Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jacus napisał:

krakowiaczek ci ja, mam dlugiego kija

gdy na bacznosc stanie,wszystkie siedza w sianie

nawet soltysowa trzepie se go zdrowo

Wy tam wszyscy pod Krakowem to chyba na punkcie szczepień to macie już jakiegoś hopla :P, to nie czasem twoja rodzina? bo gada tak jak ty, też chce chyba papierka    xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, deSilva napisał:

Wy tam wszyscy pod Krakowem to chyba na punkcie szczepień to macie już jakiegoś hopla :P, to nie czasem twoja rodzina? bo gada tak jak ty, też chce chyba papierka    xD

Przykładna, bezmyślna, pożyteczna biurwa....biedna 

Mam normalną szkołę na szczęście. I nauczyciel podkreśla, że maseczki to są tylko zalecenia!!!!!!! Luz mogę pomykać w szkole. W sklepach tak samo. A o szczepieniach nikt nie śmie pisnąć słowem; widnieje jedynie na oficjalnej stronie szkoły.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
14 minut temu, Ywa napisał:

Mam normalną szkołę na szczęście. I nauczyciel podkreśla, że maseczki to są tylko zalecenia!!!!!!! Luz mogę pomykać w szkole. W sklepach tak samo. A o szczepieniach nikt nie śmie pisnąć słowem; widnieje jedynie na oficjalnej stronie szkoły.

I tak powinno być wszędzie ale achrana w szkole najmłodszego syna nie chciała wpuścić do szkoły kilkunastu uczniów w tym mojeg syna ale po interwencji do wychowawcy dopiero odpuścili. 

Z tego co wiem to ten gostek to jakiś zj** na punkcie covida. 

Opublikowano

U mnie w szkole normalnie na wesoło Panie sprzątaczki witają na wejściu; wiadomo Panie muszą obczaić wpierw czy przychodzi jakiś nawiedzony rodzic i pełna konspiracja.

W tym roku na maxa postawiłam na sport/ szkoła sportowa plus dodatkowe inne sporty w razie czego. Nauczyciele wiedzą o co chodzi.

Opublikowano
Ywa napisał:

24 minuty temu, deSilva napisał:

Przykładna, bezmyślna, pożyteczna biurwa....biedna 

W przedszkolu mojej córy jest regulamin. Ze trzy razy mi zwracali uwagę to zdziwiony pytałem: naprawdę? Ale to tylko przy głównym wejściu. Od strony grupy córki starsza przedszkolanka raczyła mnie obkichać - życzyłem na zdrowie. Wszak się szczepiłem i one szczepione.

Ywa napisał:

U mnie w szkole normalnie na wesoło Panie sprzątaczki witają na wejściu; wiadomo Panie muszą obczaić wpierw czy przychodzi jakiś nawiedzony rodzic i pełna konspiracja.

W tym roku na maxa postawiłam na sport/ szkoła sportowa plus dodatkowe inne sporty w razie czego. Nauczyciele wiedzą o co chodzi.

sport z nauczycielami? Nauczycielkami też?

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Oj zaostrza się spór , a będzie jeszcze gorzej .

E tam , co to za spór , dopuki nie ma , przymusu i segregacji to jest w porzadku .

W koncu słowo bylo DOBROWOLNOSC . wiec należalo by je dotrzymać

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, DTaras napisał:

W przedszkolu mojej córy jest regulamin. Ze trzy razy mi zwracali uwagę to zdziwiony pytałem: naprawdę? Ale to tylko przy głównym wejściu. Od strony grupy córki starsza przedszkolanka raczyła mnie obkichać - życzyłem na zdrowie. Wszak się szczepiłem i one szczepione.

sport z nauczycielami? Nauczycielkami też?

Proszę Cię, ile ja się na- i pod- pisałam papierów pod obóz latem odnośnie regulaminu. A rzeczywistość piękna i normalna.

5 trenerów i 2 W-Fistki, w tym wieloktrotny mistrz i trener innych mistrzów. Szukam jeszcze jednej dyscypliny.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
15 minut temu, V12 napisał:
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Oj zaostrza się spór , a będzie jeszcze gorzej .

E tam , co to za spór , dopuki nie ma , przymusu i segregacji to jest w porzadku .

A groźba śmiercią to nie problem ? Ludzie zapatrzeni w swego guru są wstanie zrobić wiele złego . 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, deSilva napisał:

Durny babsztyl .   To jest prawda ale ludzie się tym razem przestraszyli .

https://www.facebook.com/100000668368361/videos/3057706320928283/

Edytowane przez galan99
Opublikowano
35 minut temu, Ywa napisał:

Proszę Cię, ile ja się na- i pod- pisałam papierów pod obóz latem odnośnie regulaminu. A rzeczywistość piękna i normalna.

Jeśli dobrze rozumiem to poświadczyłaś  nieprawdę  .

Opublikowano

Pandemia została zaplanowana? "Mają rozpiskę na kilka lat". Kolejny fake news

Pandemia COVID-19 została zaplanowana przez Billa Gatesa i innych wielkich tego świata? Po sieci krąży kolejne zdjęcie, które ma potwierdzać spiskową teorię dziejów. Szybko zweryfikowano, że to fake news.

https://www.wp.pl/?s=https%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fpandemia-zostala-zaplanowana-maja-rozpiske-na-kilka-lat-kolejny-fake-news-6683522161081312a&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fbwp&utm_term=post&utm_content=wiado

Opublikowano (edytowane)

Nikt kogo warto słuchać tak nie twierdził .  Wzasadzie nie słyszałem takiego twierdzenia .

A gdy słyszę takie " rewelacje " to 10 razy się zastanowię zanim komuś takiemu zaufam .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, peugeot napisał:

Jeśli dobrze rozumiem to poświadczyłaś  nieprawdę  .

To, że pragnę uchodzić za  złą, nie znaczy, że nie dostosowuję się do regulaminów.

Przeanalizowałam, przeczytałam i przetłumaczyłam dziecku, zapewniłam wszystko co niezbędne. A świat okazał się być łaskawy czyli nic co na papierze nie miało miejsca. Cudowne wakacje.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ja pierdziele Galan aż strach się bać, naprawdę? Nie wiedziałam o tym wszystkim. Jak dobrze żyć w nieświadomości jednak. Co nas nie dobije, to nas wzmocni-nasz dobry wirusek.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Pandemia została zaplanowana? "Mają rozpiskę na kilka lat". Kolejny fake news

Pandemia COVID-19 została zaplanowana przez Billa Gatesa i innych wielkich tego świata? Po sieci krąży kolejne zdjęcie, które ma potwierdzać spiskową teorię dziejów. Szybko zweryfikowano, że to fake news.

https://www.wp.pl/?s=https%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fpandemia-zostala-zaplanowana-maja-rozpiske-na-kilka-lat-kolejny-fake-news-6683522161081312a&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fbwp&utm_term=post&utm_content=wiado

Już prace naukowe pisze się o teoriach spiskowych. Fake newsy to ciekawe zjawisko, naprawdę; mogą pochodzić z Rosji, Iranu, Korei, Chin... To świetna broń w wojnie hybrydowej, mająca wpływ m.in. na wybory. Gates ma lepsze zajęcie-np.  jacht na wodór.

Opublikowano
16 minut temu, Ywa napisał:

Już prace naukowe pisze się o teoriach spiskowych. Fake newsy to ciekawe zjawisko, naprawdę; mogą pochodzić z Rosji, Iranu, Korei, Chin... To świetna broń w wojnie hybrydowej, mająca wpływ m.in. na wybory. Gates ma lepsze zajęcie-np.  jacht na wodór.

I tu się z Tobą zgodzę . Szkoda że ludzie starają się o tym  nie myśleć , może to wynika z tego że raczej wolimy wiedzieć z całą pewnością niż przypuszczać .

Opublikowano

ale czy cyberbezpieczeństwo ma oznaczać totalną cenzurę?  wszystko co niezgodne z linią polityczną idzie do kosza o ile zdążą wyłapać to cenzurzyści robiący na 2- może 3 zmiany(zdarzyło się, że jedna zmiana coś ocenzurowała, był wniosek, po czym druga nie uważając to za znaczne uchybienia uchyliła, po czym ponownie następna  zbanowała-więc wewnętrznie również mogą nie zgadzać się); czasem zdążę sobie coś nagrać przed usunięciem

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

ale czy cyberbezpieczeństwo ma oznaczać totalną cenzurę? 

A czy po ocenzurowaniu wszystkiego będziemy bezpieczniejsi? 

Banowanie jak leci ma tę wadę , że nie dostaje sie sygnałów o nastrojach i w którą stronę to podąża. 

Opublikowano

Podziemie ma się dobrze, ponieważ zrzesza i jednoczy wspaniałe osobowości

Kochani wybiła moja magiczna liczba 7 https://zrzutka.pl/caj6sn

Wykażcie się patriotyzmem i hojnością. Wolność liczy na Was!