Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

już widzę co się będzie działo w szkołach po wakacjach z dziećmi nie zaszczepionymi,te wrzaski rodziców dzieci zaszczepionych że oni nie zgadzają się by ich dzieci chodziły do tej samej klasy ,szkoły z dziećmi nie zaszczepionymi

Poto jest paszport cowidowy żeby segregowac. Do tej pory stan zdrowia był tajny. Nawet jak ktoś był nosicielem hiv  to mógł się z tym ukrywać. 

Opublikowano

Tak tak teraz ludzie mają chodzić na smyczy i być posłuszni , potulni o to chodzi ludzie zatracili swoją wartość stali się własnością kilku durni tego świata i kasa rządzi .

Opublikowano
6 minut temu, V12 napisał:

Pełna zgoda , ale robie to swiadomie  i w jakims celu 

A nie pod przymusem i bez celu , bo ja takiego celu nie widze i nie zobaczę 

a co za różnica czy świadomie czy nie?, jak nie widać różnicy to po co przepłacać😀

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

W pół roku stworzyli parę cudownych preparatów i koniec. Gdzie są nowe ulepszone wersje lub kolejni producenci?

gdzie są leki na covid? nikt nie produkuje? nikt nie próbuje wynaleźć?dlaczego zabrania się nawet mówić o lekach już istniejących jak amantadyna i jeszcze innych których nazw nikt nie podał a które też są skuteczne.Na grypę są leki ,na inne choroby wirusowe są a o covidzie cisza.Na ASF do dziś nie wynaleziono żadnej szczepionki mimo że powoduje miliardowe straty na całym świecie ,na covid w pół roki i mamy szczepionki

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, witejus napisał:

już widzę co się będzie działo w szkołach po wakacjach z dziećmi nie zaszczepionymi,te wrzaski rodziców dzieci zaszczepionych że oni nie zgadzają się by ich dzieci chodziły do tej samej klasy ,szkoły z dziećmi nie zaszczepionymi

Dalej pytam, skoro zaszczepieni to czego się boją, durny naród czy wszczepiają im strach przy okazji, by bać się nawet własnego cienia? 

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Zaszepieni czy nie będą roznosić tak samo wirusa i tyle... Wiec ogłupienie narodu jest.... Jaki to ma cel?...... A teraz to durnie mają  władze i nikt prawdy nie powie bo same są tumaki i tyle.... 😜

Opublikowano
10 minut temu, deSilva napisał:

skoro zaszczepieni to czego się boją,

tego samego co przed szczepieniem ,już oficjalnie się mówi że szczepionka przed niczym nie chroni tylko ma powodować że łagodniej przechorują covida

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Roman4321 napisał:

a co za różnica czy świadomie czy nie?, jak nie widać różnicy to po co przepłacać😀

No wiesz Kolego , może przyjda kiedyś i każą po swoim podwórku skakac na jednej nodze , ot taki przymus inaczej kara .

Albo jeść chwasty z pola , a co to tez zielone , nie zrozumiem nigdy takiego podejscia jak mozna pozwolic zeby obcy ludzie mogli manipulowac a tym bardziej zdrowiem ...

Tym przykladem wydedukuj co mam na mysli 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał:

tego samego co przed szczepieniem ,już oficjalnie się mówi że szczepionka przed niczym nie chroni tylko ma powodować że łagodniej przechorują covida

No właśnie, wciąż się coś mówi, a za trochę się to zmienia. Większość bez szczepionki  łagodnie przechorowała, zwykła grypa też nie dla wszystkich łagodna i nie wszyscy ją przeżywają.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)

Za pare latek , okameruja nam pola , obejścia wystawisz ch*ja za potrzeba na polu a dron zmierzy jego zwis 

Zabronią pracy Zetorem , Ursusem , Bizonem bo nie ma PDF !!! I Adblue

Tego wszyscy chca żeby ciagle był nad nimi kacyk , co sie smieje popijajac szampana na karaibach??

To pokolenie moich ojców doprowadzi to tego że my pokolenie 30 latków i młodsze bedzie zyło po czyjes dyktando nawet w błachych sprawach

Oczywiście porzadek musi byc ale ten co był jest wystarczajacy a nadet zbyt duzo chcą wiedziec 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jakakolwiek szczepionka to nie tarcza odbijającą wirusy  , to preparat uczący  rozpoznawać i zwalczać wirusy które dostały  się do organizmu i próbują się namnożyć , nikt poważny nigdy nie mówił że szczepienie daje 100% zabezpieczenia , tak samo przechorowanie nie zabezpiecza wszystkich przed ponowną infekcją . 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, V12 napisał:

Za pare latek , okameruja nam pola , obejścia wystawisz ch*ja za potrzeba na polu a dron zmierzy jego zwis 

Zabronią pracy Zetorem , Ursusem , Bizonem bo nie ma PDF !!! I Adblue

Tego wszyscy chca żeby ciagle był nad nimi kacyk , co sie smieje popijajac szampana na karaibach??

To pokolenie moich ojców doprowadzi to tego że my pokolenie 30 latków i młodsze bedzie zyło po czyjes dyktando nawet w błachych sprawach

Oczywiście porzadek musi byc ale ten co był jest wystarczajacy a nadet zbyt duzo chcą wiedziec 

Jakie Ad Blue. Za parę lat to tego nikt nie będzie już chciał.

Opublikowano (edytowane)

Nie tylko , każda branża , ma być kombinatem , masz robic na małą grupkę  kacyków co siedza nad tobą w danym konsorcujm  ,

a oni wertuje nowy katalog Ferrari oraz jachtów 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
peugeot napisał:

5 minut temu, HF86 napisał: W pół roku stworzyli parę cudownych preparatów i koniec. Gdzie są nowe ulepszone wersje lub kolejni producenci? gdzie są leki na covid? nikt nie produkuje? nikt nie próbuje wynaleźć?dlaczego zabrania się nawet mówić o lekach już istniejących jak amantadyna i jeszcze innych których nazw nikt nie podał a które też są skuteczne.Na grypę są leki ,na inne choroby wirusowe są a o covidzie cisza.Na ASF do dziś nie wynaleziono żadnej szczepionki mimo że powoduje miliardowe straty na całym świecie ,na covid w pół roki i mamy szczepionki

Przecież sam profesor Simon mówił że amantadyną jest bardzo niebezpieczna. Lek który ma kilkadziesiąt lat jest bardziej "niebezpieczny" niż kikkumiesieczna szczepionka🤷‍♂️😂

Andpol napisał:

Zaszepieni czy nie będą roznosić tak samo wirusa i tyle... Wiec ogłupienie narodu jest.... Jaki to ma cel?...... A teraz to durnie mają  władze i nikt prawdy nie powie bo same są tumaki i tyle.... 😜

Mi się wydaje żeby starzy i chorzy ludzie wcześniej poumierali. Wtedy państwa zaoszczędza na leczeniu i emeryturach. 🤔

deSilva napisał:

A ci dziwnym trafem umierać będą na choroby współistniejące, tylko nie na cowid.

1 minutę temu, Roman4321 napisał:

zaszczepieni też będą umierać i jak tu wyłapać po czym zeszli czy po szczepieniu czy na inne takie a podejrzenia padną li tylko na niewinne placebo w szczepiące😥???

Najpierw umierają na covid z chorobami współistniejącymi a później będą umierać na te choroby współistniejące lub że starości bo przecież nie z winy szczepionki

witejus napisał:

5 minut temu, HF86 napisał:

W pół roku stworzyli parę cudownych preparatów i koniec. Gdzie są nowe ulepszone wersje lub kolejni producenci?

gdzie są leki na covid? nikt nie produkuje? nikt nie próbuje wynaleźć?dlaczego zabrania się nawet mówić o lekach już istniejących jak amantadyna i jeszcze innych których nazw nikt nie podał a które też są skuteczne.Na grypę są leki ,na inne choroby wirusowe są a o covidzie cisza.Na ASF do dziś nie wynaleziono żadnej szczepionki mimo że powoduje miliardowe straty na całym świecie ,na covid w pół roki i mamy szczepionki

Przecież sam profesor Simon mówił że amantadyną jest bardzo niebezpieczna. Lek który ma kilkadziesiąt lat jest bardziej "niebezpieczny" niż kikkumiesieczna szczepionka🤷‍♂️😂

ogarek napisał:

Mi się wydaje żeby starzy i chorzy ludzie wcześniej poumierali. Wtedy państwa zaoszczędza na leczeniu i emeryturach. 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Bercik92 napisał:

Przecież sam profesor Simon

dobrze że mi przypomniałeś nazwisko ,w jednym z filmów na yutubie w odpowiedzi na nie wygodne pytania zadawane przez lekarzy stękał i dukał wyuczone formułki aż się spocił z wysiłku nie potrafiąc nic sensownego odpowiedzieć.W skrócie jego odpowiedź brzmiała ,szczepić się i nie gadać

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

kolejnemu musze napisac ze nie zycze mu zle ale chcialbym zeby zachorowal-wtedy pogadamy,  jesli choroba to sciema, nieszczepiac sie sam chcesz zachorowac,wiec ja ci zycze jak najlepiej,no nie ?? 

Kolejny wystraszony polaczek. 🤦‍♂️

O czym ty wogule chcesz gadać z osobami które przeszły covid19?

Jestem po ckovidzie który przeszłem z rodziną jesienią 2019 roku .

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Kolejny wystraszony polaczek. 🤦‍♂️

O czym ty wogule chcesz gadać z osobami które przeszły covid19?

Ja mogę o covid pogadać?  Robiłeś wtedy test na niego?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRIMO napisał:

Dokładnie ,  końcówka grudnia  2019 , dziwna szybka goraczka domownikow w tym moja  , zero węchu jak już nie czujesz fajki która palisz to jest cos na rzeczy . lekkie osłabie ale bez tragedii , i ból miesni 

Od tego czasu nawet nikt kataru nie miał i gardła 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 6465 napisał:

Z testami to wiesz, kolega  miał zapalenie płuc, robił testy, wyszły dwa negatywne, a leżał na cowid 18 dni.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Testu nie robiłem ale jestem na 1000% pewien że to covid19 bo prawie dwa tygodnie bardzo źle się czuliśmy a jeśli by to była zwykła grypa to max 6-7 dni by trzymało. 

Ty omal ze świętym Piotrem byś się spotakał a mnie przetelepało jak nigdy.