Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

Jeszcze raz powtórzę jak byś nie patrzył to za służbę zdrowia odpowiada pis. A więc pis odpowiada za te zgony i to, że Polska jest tu światowym i Europejskim liderem. Tj jest w czołówce.

Gdzie liderem chłopie jest daleko z tyłu

• Haha 1
Opublikowano

Daleko z tyłu to ty jesteś ze swoją wiedzą.

5 minut temu, Denwer napisał:

obudź  się  człowieku  jest  pandemia   ograniczony  dostęp  do  służby  zdrowia  logiczne  jest  że  będzie  więcej  zgonów    tylko ktoś  kto  ma nie  po kolei  w głowie  będzie  wszystko  zwalał na  PiS.

Wszyscy  lekarze  nie  są  z PiS 

Łapiesz  propagandę  jak twój  kolega  bez  własnego   myślenia.  

W innych krajach to pandemii nie ma. Twoje argumenty są śmieszne. W innych krajach też jest pandemia a my jesteśmy na szczytach statystyk umieralności. Lekarze nie są z pis ale pis organizuje ich pracę. Jeśli pis płaci im za "leczenie" przez telefon to oni "leczą" przez telefon.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Korwin-Mikke do rządu: Uważacie, że macie prawo szczepić niewolników. Wyszczepić to można bydło .

https://nczas.com/2021/01/06/korwin-mikke-do-rzadu-uwazacie-ze-macie-prawo-szczepic-niewolnikow-wyszczepic-to-mozna-bydlo-wideo/?fbclid=IwAR10ixzQa9ooNkaRyfudVlV70oBV-YS0ig4bhTMuLU7Nny3FqLKhXPUMVtE

Jutro wracają z Niemiec 2 znajomych i nic tam się nie dzieje to co pokazują na facebook  - totalna bzdura .

Pod koniec stycznia jedzie 5 do Niemiec  normalnie tak jak by nie było COVID  to tylko u nas taki burdel .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

A co z Chinczykami , już pół roku o nich nie słyszałem ... Teraz oglądałem galileo jak składali rowery gdzieś tam w Chinach , wszyscy bez masek cacy luksus, albo gdzieś ktoś z czasu miał na brodzie ...

Opublikowano
34 minuty temu, hubertuss napisał:

Daleko z tyłu to ty jesteś ze swoją wiedzą.

W innych krajach to pandemii nie ma. Twoje argumenty są śmieszne. W innych krajach też jest pandemia a my jesteśmy na szczytach statystyk umieralności. Lekarze nie są z pis ale pis organizuje ich pracę. Jeśli pis płaci im za "leczenie" przez telefon to oni "leczą" przez telefon.

U mnie w gminie też umierają na Covid ale liczba zmarłych jest mniejsza niż w innych latach więc to nie Cowid jest powodem wzrostu liczby zgonów a statystyki

Opublikowano
46 minut temu, galan99 napisał:

Pod koniec stycznia jedzie 5 do Niemiec  normalnie tak jak by nie było COVID  to tylko u nas taki burdel .

Ta jasne   zobaczymy  jak ich zatrzyma  Bundespolizai   i  dostaną  mandaciki. :D  :D  :D    Z dnia na dzień  kontroli  jest  coraz  więcej  

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

ograniczony  dostęp  do  służby  zdrowia  logiczne  jest  że  będzie  więcej  zgonów    tylko ktoś  kto  ma nie  po kolei  w głowie  będzie  wszystko  zwalał na  PiS.

Dokładnie a czyja to wina że jest ograniczony dostęp do lekarzy ?

Pewnie sami obywatele żądali żeby zamykać przychodnie i szpitale. 🤨

24 minuty temu, henio2 napisał:

U mnie w gminie też umierają na Covid ale liczba zmarłych jest mniejsza niż w innych latach więc to nie Cowid jest powodem wzrostu liczby zgonów a statystyki

Te ale w TVPropaganda twierdzą coś innego więc jak to jest w rzeczywistości?🤔

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Pewnie sami obywatele żądali żeby zamykać przychodnie i szpitale. 🤨

A które   to  szpitale  i  przychodnie  zamknęli  ???

Z tego  co  wiem  to  wszystko  działa  tylko  utrudniony  dostęp  jest   w końcu  mamy  Pandemię    tak ciężko  to  pojąć.  

Przez  tyle  lat  tele  porady  były  niedostępne  a  jak  są  to  nagle  zaczęło  ploletaratowi  przeszkadzać   wiele  wygodniej  teraz  się żyje  jak wiele  spraw  można  załatwić  nie  wychodząc  z  domu  gdzie  przedtem  się  nie  dało 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

np okulistę przez telefon. 🤦‍♂️

Przecież  nikt nie  zamknął  okulistów  czy  innych  specjalistów  nie gadaj  bzdur 

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Przecież  nikt nie  zamknął  okulistów  czy  innych  specjalistów  nie gadaj  bzdur 

Ty gadasz bzdury. cały dzień z kobitą jeździłem, bo wszędzie się pozamykali. jakiś czas temu to było.

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

A które   to  szpitale  i  przychodnie  zamknęli  ???

Z tego  co  wiem  to  wszystko  działa  tylko  utrudniony  dostęp  jest   w końcu  mamy  Pandemię    tak ciężko  to  pojąć.  

Przez  tyle  lat  tele  porady  były  niedostępne  a  jak  są  to  nagle  zaczęło  ploletaratowi  przeszkadzać   wiele  wygodniej  teraz  się żyje  jak wiele  spraw  można  załatwić  nie  wychodząc  z  domu  gdzie  przedtem  się  nie  dało 

Ta jasne. 🧐

Jak nie przyjmóją to tak jakby były zamknięte. 

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

niedaleko mnie w miasteczku jedną z przychodni lekarz zamknąłi i się schował i teraz ludzie muszą szukać nowych , wiem wiem co tam jedna mała przychodnia dla kilku chorych w twoim partyjnym mniemaniu

8 minut temu, pafnucy napisał:

Ty gadasz bzdury. cały dzień z kobitą jeździłem, bo wszędzie się pozamykali. jakiś czas temu to było.

Bo pewnie jeździłeś do tych co Tuska wielbią to i przed nosem zamknęli 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

A co Ty tak bronisz tego NFZ - tu może i koledzy się źle wyrazili ja poprawię nie zamknęli lecz ograniczyli może mało chodzisz po lekarzach , przychodniach czy szpitalach to i mało wiesz ale prawie wszędzie stoją żołnierze WOT i wspomagają personel medyczny mierzą temperaturę  spisują dane dezynfekują ręce i stanowią tak zwany straszak dla ludzi bo są mundurowi .

Odpowiedz mi nam na pytanie po co wprowadzono ustawę Covidową ?

Jeśli wiesz 

Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

I co  Pis  im kazał  zamknąć  przed  twoją  kobitą  drzwi  ??

U nas w przychodzi   z tego   co wiem w grudniu  przyjmowali  wszyscy  specjaliści   jedynie  utrudnienie  z tego co  słyszałem to  z rechabilitacją  jest.

Przynajmniej  jest  porządek  z tymi  tabunami  babć  i  dziadków  co sobie  w kolejki  szli  pogadać.

Ja  ci  radzę  zainwestować  w  prywatną  służbę  zdrowia  dużo  wygodniej   szczególnie  Rolnicy   KRUS  to  są grosze   płacone  więc  na  tą  wizytę  u specjalisty  prywatnie  powinno  być  stać  każdego 

7 minut temu, marulekk napisał:

niedaleko mnie w miasteczku jedną z przychodni lekarz zamknąłi i się schował i teraz ludzie muszą szukać nowych , wiem wiem co tam jedna mała przychodnia dla kilku chorych w twoim partyjnym mniemaniu

Tak  i  PiS  kazał  mu  zamknąć  przychodnie  ???  

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Ja  ci  radzę  zainwestować  w  prywatną  służbę  zdrowia  dużo  wygodniej   szczególnie  Rolnicy   KRUS  to  są grosze   płacone  więc  na  tą  wizytę  u specjalisty  prywatnie  powinno  być  stać  każdego 

na początku to i prywatni się pozamykali.

nie ważne. ale nie gadaj że coś normalnie działa jak nie działa.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Denwer napisał:

U nas w przychodzi   z tego   co wiem w grudniu  przyjmowali  wszyscy  specjaliści   jedynie  utrudnienie  z tego co  słyszałem to  z rechabilitacją  jest.

Przynajmniej  jest  porządek  z tymi  tabunami  babć  i  dziadków  co sobie  w kolejki  szli  pogadać.

To po kiego ja mam składki płacić jak i tak nigdzie nie mogę się dostać i wszędzie prywatnie więc po co płacić ten KRUS albo ZUS??? 

Czy PiS osobiście kazał mu zamknąć tego nie wiem ale prawdopodobnie zamknął przez przepisy o zakazy jakie PiS wprowadził

W sumie wszystko to wina Tuska o tego się trzymajmy ✌️😇

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

na początku to i prywatni się pozamykali.

Tak  masz rację  wiosną  tak było  sam  miałem  odwołaną  wizytę  u  dentysty  prywatną.

w końcu  jest  pandemia   więc  i  utrudnienia  muszą  być.  Chciałbyś  panie  @pafnucy  teraz  wrócić  do  tego co było  przed  pandemią  w przychodniach   chodził  byś  w obecnej sytuacji  w te kolejki   wiedząc  że  ktoś  w kolejce  może  cie  zarazić  i  możesz  przez  to   umrzeć  ??

3 minuty temu, marulekk napisał:

To po kiego ja mam składki płacić jak i tak nigdzie nie mogę się dostać i wszędzie prywatnie więc po co płacić ten KRUS

Nie bądź   śmieszny   1zł/ha  przeliczeniowy  a  wymagania  🤣😂

Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Kolego tobie chyba naprawdę ten Covid szkodzi może za dużo przebywałeś w odosobnieniu że taki bzdety piszesz 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, traktor11 napisał:

No kolego tu ostro pojechałeś z  tym ; żadnych dopłat bezpośrednich i to wszędzie > chyba że nie jesteś rolnikiem i tak piszesz , przecież dopłaty to jest rekompesata z tytułu utraconego dochodu 

Jak najbardziej rolnikiem i mam na myśli dopłaty na świecie .Z jakiego tytułu dopuszczony jest import produktów rolnych traktowanych substancjami zakazanymi w UE czy z GMO skoro w UE zakazane to jaki sens .Po co dopłaty do buraków cukrowych i podatek cukrowy ? Z jakiego tytułu jedni płacą KRUS 400 zł a inni plus ha np 2500zł jeżeli emerytura jednakowa ? Przecież to chora polityka tworząca biurokratyczne  miejsca pracy nie wpływające na PKB .Z czasem na prawdę wolny rynek weryfikuje i ustala poziomy cen na mniej i bardziej potrzebne produkty  

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, traktor11 napisał:

Kolego tobie chyba naprawdę ten Covid szkodzi może za dużo przebywałeś w odosobnieniu że taki bzdety piszesz 

Piszesz jakbyś nigdy jego postów nie czytał. 

• Like 1
Opublikowano

Ja to czasem mialem wrazenie że niektórzy do przychodni chodzili dla rozrywki 🤔 mam siostrę co pracuje na sor to trochę wiem a jak miałem uraz kolana to kazali trzy tygodnie czekać a ja mialem scięgna ponadrywane i ustać nie mogłem prywatnie od zaraz patologia ...

• Like 1
Opublikowano

Nie bądź   śmieszny   1zł/ha  przeliczeniowy  a  wymagania  🤣😂

Nieważne ile tylko po kiego grzyba mam płacić jak z tego nieskorzystam.

To tak jakbyś ty płacił co kwartał Tuskowi aby odwiedził twój dom a on by cię zapewniał że w niedzielę na rosół wpadnie i tak przez 50lat