Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

A co to znaczy ten "szur"? 🤔

Miałem podobnie , też nie wiedziałem co to szur czy jakiś foliarz 

I nawet cieszę się że nie pojmuję tych  durnych określeń , nie zależnie z której strony padają 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, pafnucy napisał:

Galan nazwał innych durnotą

To raczej też niezbyt ładnie. 

Jedni atakuja drugich. I dlaczego to tak? 

Może nie wytrzymuja presji bo to MY jesteśmy torpedowani z każdej strony i zwani tymi złymi , a tylko chemy braku przymusu , 

Ja zawsze dyskutowałem merytorycznie , spokojnie  , mimoże dostawałem epitety "typu szczur:D " , nieuk itp ja podchodze z dystansem 

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Dlaczego 🤔 , przecież wszytkie tv nawet te co pewnie lubisz mówią to samo :)

Sęk w tym że nie oglądam żadnych wiadomości z żadnej stacji ale tylko kurwizja ma takie parcie na propagowanie szczepień. 

Opublikowano
V12 napisał:

56 minut temu, DTaras napisał:  V12 , twardziel, pisze, że żałuje szczepień które otrzymał w dzieciństwie... Czy gdyby po skaleczeniu tężec dał znać o sobie miałby takie samo zdanie?  Ile to działa bo z tego co wiem to nie całe życie , mam 32 karku , 3 lata temu rozciałem palec na zgieciu , konieczne szycie , chcieli mi to dac a stwierdziłem że niechce bo juz byłem , a obowiazku nie mam , nie lubie sie faszerowac tego typu rzeczami bo jakos i nie wierze . Do tej pory ile razy doznałem skaleczenia naskórka to nawet nie wiem , i nie policzę , jak sie pracuje w rolnictwie i mechanice i ogolnie troche fizycznie to nie uniknione  Dwa przykład który dajesz sąsiada... od czasu kiedy mam prawko kilku z okolicy RiP na motorze , ja z 2 kólek  moze na ta chwile juz nie tak szybkich dalej kożystam i jakos środka zaradczego przed smiercia nie zsiadłem z siodła  Dlaczego , argumenty sie ciagle opierają na strachu ??? Gdzies wyczytałem że genaralnie to tylko 20 % bedzie miało jakies objawy ( to nie na stronach dla szurów )   a z tych 20% znów jakis procent bedzie przechodził cięzko 

Tężec przyjacielu to chwila na którą nikt nie zna odpowiedzi. Żołnierze niegroźnie ranni na froncie pierwszej wojny światowej byli okaleczani amputacjami o ile docierali z frontu na czas. Potem ktoś wymyślił antybiotyk a potem już szczepienie. Czyli co? Jak Ci wprost nie powiem żeś egoistą w tym myśleniu to nie dotrze? Ten nikły procent ma swój wymiar rzeczywisty i już pisałem skąd wiem. Zatem skoro starszyzna nasza szczepiona przechodzi temat łagodnie na co są potwierdzenia z Włoch czy Anglii. Szczepiony ogranicza roznoszenie albowiem jest to temat również przeanalizowany. Tyle. Uwierz - mam wyrąbane jak Ty ale rodziców nie odwiedzałem. Teraz jest prościej - jesteśmy szczepieni i kopyta do wyciągnięcia póki co nam nie wyrosły.

No i jeszcze jedno - kto Cię kuźwa zmusza? Już się kiedyś wypowiedziałem czy LpgT czy pszczelarze mają za protest odpowiadać i na ulicy ma być porządek. Dolicz do tego grupę co się przypier... do punktów szczepień.

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał:

Zatem skoro starszyzna nasza szczepiona przechodzi temat łagodnie na co są potwierdzenia z Włoch czy Anglii. Szczepiony ogranicza roznoszenie albowiem jest to temat również przeanalizowany. 

Poczekajmy do jesieni , spokojnie ja chce zeby było dobrze , o tej porze w tamtym roku tez było bez dramatu 

Na razie mnie nikt nie zmusza , na razie...

Opublikowano

A co mi do Twej cierpliwości?Czekaj sobie... Tylko z nudów czekania przyhamuj czasem delikatnie temperamenta tych bardziej kłótliwych. Niczego dobrego że swarów nie będzie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, V12 napisał:

Może nie wytrzymuja presji bo to MY jesteśmy torpedowani z każdej strony i zwani tymi złymi , a tylko chemy braku przymusu , 

Ja zawsze dyskutowałem merytorycznie , spokojnie  , mimoże dostawałem epitety "typu szczur:D " , nieuk itp ja podchodze z dystansem 

mówisz że tylko ci za szczepieniem groźni?? 🤔

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/polska/news-podpalono-punkt-szczepien-i-budynek-sanepidu-policja-szuka-s,nId,5395769#crp_state=1

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

szur od szurniętego - w zasadzie bym się nie obraził. Znam nieźle szurniętych co dobrze im w życiu idzie. Foliarz od tych co się folią aluminiową przed chemitrailsami chronią - to mi się zawsze z demencją kojarzyło. To wrzucam teraz to: Hormon wzrostu. Potrzebny do rozwoju młodego organizmu a u dorosłego przyspiesza proces starzenia. Pobudzany przez białko odzwierzęce. Nasi starzy mięsko opylali przy niedzieli a my mamy to codziennie. W pewnym wieku zatem należałoby ograniczyć mięcho w diecie a tu z pomocą przychodzi dieta wegańska. To co ja jestem jak tak twierdzę?

Opublikowano (edytowane)

Pafnucy.

Każdy odowiada za siebie , na pewne rzeczy wplywu nie mamy' 😒

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Każdy odowiada za siebie

nie tylko. tak np rodzic za dziecko odpowiada. inne przykłady też by się znalazły.

Opublikowano
14 minut temu, pafnucy napisał:

mówisz że tylko ci za szczepieniem groźni??

Coś w tym jest bo widzę zachowanie osób po szczepieniu a zwłaszcza tych starszych. 

@pafnucy a z czego ty się tak cieszysz?🤨

Widzę zachowanie tych osób to wiem. 

Przed szczepieniem inaczej się zachowywali.

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Sęk w tym że nie oglądam żadnych wiadomości z żadnej stacji ale tylko kurwizja ma takie parcie na propagowanie szczepień. 

Oj panie coś kłamiesz 🤔 , nie oglądasz a wiesz że mówią. A ja Ci powiem że we wszystkich zachęcają do szczepień 

Opublikowano
PRIMO napisał:

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Dlaczego 🤔 , przecież wszytkie tv nawet te co pewnie lubisz mówią to samo :)

Ja też przestałem oglądać różnego rodzaju wiadomości jak ciągle mówili o tym srowid...

Opublikowano
42 minuty temu, DTaras napisał:

szur od szurniętego - w zasadzie bym się nie obraził. Znam nieźle szurniętych co dobrze im w życiu idzie. Foliarz od tych co się folią aluminiową przed chemitrailsami chronią - to mi się zawsze z demencją kojarzyło. To wrzucam teraz to: Hormon wzrostu. Potrzebny do rozwoju młodego organizmu a u dorosłego przyspiesza proces starzenia. Pobudzany przez białko odzwierzęce. Nasi starzy mięsko opylali przy niedzieli a my mamy to codziennie. W pewnym wieku zatem należałoby ograniczyć mięcho w diecie a tu z pomocą przychodzi dieta wegańska. To co ja jestem jak tak twierdzę?

Bogaczem? Wiesz, u mnie jest taka bieda we wsi, że jak idę brzegiem stawu, to kaczki mi chleb rzucają.

2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Ja też przestałem oglądać różnego rodzaju wiadomości jak ciągle mówili o tym srowid...

Jak ktoś jest odrobinę kumaty, to doskonale rozumie igrzyska partyjne dla plebsu; jednakże jeśli chodzi o kasę, to obie partie śpiewają zgodnym chórem.

Opublikowano
14 minut temu, Bercik92 napisał:

A ja tam oglądam i nie przeszkadza mi , tu oglądam i myślę swoje 

Opublikowano (edytowane)

Podobno jakiś punkt szczepień w Zamościu zaatakowali. @galan99

Edytowane przez akooo
Opublikowano (edytowane)

i na takie wieści czekałem. Teraz to tylko chyba wystarczy mieć dowód osobisty przy sobie a byle gdzie zaszczepią nomen omen - od ręki.
Nie to co wcześniej - pisz się w jakieś kolejki a to staw na dokładnie wyznaczona godzinę.
Wszystko ma swój optymalny czas no i właśnie... zaczynam chodzić z dowodem tożsamości bo pół rodziny mam już zaszczepione w tym ostatnio syn "Johnsonem" jednodawkowym "bo nie ma czasu dwa razy"... i tydzień minął a On zapomniał już o szczepieniu.

zero ubocznych u wszystkich o których wiem na pewno że się zaszczepili za to u niezaszczepionych jakieś same uboczne objawy w tym oby podpalaczowi z Zamościa klaustrofobia się objawiła jako objaw uboczny antyszczepionkowy czego i jemu życze i policjantom aby mu to szybko zafundowali.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał:

i na takie wieści czekałem. Teraz to tylko chyba wystarczy mieć dowód osobisty przy sobie a byle gdzie zaszczepią nomen omen - od ręki.
Nie to co wcześniej - pisz się w jakieś kolejki a to staw na dokładnie wyznaczona godzinę.
Wszystko ma swój optymalny czas no i właśnie... zaczynam chodzić z dowodem tożsamości bo pół rodziny mam już zaszczepione w tym ostatnio syn "Johnsonem" jednodawkowym "bo nie ma czasu dwa razy"... i tydzień minął a On zapomniał już o szczepieniu.

zero ubocznych u wszystkich o których wiem na pewno że się zaszczepili za to u niezaszczepionych jakieś same uboczne objawy w tym oby podpalaczowi z Zamościa klaustrofobia się objawiła jako objaw uboczny antyszczepionkowy czego i jemu życze i policjantom aby mu to szybko zafundowali.

Może ten pan się zaszczepił i miał jakieś powikłania lub ktoś z jego rodziny a ty mówisz że to objaw uboczny... Cóż zaszczepionym mogę życzyć zdrowia na przyszłosc...

Opublikowano

ywa- u nas jest taka bieda zesmy te kaczki juz dawno zjedli....

nudzi sie wam -znaczy pada u mnie zaczelo teraz.

szurniety to ja jestem -bo sam nieszczepiony napieprzam na nieszczepionych..😂🤣😭, choc niewykluczone ze pewnego pieknego 15 dnia pazdziernika bede zmuszony sie zaszczepic .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jakie kaczki ??? se ,myślę
no i @Ywa lajka dostała za "chleb od kaczek" bo jeszcze tego nie słyszałem
  @jacusz reszta też
a to już Wasza sprawa jak tam się po rozliczacie ;)

no tak deszcz żniw zawieszenie przedłużył był dopiero co  i u mnie a do tego poniedziałek to starych niepokończonych robót nie mając co bede nowe tak z poniedziałku zaczynał ?
foruma zaległości głównie czytania nadrabiałem i tak jakoś ... sam co nieco.. no ale tyle na parę dni bo u mnie stawu nie ma i kartofle zdało by się okopać bo kaczki chlebem nie.... i od jutra zaczynam nie dziś wszak dziś poniedziałek

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

z ywa to bym sie mogl rozliczyc w naturze 😛, tylko daleko mieszka.. ciekawe czy ma tam gdzies blisko jakies sanatorium na nfz ,moze bym sie zapisal w kolejke ??

w piatek -niedobry poczatek.. ale ze w poniedzialek ?? przyszedl majster gladz robic, poogladal,popisal i przyjdzie jutro i to sam bo reszta brygada ma urlop i bedzie sie bawil nie wiem ile....

Opublikowano
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Oj panie coś kłamiesz 🤔 , nie oglądasz a wiesz że mówią. A ja Ci powiem że we wszystkich zachęcają do szczepień 

Nie muszę oglądać  żeby wiedzieć 

Tak we wszystkich ale w kurwizji to jest już nachalne. 

image.png