Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Lecialem ale za malolata (chyba 16 lat mialem ) na simsonie , przez sarne . nie doznalem duzych obrazen ze wzgledu ze wywialo mnie na pole w lan żyta , zamiast na asfalt bo wtedy by bylo gorzej 

Nie zniechecilo mnie to ale to nie ma nic do rzeczy . 

Sam przyznales i tutaj dziwnie sie zgadzamy ze wiekszosc wypadkow to wymuszenia ze strony auta motor jest maly i ma jedno swiatlo , dlatego nie zauwazenie kosztuje bol lub smierc motocyklisty

Generalnie to mysle ze Twoja ocena ze jestem dawca choc nie wiesz jak i czym jezdze , wziela sie z tego ze otwarcie mowie ze nie boje sie swirusa jaki by kolwiek nie byl , plus to ze obawiam sie przymusu . 

Oczywiscie najlepesza profilaktyka jest na niego niewsiadac . ale ja nigdy nikogo nie przekonywalem jakie to cudowne'

A to kto ile ma mocy , nie ma znaczenia bo ja dawkuje czlowiek . dla sredniego moto wystarczy 40km a dla samochodu pokroju passata 75km zeby juz przekraczac dozwolona predkosc autostradowa . a wiele aut ma okolo 150km a motory srednio 75 km . a mimo to potrafia jechac 50 czy 90 . wiec nie maszyna a kierowca stanowi zagrozenie 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 godzin temu, Pablo1970 napisał:

Wszystkim    porypańcom    którzy   nie   chcą  się   szczepić   powinni     do.......ć   karę  bo  to  nie   jest   tylko   ich  sprawa   bo   żyją  w  społeczeństwie  i   więc   powinni  się   dostosować    dyskutować  nie   warto  bo  do   takiego   zakutego   łba   i   tak   nic   nie    dotrze ☹️

Ludzie chcą się szczepić tylko teraz niedługo sierpień i lekarze chcą jechać na urlop i nie zamawiają już szczepionek żeby przed sierpniem wszczepić i mieć wolne bo im za ten urlop i tak płacą i muszą wykorzystać.

Opublikowano

Jesteś obywatelem państwa , to zobowiązuje cię do przestrzegania zasad tego państwa i jest to rodzaj umowy zawartej przez naszych przodków . Możesz się " wypisać " ale wtedy nie będziesz miał wielu praw lub nawet żądnych .

Opublikowano

A mam pytanie do znających temat.. Kuźde czemu wycofali tego J&J? Jak jeszcze niedawno był polecany? Jak mamy mieć zaufanie do tych lekarzy? Ja się grzecznie pytam ale najchętniej to bym.......straszne

Opublikowano (edytowane)

Nie wycofali to szczepionka jedno razowa,Wszyscy to robią jak wyjeżdżają za granicę już jeden zastrzyk i masz paszport kowidowy unijny i można za granice wyjechać nie mieć kwarantanny.

Po innych na dwa zastrzyki paszport dostajesz po drugim zastrzyku a zastrzyk od zastrzyku nawet 5 tyg.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Jesteś obywatelem państwa , to zobowiązuje cię do przestrzegania zasad tego państwa i jest to rodzaj umowy zawartej przez naszych przodków . Możesz się " wypisać " ale wtedy nie będziesz miał wielu praw lub nawet żądnych .

Jakich zasad? A jakie obowiązki wobec obywatela ma państwo wiesz?

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Nie wycofali to szczepionka jedno razowa

Już mi dwie osoby powiedziały że wycofali to jak to jest? 

Opublikowano
1 minutę temu, tess napisał:

A mam pytanie do znających temat.. Kuźde czemu wycofali tego J&J? Jak jeszcze niedawno był polecany? Jak mamy mieć zaufanie do tych lekarzy? Ja się grzecznie pytam ale najchętniej to bym.......straszne

A kto to wie, prawdy się nie dowiesz, wiem tyle że  USA zaczęło badac sprawę jak kilka osób zmarło  w tym jakiś żołnierz. Astra też wycofana. 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Pablo1970 napisał:

Wszystkim    porypańcom    którzy   nie   chcą  się   szczepić   powinni     do.......ć   karę  bo  to  nie   jest   tylko   ich  sprawa   bo   żyją  w  społeczeństwie  i   więc   powinni  się   dostosować    dyskutować  nie   warto  bo  do   takiego   zakutego   łba   i   tak   nic   nie    dotrze ☹️

Zaszczepiłeś się tą skuteczną szczepionką? to czego się boisz niezaszczepionych?  całkiem wam widzę odpie*dala po tej szczepionce.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
22 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A jakie obowiązki wobec obywatela ma państwo wiesz?

Pewnie odpowiedziałby ,że jednym z obowiązków jest zapewnienia skutecznej ochrony zdrowia obywateli .Podejrzewam że się boi to powiedzieć

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, tess napisał:

Dziwne to jakieś czuje się jak w tym kawale

image.png

Wszystko zależy na którym miejscu czujesz się w tym kawale.   :P mam nadzieję że nie w tym pod strzykawką.   :P

Opublikowano (edytowane)

Mi się wydaje że z każdym rokiem będziemy wiedzieć więcej o tej chorobie i trzeba nam czasu.. To co się teraz dzieje z tymi przekupstwami itd to tragedia i źle się to skończy zapewne🤕 szkoda, że wzięłam w tym udział. 

Nie pytaj shon bo ta na covida to pryszcz w porównaniu z hydrokortyzonem na odczulenie w tyłek😂🤦‍♀️

Edytowane przez tess
Opublikowano
13 minut temu, witejus napisał:

Pewnie odpowiedziałby ,że jednym z obowiązków jest zapewnienia skutecznej ochrony zdrowia obywateli .Podejrzewam że się boi to powiedzieć

Nie ma w 100% skutecznej ochrony zdrowia .

Opublikowano
12 minut temu, tess napisał:

To co się teraz dzieje z tymi przekupstwami itd to tragedia i źle się to skończy zapewne🤕 szkoda, że wzięłam w tym udział. 

Ale czego żałujesz? to że się zaszczepiłaś czy że będziesz brała udział w losowaniu miliona?    :P

Opublikowano

bo to problem tylko później z tego. no co z tą kasą zrobić... 🙆‍♂️