Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Bogdan_ja napisał:

No przecie ja jako nie zaszczepiony jestem zagrozeniem... Tylko jakim skoro jestem zdrowy i nikogo nie zarażam... Co to chore zaszczepione slabeusze co znowu chorują są lepsze bo wierza że im spryca kocich sikow pomoże... Cyrk. 

A może ja blokuję szpitale takim chorym platfusom jak impotent/placek bo w nich nie bywam? 

My tu nie piszemy o Tobie , tylko o całym społeczeństwie . 

Opublikowano (edytowane)

Nie opowiadam... tylko jestem tego przykładem... normalnie funkcjonuje i nic mi nie dolega...słyszę tyz jak starsi ludzie rozmawia w sklepach jak to oni są   bezpieczni bo się zaszczepili.... Kto im te mózgi wyprał? Ja? 

Jak coś stworzone na kolanie na potrzebę chwili ma być skuteczne ?... Toć to tyko biznes i nic więcej.... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Właśnie to jest ogłupienie ludzi chorych ze wstrzyknięcie czegoś co nie ma potwierdzonej skuteczności działa...tak się robi kasę na naiwnych i tyle.... Tacy to maja worki suplementów w szafkach i wierza że im pomagają więc trza im prac mózg bo to interes na tym jet jak uj... 😁

Gdzie te dowody ze ta spryca działa?... Bo fakty wskazują że to ściema i tyle... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Gdzie te dowody ze ta spryca działa?... Bo fakty wskazują że to ściema i tyle..

Dowody są , problem w tym że nie ma takich które by przekonały wszystkich . 

Może dla odmiany podasz fakty które przekonają wszystkich do twoich twierdzeń .

Opublikowano

Bogdan, ale to za darmo i w szczytnym celu, z dobrego serca, aby świat ratować; booster niczym superman albo sok z gumijagód dodaje powera; jest tak pilny, aż warunkowy, dlatego procedury bezpieczeństwa należy olać.

Parafrazując: "Pijcie dzieci płyn Lugola to radziecka coca-cola".

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, peugeot napisał:

Zerknij na statystyki   , na dzisiejsze statystyki i porównaj z tym samym dniem z 2020 roku , na hospitalizacje tez bo one za pare dni sie wyrównają 

Edytowane przez V12
Opublikowano

zakladajac parobku ze jestes zdrowy na umysle to powinienes wiedziec ze los jest zlosliwy i karma wraca- nasmiewajac sie z osoby niepelnosprawnej sam prowokujesz los.

jesli jestes chory to w sumie co za roznica czy skonczy w pampersie po wylewie czy w kaftanie na psychotropach..

znasz takie powiedzenie -dluzej stekacza nizli skakacza.. pamietaj o tym gdy znowu wylaczysz mozg a wlaczysz klawaiture..

Opublikowano

Tego. Cieśla budowlaniec miał mnie dziś zaszczycić swoją antykowidową osobą ale nie może wyleźć z łóżka. Ledwo przez telefon gada. Nie chce o lekarzy słuchać. Zobaczymy co z tego będzie. Okaz zdrowia, po dachach biegał niezależnie od deszczu.

V12 napisał:

10 minut temu, peugeot napisał:

Zerknij na statystyki   , na dzisiejsze statystyki i porównaj z tym samym dniem z 2020 roku , na hospitalizacje tez bo one za pare dni sie wyrównają 

I co one mówią w zestawieniu z ilością ozdrowieńców, zaszczepionych, brakiem lokdałnu i wirusem po liftingu? Jak dla mnie raptem tyle, że ma kto chorować...

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, DTaras napisał:

brakiem lokdałnu 

Tej porze w tamtym roku dopiero był wprowadzadzany. 

Na wiosne bedzie kolejny lifting 😀

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

-dluzej stekacza nizli skakacza.

W oryginale wierzgacza,tylko jest jeszcze i drugie ,nie wiadomo kto z przodu, platfuś

Edytowane przez witejus
Opublikowano
V12 napisał:

22 minuty temu, DTaras napisał:

brakiem lokdałnu 

Tej porze w tamtym roku dopiero był wprowadzadzany. 

Na wiosne bedzie kolejny lifting 😀

No niekoniecznie bo wirus pierd...nął się już wokół globu a Eskimosi raczej z natury na niego są niewzruszeni to już za bardzo opcji niema no ale whooj knows..

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Tego. Cieśla budowlaniec miał mnie dziś zaszczycić swoją antykowidową osobą ale nie może wyleźć z łóżka. Ledwo przez telefon gada. Nie chce o lekarzy słuchać. Zobaczymy co z tego będzie. Okaz zdrowia, po dachach biegał niezależnie od deszczu.

No co może i równie dobrze przeziębienie 🤔

Albo świrus który przebiega jak normalna infekcja 🤷‍♂️ 

Ale dobrze że się szczypłeś dla pewności 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał:

A w jakim celu Tobie pożywka z mojego życia  potrzebna?

Artykuł- właśnie go przeczytałam sobie. Myślę, że obie strony wzajemnie mogą obalać, podważać się argumentami . Widocznie tak skonstruowali ten konflikt.

A cóż to jest ten "długi covid". Po prostu rekonwalescencja.

Kobieta po 30-40. w sklepie pracująca, zaszczepiła się i też narzekała na pogorszenie pamięci.

Z kolei pewna pani profesor obala rzekome przypadki niepłodności twierdząc, że po szczepieniu okresowo może wystąpić  zapalenie/podwyższona temperatura a z drugiej strony działa psychologia, czyli stres, który również wywołuje określone reakcje organizmu, choćby ból i in. Zresztą Pan dr, którego nie lubisz również potwierdzał, że udowodnione są przypadki psychologicznego oddziaływania na nasze ciało takie jak duszności. Lockdown odbił się piętnem; psycholodzy mieli co robić.

Inna znajoma-młoda dziewczyna stwierdziła(to był styczeń), że straciła połowę objętości włosów po chorobie więc mówiła, że się zaszczepi jak będą szczepionki dostępne (nie wiem czy to zrobiła)

https://www.dw.com/pl/długi-covid-czym-się-objawia/a-58860738

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, DTaras napisał:

No niekoniecznie 

pożyjemy zobaczymy . na przegrane zakłady w swoim gronie nie moge narzekać od marca 2020 ,juz sie zakładac nie chcą :)

Ja sie teraz martwie , tym co sie w sferze finansowej oraz dostepności towarów dzieje .

ale co tam w marcu '20 twierdzilem że tak będzie dlatego nie powieniem być zaskoczony.

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 godzin temu, Andpol napisał:

Wczoraj teście przyjęli 3 dawkę szczepionki ja dopiero w grudniu mogę i żona też.

Za pół roku od 3 dawki będzie mókł przyjąć 4 dawkę i tak co pół roku kolejna dawka .

Opublikowano
V12 napisał:

29 minut temu, DTaras napisał:

No niekoniecznie 

pożyjemy zobaczymy . na przegrane zakłady w swoim gronie nie moge narzekać od marca 2020 ,juz sie zakładac nie chcą :)

Ja sie teraz martwie , tym co sie w sferze finansowej oraz dostepności towarów dzieje .

ale co tam w marcu '20 twierdzilem że tak będzie dlatego nie powieniem być zaskoczony.

Chinczyki są cwańsze niż się Ci wydaje.

Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Za pół roku od 3 dawki będzie mókł przyjąć 4 dawkę i tak co pół roku kolejna dawka .

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-09-11/usa-badanie-przyjecie-szczepionki-przeciw-covid-19-ma-pozytywny-wplyw-na-zdrowie-psychiczne/

"- Ludzie, którzy zostali zaszczepieni zauważyli u siebie mniejszy stres psychiczny, co sugeruje, że złagodzenie ryzyka zdrowotnego przekłada się na zmniejszenie stresu - powiedział Francisco Perez Arce, naukowiec z Uniwersytetu Południowej Karoliny. W badaniu okazało się, że osoby zaszczepione trafiają 10 razy rzadziej do szpitala z powodu wystąpienia u nich wariantu Delta koronawirusa."

🤣czyli przyznali się, że psychika robi swoje; to tak jak z jedzeniem czy zakupami;  ja np.  czasem codziennie nawet kupuję kwiaty.

Opublikowano (edytowane)

https://legaartis.pl/blog/2021/09/02/pfizer-przeciwko-obowiazkowym-szczepieniom-wlasnych-pracownikow/

Ale ze wszystkich ludzi, grupa Pfizer, która sprzedaje jedną z najszerzej stosowanych „szczepionek” mRNA przeciwko koronie, chce powstrzymać się od zmuszania swoich pracowników do szczepień [patrz raport „ Raport24 ”].

https://legaartis.pl/blog/2021/10/03/w-szczepionkach-na-covid-19-znaleziono-pasozyty/

Śmiertelność z powodu choroby Chagasa ocenia się na około 45-50 tys. osób rocznie. Za główną przyczynę zgonu (60 proc.) uważa się powikłania kardiologiczne, w tym nagłe zgony sercowe, migotanie komór, powikłania zakrzepowe i zatorowe, zastoinowa niewydolność serca, zator płucny lub mózgowy, ostre zapalenie mięśnia sercowego, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych.

Chorobę wywołuje pasożyt Trypanosoma cruzi, który po wniknięciu do organizmu człowieka uszkadza tkankę mezenchymalną w płodach, a u dorosłych zwoje nerwowe w sercu, przełyku, pęcherzyku żółciowym i jelitach. Źródłem zakażenia są pluskwiaki, a do zakażenia dochodzi przez uszkodzoną skórę, spojówkę lub błonę śluzową jamy ustnej. Inne drogi przeniesienia zakażenia to przetoczenie krwi, łożysko lub transplantacja narządów pobranych od osoby chore (Chagas opisał chorobotwórczego pierwotniaka pod nazwą Trypanosoma cruzi[1] i w tym samym roku pod inną nazwą, Schizotrypanum cruzi[5], w obydwu nazwach honorując Oswaldo Cruza, znanego brazylijskiego lekarza i epidemiologa. Praca Chagasa jest unikatowa w historii medycyny, ponieważ opisał on zarówno nową chorobę, wywołujący ją patogen, przenoszący ją wektor, gospodarza, obraz kliniczny oraz epidemiologię.)

https://legaartis.pl/blog/2021/10/06/uk-tajemniczy-wzrost-zawalow-serca-i-zgonow/W nowym raporcie The Times of London powiedział, że lekarze w Szkocji są zaskoczeni „tajemniczym” wzrostem zawałów serca z powodu zatkanych tętnic. Szpital ten, największy tego typu w Wielkiej Brytanii, przyjmuje zwykle około 240 pacjentów miesięcznie z tego typu zawalem serca. Ale w maju, czerwcu i lipcu 2021 r. liczba ta wzrosła do ponad 300. Dziennik pominął możliwy związek ze szczepionkami COVID-19, które często przypisywano powikłaniom związanym z zakrzepami krwi. Niektórzy lekarze ostrzegali już, że substancje te mogą powodować skrzepy krwi u niektórych osób. W raporcie dla London Times starszy kardiolog Złotego Jubileuszu, dr. Mitchell Lindsay, liczne możliwe przyczyny nagromadzenia się zawałów serca.

https://legaartis.pl/blog/2021/08/28/tylko-u-nas-stanowisko-w-sprawie-projektu-ustawy-dotyczacej-pracownik-niezaszczepionego/#comment-889 Pomysł na to, aby można było odebrać pracownikowi płacę arbitralną decyzją pracodawcy, wysyłając go na bezpłatny urlop, jest drastycznie niezgodne z ideą prawa pracy. Prawo pracy a w szczególności art. 94 § 5 i 9 Kodeksu Pracy (dalej zwanym: KP), gwarantuje pracownikowi stabilność zatrudnienia oraz stabilność płacy.

Projekt tej pseudo ustawy, jaki naszym zdaniem ma jedynie wywołać panikę pracowników, którzy nie chcą przyjąć tego zastrzyku, narusza również art. 11 [3] KP, naruszenie art. 18[3]a § 1, art. 22[1] KP.

Ponadto w projekcie tym, dochodzi do rażącego naruszenia konstytucyjnej zasady ochrony pracy, społecznej zasady gospodarki rynkowej, czyli art. 24, art. 66, art. 47 Konstytucji RP.

Edytowane przez Ywa