Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Jak zauważyłem w busach ludzi pełno jeden na drugim od września jadą do Zamościa i nikt nie przestrzega żadnych zasad ani masek i nic się nie dzieje a Niedzielski panikuje kto mu tak kazał .

podobno niedługo niezaszczepieni tylko na dachu będą przewożeni...

Opublikowano
10 minut temu, peugeot napisał:

Z tego co napisałeś wynika że minister mówił o chorych leczonych w szpitalu którzy nie przeżyli , a zestawienie ich ze wszystkimi chorymi w tym wypadku nic nie mówi bo te liczby opisują coś innego .Najlepiej gdybyś  podał link do tej wypowiedzi , bo  mam wątpliwości czy dobrze przytoczyłeś te słowa  .

Jak się zaniedbało wczesną interwencję, ograniczono podstawowy rzetelny wywiad lekarski i.in., szpital to ostatni gwizdek. Nie ma  co się dziwić.

Istnieją sprytniejsi ludzie, którzy poszli leczyć się prywatnie za niewielką opłatą i wyszli bez szwanku; itp.... Myślisz, że statystyki obejmują takie przypadki? Czy nadal widniejesz jako potencjalny biorca dawki, do którego za wszelką ceną chcą dobrać się rządzący? 

Opublikowano

W tym przypadku, powinno być tak samo już nawet co 6 miesięcy. A szczepy muszą być pobrane od Polaków mieszkających tutaj, ponieważ w każdym kraju panują inne warunki pogodowe, dieta ludzi itp. Wszystko ma znaczenie 

Dlatego, czekam na polską szczepionkę. Jak powstanie, pierwszy polecę z wystawioną ręką na szczepienie 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Ywa napisał:

Aula Centrum Kongresowego URK, ul. 29 listopada 46, godz. 19, dziś

Zapraszam serdecznie

dobrze sie czujesz ?? jak mam tam pojechac ,jesli wrocilem z pola o 20 ?? pytalem na tyle wczesniej zeby sie przygotowac, bo to z drugiej strony krakowa za godzne sie nie dojedzie.

1 godzinę temu, poosa21 napisał:

Ministerstwo zdrowia

MZ. gov. pl

Twitter mz_gov_pl

czyli szczepionki sa jak najbardziej skutecznie i trudno podwazych ich znaczenie.

Opublikowano (edytowane)

dobra @jacus dość tego. kiedy idziesz się szczepic?

od tej pory, dopóki się nie zaszczepisz, mianuję Ciebie NACZELNYM SZUREM tego forum.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

Istnieją sprytniejsi ludzie, którzy poszli leczyć się prywatnie za niewielką opłatą i wyszli bez szwanku;

Ci sprytniejsi  nierzadko gdy już nie mogą oddychać idą do szpitala aby się dalej leczyć . 

Opublikowano

blisko. można nawet na czterech.

moja żonka później zachorowała jak Ty i jest po pierwszej dawce. Ty tylko z innych się naśmiewasz, a sam masz chyba cykora tak jak reszta.

Opublikowano
7 minut temu, peugeot napisał:

Ci sprytniejsi  nierzadko gdy już nie mogą oddychać idą do szpitala aby się dalej leczyć . 

Zaniedbania, powtarzam.

Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

Zaniedbania, powtarzam

Zgadza się , zresztą w przypadku innych chorób jest podobnie . Niektórzy zamiast leczyć się profesjonalnie  korzystają z cudownych metod samozwańczych cudotwórców . Co często kończy się bardzo źle .

Opublikowano
18 minut temu, pafnucy napisał:

blisko. można nawet na czterech.

moja żonka później zachorowała jak Ty i jest po pierwszej dawce. Ty tylko z innych się naśmiewasz, a sam masz chyba cykora tak jak reszta.

ale pod gorke i na wschod wiec trudno by bylo, a na zachod jeszcze wieksza gorka i wiatr stamtad czesto wieje, do tego cmentarz obok- zaczynam zamieniac sie w szura i bredze jak oni 😛.

• Haha 1
Opublikowano

no na to wygląda.

więc albo się zaszczep, albo zamilknij na wieki.

Opublikowano

i wtedy ty bys sie musial uzerac z szurami- a to jest nie lada wyzwanie.

w radio mowili ze swirus zaatakowal lubelszczyzne ,podkarpacie i podlasie-trzymajcie sie mocno, garnitur wyczyscic, buty wypastowac, pogrzeby beda sie sypac jak u nas w zimie.

• Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, jacus napisał:

czyli szczepionki sa jak najbardziej skutecznie i trudno podwazych ich znaczenie.

Dodaj do tego NOPy i poczekaj jeszcze na powikłania wtedy będziesz mógł stwierdzić czy skuteczne czy nie. 

Opublikowano

zaszczepionych jest ponad 19 milionow, chorych bylo oficjalnie 2,5miliona, pomnozmy to  razy 2 a nawet  3, jesliby szczepienie bylo rownie szkodliwe jak choroba to szpitale, stadiony i kostnice bylyby pelne a nie sa- jakies wnioski ??

czy covid nie bedzie mial u chory dalszych powiklan ??? tez poczekamy.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

w radio mowili ze swirus zaatakowal lubelszczyzne ,podkarpacie i podlasie-trzymajcie sie mocno, garnitur wyczyscic, buty wypastowac, pogrzeby beda sie sypac jak u nas w zimie.

Pogrzeby będą się sypać ale z powodu braku dostepu do opieki medycznej 

Opublikowano
Ywa napisał:

7 minut temu, peugeot napisał:

Zaniedbania, powtarzam.

Zaniedbania powiadasz... Kobieta, lat 35. Idzie na test bo miała kontakt. Godzina 11... Godzina 20 - tlenoterapia. Bardzo dobra pływaczka, biega 5 km co drugi dzień, trochę nawiedzona na punkcie cukru. Too gdzie te miejsce na zaniedbania?

jacus napisał:

Aaale prawdziwych butów do trumny szkoda...

jacus napisał:

zaszczepionych jest ponad 19 milionow, chorych bylo oficjalnie 2,5miliona, pomnozmy to  razy 2 a nawet  3, jesliby szczepienie bylo rownie szkodliwe jak choroba to szpitale, stadiony i kostnice bylyby pelne a nie sa- jakies wnioski ??

czy covid nie bedzie mial u chory dalszych powiklan ??? tez poczekamy.

Bez sensu trochę ta wyliczanka Jacuś. NOPy występują tuż po szczepieniu skutki uboczne mogą ujawnić się w kilka miesięcy - nie lat. Te wieloletnie są nie do odróżnienia od wpływu środowiska na organizm. Tu jest wada wyliczanki bowiem wyniszczone chorobą płuca, mięsień sercowy, wpływ długotrwałego poddania terapii wspomagania oddechu, samej rurki tracheotomijnej i wielu innych nie cofa się ot tak.

Opublikowano (edytowane)

Zdarza się, że najlepsi ratownicy toną, taki los.

11 godzin temu, peugeot napisał:

Zgadza się , zresztą w przypadku innych chorób jest podobnie . Niektórzy zamiast leczyć się profesjonalnie  korzystają z cudownych metod samozwańczych cudotwórców . Co często kończy się bardzo źle .

Mogę podać Ci nie jeden przypadek, stosowania medycyny niekonwencjonalnej; pamiętaj, że lekarz oficjalnie ma związane ręce.

Przykłady inwazyjnego leczenia,  diagnoza to amputacja nogi; mężczyźni, którzy nie zgodzili się o dziwo chodzą dziś na dwóch.

Do jednego przyjeżdża pielęgniarka, którą rodzina nosiłaby na rękach; pomaga m.in. żyworódka; chirurg niedowierza.

11 godzin temu, pafnucy napisał:

to już przestań się zaniedbywać.

masz ropę na oczach

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

a szury umieraja na swirusa..

zmarlemu to chyba wszystko jedno w czym go pochowaja ?? nie wiem jak jest z ubiorem w przypadku kremacji,sa jakies specjalne wymogi, nie wszystko dobrze sie pali..

w tamtym roku widzialem jak dwoch 19 latkow ze slupska sie topilo-bawili sie na falach przy czerwonej fladze, jeden na kolanach wrocil na plaze,drugiego fale przyniosly po polgodzinie pod  budke ratownikow, ciemnawo juz bylo gdyby nie rozowe kapielowki to nie wiadomo czy by go zauwazyli.

https://www.onet.pl/informacje/onetbialystok/podlasie-grupa-wycienczonych-osob-znaleziona-w-lesie-trzy-w-ciezkim-stanie/kpe5qnl,79cfc278

Opublikowano
36 minut temu, Ywa napisał:

Mogę podać Ci nie jeden przypadek, stosowania medycyny niekonwencjonalnej; pamiętaj, że lekarz oficjalnie ma związane ręce

Wiesz też na pewno że jest wiele przypadków w których ludzie zapłacili życiem z takie eksperymenty . Jednym z głównych zarzutów który  przedstawiają antyszczepionkowcy to jest właśnie brak pełnych badań tych szczepionek , i tu jest spora niekonsekwencja w ich rozumowaniu .