Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

az boje sie zapytac czy u was mieszkaja normalni ludzie ktorzy sie nie boja badan i chodza do lekarzy ???

widzocznie to oko znowu go tak nie bolalo jesli bal sie pobrania wymazu-chyba ze mu nagadales w drodze ze mu czipa wszczepia 🤣

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

bal sie pobrania wymazu

No coż nie każdy lubi jak mu , bez powodu kilka cm penetruje nos 

dwa ciekawe kto by żniwa zrobił , jak by chyc nóż widelczyk , błąd pomiaru i 10 dniowy odpoczynek 

A tak miło , szybko i chłop zdrów a że pieniądz poszedł rzecz nabyta 

17 minut temu, jacus napisał:

az boje sie zapytac czy u was mieszkaja normalni ludzie 

Moge odpowiedzieć , że tu raczej nie wracamy do "normalnosci" , bo za wiele sie nie działo 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, jacus napisał:

przyroda dazy do rownowagi jesli ktos ma slaba glowe, to reszte organizmu ma mocne-co wpisy wielu zdrowych co do lekarzy nie chodza to potwierdza.🤣

wlasnie dlatego jeszcze sluzba zdrowia dziala bo sa tacy co ja omijaja z daleka.....

skad znasz stan sluzby zdrowia jesli z niej nie korzystasz ?? o czym mozesz bredzic ?? byles ostatnio w szpitalu,przychodni ??? jesli nie to na jakiej podstawie sie wypowiadasz ?? przechodziles procedury-pisales oswiadczenia, prechodziles przez bramke ?? spowiadales sie pogotowiu ??

dwa tygodnie temu sam mialem wyciaganie opilka z oka- wywiad na poczatek, bylem chory ,koniec wywiadu... nikt w pczekalni przez pare godzin nie mowil ze mu testy robili ani nie widzialem jakis nadmiernych zabezpieczen,tylko maseczki-do badania sciaglem bo parowalo na sprzet,mloda pani doktor szczepiona.

jesli ktos nie podal sanepid-owi ze z kims mieszka to nic dziwnego

Co ty bredzisz byłem na odwiedzinach w nowym szpitali papieskim na odwiedzinach kilka razy nikt nikogo nie bada nie pyta tylko nie można wejść na sale chorych ale pacjent wychodzi na korytarz i można się witać przynosić pokarmy i nikt tego nie kontroluje .

Co do przyjęcia chorego to tylko zapytanie czy nie ma Covida w domu i tyle wszystkiego .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

przyroda dazy do rownowagi jesli ktos ma slaba glowe, to reszte organizmu ma mocne-co wpisy wielu zdrowych co do lekarzy nie chodza to potwierdza.🤣

Ciekawa teoria że intelekt ma cos wspolnego z jakością zdrowia fizycznego , no bardzo ciekawe 👌

Może jakies materiały zródłowe dla tej tezy podeślij ??

Edytowane przez V12
Opublikowano

Ktoś zwęszył interes  na owej sztucznej gwieździe i fama poszła. Marketing, skala przemysłowa, to wszystko podszyte strachem dla naiwniaków, niestety.

29 minut temu, V12 napisał:

Ciekawa teoria że intelekt ma cos wspolnego z jakością zdrowia fizycznego , no bardzo ciekawe 👌

źródłem jest zawsze Jacuś.

Opublikowano
12 minut temu, Ywa napisał:

Ktoś zwęszył interes  na owej sztucznej gwieździe i fama poszła. Marketing, skala przemysłowa, to wszystko podszyte strachem dla naiwniaków, niestety.

źródłem jest zawsze Jacuś.

Uważasz że nie ulegasz wpływom ? A co jeśli się mylisz ? 

Aby przeżyć w przyrodzie istota żywa musi posiadać jakieś cechy które jej na to pozwalają . Może to być siła fizyczna , może to być też spryt , lub jakąś inna cecha . Człowiek współczesny niezbyt jest fizycznie przygotowany do zamieszkiwania na wielu zakątkach  ziemi i nie tylko na niej zresztą  , dzięki inteligencji możemy w tak kruchym ciele  przeżyć i się rozwijać  . Większy  sprawniejszy mózg  pozwala na zmniejszenie zapotrzebowania na siłę fizyczną . Nie ma w tym nic nadzwyczajnego .

Opublikowano
9 minut temu, peugeot napisał:

Większy  sprawniejszy mózg  pozwala na zmniejszenie zapotrzebowania na siłę fizyczną . Nie ma w tym nic nadzwyczajnego .

No coż nie obserwuje tego w otoczeniu . 

Opublikowano (edytowane)

Nie ulegam wpływom bezmyślnych służbistów wykonujących wytyczne płatnych kacyków.

Ulegam wpływom ludzi myślących! I z takimi się spotykam. Resztę omijam.

14 minut temu, peugeot napisał:

Uważasz że nie ulegasz wpływom ? A co jeśli się mylisz ? 

Aby przeżyć w przyrodzie istota żywa musi posiadać jakieś cechy które jej na to pozwalają . Może to być siła fizyczna , może to być też spryt , lub jakąś inna cecha . Człowiek współczesny niezbyt jest fizycznie przygotowany do zamieszkiwania na wielu zakątkach  ziemi i nie tylko na niej zresztą  , dzięki inteligencji możemy w tak kruchym ciele  przeżyć i się rozwijać  . Większy  sprawniejszy mózg  pozwala na zmniejszenie zapotrzebowania na siłę fizyczną . Nie ma w tym nic nadzwyczajnego .

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
7 minut temu, Ywa napisał:

Nie ulegam wpływom bezmyślnych służbistów wykonujących wytyczne płatnych kacyków.

Ulegam wpływom ludzi myślących! I z takimi się spotykam. Resztę omijam

Zdajesz sobie sprawę z tego że wszyscy tak mówią .

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, peugeot napisał:

Zdajesz sobie sprawę z tego że wszyscy tak mówią .

A zdajesz sobie sprawę, że ludzie się różnią. 

Ty trzymasz się swojej iluzji/mayi narzuconej Tobie a ja podążam za swoją iluzją/mayą.

Jeśli daje Ci ona poczucie bezpieczeństwa to się trzymaj jej.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
V12 napisał:

chyba Pan  Peugeot wyjasnił sedno

Jest różnica między kwarantanną a izolacją i wymogły ją takie jak Twoje głosy.

ywa - jeżeli innych omijasz to się izolujesz we własnym gronie a to znów śmierdzi jakąś pieprzoną sektą gdzie koniec końców wybierzecie jakiegoś guru...

Opublikowano

Tak 😂 już nie mogę się doczekać na spotkanie z moim guru we wrześniu.

Opublikowano
20 minut temu, Ywa napisał:

A zdajesz sobie sprawę, że ludzie się różnią. 

Ty trzymasz się swojej iluzji/mayi narzuconej Tobie a ja podążam za swoją iluzją/mayą.

Jeśli daje Ci ona poczucie bezpieczeństwa to się trzymaj jej.

Wobec tego wyluzuj , będąć świadomą swej ograniczonej zdolności do poznania prawdy powinnaś być świadoma tego że  możesz się mylić .Nie jest to takie trudne a daje dużo spokoju i wolności .

Opublikowano

Peugeot z tego co kojarzę jesteś chyba ateistą, prawda?  Daje Ci to zapewne poczucie spokoju, ponieważ jesteś świadomy swej ograniczonej zdolności poznania. Szanuj e to bardzo. 

Ja należę do opozycji głównego nurtu, tylko tyle i aż tyle, by wspierać po prostu odpowiednie osoby.

Opublikowano (edytowane)

Ywa , masz prawo myśleć co chcesz . Co nie znaczy że możesz robić co chcesz , dlaczego - bo jesteśmy częścią społeczeństwa które założyło pewien porządek i zasady współżycia ( one wcale nie muszą być obiektywnie najlepsze )  Po co te zasady -  aby pogodzić w możliwie największym stopniu interesy wszystkich stron .

Zdaje się że  poglądy które wyznajesz wzywają do obalenia tego stanu , oczywiście zasady można zmienić ale nie w ten sposób . 

Ale jak  się domyślasz , nie wiem czy mam rację , staram się przestrzegać tego do czego jestem zobowiązany i do tego namawiam innych , ulepszania zasad też .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Jest różnica między kwarantanną a izolacją i wymogły ją takie jak Twoje głosy.

Co bym nie robil i tak wplywu nie mam , 

, nie bylo referendum np . na temat zasadnosci masek . 

Musialem sie dostosowac i tyle , a ze niegodzi to w moje zdrowie wiec generalnie z pokora .

Edytowane przez V12
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

a ktorys zrobil z was test profesjonalny-nie ten z biedronki ???

gdy cie jednego z drugim zlapie ten objawowy to sie przekonacie ze testy sa prawdziwe.

znajomy zarazli sie prawdopodbnie w wojsku zoltaczka,zmarl w wieku prawie 60 lat,z tego z 5 ostro chorowal.

A to jest objawowy i bezobjawowy? Myślałem że  covid to  covid🤔

3 godziny temu, peugeot napisał:

Ywa , masz prawo myśleć co chcesz . Co nie znaczy że możesz robić co chcesz , dlaczego - bo jesteśmy częścią społeczeństwa które założyło pewien porządek i zasady współżycia ( one wcale nie muszą być obiektywnie najlepsze )  Po co te zasady -  aby pogodzić w możliwie największym stopniu interesy wszystkich stron .

Zdaje się że  poglądy które wyznajesz wzywają do obalenia tego stanu , oczywiście zasady można zmienić ale nie w ten sposób . 

Ale jak  się domyślasz , nie wiem czy mam rację , staram się przestrzegać tego do czego jestem zobowiązany i do tego namawiam innych , ulepszania zasad też .

Widzę że jednak jesteś tu z misją? Płacą chociaż za to godziwie?

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Widzę że jednak jesteś tu z misją? Płacą chociaż za to godziwie?

Piszę  na tym forum bo chcę  i mogę Pokazuję że nie zgadzam się z podejściem do tego tematu przez   innych . 

16 minut temu, GRZES1545 napisał:

A to jest objawowy i bezobjawowy? Myślałem że  covid to  covid

Jest wiele chorób które dają wyraźne objawy lub  prawie wcale  ( niektóre objawy pojawiają się w późniejszych stadiach ) .

Opublikowano
7 godzin temu, V12 napisał:

obesrwacje wlasne- kto nie ma w glowie to ma w nogach, najperw pomysl potem rob.

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Ja też  nie zgadzam się z niektorych podejsciem do innych.

A można  mieć tę  samą chorobę wirusową bez objawów a za rok z objawami?

tak oczywiscie ospa wietrzna i polpasiec- ospy juz nie pamietam , polpasiec spokojnie mozna porownac do swiruas a nawet byl gorszym moim zdaniem..