Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, DTaras napisał:

daniel

Tylko dlatego, że jest możliwy tranzyt. Przez Słowacką granicę też wycieczki organizujesz?

Osobówką, nie tranzytem. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Andpol napisał:

zacofany ciemnogród .

Żeby oświeconych własny tył nie wyprzedził... 

Hehehehehehe 

Edytowane przez V12
Opublikowano
danielursus3p napisał:

37 minut temu, DTaras napisał:

daniel

Tylko dlatego, że jest możliwy tranzyt. Przez Słowacką granicę też wycieczki organizujesz?

Osobówką, nie tranzytem. 

Jak już to Transitem. Jak popierdylasz przez obcy teren i wysiadasz tylko na siku to jest tranzyt. Do wykonania i osobówką.

Opublikowano

Kupowałem na terenie Francji 2 maszyny rolnicze, kilka dni przebywałem poza granicami kraju. I na żadne kwarantanny nikt mnie nie wysyłał.  

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Kupowałem na terenie Francji 2 maszyny rolnicze, kilka dni przebywałem poza granicami kraju. I na żadne kwarantanny nikt mnie nie wysyłał.  

To tylko w tv tak pieknie . mam kumpli kierowcow i rodziny za granicami .

Tak ze wiem co jest 5 , nie musze info po mediach bo wiem co mam wiedziec .

Edytowane przez V12
Opublikowano
danielursus3p napisał:

To chwal się po wioskach dalej. Jako powracający ze strefy zielonej możesz zostać objęty kwarantanną i zwolniony z niej pod pewnymi warunkami. Francja określiła zasady wjazdu i przy zatrzymaniu przez żandarmów zostałbyś z tego wyegzaminowany. Fakt - po wprowadzeniu zielonej strefy tranzytu niema.

Opublikowano

Na wakacje też za granicę sobie ludzie jeżdżą i jakoś nikt na kwarantannie nie jest. To jak to jest?

Opublikowano

sostra była ubiegły tydzień w hiszpani bez szczepień kwarantanny też brak . To jest informowanie społeczeństwa chyba żęby wybrali urlop w polsce a nie zagraniczny wyjazd i straszenie kwarantanną .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

A tak jest tylko nasze Geniusze w Polsce wszystko przekręcą na nie i tylko szczepimy się .

Niech się bujają brat nie musi być na kwarantannie i co na to .

Szwagier 2 tyg temu wrócił z Angli to na kwarantannie był kilka dni i dzwonil żeby mu skrócili to wysłali go z rodziną na testy,  jak czekali na wynik to pielegniarka wysłała ich do kawiarni bo trochę trzeba było  na wynik poczekać 🙆‍♂️ Taki kuźwa mamy reżim.

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

jak czekali na wynik to pielegniarka wysłała ich do kawiarni bo trochę trzeba było  na wynik poczekać

Mieli o suchej gembie pół dnia siedzieć?😋

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Wracając nie wypełniała karty? Taki jest obowiązek. Na podstawie tego i kilku czynników system typuje do kwarantanny przy powrocie.

samolotem lecieli to karte wypełnili .

Opublikowano

trudno dyskutowac o podrozach z kims kto za granica parafii byl przed wojna czy jakos tak 🤣,

wicie co to jest strefa schengen ?? tranzyt, czym rozni sie podroz samolotem,pociagiem,samochodem ,ciezarowka czy pociagiem- wszystko to ma swoje przepisy -ostatnia zmiana byla przed wczoraj......

.wedlug nowych przepisow brat galana po powrocie do anglii bedzie musial siedziec 10 dni na kwarantannie albo zrobic test, chyba ze jest na 99 % zaszczepiony i sobie spokojnie do domu pojedzie.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, jacus napisał:

trudno dyskutowac o podrozach z kims kto za granica parafii byl przed wojna czy jakos tak 🤣,

wicie co to jest strefa schengen ?? tranzyt, czym rozni sie podroz samolotem,pociagiem,samochodem ,ciezarowka czy pociagiem- wszystko to ma swoje przepisy -ostatnia zmiana byla przed wczoraj......

.wedlug nowych przepisow brat galana po powrocie do anglii bedzie musial siedziec 10 dni na kwarantannie albo zrobic test, chyba ze jest na 99 % zaszczepiony i sobie spokojnie do domu pojedzie.

Bzdura bo nie siedzi tylko swobodnie się porusza nie wymyślaj bzdur już .

Nie jest zaszczepiony i nigdy nie będzie  tylko wystarczyły 2 testy .

Jeszcze dodam że znajoma pracuje w  restauracji i już pracownicy mają zapowiedziane że od września będą zamykane restauracje bo będzie 4 fala Delta atakuje Polskę zięby nie mogą wykończyć gospodarki szybko .

Dziś na ryneczku trocha czasu spędziłem nikt w maskach nie chodzi jak ktoś się pojawi to patrzą na niego jak na intruza .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Patrzyli jak na intruza? Debile zapomnieli, że to jednak jest swoboda i jak kto chce to maskę zakłada? Pierwej Galan pisałeś, że nic nie było ani nie będzie a tu jednak testy... no no, kacyk chyba mija.

Opublikowano

Dokładnie podróże samolotem czy pociągiem są niebezpieczne. BO mają wiedzę kto gdzie siedział i w razie czego można wylądować na kwarantannie. Teraz po Europie najlepiej jeździć autem. 

Co do zamykania restauracji to nie koniecznie będą zamykać. Chcą wszystkich z personelu obowiązkowo szczepić.