Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porucznik działa we własnym interesie ale ma dobre argumenty, około setki, za sobą. Czy sytuacje opisane są prawdziwe? Mogą być bo taka to jest firma. Żołnierz ma być apolityczny i nie szczepienia a właśnie ten problem jest tu największy. Szczepienia to tylko wynik. Ta formacja niestety jest dowodzona przez polityków.

Opublikowano (edytowane)

DTaras

Ty widzisz to inaczej bo nie dopuszczasz mysli ze po latach moga zaczac sie zdrowia sypać i to mlodym ludziom

Tak jak wczoraj pisaliśmy ja lubie eksperymentować ale w garażu na polach itd . moje ciało to swietosc i żadna osoba oprocz mnie nie ma prawa bez zgody ingerowac.

Ogolnie już dotrwalem do prawie punktu 0 ktorego'sie obawiam od marca 20 , teraz zacznie sie jazda . ale coż zycie to walka . 

Na szczescie jestem na końcu łancucha pokarmowego ,

Edytowane przez V12
Opublikowano

To nie jest takie proste. Po pierwsze pierniczenie o eksperymencie podczas gdy nikt nie jest w stanie zarzucić producentom nadużyć przy testach to jest zwykłe parcie na szkło jakie prezentował PiS przed 2015 rokiem. Po drugie nie dostajesz patogena to i konsekwencje są mniejsze po trzecie od ponad 10 lat leczy się tak raka i żaden co przeżył niema z tym problemu etc. etc. Nic nie niszczy tak organizmu jak tlen a jednak jest potrzebny.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, DTaras napisał:

To nie jest takie proste. Po pierwsze pierniczenie o eksperymencie podczas gdy nikt nie jest w stanie zarzucić producentom nadużyć przy testach to jest zwykłe parcie na szkło jakie prezentował PiS przed 2015 rokiem. Po drugie nie dostajesz patogena to i konsekwencje są mniejsze po trzecie od ponad 10 lat leczy się tak raka i żaden co przeżył niema z tym problemu etc. etc. Nic nie niszczy tak organizmu jak tlen a jednak jest potrzebny.

Wszystko zgoda dletego slowo klucz BEZ PRZYMUSU. Ogolnie ładnie to na papierze wygląda jak będzie ?? pierwszy sprawdzian jesien , kiedy uaktywnia sie co roczne patogeny  

Nie chce miec nic wspolnego z terapiami rakowymi . to zle porownanie tonacy brzytwy sie chwyta . wiec jesli mu pomoglo w raku to co ma narzekac 

Jak juz kiedys pisalismy nie dojdziemy do porozumienia w tym o to temacie bo Ty to biale a ja to czarne 

Mam tylko nadzieje ze nie jestes za przymusem .

Ja gdyby nie grozba przymusu to no stres , a tak bedzie kolejny problem .

Od lat nastoletnich poznalem sluzbe zdrowia nie na sobie ale na rodzinie nie mam zaufania i nigdy mial nie bede bo poparte jest to tym co widzialem 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Absolutnie nie , źle to ujołem ,fakt 

Może lepiej bedzie jak stwierdzę  że uważasz ze ryzyko vira jest wieksze niż przyjęcie terapii 

To tylko wynik obserweacjii , i przemysleń po postach , bo jestesmy obcymi ludzmi jak wiekszośc tu piszących 

Ja uważam znów zupełnie odwrotnie . Pamietam Twój post z przed paru dni i nie mam powodu żeby nie wierzyć , ale znów ja nie mam żadnych przesłanek żeby sie czegos bać co może ale nie musi nastapic ot taka gra losowa 

kilku krotnie mam więsze ryzyko jak wsiadam na motor , nawet skutera 

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

@jacus,ten porucznik to też szur i foliarz,głupek?

kurna-w wojsku jest dyscyplina i rozkaz, kto sie temu przeciwstawia kariery nie zrobii..zapytaj jak to wyglada bylych trepow,jest ich tu paru, czy zupelnie dobrowolnie i z wielka ochota jechali do iraku czy afganistanu ??? nigdy nie zapomne jak plakala matka znajomego jak na "ochotnika" jechal na misje........

posluchaj dokladnie- o plaskoziemcach tez jest-ich dowodca podobnie jak ja przeciwnikow szczepien uwaza za szurow......

Opublikowano (edytowane)

Wyraźnie tam pytają , czy cos takiego jest wpisanę na liste chorób i oraz widnieje w wykaźie obowiązkowych spryc.

Dlaczego po ponad 1.5 roku  nikt nie zrobił takich wpisów , ?? Dopuki nie bedzie prawa to każdy wygra trzeba tylko chcieć !

Takich pytań bym miał multum , ale co tam zwykły szur :D

Najlepszy człowiek to taki który opusci głowe i nie zadaje pytań

Samemu nic nie zrobisz , wylecisz z roboty , słuzby albo bedziesz miał tam przejebane , ale jak juz sie troche ludków zbierze to jak to mawiają "w kupie siła ":)

Edytowane przez V12
Opublikowano

By ich h*j z tymi preparatami tak wciskają ludziom a ludzie się cieszą bo go zaszczepili .

Kto chce niech szprycuje się i 3 razy dziennie wolno mu ale nie zmuszają normalnych ludzi .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Covid nie jest nigdzie wpisany bo nie może być - te wpisy są do czegoś innego. Oficer zgłosił temat przymuszenia nie wprost czyli mobbingu. Nie ma wyższej konieczności toteż takie polecenia nie powinny padać. Gdyby jednak miękkie uje ogłosiły stan wyjątkowy.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, DTaras napisał:

Covid nie jest nigdzie wpisany bo nie może być - te wpisy są do czegoś innego. 

O własnie to może wiesz dlaczego nie jest ? wpisane ??

Skoro jest choroba , to powinna byc w wykażie .

No chyba że to inaczej dziala to chetnie przyjme wiedze dlatego tak jest z punktu prawnego

wezmy sobie takiego mnie przez 1.5 roku nie zauważylem w okolicy niczego nowego .

To w imie czego mam wpuscic w swoje cialo cos ?  bo w tv tak mowia ???

skoro nie ma tego w wykazie chorób ?

dwa przymus jesli szpryca nie jest na liscie to kto ma prawo mnie dyskryminowac 

Podstawa prawna ???

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Porucznik działa we własnym interesie ale ma dobre argumenty, około setki, za sobą. Czy sytuacje opisane są prawdziwe? Mogą być bo taka to jest firma.

Facet zrobił bardzo dobrze a sama próba fałszowania Rozkazu Dziennego jest dużym skurwysyństwem. Dzieje się tak, bo coś się zesrało a teraz odpowiedzialni boją się konsekwencji. Piszę to z pozycji kogoś, kto przeżył taką jazdę. Mnie uratowała tylko postawa podoficera, który odmówił dokonania zmian w kwitach i to że nie mogli zmi9enić wyciągów z rozkazu które już posiadałem. 

Opublikowano

Ale ja mu życzę wszystkiego dobrego, mirro. W tym sensie napisałem. Ta formacja idzie zgodnie z linią partii a powinna zgodnie z powierzonymi zadaniami tyle, że zadania tam powierza się ad hoc i dla bajeranckiego wizerunku.

V12 napisał:

41 minut temu, DTaras napisał:

Covid nie jest nigdzie wpisany bo nie może być - te wpisy są do czegoś innego. 

O własnie to może wiesz dlaczego nie jest ? wpisane ??

Skoro jest choroba , to powinna byc w wykażie .

No chyba że to inaczej dziala to chetnie przyjme wiedze dlatego tak jest z punktu prawnego

wezmy sobie takiego mnie przez 1.5 roku nie zauważylem w okolicy niczego nowego .

To w imie czego mam wpuscic w swoje cialo cos ?  bo w tv tak mowia ???

skoro nie ma tego w wykazie chorób ?

dwa przymus jesli szpryca nie jest na liscie to kto ma prawo mnie dyskryminowac 

Podstawa prawna ???

Żołnierza nie szczepi się w oderwaniu od powierzanych obowiązków a pracuje na terenie kraju i jest szczepiony jak każdy obywatel. Nie sprawdza się tam także przebytych szczepień jak choćby WZW B czy na dziecinne zestawy bo tacy ludzie też istnieją. Sprawdza się to w konkretnym interesie. To oznacza, że wykaz ów nie dotyczy każdego żołnierza i nie szczepi się uzupełniająco na choćby tężec czy błonicę.

Opublikowano (edytowane)

DTaras 

Ale ja pytalem o ogol czyli co dotyczy cywili

Jesli w wykazie chorób nie ma nic nowego to na co sie mam szprycowac ? 

To taki prawny przyklad , ktory nie neguje przez moja osobe ze wystapilo cos nowego 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Widzisz ja patrze lokalnie a nie globalnie . 

Przekaz elektroniczny mnie nie intereresuje . ba place za sprzet i usluge to nie jest obowiazkowe . gdybym tego nie mial nie wiedzial bym co to cov 

Ja moge tylko wierzyc co widze i czytam na ekranach ! 

Brak opieki med na pewno nie ma wplywu na umieralnosc ...

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, galan99 napisał:

By ich h*j z tymi preparatami tak wciskają ludziom a ludzie się cieszą bo go zaszczepili .

Kto chce niech szprycuje się i 3 razy dziennie wolno mu ale nie zmuszają normalnych ludzi .

Normalnych? To co uważasz, że ci co się po szczepili to nie nienormalni? Bo tak by z tego wynikało.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

moja chata z kraja...nie kazdy ma taki komfort. mamy droge zamknac zeby od rana samochody z calej polski nie jezdzily do energylandii dzisiaj korek zaczynal sie na moscie na skawie.

to nie pierwsza epidemia opisana w ksiegach -w dawnych czasach tez wiadomosci o takim nieszczesciu roznosily sie szybko, ludzie uciekali z zarazonych terenow i roznosili ja dalej..podobnie jak dzisiaj z zarazonych terenow malopolski zachodnije rozniesie sie po calej polsce wschodniej-sadzac o rejestracjach bo zachodnia ma inny dojazd.

Opublikowano

Choroba jest i to nic podobnego do wszystkich chorób jakie znam. Jedni przechodzą łagodnie a innym atakuje płuca i tu jest gorsza sprawa jedną naszą obroną jest szczepienie - łagodzi objawy choroby- to nie magiczne lekarstwo, jednak wirus szybciej jest zwalczany w organiźmie chociaż nie sprawia że nie zachorujemy - każdy wirus może przemknąć się do naszego układu immunologicznego nie ma rady... Jak czytam te brednie co wypisujecie to nie wiem czy zaraz na trzy zdrowaśki do pieca nie zaczniecie chorych wkładać... Wszystkiego co nowe będziecie się bać i negować? Jutro może was samochód piznąć czy meteoryt, a wy się martwicie co będzie po szczepieniu??? Litości. 

Opublikowano

No i ok. ja to szanuję, taki Twój wybór, nie rozumiem ludzi którzy się zaszczepili i się panicznie boją niezaszczepionych, to jest chore.

Opublikowano

Ja tam się ludzi nie boję... Tylko większość jest gorsza od bydlaków.. Nic nie poradzę... 😛