Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieci też nie wiedzą co się dzieje zwłaszcza małe, szkoła jest zaraz niema. A i samemu ciężko coś zaplanować. Moja 5 lat i aż łzy na wspomnienie przedszkola. 

Opublikowano
46 minut temu, galan99 napisał:

Za darmo na ludziach przebadali preparat medyczny testowy na Covid a teraz mało działa . Covid Afrykański mało zabija ludzi bo będą już luzować bo szczepionki nie skuteczne .

@pafnucy jednak nie jest ze mną aż tak źle inni też bajdurza

Opublikowano
34 minuty temu, HF86 napisał:

Ty naprawdę myślisz że knajpy, restauracje itd dla naszej elyty zamknięte?oni się nie boją. I tak mają leki i opiekę medyczną. 

Masz kasę masz wszystko nie masz kasy jesteś nikim  tylko o to chodzi .

Opublikowano

ale to nic nowego. od początku istnienia tak jest. no może od początku istnienia pieniądza. wcześniej od wielkości maczugi zależało. :D

Opublikowano

dzisaj znudzila mi sie kwarantanna i wyjechalem w pole- sialem nawoz znaczy sprzet sial a ja i tak bylem mokry, choc specjalnie goraco nie bylo..widac ze jeszcze wirus walczy ale to juz jego ostatnie tchnienie.. w piatek mi czesci przyslali i w sumie w sobote po poludniu zaczalem prace,ze 2 godz w garazu, tez pozniej odczuwalem.

aplikacja zamilka za to posterunkowy dzwoni codziennie. co utwierdza mnie w podejrzeniu ze nie jestem fotogeniczny 😛.

Opublikowano
11 godzin temu, HF86 napisał:

Dzieci też nie wiedzą co się dzieje zwłaszcza małe, szkoła jest zaraz niema. A i samemu ciężko coś zaplanować. Moja 5 lat i aż łzy na wspomnienie przedszkola. 

Policjanty złożyli wnioski do dyrektora szkoły żeby dzieci pilnowali, niby było od dawna ale teraz złożyli ja nie składał ale jak ich kilka dzieci to i moim się należny same zadzwonili powiozłem.

Opublikowano

Zła nazwa. Powinno być cipicznym co ratuje od cowida. Kolejki murowane 😉

Opublikowano

Nie ma się czym nakręcać , pojedynczy sensor to nic wielkiego . Wszyscy którzy mają taką możliwość pracują nad takimi czujnikami . Osoby  chorujące na cukrzycę z chęcią by sobie taki który sprawdza poziom cukru  wszczepili , co w połączeniu z automatyczną pompą dało by rewelacyjne efekty .

O ile mi wiadomo nie ma takiej technologii która by pozwoliła na taką  miniaturyzację elektroniki i źródła prądu aby dało się   to wszczepić  przy pomocy zwykłej igły . Puki co zwykły smartfon jest rewelacyjnym  narzędziem do inwigilacji , posiada go już prawie każdy człowiek , sam właściciel dba o jego dobre funkcjonowanie , zapas energii i udostępnia mu wszelakie hasła dostępu łącznie z kontem bankowym , mikrofon zbiera dźwięki a kamera coraz to lepszy obraz , GPS pozycję . Dane o przeglądanych stronach www i czytanych treściach pozwala na profilowanie użytkownika  , czujnik ruchu  sprawdza kondycję . Może nawet wpływać na to co myśli i robi  nieświadomy użytkownik , udostępniając odpowiednio dobrane informacje i sugestie 

Tak że tego , mleko już dawno zostało rozlane . 

Opublikowano (edytowane)

Czy tu chodzi o Covid nie tylko o  czipowanie ludzi by nimi władać jak baranami Covid to tylko przykrywka .

Takie bezpieczne spaniałe i 99 % skuteczne są te wynalazki może kiedyś będą za 10 lat i skuteczne jak teraz będą na ludziach testować jak to ma miejsce  obecnie  za rok może 2 okaże się co narobią w ludzkim organizmie . Jakie będą spustoszenia .

Dostawa szczepionek do Polski zagrożona. Johnson & Johnson opóźni ich wprowadzenie w Europie

Firma Johnson & Johnson poinformowała, że opóźni wprowadzenie swojej szczepionki COVID-19 w Europie po tym, jak władze USA podjęły decyzję o zawieszeniu stosowania jej preparatu. Powodem jest "duża ostrożność” i badanie wszelkich powiązań między podaniem dawki szczepionki a późniejszymi zakrzepami krwi.

To jak byli nadane to powinni wiedzieć bo to teraz badają co będzie ach kasa się tylko liczy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Byliśmy w agencji ziemię przepisywać i wyrabiac numer gospodarstwa. Pani się pyta czy na mlodego będziemy składać. Tacie się przykro zrobiło bo syn studiuje nie dość że kierunek bez przyszlosci to i jeszcze na mlodego nie można składać

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się co robić czy się szczepić czy nie skoro przechodziłem już covid i mam te przeciwciała?

Kolego Cebulj a na którym roku jesteś? 

Edytowane przez Goofy
Opublikowano
1 godzinę temu, Goofy napisał:

Zastanawiam się co robić czy się szczepić czy nie skoro przechodziłem już covid i mam te przeciwciała?

Kolego Cebulj a na którym roku jesteś? 

Na 3 roku ekonomia

Opublikowano
Dnia 13.04.2021 o 14:53, galan99 napisał:

Czy tu chodzi o Covid nie tylko o  czipowanie ludzi by nimi władać jak baranami Covid to tylko przykrywka .

Takie bezpieczne spaniałe i 99 % skuteczne są te wynalazki może kiedyś będą za 10 lat i skuteczne jak teraz będą na ludziach testować jak to ma miejsce  obecnie  za rok może 2 okaże się co narobią w ludzkim organizmie . Jakie będą spustoszenia .

Dostawa szczepionek do Polski zagrożona. Johnson & Johnson opóźni ich wprowadzenie w Europie

Firma Johnson & Johnson poinformowała, że opóźni wprowadzenie swojej szczepionki COVID-19 w Europie po tym, jak władze USA podjęły decyzję o zawieszeniu stosowania jej preparatu. Powodem jest "duża ostrożność” i badanie wszelkich powiązań między podaniem dawki szczepionki a późniejszymi zakrzepami krwi.

To jak byli nadane to powinni wiedzieć bo to teraz badają co będzie ach kasa się tylko liczy .

Pan Musk ostatnio pokazywał eksperyment na zachipowanej małpie, efekt niezły.

A to mój ulubiony gawędziarz specjalnie dla Ciebie Galan 

Dnia 13.04.2021 o 18:50, jacus napisał:

ciebie to chyba juz dawno zaszczeplili-kosmici, 😂, wsadzili cie w latajacy spodek ??? jakie maja strzykawki>?? czy jakos inaczej przekazali ci te mikrocipy ??

Przecież jest kryzys na rynku chipów i półprzewodników w związku z pracą zdalną czyli potrzebami w tym obszarze; obecnie z tego powodu m.in. branża samochodowa zmuszona jest ograniczać/zawieszać produkcję. Skoro mamy surowce ziem rzadkich rządzący mogliby pomyśleć o potrzebach rynku światowego.

Opublikowano

Małpa swój rozum ma tylko człowiek jest głupszy od małpy bo nie ma swego rozumu jedni powiadają szczepimy a reszta poszła jak barany szczepić się jedni zakazują szczepionki a w Polsce jest skuteczna bezpieczna jak inni nie chcą to my weźmiemy je i Polaków zaszczepią .

Opublikowano
24 minuty temu, Cebulj napisał:

Pobolewa mnie ucho prawe tak jakby w środku z góry młoteczek kowadelko co to moze byc @pafnucy

zapalenie    ... wyrostka robaczkowego. 

Opublikowano

gdy bylem piekny i mlody to mialem takie zapalenie-nawet mi go wycieli, ale objawy z deka pamietam inaczej..ale to dawno bylo i moge sie mylic.

chyba mnie mgla kowidowa zarazila.. musowo na rente trzeba isc.