Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w innych tematach tyle razy wysmiewali twoje bogactwo-mi sie nie chce. ile masz to twoje,  masz wiecej dzieci czy nie dales rady sie dorobic karty duzej rodziny, jak ja ?? zeby ci na nastepne wiana nie braklo ziemi...

Opublikowano

No wim że jedyne co potrafisz to zmyslac... Mam jeszce córkę... Wiec wszystko jest w porządeczku i nie musiałem wiecej dorabiać bo syn był drugi... Co z tej karty jak syna ni masz.... Dla obcych ludzi oddasz te swoje 4 ha 😜

Opublikowano

Z tą kartą dużej rodziny jest śmiesznie trochę, moja ciocia przy trójce dzieci sobie założyła; a cóż tam są za zniżki, bez przesady...do śmieci ile 1zł.

Moi rodzice mają 5 i w ogóle nie jest to atrakcyjna oferta, żeby sobie zakładać wg mnie.

-------------------------------------------------

Obejrzałam wieczorem kolejny fajny wywiad. Puenta najważniejsza oczywiście-odnosi się do tematu. Generalne przesłanie kobiety/człowieka/lekarza pracującego zgodnie z wiedzą, praktyką i sumieniem, wg. zasady "Primum non nocere". To jest podstawa/uzasadniony powód, kiedy medycy zwalniają się z pracy mając wolną wolę. Naganna jest presja i polityka wtrącająca się w sztukę leczenia...

Opublikowano (edytowane)

ja nie mam tak uczynnych sasiadow jak ty..

jakie 4 -co najwyzej 2 reszta to budowlane ktore sprzedam jak plan zagospodarowania sie uprawomocni, 

karta duzej rodziny moze i smieszna-na wsi zabitej dechami, robilem ogrzewanie ostatnio 5% znizki z 30 tysiecy -smieszna kwota...10 groszy na litrze paliwa na orlenie, z 1000 litrow rocznie, pociagiem do swinoujscia za 40 zl -smieszne pieniadze

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Z tą kartą dużej rodziny jest śmiesznie trochę, moja ciocia przy trójce dzieci sobie założyła; a cóż tam są za zniżki, bez przesady...do śmieci ile 1zł.

Moi rodzice mają 5 i w ogóle nie jest to atrakcyjna oferta, żeby sobie zakładać wg mnie.

-------------------------------------------------

Obejrzałam wieczorem kolejny fajny wywiad. Puenta najważniejsza oczywiście-odnosi się do tematu. Generalne przesłanie kobiety/człowieka/lekarza pracującego zgodnie z wiedzą, praktyką i sumieniem, wg. zasady "Primum non nocere". To jest podstawa/uzasadniony powód, kiedy medycy zwalniają się z pracy mając wolną wolę. Naganna jest presja i polityka wtrącająca się w sztukę leczenia...

Opublikowano

To że nie bardzo pomaga, to jeszcze można przełknąć, tylko czy ona aby w dalszej perspektywie nie szkodzi, tu jest pytanie i może być problem.

Opublikowano (edytowane)

Nawet jeśli powołujecie  się na  dane  które potwierdzają korzystne działanie szczepionek to i tak tego nie zauważacie . Dla mnie sam fakt tak oczywistej manipulacji lub  celowego pisania nieprawdy jest wystarczający aby nie traktować takich postów poważnie .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

przeczytales cos wiecej, procz tytulu, z tego tekstu ktory podales ???

wlasnie takie tytuly sa dla ludzi ograniczonych umyslowo zeby zwiekszyc klikalnosc....
NIE

Według danych Instytutu Roberta Kocha wzrósł odsetek zaszczepionych pacjentów z koronawirusem na oddziałach intensywnej terapii. Jak wskazuje niemiecki dziennik "Der Spiegel", ten zwiększony odsetek zaszczepionych pacjentów na oddziałach intensywnej terapii, zdaniem ekspertów, jest związany przede wszystkim z gwałtownym wzrostem ogólnej liczby zaszczepionych osób.

Od początku szczepień w Niemczech dwie dawki preparatu otrzymało ponad 65 proc. społeczeństwa. "Cały czas większość pacjentów z ciężkimi i śmiertelnymi przebiegami choroby to osoby niezaszczepione" – podkreśla Gernot Marx, szef stowarzyszenia medyków intensywnej opieki medycznej i pogotowia (Divi).

Najbardziej narażone na ciężki przebieg choroby są osoby osłabione chemioterapią lub trwałą terapią kortyzonem, albo osoby w wieku powyżej 80 lat. Jak dodaje Marx, "niestety, u coraz większej liczby niezaszczepionych osób poniżej 60. roku życia infekcja koronawirusem ma ciężki przebieg lub kończy się śmiertelnie".

Opublikowano

Jacus , Ty sie szczep prędko bo o ozdrowieńcach nic nie piszą, to chyba oni od razu umierają  zanim drugi raz się zarażą i żeby nie było że  ja szur, ja z całą rodziną zaszczepiony 

Opublikowano

No jak przecie chroni w 100% przed szpitalem . 🤣

Dobrze że mentalnie jestem nad tym , jedyne moje zmartwienie to ewentualny przymus .

Nie musze sie zastanawiać czy pomoże czy zaszkodzi .

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

przeczytales cos wiecej, procz tytulu, z tego tekstu ktory podales ???

wlasnie takie tytuly sa dla ludzi ograniczonych umyslowo zeby zwiekszyc klikalnosc....
NIE

Według danych Instytutu Roberta Kocha wzrósł odsetek zaszczepionych pacjentów z koronawirusem na oddziałach intensywnej terapii. Jak wskazuje niemiecki dziennik "Der Spiegel", ten zwiększony odsetek zaszczepionych pacjentów na oddziałach intensywnej terapii, zdaniem ekspertów, jest związany przede wszystkim z gwałtownym wzrostem ogólnej liczby zaszczepionych osób.

Od początku szczepień w Niemczech dwie dawki preparatu otrzymało ponad 65 proc. społeczeństwa. "Cały czas większość pacjentów z ciężkimi i śmiertelnymi przebiegami choroby to osoby niezaszczepione" – podkreśla Gernot Marx, szef stowarzyszenia medyków intensywnej opieki medycznej i pogotowia (Divi).

Najbardziej narażone na ciężki przebieg choroby są osoby osłabione chemioterapią lub trwałą terapią kortyzonem, albo osoby w wieku powyżej 80 lat. Jak dodaje Marx, "niestety, u coraz większej liczby niezaszczepionych osób poniżej 60. roku życia infekcja koronawirusem ma ciężki przebieg lub kończy się śmiertelnie".

weź sie zaszczep, albo się ....zamilcz.

1 godzinę temu, jacus napisał:

lubelsczyzna ?? mozesz sie przekonac ze to tak nie dziala...juz niedlugo.

no mi to mówisz?

19 godzin temu, jacus napisał:

w innych tematach tyle razy wysmiewali twoje bogactwo-mi sie nie chce. ile masz to twoje,  masz wiecej dzieci czy nie dales rady sie dorobic karty duzej rodziny, jak ja ?? zeby ci na nastepne wiana nie braklo ziemi...

no przestań. majątek żony miał rozdrobnić?

jak Jacus sądzisz, czemu taki nabuzowany i gniewny ciągle??

Opublikowano

cos mu sie stalo- sperma na mozg uderzyla najpewniej, konar juz nie plonie wiec musiala znalezc inne ujscie 😛

nawet o zetorach glupoty pieprzy.

a moze sie zaszczepil potajemnie i tumu to??

• Haha 1