Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, akooo napisał:

Ale mi chodzi o sposób myślenia a nie o skutki. Pijak w głębi serca zazdrości nie pijącemu i cieszy się jak temu się noga powinie i w rowie gdzieś się przewali

Wiem wiem , ale nagiołem to dla porównania , że skutki siegania czestego jak i moze rzadkiego są znane w 150 % 

O każdy jesli tylko bedzie chciał moze sie wyedukowąc jakie ryzyka niesie alkohol (nawet jednostkowe przedawkowanie może być złe , np delikwent wsiadzie w pojazd mechaniczny i uszkodzi nie winnych ludzi )

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No masz rację skutki są znane a w szczepionkach nie

Opublikowano (edytowane)

Są znane ale nie w technologi genowej . Zresztą nie tykam niczego co ma wspolnego z genetyką . 

plus wogole ten okres 1.5 pełny absurdów i kontrowersji , nie ufam nikomu w tej sprawie , na razie za wczesnie zeby wywnioskowac po co to sie rozpetało 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

To co teraz zrobiłeś to w zasadzie odrzucenie zdobyczy całej cywilizacji  i jej  zasad . Odpowiedź na to pytanie trzeba by zacząć od wyjaśnienie czym jest nauka i cywilizacja . Wybacz ale moim zdaniem  jeśli jeszcze tego nie wiesz lub odrzucasz , dalsze wyjaśnianie nie ma sensu . Chyba zgodzimy się że cywilizacja jest bardziej skuteczna niż chaos . 

Czyli nie masz 100% racjonalnych dowodów aby przekonać nas do szczepień. Co do zdobyczy cywilizacji, popatrz na lata poprzednie i teraz czy haos nie jest wiekszy obecnie? ja nie odrzucam tylko nikt nie potrafi mnie konkretnie przekonać do bezpieczenstwa i skuteczności jak napisałeś tej Cywilizacji jaką jest prparat na covid. Analizując co się dzieje na świecie i wokół mnie, nie ufam tej twojej cywilizacji.

Dla przykładu, pewien Japonski wynalazca skonstruował w 2008r silnik na wodę , jego pojazd na szklance tego płynu  zdobił prawie 80km i przeszedł wszystkie testy bezpieczenstwa, niestety jego patent jak i  całe labolatorium zniknęły bez śladu, tak został przyjety przez cywilizacje ktorej bronisz🤦‍♂️ 

Popatrz jak Cywilizowani ludzie niszczą w Polsce gospodarkę, likwiduje się mniejsze i większe gospodarstwa bo gdzieś u świnki znaleziono ASF, potem wybija się wszystkie zdrowe zwierzęta w strefie zapowietrzonej, zakazuje sie ludziom  hodowli ... cywilizacja = brak logicznego myślenia?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, V12 napisał:

Gdyby nie groźba że w jakś sposób mnie zmuszą to temat tego jest mi obcy , nie istnieje 

To jest przejaw egoizmu , przeczenie temu co wiemy o chorobach zakaźnych . Pamiętaj żyjesz w  pewnej wspólnocie i możliwe że dostaniesz upomnienie łącznie z ultimatum .

Opublikowano (edytowane)

Cywilizacje z karton-gipsu , zbudowana dla zysków , to zdarzało mi sie pomagać przy ściaganiu z pola , bo ropka nie posmakowała wtryskiwaczą  CR , albo elektrozaworek sie zacioł , a juz za niedługo 40 letnie Reno dzielnie pracuje od 10 lat u mnie

Za cywilizacja musi iśc jakość i odpowiedzialnosc nie tylko chec zysku . 

7 minut temu, peugeot napisał:

możliwe że dostaniesz upomnienie łącznie z ultimatum .

Jak miliony( moze więcej jak 10 mln:) )  takich jak ja  w naszym kraju , zobaczymy . Ulimatum jakie ?? że mnie nie  wpuszcza na miejskie rozrywki ?? Mam wyłożone jak tylko zyje unikałem miast , czuje sie tam jak w klatce 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, GRZES1545 napisał:

Czyli nie masz 100% racjonalnych dowodów aby przekonać nas do szczepień. Co do zdobyczy cywilizacji, popatrz na lata poprzednie i teraz czy haos nie jest wiekszy obecnie? ja nie odrzucam tylko nikt nie potrafi mnie konkretnie przekonać do bezpieczenstwa i skuteczności jak napisałeś tej Cywilizacji jaką jest prparat na covid. Analizując co się dzieje na świecie i wokół mnie, nie ufam tej twojej cywilizacji.

Dla

Kto Ci powiedział że istnieją 100% dowody na cokolwiek , no chyba że ksiądz .  Jednak trochę ufasz , korzystasz z wielu jej zdobyczy , choć pewności ani wiedzy o mechanizmach ich działania nie masz 

Dla przykładu, pewien Japonski wynalazca skonstruował w 2008r silnik na wodę , jego pojazd na szklance tego płynu  zdobił prawie 80km i przeszedł wszystkie testy bezpieczenstwa, niestety jego patent jak i  całe labolatorium zniknęły bez śladu, tak został przyjety przez cywilizacje ktorej bronisz🤦‍♂️ 

Słyszał wiele takich historii , i wszystkie okazywały się oszustwem .

Popatrz jak Cywilizowani ludzie niszczą w Polsce gospodarkę, likwiduje się mniejsze i większe gospodarstwa bo gdzieś u świnki znaleziono ASF, potem wybija się wszystkie zdrowe zwierzęta w strefie zapowietrzonej, zakazuje sie ludziom  hodowli ... cywilizacja = brak logicznego myślenia?

Takie postępowanie ma swoich zwolenników jak i przeciwników . Nie osiągnęliśmy jeszcze takiego poziomu wiedzy i umiejętności aby  temu przeciwdziałać  . To zawsze jest problem .

15 minut temu, V12 napisał:

Cywilizacje z karton-gipsu , zbudowana dla zysków , to zdarzało mi sie pomagać przy ściaganiu z pola , bo ropka nie posmakowała wtryskiwaczą  CR , albo elektrozaworek sie zacioł , a juz za niedługo 40 letnie Reno dzielnie pracuje od 10 lat u mnie

Za cywilizacja musi iśc jakość i odpowiedzialnosc nie tylko chec zysku . 

Jak miliony( moze więcej jak 10 mln:) )  takich jak ja  w naszym kraju , zobaczymy . Ulimatum jakie ?? że mnie nie  wpuszcza na miejskie rozrywki ?? Mam wyłożone jak tylko zyje unikałem miast , czuje sie tam jak w klatce 

Masz wybór , może znajdziesz jeszcze gdzieś  miejsce bez  cywilizacji  .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Jak ktoś się zaszczepił to wiadomo że słucha argumenty tylko jednej strony i dyskusja jest już średnia...

Ja się zaszczepiłam. Bo uważam, że to nie ma żadnego wpływu na nasze zdrowie. Ani pozytywnego, ani negatywnego. Odnosnie zdrowia i bezpieczeństwa nic się nie zmieniło. Tylko to, że jak będę potrzebowała pojechać za granicę to będę mogła. I tylko z takich powodów się zaszczepiłam. 

Nigdy nikomu nie powiedziałam, żeby się zaszczepił, albo żeby się nie szczepił. Jak komuś nie jest potrzebny "paszport covidowy" itp to nie dziwie się, że nie chce się szczepić. Jak ktoś chce się szczepić, bo dzieki temu psychicznie bedzie czul się lepiej, to tez jego sprawa. 

Ta pandemia strasznie ograniczyła nasza wolność i niektórzy tak się do tego przyzwyczaili, że teraz próbują ograniczać ja sobie nawzajem.

Dajcie spokój...

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, peugeot napisał:

Kto Ci powiedział że istnieją 100% dowody na cokolwiek , no chyba że ksiądz .  Jednak trochę ufasz , korzystasz z wielu jej zdobyczy , choć pewności ani wiedzy o mechanizmach ich działania nie masz 

Korzystam ze zdobyczy Techniki i czytam i zdobywam wiedzę sam. Jest wiele spraw udowodnionych naukowo . Mam właśnie dowody że serniczek podany właśnie przez żonę jest pyszny i zdrowy👍😎

2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Ja się zaszczepiłam. Bo uważam, że to nie ma żadnego wpływu na nasze zdrowie. Ani pozytywnego, ani negatywnego. Odnosnie zdrowia i bezpieczeństwa nic się nie zmieniło. Tylko to, że jak będę potrzebowała pojechać za granicę to będę mogła. I tylko z takich powodów się zaszczepiłam. 

Nigdy nikomu nie powiedziałam, żeby się zaszczepił, albo żeby się nie szczepił. Jak komuś nie jest potrzebny "paszport covidowy" itp to nie dziwie się, że nie chce się szczepić. Jak ktoś chce się szczepić, bo dzieki temu psychicznie bedzie czul się lepiej, to tez jego sprawa. 

Ta pandemia strasznie ograniczyła nasza wolność i niektórzy tak się do tego przyzwyczaili, że teraz próbują ograniczać ja sobie nawzajem.

Dajcie spokój...

Fajnie napisałaś, oby wiecej takich ludz. Ale przykre jest że zmusili Cię w taki sposób do szczepienie a nie była to twoja luźna decyzja.

• Like 1
Opublikowano

Kolejny temat w którym trzeba się kłócić i jeszcze się nie znudziło takie przepychanie bo i tak ten który chce się zaszczepić nie przekona tego który się nie chce i odwrotnie bo każdy ma swoje racje i sam jeszcze  decyduje. A ze wszystkimi możliwymi takimi podchodami chcą zmusić do szczepień to już inna sprawa...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roki212 napisał:

zmusić 

No własnie , chyba tyklo to podtrzymuje ta dyskusje 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mi też takie coś się nie podoba bo sam chce decydować o sobie co zrobię i tak samo takie mydlenie oczu że nikt nikogo nie zmusza no ale nie wyjadę jak się nie zaszczepie to zaraz lekarz mnie nie przyjmie zaraz do sklepu jeszcze mnie nie wpuszcza... I co z tym zrobisz nic tyle że można tak sobie popisać 🤷

Opublikowano

Napiszę to jeszcze raz , żyjemy w pewnej wspólnocie w której panują pewne zasady  , ich przestrzeganie jest podstawą jej funkcjonowania . Nie ma obowiązku szczepień , jeśli będzie  to zapewne ci którzy nie chcą będą mieli alternatywę . 

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Nie ma obowiązku szczepień

formalnie

1 godzinę temu, V12 napisał:

a juz za niedługo 40 letnie Reno dzielnie pracuje od 10 lat u mnie

a moje 29 letnie od 6 lat u mnie👍

Opublikowano

przydalo by sie zeby foliarzy i i szurow wirus troche przetrzepal- IV fala ich powinna objac, na nichwymyslony  wirus nie dzial wiec nic im sie niestanie nie zarobia na nich lekarze ani grabaze...

wiecei czemu u nas ludzie w sklepach autobusach ,urzedach nosza maseczki i szczepia sie  ??/ bo widza cmentarze pelne swiezych kwaitow i tablice oblepione klepsydrami, kazdy ma kgos z wrodzinie znajomego kto chorowal i umarl.

myslicie ze epidemia nie dotrze do waszego zadupia ??? myslcie sobie tak dalej..

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, witejus napisał:

formalnie

To wszystko zaleźy , gdzie kto jest i co robi , moja rodzina tego nie odczuwa , leczylismy sie zawsze w 70 % prywatnie , a za granice sie nie jeździ . W małych miejcowosciach ludzie nie sa napuszczeni na siebie , tak że w firmach 

Przerypane maja kierowcy , wielu ziomów juz na poczatku zrezygnowalo z TIRA i nie wrócą na niego w trybie miedzy narodowym 

10 minut temu, jacus napisał:

IV fala 

A niby co się zmieni , że inne imie nadali ?? na moim zadupiu:Dw srodku PL , statystyki w normie wiec czym straszysz ?? Kazdy miał kogos odwazne swierdzenie , ale jak bardzo nie prawdziwe , a po pierwsze brak słuzby zdrowia to i nie winni ludzie umierają 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

myslicie ze epidemia nie dotrze do waszego zadupia

myśl żeby do twojego zadupia nie dotarła i na tobie świeże kwiatki nie leżały,martw się o siebie

• Like 1
Opublikowano

ciebie juz raz przetrzepalo wiec moze wystarczy.. poszukaj sobie danych dla powatu krakowskiego i proszowickiego i wyciagnij wnioski sam.. 

v12-bylem z sanatorium z takimi chlopakami ktorzy wszedzie mieli po 400 km czy w gory czy nad morze, skad oni byli ?, chyba z okolic konina.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

ciebie juz raz przetrzepalo wiec moze wystarczy.. poszukaj sobie danych dla powatu krakowskiego i proszowickiego i wyciagnij wnioski sam.. 

v12-bylem z sanatorium z takimi chlopakami ktorzy wszedzie mieli po 400 km czy w gory czy nad morze, skad oni byli ?, chyba z okolic konina.

A ja nie twierdzę , że NIKT tutaj nie zmarł , dla mojej osoby wnioskowanie statystyk z mojej okolicy , nie budzi strachu , do tego też znam duzo co mieli pozytyw. 

Druga sprawa , mnie boli tylko ten realny przymus , ale co tam i tak szur i foliarz 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, akooo napisał:

A kto to foliarz jest?

Co sie nie szprycuje , i nie wierzy że swirus to przyszedł z natury tak przypadkowo i opanował caaaały swiat nawet mysia dziure  :D np. z nietoperza i innego dzikiego weża

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A to już będę wiedział jakby co 😁

A to już będę wiedział jakby co😁

Opublikowano
19 minut temu, V12 napisał:

Co sie nie szprycuje , i nie wierzy że swirus to przyszedł z natury tak przypadkowo i opanował caaaały swiat nawet mysia dziure  :D np. z nietoperza i innego dzikiego weża

a te poprzednie epidemie -zeby daleko nie siegac hiszpanka z lat 20 XX w wiecej ofiar niz I wojna ??? albo aids ??? ptasia grypa swinska to co ??? 

wasze wywody maja jeden slaby punkt-to nie pierwsza i wyjatkowa epidemia wczesnie winni byli zydzi,czarownice, koty, zle duchy i uroki a teraz co ??? 

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

ciebie juz raz przetrzepalo wiec moze wystarczy

nic mnie nie przetrzepało ,to ciebie trzepie ta ,,wszczepionka" patrząc na to co wypisujesz

31 minut temu, V12 napisał:

, i nie wierzy że swirus to przyszedł z natury tak przypadkowo i opanował caaaały swiat

Już udowodniono że wirusa stworzyli chińczyki do spółki z amerykanami,jeden argument mniej

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jacus napisał:

To czytaj uważnie  Te dane ilu ludzi umiera na sam covid? Jeśli można im wierzyć   to w wypadkach samochodowych wiecej ludzi umiera.  Pisane tu było o szczepieniach i wnioskach w innych krajach, 80% zaszczepionych i efekty gorsze niż kraje bez szczepień🤔 Jak to możliwe?

Edytowane przez GRZES1545
  • Thanks 1