowia już nigdy nie wróci na właściwy tor. dano im w uja kasy i zrobiono z nich bogów. w dodatku przez wiele lat robiono wszystko żeby medyków zabrakło. ograniczenia na kierunkach medycznych A z drugiej strony nie ograniczony export fachowców. kiedy jakiś rząd pomyśli o płatnych studiach i kredytach studenckich.?

Opublikowano

Ja nie wiem kiedy sie skarza , znajomi pracownicy dużych zakładów , kierowcy , znajomi w sklepach itd ktorych znam osobiscie 

Opublikowano
9 minut temu, peugeot napisał:

Kiedyś najprawdopodobniej każdy się zarazi tym wirusem , nasza rola w tym aby odbyło to się stopniowo , tak aby nie  wywołać przeciążenia służby zdrowia .

Korzystam z wszystkiego od początku a nawet jeszcze więcej wyjazdów organizuję a Ty stoisz w tym samym punkcie i przeświadczeniu, żebysię bunkrować?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, HF86 napisał:

zrobiono z nich bogów. 

Juz wczesniej ze dwa lata do tylu mialem spiecie z taka mloda siksa na pomocy doraźniej , co rozumy zjadla i twierdzila ze wie lepiej po 15 min kontakcie  jaka przeciwskazanie do lekow ma osoba ktora znam od urodzenia , oraz znam przebieg leczenia dopiero dokumentacja ktora dostarczylem wprawila ja w zaklopotanie .

8 minut temu, Ywa napisał:

, żebysię bunkrować?

Iwa 

Ma to zalety , wiosna 20 paliwko tanie  puste drogi , dokonczylem spokojnie strojenie auta co odbudowywalem , a i na moto jak przyjemnie bylo 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, jacus napisał:

mamy teraz klasyczny przyklad  grona szurow- jeden glupi druga chora..........a reszta mniej lub bardziej zaburzona i tepa

Pretendujesz  do typowej patologii  -po języku to poznać, brak wiedzy, argumentów objawia się  wyzwiskami. 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
15 minut temu, Ywa napisał:

Korzystam z wszystkiego od początku a nawet jeszcze więcej wyjazdów organizuję a Ty stoisz w tym samym punkcie i przeświadczeniu, żebysię bunkrować?

Twoje zachowanie jest bardzo nieodpowiedzialne ,   prowadzi do szybkiego zablokowania szpitali czego skutkiem jest niepotrzebna  śmierć wielu ludzi .

Nie masz się czym chwalić .

Opublikowano

Te kłamstwa sprzątnij  jak najszybciej ze swej świadomości Peugeot. Kto zablokował szpitale ? Wklejałam liki do naukowych opracowań na ten temat oraz wypowiedzi samych lekarzy; skutki lockdownu są przerażające. Nie ma wybaczenia dla takich decyzji strategicznych, których efektem są zgony; wspominałam wcześniej przy tej okazji o niepotrzebnej śmierci ojca znajomego, który miał zaledwie ponad 50 lat i nie dostał się  z ww. przyczyn, sztucznie wprowadzonych przeszkód, które jak się okazało były pomyłką- to lekarz potwierdził głośno i wyraźnie!

Opublikowano (edytowane)

Wiele ludzi zmarło bo zablokowano dostęp i odłożono poważne zabiegi.... Czyja to wina ? Może moja bo jaKo nie zaszczepiony jestem zdrowy i nie blokuję szpitali... To są decyzje polityków którzy nie wiedzą co czynić bo nie mają kompetencji. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
V12 napisał:

Ma to zalety , wiosna 20 paliwko tanie  puste drogi , dokonczylem spokojnie strojenie auta co odbudowywalem , a i na moto jak przyjemnie bylo

A ja mam UHZeta do poskładania. Jak był czas to się kondonili z głowicami a jak czasu brakło to mam komplet... Nooo bez dźwigienek i hydroelementów i EGRy trzeba kupić ale silnik w proszku...

Ywa napisał:

Te kłamstwa sprzątnij  jak najszybciej ze swej świadomości Peugeot. Kto zablokował szpitale ? Wklejałam liki do naukowych opracowań na ten temat oraz wypowiedzi samych lekarzy; skutki lockdownu są przerażające. Nie ma wybaczenia dla takich decyzji strategicznych, których efektem są zgony; wspominałam wcześniej przy tej okazji o niepotrzebnej śmierci ojca znajomego, który miał zaledwie ponad 50 lat i nie dostał się  z ww. przyczyn, sztucznie wprowadzonych przeszkód, które jak się okazało były pomyłką- to lekarz potwierdził głośno i wyraźnie!

A to, ywa, ta bezwładność i nie chodzi mi o inercję wk..a mnie i nie tylko od początku tego cyrku.

Opublikowano

Ywa , urządzając sobie koronaparty świadomie narażasz siebie i tych z którymi masz kontakt na ewentualność choroby łącznie z  jej ciężkim przebiegiem wymagającym leczenia szpitalnego , dla takiego zachowania nie ma usprawiedliwienia  . Jeśli tak zrobi zbyt duża część społeczeństwa to katastrofa gotowa . Naprawę zacznij od siebie , nie zrzucaj odpowiedzialności na innych .

Błędy popełniają wszyscy , ale nie wszyscy uczą się dzięki nim . 

Opublikowano
3 godziny temu, V12 napisał:

w tamtym roku o tej porze też byś to napisał , osobom z takim podejsciem jak ja .

Zawsze bym tak napisał ponieważ zdaję sobie sprawę z zagrożenia a także nieuchronności zarażenia.  Oczywiście należy podjąć staranie aby się nie zarazić, jednak nieuchronne wydaje się zarażenie.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, mirro napisał:

jednak nieuchronne wydaje się zarażenie.

A ja twierdze że , przez dwa lata trzeba by mieć wlasny samowystarczalny schron zeby sie nie zetknać z czyms co od tak dlugiego czasu kraży . Pytanie jaka reakcja , niestety życie jest nie sprawiedliwe , a także ludzi trawia sukcesywnie choroby , styl życia , warunki środowiskowe w ktorych bytuja  , ktore sa podwalinami , pod tego typu jak widać sezonowe  infekcje. 

Każdy ma swoja range zagrożeń , stad rozbieżnosci w zachowaniu i decyzjach

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Ywa , urządzając sobie koronaparty świadomie narażasz siebie i tych z którymi masz kontakt na ewentualność choroby łącznie z  jej ciężkim przebiegiem wymagającym leczenia szpitalnego , dla takiego zachowania nie ma usprawiedliwienia  . Jeśli tak zrobi zbyt duża część społeczeństwa to katastrofa gotowa . Naprawę zacznij od siebie , nie zrzucaj odpowiedzialności na innych .

Błędy popełniają wszyscy , ale nie wszyscy uczą się dzięki nim . 

Masz na myśli coś w stylu codzienne msze święte w kościele lub zakupy w sklepach? Rzeczywiście mega zagrożenie!

Ja idę idę tylko na mały koncert za 2tygodnie i to się nawet  nie równa z kościołem.

Opublikowano

Właściwie to większość jest... V12. Ludzi zabija burza cytokinowa. Jest to reakcja w stadzie, która ma za zadanie odpierdzielić sztukę zanim wykończy resztę stada. Biorąc to pod uwagę nie można powiedzieć iż jest to ot taka sobie sezonówka. Skoro natura używa narzędzia terminującego trzeba przedsięwziąć inne środki, że się tak wpierniczę.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, DTaras napisał:

Ludzi zabija burza cytokinowa. 

dokładnie

ale z czego to wynika że akurat dotyka ta a nie inna jednostke  , ja tego nie wiem ,

wyjasnij  myśl -Właściwie to więszkosć jest - bo nie kumam czego ona dotyczy 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

a idę idę tylko na mały koncert za 2tygodnie i to się nawet  nie równa z kościołem.

Jak organistka ładnie zagra i zaśpiewa to koncercik aż miło.😂