Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pafnucy napisał:

widły tyż.

No tej przyjemości , na szczeście nie doznałem :D:D

Edytowane przez V12
Opublikowano

ostatnio z racji, że dzieci mi trochę przychorowały polatałem trochę po lekarzach i przy okazji pytałem szczepić się- nie szczepić i żaden nie powiedział wprost tylko decyzja należy do mnie - trochę to dziwne 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, thor1984 napisał:

ostatnio z racji, że dzieci mi trochę przychorowały polatałem trochę po lekarzach i przy okazji pytałem szczepić się- nie szczepić i żaden nie powiedział wprost tylko decyzja należy do mnie - trochę to dziwne 

Normalne ,

bo nikt nie weźmie  odpowiedzialności ,

bo sam nie zna długo falowych skutków nowej technologii 

Opublikowano

choroby dzieci nie związane z covid chociaż u syna urodzony w grudniu w 12 czy 13 dobie życia stwierdzono koronę i do dziś są tego skutki. Chociaż też po przyjęciu na oddział jedną metodą testowania był zarażony a inna nie. 

Opublikowano
17 minut temu, Ywa napisał:

czyli  perspektywa  niechlujna niestety

a tak konkretnie o co chodzi ?? choroba jest zawsze niechlujna,kolejka do testow na parkingu-czysto bylo, w kostnicy tez bylo czysto i schludnie-odlatujesz jak braun ???

17 minut temu, PRIMO napisał:

A weź ty se wystrugaj jakiś pomnik za to że przeszedłeś srowida tylko nie wpadnij w samozachwyt i nie wystrugaj samego siebie. 🤦‍♂️

zadalem ci proste pytanie -jaki ty masz oglad na rzeczywistosc swirusowa  ?? co widziles ,co przezyles-czy tylko w d*pie byles i gowno widziales ??

16 minut temu, witejus napisał:

Przestań już bajać,ty widziałeś zmarłego na kowid w kostnicy.Takiego pakują od razu w dwa worki i tyle go widzieli.

karawan z kpr czekal na zwloki zapakowane w czarny worek z dwoch storn zwiazany sznurkiem-takie widoki zostaja do konca zycia, szkoda ze ciebie elektrowstrzasy starczaja na krotko

13 minut temu, deSilva napisał:

Z tobą jest coraz gorzej widzę.   :P

z to to nigdy dobrze nie bylo

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jacus napisał:

zadalem ci proste pytanie -jaki ty masz oglad na rzeczywistosc swirusowa  ?? co widziles ,co przezyles-czy tylko w d*pie byles i gowno widziales ??

Jacus 

Kto by Ci kto co nie powiedział , o ile jest inaczej z tym co TY widzisz i wiesz ,  to powiesz że w d*pie był gówno widział , odpalisz szklana kule i zobaczysz każdego zycie prywatne , zawodowe  , gdzie chodzi z kim , czy nie chodzi , a może siedzi w bunkrze ?  .

W sumie zakończyłem z Toba dyskusje z tydzien temu , ale jakoś mnie sprowokowałeś do podsumowania  , mi to w sumie tito bo to luźna gadka , każdy ma swoje oczy i widzi , i to że u Ciebie pada nie znaczy że ja rozkładam parasol 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Czego wy się boicie moji znajomi po szczepionce tak się nawalili alkoholem i nic, ta szczepionka to pikuś zawsze może pomóc a zaszkodzić raczej nie.

No fakt za dużo piją ale to ludzie mają w głowie jak ktoś myśli ze mu zaszkodzi to może tak być a jak ktoś myśli ze nie to nic mu nie będzie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Czego wy się boicie moji znajomi po szczepionce tak się nawalili alkoholem i nic, ta szczepionka to pikuś zawsze może pomóc a zaszkodzić raczej nie.

No fakt za dużo piją ale to ludzie mają w głowie jak ktoś myśli ze mu zaszkodzi to może tak być a jak ktoś myśli ze nie to nic mu nie będzie.

Ja mam inne spojżenie na sprawe , jak na masowa skale w U.S zaczeli produkować tytoń do palenia , to też same zalety a nikt nie mówil o dlugo falowych , skutkach'

Ja twierdze że co mi nie potrzebne to nie przyjme ,to jednak ingerencja , a nie zrobie bo mi ktos na szklanym mówi że tak trzeba 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Kto zaszczepiony niema kwa rattany, jak w szkole by dziecko podali to ciebie nie obowiązuje jak zaszczepiony.

Masz racje , zalety prawne to ma , a dla mnie te zalety na przepisach sie koncza .

Zdrowotnie to choroby byly'i beda , uważam ze ryzyko zapalenia płuc mam takie same jak 5 -10 lat temu , twierdze tak na podstawie obserwacji okolicznych wiosek i miasteczek 

Opublikowano

A ja zaobserwowałem ze kto je zdrową żywność czyli swoje kabany, swoje warzywa to go nie bierze, niektórzy nawet i mieli ale w delikatnym wydaniu a czy się potem zaszczepili Nie  bo jak to mieli i było dla nich nie groźne to się nie szczepią.

Znowu ktoś chorował na płuca i robił rentgeny przed pandemią a potem przeszedł swirusa w miarę łagodnie to potem jak zrobił rentgen to okazało się ze mu pół płuc zjadł.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Strongman napisał:

miarę łagodnie to potem jak zrobił rentgen to okazało się ze mu pół płuc zjadł.

Żywnosc swoja droga , ale w miastach , oddychaja spalinami , do tego sa szpikowani dużym polem elekromagnetycznym , do tego natura nie przystosowala czlowieka .

Czyli cieżko , bo jak by mu nic nie bylo to na rentgen by nie szedł potem . 

Jak sam widzisz WCZESNE objawy nie sa wyznacznikiem spustoszenia .

U mnie okolicy jak na razie nie znam w swoim kregu kogos z powiklaniami , ze np ma zmniejszona wydolnosc

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, DTaras napisał:

Kurcze, Ywa, Urzędy Statystyczne zajmują się też prognozami oraz badaniami. Statystycznie rzecz biorąc w każdej z gałęzi nie mogli robić błędów.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31607599/

Człowieku nie masz tego rozumieć dosłownie. Chodzi o  metodologię i jest to o wiele szersze pojęcie niż liczba trupów mająca działać w określony sposób, czyli prostacki.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
Ywa napisał:

Duże dziecko raczej.

To, że nie mam zbliżonych do Ciebie i połowy społeczeństwa upodobań, świadczy o tym co Ci rząd sugeruje? Bezguście Jacuś totalne.

Za to On mi imponuje i co mi zrobisz, znowu rzucisz obelgami?

Zależy czym imponuje. Ma facet wiele zalet ale widać też i wady. I to grube.

witejus napisał:

2 minuty temu, jacus napisał:

na widoku zmarlego na covid w kostnicy

Przestań już bajać,ty widziałeś zmarłego na kowid w kostnicy.Takiego pakują od razu w dwa worki i tyle go widzieli.

Ja widziałem, w łóżku. Potem jest zabierany a zakłady pogrzebowe już tam robią coś po swojemu ale z wora trzeba towar rozpakować...

V12 napisał:

6 minut temu, pafnucy napisał:

cykor obleciał to boją igły.

Igły , heheheheh a przeszedł Ci kiedyś gwóźdz przez stopę ?? Mi tak i to za nastolatka więc czego mam sie bać ?? 

Ty, ale to boli dopiero przy wyjmowaniu..

thor1984 napisał:

A wybierałeś Ty kiedy protokół leczenia? Jest to samo. To jest norma w tych sprawach.

Opublikowano
Strongman napisał:

Iiii dzięki szczepieniu mogą na legalu gromadzić się pod sklepem.

V12 napisał:

Żywnosc swoja droga , ale w miastach , oddychaja spalinami , do tego sa szpikowani dużym polem elekromagnetycznym , do tego natura nie przystosowala czlowieka . Czyli cieżko , bo jak by mu nic nie bylo to na rentgen by nie szedł potem .  Jak sam widzisz WCZESNE objawy nie sa wyznacznikiem spustoszenia . U mnie okolicy jak na razie nie znam w swoim kregu kogos z powiklaniami , ze np ma zmniejszona wydolnosc

Spaliny owszem a właściwie opary bo z niedogrzanych motorów i niedopalone HC są najgorsze. Promieniowanie EM - to głupoty. Wiesz jak powstaje Hel? Co to jest światło? Dlaczego jest zorza polarna? To taki wstęp przyjacielu...

Ywa napisał:

Człowieku nie masz tego rozumieć dosłownie. Chodzi o  metodologię i jest to o wiele szersze pojęcie niż liczba trupów mająca działać w określony sposób, czyli prostacki.

Piszesz mi to pod linkiem do badania typowo statystycznego... Niewiem przez to do czego mieszasz 😉 Natomiast metodologia w każdej z dziedzin wskazanych przeze mnie a już w każdym badaniu jest dobierana indywidualnie. Zatem nie można powiedzieć, że wszystkie Urzędy Statystyczne na świecie i na bank cały GUS jest zmanipulowany.

witejus napisał:

Takich zmarłych chowa się tak jak zapakowano w szpitalu,nie ma rozpakowania.

Niema żadnego obowiązku natychmiastowego chowania osób zmarłych na Covid. Nie mają oni żółtego wora ani wlepki BIOHAZARD czy SKAŻONE. Co Ty witejus? Normalnie zabierają i jak trzeba to ubierają. Nie oddycha to i nie zaraża.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, DTaras napisał:

Spaliny owszem a właściwie opary bo z niedogrzanych motorów i niedopalone HC są najgorsze. Promieniowanie EM - to głupoty. Wiesz jak powstaje Hel? Co to jest światło? Dlaczego jest zorza polarna? To taki wstęp przyjacielu...

To jest bardzo ciekawa dyskusja , jesli chodzi o spaliny to powiedzmy ze obecne filtry i kat , coś daja ale weż po uwage fakt stanu technicznego floty co sie porusza po Pl drogach średnia przebiegu jaka jest , ? sprawnosc ukladow oczyszania (o ile jeszcze sa w takim 300 tysieczniaku🤣 ) spada , konsumcja oleju ( nie ktore fury to jak 2 suw ) . jak i jakość samego procesu spalania , a na koniec kultura techiczna rodaków , ile % jeździ co dzien z lampka check engine ? 

To wszysko wdychamy, na wsi na szczescie mniej . 

Co do EM , to jednak sa normy ktorych po coś nie powinno sie przekraczac . a natura nie wytwarza w sposob sztuczny fal o różnej modulacji i czestotliwosci . 

Wiesz jak nie jestem jakims eko oszołomem co do pół magnetycznych jak widać po dziesiatkach lat tragedi nie ma , ale cieszę sie ze moge mieszkać w bliżej naturalnych warunkach

Zjawiska ktore podales sa  naturalne , słonce tez jest naturalne a w nadmiarze szkodzi na skóre . 

Jak to mawial mój nauczyciel od chemi , 

"wszystko zależy od dawki "

Edytowane przez V12