Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolejnemu musze napisac ze nie zycze mu zle ale chcialbym zeby zachorowal-wtedy pogadamy,  jesli choroba to sciema, nieszczepiac sie sam chcesz zachorowac,wiec ja ci zycze jak najlepiej,no nie ?? 😂

bajki to moze opowiadac ktos kto nie byl chory ,nie przetestowal tego na wlasnej skorze, nie widzial cial we workach, nie zna dziesiatek osob ktore byly chore ,wyladowaly w szpitalu albo umarly.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał:

kolejnemu musze napisac ze nie zycze mu zle ale chcialbym zeby zachorowal-wtedy pogadamy,  jesli choroba to sciema, nieszczepiac sie sam chcesz zachorowac,wiec ja ci zycze jak najlepiej,no nie ?? 😂 bajki to moze opowiadac ktos kto nie byl chory ,nie przetestowal tego na wlasnej skorze, nie widzial cial we workach, nie zna dziesiatek osob ktore byly chore ,wyladowaly w szpitalu albo umarly.

Prawdopodobnie jesienią przechodziliśmy kowid... To jest zwykła grypa... Jedynie brak czucia zapachu czyni go "wyjątkowym"

9 godzin temu, deSilva napisał:

Właśnie, straszą 4 falą, a tylu będzie zaszczepionych, ciekawe kto będzie tak chorował?

Zaszczepieni 😆 K. Krawczyk też się zaszczepił i zaraził się i zaraz zmarł...

1 godzinę temu, peugeot napisał:

9 godzin temu, V12 napisał:

Oj tak 

Tacy rycerze bez zbroi tacy odwazni do eksperymentu  , zalozyli niby zbroje a boją sie gołej pięści ,

taka zbroja niewidka :)

Wykluczam tych którzy mają tolernację i robią to ALE nie namawiają , wyzywają i dyskryminują   ,  ja to szanuje ich sprawa :)

W końcu według mnie to objaw obawy że jednak cos może nie działać...

Bo odpowiedzialność za innych to  coś czego niektórzy nie rozumieją . Częściowe szczepienie które nie powstrzyma wirusa daje czas na jego dalsze mutacje co może dać nieprzewidywalne konsekwencje . 

O tym  kto kogo bardziej poniża to można się dowiedzieć na tym forum .

Chyba w Izraelu o tym pisali ze szczepienia powodują mutacje

9 minut temu, jacus napisał:

kolejnemu musze napisac ze nie zycze mu zle ale chcialbym zeby zachorowal-wtedy pogadamy,  jesli choroba to sciema, nieszczepiac sie sam chcesz zachorowac,wiec ja ci zycze jak najlepiej,no nie ?? 😂 bajki to moze opowiadac ktos kto nie byl chory ,nie przetestowal tego na wlasnej skorze, nie widzial cial we workach, nie zna dziesiatek osob ktore byly chore ,wyladowaly w szpitalu albo umarly.

Prawdopodobnie jesienią przechodziliśmy kowid... To jest zwykła grypa... Jedynie brak czucia zapachu czyni go "wyjątkowym" i jeszcze nie słyszałem aby ktoś ze znajomych zmarł na covid jeden starszy pan znalazł się w szpitalu ale wyszedł z tego. A o zgonach po szczepieniu to słyszy się co jakiś czas 

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano (edytowane)

Gdyby opieka medyczna nie została zlikwidowana w marcu 2020 , to nie było by tyle  czarnych worków 

Ale co jak tam wiem , ja zyje , pracuje , nie postrzegam swiata przez elektroniczny ekran 

Nie dano mi pracy zdalnej musze sobie radzic w tym niebezpiecznym jak ze swiecie 

Ja tez widzę tragedie ludzi których trawią , setki groźnych chorób  albo nagłe wypadki bez pomocy .

Na prywatne leczenie stracili majatki , dla wielkiej "inteligencji" CHWILO TRWAJ $$$$ PŁYŃ

Nawet głupiej rany jest problem zszyć tylko odsyłaja od jednego drugiego ale co ja tam wiem , taki chłopek roztropek , bez "tytułow" naukowch

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

a o zgonach bez powodu przypisywanych covidovi słyszałeś?

Chłopak , 30 lat wypadek z porażeniem prądem , tylko straż na czas przyjechała i reanimowała , może gdyby na czas ktos przyjechał ze sprzetem to by przezył i nawet był w pełni sprawny 

A tamci co robili ?? Jeździli zrobić szybki test , bo ktos wiosną dostał sezonówki a jak zobaczył temp około 38 C to dostał ze strachu dusznosci ?? 

Takie historie słyszę , jak ostatnio że od szpitala do szpitala pojazdy woża na szycie reki bo na miejscu nie ma kto ...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Młody chłopak po dwudziestce covida przeżył ale taki słaby że na nogach ledwo stoi a przed okaz zdrowia i niech ktoś nie pier**li że covida nie ma jak sam zachoruje to się przekona jeśli przeżyje.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A slyszales ze po grypie mozna dostac zapalenia serca ?? i jego sprawnosc spadnie do 10% , to ryzko bylo jak swiat istnieje . 

Ale dla mnie to nie ma znaczenia , swiat jest pelen niebezpieczenstw 

Boisz sie szprycuj sie , masz na broszurce(za ktora nikt nie odpowiada:D 🤣) ze Cie chroni wiec , dopuki mnie nie zmuszasz mi to lotto 

Ładuj nawet w siebie co 3 miesiace , co mi to tego ?? 

Kilku znajomych zgasiłem tym obrazkiem kiedy w masce paradowali 

szcze.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.06.2021 o 07:17, GRZES1545 napisał:

I wytłumacz mi jeszcze skoro to takie sprawdzone to dlaczego testują to w Polsce na dzieciach w wieku 6mies do 11 lat?

To świadczy o totalnej słabości decydentów, zero charakteru, mądrości, charyzmy. W polityce światowej nie lubią takich uległych, bo Ci nadają się jedynie na rynek zbytu, czyli staliśmy się testerami/to jest "dbałość"-> ryzykowanie życia najsłabszych i nieświadomych/. Aż dziw, że są ludzie, którzy uwierzyli, że politykom chodzi  o dobro obywateli. 

Są  prawdziwi lekarze, którzy  naprawdę leczą i mają ambicje, aby we własnym zakresie stale się dokształcać przez całe życie( na tym to polega) i robić badania a przede wszystkim mieć wątpliwości i dociekać . Nie osiadają na laurach jak zwykła piguła na służbie, która święcie i bezkrytycznie wierzy w wytyczne. 

Przykre jest to, że choć mamy przecież w Polsce mądrych wszechstronnych indywidualistów, specjalistów z różnych dziedzin, to  rządzący nie dopuszczają ich do władzy. Dlaczego..... ponieważ nie mogą mieć wokół 'mądrzejszych' od siebie i obnażyć swej beznadziei, iż ich rządzenie to papugowanie za czołowymi państwami i uległość wobec nich, w celu zaskarbienia jakiś utopijnych względów nie patrząc na  dalekosiężne konsekwencje.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
22 minuty temu, witejus napisał:

a o zgonach bez powodu przypisywanych covidovi słyszałeś?

Słyszałem , i wielu innych tego typu  przypadkach też . Tego typu nadużycia były i przed covidem . 

Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Tego typu nadużycia były i przed covidem

🤣jak mogły być przed covidem jak go nie było?piszę wyraźnie o przypisywaniu covidovi zgonów których przyczyną nie był covid

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, peugeot napisał:

Słyszałem , i wielu innych tego typu  przypadkach też . Tego typu nadużycia były i przed covidem . 

Gorzej , jak takie same cuda wianki są wokoł tej szprycy , tego juz z ciała nie usuniesz 

jak to mawiaja "co nagle to po diable... " 

pracując kilka lat wstecz w transporcie i znajac od kuchni  to mam wieeelkie obawy czy jeden z cudownych specifików jest u nas dobrze transportowany i magazynowany 

Temperatura -70 C ...

Dlatego dmucham na zamarzniety lód... ogólem przez 1.5roku  nie mam powodów zeby byc tym zainteresowany tak samo jak nigdy nie byłem zainteresowany czyms na grypę , jedynie przymus wymusi na mnie pewne działania zaradcze 

A i rada dla tych co pieją , że za dzieciaka kazdy dostał palete chemii , nie widzielićie naszych ksiązeczek , nie wiecie jakie mamy uczulenia i przeciwwskazania , jakie były reakcje bo przyjeciu tej chemii 

oraz nie znacie faktycznego stanu zdrowia danej jednostki i przeciwskazań , no przecież wyjdzie taki żeluś w TV i mówi bezpieczne i skuteczne :D

A wasze szklane kule przewidywalnosci  sa raczej słabe , bo w sumie ich nie ma  zastapione zostały przez TV 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@peugeot wytłumacz sensownie dlaczego w żadnej z publicznych telewizji czy radio nie znajdziesz debaty w której uczestniczyliby zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy szczepień i ci lekarze którzy mają wątpliwości w tym temacie?.Jedyny program w tym temacie gdzie uczestnikami byli lekarze wirusolodzy ,epidemiolodzy fachowcy i praktycy w tej sprawie  ,mający wątpliwości,który miał być wyemitowany w TVP został zdjęty z anteny tuż przed emisją.Dlaczego producenci szczepionek ,lekarze i rządy nie chcą brać odpowiedzialności za skutki uboczne a nawet prezes jednej z firm produkujących szczepionki nie chce się szczepić swoją własną szczepionką🤣,a równocześnie jest taki wściekły nacisk by zmusić wszystkich do zaszczepienia

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

A o zgonach z powodu covid-19 nie słyszałeś , dziwne . 

No pewnie nie słyszałeś, bo jakoś się nie mówi o zgonach chorych po zaszczepieniu. Dziwne nie?

1 godzinę temu, Andpol napisał:

Młody chłopak po dwudziestce covida przeżył ale taki słaby że na nogach ledwo stoi a przed okaz zdrowia i niech ktoś nie pier**li że covida nie ma jak sam zachoruje to się przekona jeśli przeżyje.

Ale nikt nie mówi że cowida nie ma, człowieku! mamy zastrzeżenia do szczepionek i tyle.

Opublikowano

Niemcy nie wyrazili zgody by przeprowadzać testów preparatem na dzieciach zbyt ryzykowne .

k**wa a w Polsce dawaj robimy badania bo kasa będzie h*j z dziećmi a rodzice prowadzą nie świadome dzieci na  eksperyment medyczny testowy preparatem .

• Like 1
Opublikowano

A ci dziwnym trafem umierać będą na choroby współistniejące, tylko nie na cowid.

1 minutę temu, Roman4321 napisał:

zaszczepieni też będą umierać i jak tu wyłapać po czym zeszli czy po szczepieniu czy na inne takie a podejrzenia padną li tylko na niewinne placebo w szczepiące😥???

Opublikowano
Przed chwilą, Roman4321 napisał:

placebo 

UUU raczej placebo nie powoduje pompowania układu węzłowego , oraz gestnienia krwi , i wiele wiele....

Opublikowano

życie na tym łez padole jest już eksperymentem w tej części galaktycznej drogi mlecznej😂

1 minutę temu, V12 napisał:

UUU raczej placebo nie powoduje pompowania układu węzłowego , oraz gestnienia krwi , i wiele wiele....

na każdej ulotce leku masz wiele skutków ubocznych które się mogą pojawić i jakoś się łyka to i owo

po wzięciu dawki trzeba koniecznie przespać się z lekarką lub farmacełtką😰😜

Opublikowano

już widzę co się będzie działo w szkołach po wakacjach z dziećmi nie zaszczepionymi,te wrzaski rodziców dzieci zaszczepionych że oni nie zgadzają się by ich dzieci chodziły do tej samej klasy ,szkoły z dziećmi nie zaszczepionymi

Opublikowano

W pół roku stworzyli parę cudownych preparatów i koniec. Gdzie są nowe ulepszone wersje lub kolejni producenci?

Opublikowano
5 minut temu, Roman4321 napisał:

życie na tym łez padole jest już eksperymentem w tej części galaktycznej drogi mlecznej😂

na każdej ulotce leku masz wiele skutków ubocznych które się mogą pojawić i jakoś się łyka to i owo

po wzięciu dawki trzeba koniecznie przespać się z lekarką lub farmacełtką😰😜

Pełna zgoda , ale robie to swiadomie  i w jakims celu 

A nie pod przymusem i bez celu , bo ja takiego celu nie widze i nie zobaczę 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

już widzę co się będzie działo w szkołach po wakacjach z dziećmi nie zaszczepionymi,te wrzaski rodziców dzieci zaszczepionych że oni nie zgadzają się by ich dzieci chodziły do tej samej klasy ,szkoły z dziećmi nie zaszczepionymi

Brawo niech oddzielą durnych od mądrych i będzie k**wa spokój może jedni niech żyją normalnie a ci durni niech siedzą w kombinezonach i co doba  preparat dla pewności .