Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

jeszcze chwila

zadna chwila nie stanie sie nic , wiekszośc  wierzy że to natura , że podróże , ze zwierzeta itp . 

Ludzie dali odebrać soebie pomoc medyczną za wałsne cięzkie pieniądze  , straciłem nadzieje dawno temu 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

zacznie się napuszczanie zaszczepionych na nie zaszczepionych

A to pewne , ale co mi zrobi ??? :)

Opublikowano

Zasady  ustala  się wspólnie , są one znane i wiadomo czemu służą . Jeśli ktoś przestrzega norm których nie rozumie , nie wie czemu służą   to nie są to zasady a wiara przekazywana np z pokolenia na pokolenie .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

co i kto ci zrobi?

No w kontekście co Kolega napisał że napuszczanie . np wyszprycowany sie zacznie do mnie pluć że ja nie wziołem i co mi zrobi ??

Po wyzywa mnie czy zacznie łapami machać ?? 

Ja mam to w 4 

Do tego idealną  jak na razie sytuacje  zawodowa ze nikogo nad sobą , więc zaden kacyk mi niczego nie narzuci 

Jak sąsiad czy osoba z otoczenia to zrobi to jest skreślona jej strata ja mam wierne stado i domowników  , o podobnych pogladach 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, V12 napisał:

No w kontekście co Kolega napisał że napuszczanie . np wyszprycowany sie zacznie do mnie pluć że ja nie wziołem i co mi zrobi ??

Po wyzywa mnie czy zacznie łapami machać ?? 

może nie dosłownie choć i tak może być bo bandy zaszczepionych mogą napadać na nie zaszczepionych ,ale tu głównie chodzi o przymus moralny i prawny

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

prawny

"Papier wszystko przyjmie  " :D

Kwestia uporu i nakładów ...

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Na razie to  jest straszenie a zycie płynie , każdego sprawa 

Bede sie martwił jak realnie mnie to bedzie mogło dotknąc , ale raczej do tego nie dojdzie , bedzie segregacja nie których usług z których prawie nei kożystałem nigdy .

Bardziej to dotyczy ludzi z miasta , bo to ich rozrywki 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Są ale , np ja nie widze nic eksytującego w tym żeby iść do knajpy i jesc kiepska pizze i pić koncernowe piwo w 2 x wiekszej cenie . moja Pani mi zrobi 10x lepszą do tego popije kraftowym piwem . Albo słuchać darcia w tłumie na koncercie , mój sprzet audio gra pod moje preferencje 5x lepiej 

W wolnym czasie polatam , po fajnych terenach na moto , posiedze i popływam   nad jeźiorem , i pojde do lasu 

Tam nie ma kamer i kontroli .

To takie dziwne ?? Ile ludzi tyle upodobań 

Na wakacje to tylko mazury , czy myslisz Kolego że ktos w jakieś agroturystyce , bedzie sprawdzam czy jestem po szprycy :D , zawsze moge wypozyczyc kamper , opcji jest wiele tylko trzeba chcieć i ... przeznaczyć czasem nie mały hajs 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jacus napisał:

to u was nie ma miast ??  dziwne jest ich praiwe tysiac czyli ze 3 na powiat powinno przypadac.

te dawne epidemia to kto wymyslal jesli nie bylo gatesa i sorosa ?????????? nie bylo firm farmaceutycznych ani swiatowego rzadu ??

https://www.miesiecznik.krakow.pl/teksty-z-miesiecznika/trad-dzuma-ospa-i-inne-zarazy/

Tylko porównaj  jak kiedyś ludzie umierali i co jest teraz ? Bez tv każdy  wiedział że jest zaraza, ludzie na ulicach padali jak muchy, teraz gdyby każdy wyłączył tv to mało kto pomyślał by że to nowy wirus.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Kogoś mi przypominasz @V12

Pozytywnego czy negatywnego w Twoim odczuciu ?? 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, witejus napisał:

ja bym nie lekceważył,bagatelizował

Lekceważyć i bagatelizować już  dawno powinniśmy przestać ale poczynania rządu w tych kwestiach. Powoli małymi krokami widać że realizują plan. Wszystko nad czym debatują to wprowadzają.

Opublikowano
8 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Tylko porównaj  jak kiedyś ludzie umierali i co jest teraz ? Bez tv każdy  wiedział że jest zaraza, ludzie na ulicach padali jak muchy, teraz gdyby każdy wyłączył tv to mało kto pomyślał by że to nowy wirus.

moze u was.. u nas to na tablicy ogloszen wisialo po kilka klepsydr na raz. idziesz na cmentarz i wszedzie nowe groby , swieze wience ,nowe nagrobki. 

kazda gmina musi sporzadzic co roku raport o stanie gminy mn, wyliczaj zgony dla kazdej wsi i porownuja z poprzednimi laty-u mnie wzrost o 18 %, sprawdzcie jak jest u was.

Opublikowano (edytowane)

Ludzie zaczeli zyć dłużej tylko dzieki , aktywnej opiece zdrowotnej , kiedy ta się zabrało wynik jest łatwo przewidywalny 

Na szczescie w mojej gminie , norma sie duzo nie zwiekszyła , ale wierze ze sa miejsca że tak 

Moge tylko przytoczyć oficjalne statystki gdzie ilośc nadmiarowych odejść bez dopisanego tesciku  jest ogromna w porównaniu do 2019 

Takie to statystyki niech kto zainteresowany poszuka . 

Jest to spowodowane tym co napisałem u góry tego postu .

Ale to poczatek góry lodowej , ochrona zdrowia nie wróciła do normy bo jej nie ma , brak profilatyki , strach bedzie rodził ciagłe tragedie z nie leczonymi i zaniedbywanymi  chorobami 

A nawet gdyby jakims cudem wróciła , to nawał ludzi którzy potrzebuja pomocy  konsultacji  bedzie tak wielki ze trzeba bedzie czekac lata na zabiegi czy wizyty , nawet w prywatnym sektorze juz jest problem bo czas oczekiwania to minimum miesiąc

Wrócilismy do czasów , że śmierć moze przynieśc wyrostek robaczkowy , zwyczajnie na czas nie będzie miał kto zrobic operacji 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał:

moze u was.. u nas to na tablicy ogloszen wisialo po kilka klepsydr na raz. idziesz na cmentarz i wszedzie nowe groby , swieze wience ,nowe nagrobki. 

kazda gmina musi sporzadzic co roku raport o stanie gminy mn, wyliczaj zgony dla kazdej wsi i porownuja z poprzednimi laty-u mnie wzrost o 18 %, sprawdzcie jak jest u was.

Ludzie boją się pójść do lekarza; zaniedbują pierwsze symptomy dolegliwości innych chorób, które powinny być zdiagnozowane odpowiednio wcześniej. To jest prawda.

Zamiast siedzieć w przychodniach siedzą w domach, ponieważ oprócz covida nic się nie liczy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

U nas co roku są różnice, raz spadki raz wzrosty. Nie ma znaczącej różnicy obecnie.

Opublikowano
55 minut temu, peugeot napisał:

Piszecie nieprawdę , szpitale funkcjonują  , wykonuje się zabiegi i leczy ludzi . Był problem i wynikał z nieprzygotowania do pandemii , ale kto był na to przygotowany . 

Nie napisałam, że nie funkcjonują, tylko, że pewna grupa ludzi została skutecznie zastraszona i utwierdzona w przekonaniu, że priorytetem jest co-vid;

np. nas w lutym były darmowe badania rezonansem na starach gratach w akademii, szpital jest po prostu logistycznie inaczej podzielony.

Opublikowano (edytowane)

Mutacja Delta groźna także dla zaszczepionych. Niepokojące dane z Izraela .

Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, aby wszyscy, nawet w pełni zaszczepieni, nadal nosili maski ze względu na wysoce zakaźny wariant. Deltą mogą zarazić się nawet osoby w pełni zaszczepione - informują władze Izraela. 

A jest jeszcze nowy wariant LAMBADA - ale o tym wariancie mało powiadają w natarciu DELTA .

Ludzie nie mogą czuć się bezpiecznie tylko dlatego, że otrzymali dwie dawki. Wciąż muszą się chronić – powiedziała dr Mariangela Simao, zastępca dyrektora generalnego WHO ds. dostępu do leków. - Ludzie muszą stale używać masek, przebywać w wentylowanych pomieszczeniach, myć ręce, ćwiczyć, unikać tłumów. - mówiła Simao na konferencji w Genewie.

"W pełni zaszczepione osoby, które miały kontakt z nowym wariantem SARS- CoV-2, będą poddawane kwarantannie" - przekazał w środę Chezy Levy, dyrektor generalny izraelskiego ministerstwa zdrowia, o czym pisze gazeta "Haaertz".

Edytowane przez galan99