Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to sie z nimi zamień na te 10 zł dniówki. niech poczują piniędze.

Opublikowano

ja za młody, a na cukrzyka się nie zgłaszałem. przyjdzie moja kolej to się zaszczepię bez chwili wahania.

trzeba być durniem, by bardziej bać się szczepienia niż choroby.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

Na dwoje babka wróżyła  jak to  mówią.

Jedni  odwalają  kitę  po  szczepieniu    inni  po  przechorowaniu   więc  .... 

Opublikowano

oj chłopak. znikomy % w porównaniu z umierającymi ma covid. ale widać lepsza medialność.

Opublikowano
37 minut temu, pafnucy napisał:

Mocne. 
Choć po szczepieniu, to i z powodu „choroby” zejść można, ale i z racji powikłań. 
Można się nad tym(sensem szczepienia) zastanawiać, albo i nie, bo po co wyjść na „durniem”.

Opublikowano

no może przesadziłem. no ale spójrzcie na żydków. wyszczepili się i maja gdzieś.

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

no może przesadziłem. no ale spójrzcie na żydków. wyszczepili się i maja gdzieś.

trochę  racji  masz   no  ale  ja  jakoś  nie ufam  tym  szczepionką  na razie 

Opublikowano

a sam jakoś tej zenece nie ufam.

u mnie seniorka po szczepieniu i praktycznie nic nie odczuła. młody twierdzi że smak i węch kiedyś znikł mu, ale jakoś mnie chyba nie zaraził.

Opublikowano (edytowane)

Pfizer pracuje nad wykrywaniem i reagowaniem, gdyby dotychczasowa szczepionka nie zapewniała wystarczającej ochrony. Niedawno rozpoczęliśmy także badania kliniczne podawania trzeciej dawki szczepionki pacjentom, którzy dostali wcześniejsze dawki pół roku temu. Wierzymy, że trzecia dawka zwiększy reakcję przeciwciał nawet 10- lub 20-krotnie – mówiła niedawno Dorota Hryniewiecka-Firlej, prezes Pfizer Polska, w rozmowie z PAP.

Moderna, inny europejski wiodący producent szczepionek, również zapowiedział, że uruchomił prace nad przygotowaniem wersji preparatu dostosowanej do brytyjskiego wariantu wirusa.

W Polsce dostępne są obecnie trzy szczepionki przeciw COVID-19: Comirnaty (BioNTech/Pfizer), preparat koncernu Moderna i szczepionka przeciw COVID-19 AstraZeneca. Wszystkie podawane są w dwóch dawkach. Od 19 kwietnia do krajów Unii Europejskiej ma być dostarczana również jednodawkowa szczepionka firmy Johnson&Johnson (COVID-19 Vaccine Janssen).

Jest w czym przebierać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
8 godzin temu, peugeot napisał:

Szczepionki zawsze niosą pewne ryzyko , ale dzięki nim już dawno zapomnieliśmy o wielu chorobach zakaźnych które dawniej były postrachem w szczególności małych dzieci .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

10 Kwietnia będzie spadkowa liczba do 5 tyś . tak od razu .

Przecież to jest oczywista oczywistość że tak będzie. 

2 minuty temu, pafnucy napisał:

a skąd wiesz?

No weź. 😩

Chyba nie uwierzyłeś w te 30 tysięcy zakażeń mimo maseczek obostrzeń i lokdownu a i szczepień?

Opublikowano

Tak robią w durnia ludzi .

Szczepionka AstraZeneki zmienia nazwę

Szczepionka na COVID-19 produkowana przez firmę AstraZeneca będzie funkcjonować pod inną nazwą - poinformowała szwedzka Agencja ds. Produktów Medycznych Läkemedelsverket, powołując się na dane udostępnione przez Europejską Agencję Leków (EMA).

"Vaxzevria" - tak nazywać się będzie szczepionka przeciwko COVID-19, produkowana przez firmę AstraZeneca. Sam skład preparatu pozostaje bez zmian. Oprócz nazwy, zmienią się jedynie etykiety i opakowania.

Nazwa zmieniana i po problemie .

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

ja za młody, a na cukrzyka się nie zgłaszałem. przyjdzie moja kolej to się zaszczepię bez chwili wahania.

O wypraszam sobie. Ja się bardziej boję szczepienia jak choroby. Bo choroby to ja się w ogóle nie boję. Dlaczego nie produkują masowo leków, tylko szczepionki? Do głupich nie należysz raczej to będziesz wiedział. Żadna szczepionka nie uchroni przed chorobą na 100%

Opublikowano

nie chciałem nikogo urazić. tak ło, napisało mi sie.

Opublikowano

No więc jak? Leki na koronę już są tylko bardzo drogie to jak to je? Masowa produkcja załatwi kwestie ceny, a więc ? Ktoś usilnie chce nas szczepić, po co, a nie chcą leczyć, dlaczego?